Kameror För Videofotografering (34 Bilder): Den Bästa Budgeten Och Dyra Kameror Med Videofunktion. Hur Väljer Man Rätt Kamera? Modeller Med Autofokus Och Andra Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Kameror För Videofotografering (34 Bilder): Den Bästa Budgeten Och Dyra Kameror Med Videofunktion. Hur Väljer Man Rätt Kamera? Modeller Med Autofokus Och Andra Funktioner

Video: Kameror För Videofotografering (34 Bilder): Den Bästa Budgeten Och Dyra Kameror Med Videofunktion. Hur Väljer Man Rätt Kamera? Modeller Med Autofokus Och Andra Funktioner
Video: Astrophotography Cameras in 2020. What's the Best Choice? 2024, April
Kameror För Videofotografering (34 Bilder): Den Bästa Budgeten Och Dyra Kameror Med Videofunktion. Hur Väljer Man Rätt Kamera? Modeller Med Autofokus Och Andra Funktioner
Kameror För Videofotografering (34 Bilder): Den Bästa Budgeten Och Dyra Kameror Med Videofunktion. Hur Väljer Man Rätt Kamera? Modeller Med Autofokus Och Andra Funktioner
Anonim

Den tekniska revolutionen har öppnat mycket för mänskligheten, inklusive fotografisk utrustning, som gör att du kan fånga viktiga stunder i livet. Idag erbjuder tillverkare sina produkter i olika modifikationer. Kameror som stöder videofunktionen är mycket efterfrågade . Frågan uppstår dock om videorna är av hög kvalitet, vilka enheter som är bäst köpta för sådana ändamål. Låt oss titta närmare på hur man väljer en kamera för filmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många moderna spegelreflexkameror och spegelfria kameror har en videofunktion, så att du kan skjuta material av hög kvalitet utan en imponerande investering. Du kan överväga de viktigaste funktionerna i kameror som gör att du inte bara kan ta bilder av hög kvalitet, utan också videor . Det är mycket bekvämare än att bära en videokamera, som väger mycket och ofta har stora dimensioner. Det är inte nödvändigt att ha professionell dyr utrustning till ditt förfogande, så en enhet med ett videoalternativ är mycket billigare ur ekonomisk synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bildens kvalitet beror direkt på matrisens indikator . Om storleken är stor kan du enkelt skjuta i ett svagt upplyst rum eller utomhus på kvällen. Dynamiskt omfång anses vara en viktig faktor. Kamerans förmåga gör att du kan undvika störningar, förmedla hela färgspektrumet samtidigt som bildens ljusstyrka bibehålls.

DSLR -kameror med videofunktion låter dig justera färgkorrigering under redigering, medan avvikelser och pixlar inte visas, vilket är mycket viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ytterligare element i varje enhet, där du kan spela in en video, är en mikrofon för inspelning av ljud, men inte alltid rent, så många använder den inbyggda inspelaren. Det är värt att notera att du kan välja lämplig optik för att förbättra bildkