Betyg Av De Bästa Actionkamerorna 2021 (46 Bilder): En översyn Av Billiga Kameror Och Andra Kameror, Valet Av En Budgetmodell Med Stabilisator, En Jämförelse Av Billiga Kameror

Innehållsförteckning:

Video: Betyg Av De Bästa Actionkamerorna 2021 (46 Bilder): En översyn Av Billiga Kameror Och Andra Kameror, Valet Av En Budgetmodell Med Stabilisator, En Jämförelse Av Billiga Kameror

Video: Betyg Av De Bästa Actionkamerorna 2021 (46 Bilder): En översyn Av Billiga Kameror Och Andra Kameror, Valet Av En Budgetmodell Med Stabilisator, En Jämförelse Av Billiga Kameror
Video: Top 5 BEST Budget Action Cameras of [2021] 2024, Maj
Betyg Av De Bästa Actionkamerorna 2021 (46 Bilder): En översyn Av Billiga Kameror Och Andra Kameror, Valet Av En Budgetmodell Med Stabilisator, En Jämförelse Av Billiga Kameror
Betyg Av De Bästa Actionkamerorna 2021 (46 Bilder): En översyn Av Billiga Kameror Och Andra Kameror, Valet Av En Budgetmodell Med Stabilisator, En Jämförelse Av Billiga Kameror
Anonim

Enheter avsedda för foto- och videofotografering uppdateras och moderniseras varje dag. För bara några år sedan hade ingen trott att en liten kamera skulle kunna spela in video i 4K-upplösning och samtidigt skryta med ett pålitligt stöttåligt fodral. Avancerad teknik har gjort denna dröm till verklighet.

Actionkameror idag är inte på något sätt sämre än kameror som är installerade i smartphones, och i vissa aspekter till och med överträffar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många företag på marknaden som tillverkar actionkameror. Enheter skiljer sig inte bara i utseende utan också i kostnad och funktionalitet. Det finns flera av de mest kända och populära tillverkarna.

Go Pro - ett av de mest kända företagen, som med rätta anses vara en pionjär. Tillverkarens enheter är av hög kvalitet, tillförlitlighet och hållbarhet. I produktionsprocessen ägnas inte bara stor uppmärksamhet åt den tekniska fyllningen, utan också till utformningen av enheterna. Actionkameror har en rad avancerade tekniker som skiljer dem från andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roadgid - en tillverkare som specialiserat sig på tillverkning av små kameror. De flesta modeller låter dig spela in video i 1080p -upplösning. Bilden är tydlig, utan förvrängning. Dessutom har enheterna bra betraktningsvinklar, vilket gör att de sticker ut från andra enheter. Ett särdrag hos tillverkaren är en rik uppsättning actionkameror, som vanligtvis till och med innehåller en speciell vattentät låda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digma Är företaget som erbjuder de mest prisvärda enheterna. Tillverkarens kameror kännetecknas av god autonomi, närvaron av en plats för minneskort, samt en rik uppsättning i form av fästen för en hjälm och andra liknande tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM - en tillverkare från Mellanriket, vars produkter presenteras i budgetsegmentet. Actionkameror är anmärkningsvärda för sin lilla storlek, liksom ett brett urval av färger. Standardutrustning innehåller vanligtvis vattentäta lådor och en rad fästen som är utformade för att förenkla processen att använda enheten och utöka dess funktioner.

Företagets största fördel är den överkomliga kostnaden för produkter, som gör att alla kan köpa en actionkamera utan att kompromissa med budgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekam - företaget producerar ganska funktionella enheter till ett fyndpris. Enhetens särdrag är dess attraktiva utseende och rika utrustning, eftersom det till och med finns en vattenlåda. Trots det överkomliga priset kan tillverkarens enheter spela in video i 4K -upplösning. Den enda nackdelen är det dåliga ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mijia . Enheterna hos denna tillverkare kännetecknas av sitt lakoniska utseende och utmärkta tekniska egenskaper. Kamerorna kan spela in video i 4K -upplösning. Under tillverkningen av modeller ägnar företaget särskild uppmärksamhet åt bildstabiliseringssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Ett stort antal modeller av actionkameror, som skiljer sig åt i kostnad och uppsättning funktioner, finns på marknaden idag.

Budget

Om budgetmodellerna för bara några år sedan förlorade mycket i jämförelse med de bästa, idag är skillnaden inte så uttalad. De flesta av dessa enheter är ursprungligen från Kina, men de har ganska imponerande specifikationer. Låt oss se hur listan över de mest populära modellerna ser ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM SJ4000 Wi-Fi

SJCAM SJ4000 Wi-Fi är en av de mest populära modellerna i betyget, som har ett rikt paketpaket . Efter köpet behöver du inte leta efter några extra tillbehör. På den externa panelen finns knappar som är nödvändiga för att konfigurera enheten. Denna budgetenhet fick en 1,5-tums skärm, liksom möjligheten att ansluta trådlöst. Enheten är utrustad med ett objektiv av hög kvalitet som ger en utmärkt 170-graders betraktningsvinkel.

Om det behövs kan SJCAM SJ4000 Wi-Fi fungera som en videoinspelare . Enheten låter ganska bra, även om du lägger den i vattenlådan. Batteritiden är inte särskilt imponerande. På en enda laddning kan kameran fungera upp till 2 timmar, men på grund av att batteriet är avtagbart kan du snabbt byta ut det om det behövs. Du kan också öka batteriets livslängd genom att stänga av displayen.

Modellens mångsidighet gör att du kan använda tillbehör från andra tillverkare för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony HDR-AS50

Sony HDR-AS50 är ett annat billigt segment med utmärkt bild- och ljudkvalitet. Enheten levereras med en vattenlåda som standard, så den kan användas för extrem nedstigning på vatten eller till och med under dykning. En speciell egenskap hos actionkameran är det elektroniska stabiliseringssystemet, som garanterar eliminering av vibrationer under löpning och fotografering.

Sony HDR-AS50 har också möjligheten att spela in videofilmer i storformat och fånga de bästa motiven . Ingenjörerna har utrustat enheten med ett time-lapse-läge, som kan skapa en video baserad på många foton som tagits vid en viss tidsperiod. Sony HDR-AS50 har flera inbyggda mikrofoner som har aktiv brusreducering samt möjlighet att spela in stereoljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM SJ8 Plus

SJCAM SJ8 Plus är en billig enhet som redan levereras som standard med en rad andra tillbehör. Bland dem du kan se fästena för att fästa enheten på nästan alla föremål, vilket gör att SJCAM SJ8 Plus kan användas för alla ändamål . Ett särdrag hos modellen är närvaron av en stor display, som utmärks av pekskärm. Detta förenklar processen med att använda enheten avsevärt.

Dessutom behöver du nu inte oroa dig för att knapparna ska misslyckas när kameran faller. Företagets ingenjörer har utrustat enheten med en treaxlig elektronisk stabiliseringskamera, så att du kan få en högkvalitativ vy även under de mest olämpliga förhållanden . Och även actionkameran är utrustad med ett vidvinkelobjektiv, vars betraktningsvinkel är 170 grader. Detta är tillräckligt för att skapa intressanta och originella panoramabilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Idag kan du för överkomliga pengar köpa en mellanklass actionkamera som kan skryta med bra batteritid, en hållbar kropp och möjligheten att ta högupplösta videofilmer. Toppen innehåller flera modeller.

Sony FDR-X3000R

Sony FDR-X3000R är en modell från det japanska märket, som skiljer sig åt i ett utökat paket. Lådan innehåller inte bara själva enheten, utan också en fjärrkontroll, vattenlåda, samt en laddningskabel, flera fästen och hållare. Enhetens kropp är tillverkad av plast, som är resistent mot mekaniska skador . Den unika och genomtänkta formfaktorn gör att du kan montera kameran på nästan vilken yta som helst. En egenskap hos Sony FDR-X3000R är dess långsträckta form, som gör att du kan hålla enheten stadigt i handen. Under locket finns ett löstagbart batteri med en kapacitet på 1200 mAh. Kameran kan spela in videofiler med en upplösning på 3820x2160 pixlar och bithastigheten är 60 Mbps.

Med liknande egenskaper och inställningar kan enheten arbeta på en enda laddning i ungefär en timme . Det installerade objektivet har hög bländaroptik, som är placerad framför. Dessutom kan du här se ett par mikrofoner, högtalare och en inspelningsaktiverad indikator. Utvecklarna har korrekt installerade mikrofoner som inte överlappar varandra vid användning. Fjärrkontrollen är gjord i form av en klocka, vilket förenklar processen med att använda gadgeten kraftigt. Kameran har ett avancerat optiskt bildstabiliseringssystem som bidrar till högkvalitativa bilder.

Och även den avancerade Bionz X -processorn är installerad här, vilket garanterar hög bildhastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket är en unik kinesisk produkt som låter dig spela in professionell video. Bland modellens egenskaper kan man särskilja möjligheten att arbeta med en hand, hög bildkvalitet och ett stabiliseringssystem som kan hantera alla skakningar . Det är därför kameran är mycket efterfrågad bland videobloggare, eftersom den låter dig skapa videor av hög kvalitet under alla förhållanden, samt välja den optimala bildfrekvensen och upplösningen. I utseende liknar kameran en liten mekanisk stabilisator.

Allt är genomtänkt så mycket som möjligt, därför är det bekvämt att använda och ganska funktionellt . Setet innehåller ett speciellt fodral, som är tillverkat av hållbar plast, och dess inre del är täckt med en mjuk trasa. Den enda nackdelen med enheten är att det inte finns något skydd mot fukt och damm, vilket hindrar DJI Osmo Pocket från att användas under extrema förhållanden. För att göra detta måste du använda en speciell låda. Det inbyggda batteriet räcker i en timme vid inspelning av högupplösta filmer. Kvaliteten på den resulterande videon är ganska anständig. Bilder kommer också ut ganska hög kvalitet med utmärkt färgåtergivning. Om du hittar fel med det kan du märka lite monokromt ljud på fotografierna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

GoPro HERO 8

Premiumsegmentet innehåller actionkameror som har möjligheten att skjuta 4K -video samtidigt som de levererar imponerande batteritid och hållbarhet. En av de mest kända premiummodellerna idag är GoPro HERO 8 . Detta är en unik kamera som har ett inbyggt fäste, vilket eliminerar behovet av en monteringsram. Det är en flaggskeppsmodell som kännetecknas av sin unika design, hållbara kaross och utmärkta tekniska egenskaper. En liten skärm är installerad här, som vid behov kan användas som sökare.

En distinkt fördel med modellen är närvaron av HyperSmooth -tekniken, vilket förbättrar kvaliteten på de resulterande multimediefilerna . Huvuddragen i tekniken är att den gör det möjligt att uppnå utmärkt stabilisering utan att beskära ramar. Genom att planera horisonten uppnås stabilisering, vilket är extremt viktigt för videofotografering. En särdrag hos enheten är närvaron av en mycket riktad mikrofon, som också har en kontakt för anslutning av andra mikrofoner. Med HDMI- och USB-C-portar kan du mata ut video och annan information till en extern bildskärm. Flaggskeppsenheten är utrustad med en 12 megapixelsensor med en brännvidd på 24,4-15,1 mm. Det finns en plats för minneskort med en maximal kapacitet på 256 GB. Det vattentäta höljet gör att actionkameran kan sänkas ned i vatten till ett djup av 10 meter. Batteriet på 1220 mAh räcker för flera timmars drift. Gadgetens vikt är 117 gram.

Bild
Bild
Bild
Bild

GoPro HERO 7

GoPro HERO 7 är en annan premiummodell från den amerikanska tillverkaren som kan ta 4K -video med 60 bilder per sekund. Detta är tillräckligt för att fånga de minsta förändringarna i dynamiken och skapa den mest realistiska videon . En särdrag hos enheten är två skärmar, som kommer att vara extremt relevanta för bloggare. Tack vare detta kan de skjuta, men samtidigt få all nödvändig information i realtid.

GoPro HERO 7 har också en ny generation elektronisk stabilisering som eliminerar alla ryckiga rörelser och nästan alla vibrationer . Foton spelas in i RAW -format, så varje bild kan bearbetas professionellt i framtiden. Till skillnad från de flesta budgetmodeller kan denna premium actionkamera styras med röstkommandon.

Till exempel kan du ändra driftsläge under aktiv vila eller andra inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insta360 EVO

En av de mest avancerade kamerorna som kan spela in 360-graders video är Insta360 EVO. Förutom, Med denna modell kan du skapa videofiler med en upplösning på 5, 7K . Enheten har unika Fish-eye-linser som är placerade utan förskjutning för att skapa 3D-bilder. Under processen med att skapa nya artiklar användes den mest avancerade tekniken, vilket hade en positiv effekt på enhetens funktionalitet. Fotograferingen sker i HDR -läge, vilket ger fylliga färger och utmärkt färgmättnad.

På smartphones som körs på Android eller iOS OS kan du installera en speciell applikation som låter dig fjärrstyra kameran . Utvecklarna har utrustat Insta360 EVO med Holoframe -teknik, som är utformad så att du kan se olika videor eller andra bilder direkt i din smartphone. Den här enheten kommer att vara en utmärkt lösning för bloggare, såväl som för kännare av extremsport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony DSC-RX0M2

En av de mest värda och sofistikerade enheterna är Sony DSC-RX0M2, som har en hållbar och vattentät kropp. Denna professionella enhet möjliggör slow motion -fotografering med 1000 bilder per sekund . Dessutom finns en autofokusfunktion, liksom möjligheten att kontinuerligt ta upp till 16 foton per sekund. Nyheten har en inbyggd högkvalitativ bildskärm som stöder 180 graders lutning. Det inbyggda batteriet ger 60 minuters autonom drift av enheten.

Det ska noteras att denna gadget tål temperaturer upp till +40 grader, så den kan användas även vid extrem värme . Nackdelen är att det inte finns någon optisk stabilisering här, men programvaran har så hög kvalitet att det är nästan omöjligt att märka skillnaden. Under utvecklingsprocessen ägnade företaget stor uppmärksamhet åt pålitligheten i fallet, som är känt för sitt motstånd mot mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att den förvärvade actionkameran fullt ut ska uppfylla behoven och klara sina uppgifter bör urvalsprocessen uppmärksammas. En actionkamera är en ganska komplex enhet, så innan du går till affären bör du definitivt förstå några av funktionerna.

Först och främst uppmärksammar vi kvaliteten på fotograferingen . Detta kriterium är det viktigaste, eftersom kameran är köpt speciellt för att skapa multimediefiler. Det bör noteras att nästan alla enheter på marknaden kan spela in video i en upplösning på 1920x1080. Dessutom kan du hitta premium 4K -modeller. Särskild uppmärksamhet bör ägnas FPS, som bestämmer bildens jämnhet och dynamik. Om kameran kommer att användas för amatörfotografering räcker 30 FPS, men för professionella - du måste välja en enhet med 60 eller fler FPS.

Om du planerar att spela in video med brist på ljus, är det bäst att föredra modeller som skryter med närvaron av infraröd belysning eller motsvarande läge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra punkten att vara uppmärksam på är betraktningsvinkeln. Det beror på honom vad bredden på fångsten blir. Vanligtvis skiljer sig sådana enheter i betraktningsvinklar på 100-160 grader, men du kan hitta högre indikatorer på marknaden . Naturligtvis har du en smal synvinkel som gör att du kan fokusera på enskilda detaljer, men actionkameror behövs vanligtvis för att fånga så mycket av det som händer som möjligt.

Det säregna med sådana enheter är att de är små i storlek, så de har ofta inte en skärm. O Det finns dock modeller som har det, vilket förenklar användningen mycket. Med hjälp av displayen kan du inte bara välja ett visst läge utan också titta på videor som redan tagits. Dessutom kan de fungera som sökare. Avancerade modeller har till och med en pekskärm som reagerar på beröring. Actionkameror används under extrema förhållanden, så de måste skyddas väl.

Det är värt att välja de enheter som är resistenta mot mekanisk påfrestning och påverkan av vatten. Om enheten kommer att sänkas ner i vatten är det värt att klargöra det tillåtna djupet, liksom de viktigaste egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Batteriet, som kan vara inbyggt och avtagbart, är viktigt. De flesta modellerna på marknaden kan inte ta mer än 3 timmar, och vissa premium -prylar kan vara cirka 5 timmar . Om du köper en enhet med ett löstagbart batteri kan du helt enkelt köpa flera batterier och byta dem om det behövs för att säkerställa arbetets varaktighet. Actionkameror är vanligtvis monterade på cykelstyr, hjälm med mera. Det är därför du måste se till att du kan använda ytterligare fästelement. Varje märke har sina egna specialtillbehör som är utformade för att utöka enhetens funktioner.

Således, det finns många modeller av actionkameror på marknaden idag . Med billiga enheter kan du få en bra bild vid utgången, men de kan inte skryta med långsiktig autonomi. Enheter från mittsegmentet skjuter i 4K, har en betraktningsvinkel på 90 grader eller mer och har också en utmärkt kropp. När det gäller premiummodellerna utmärks de av ett stabiliseringssystem som eliminerar vibrationer.

Rekommenderad: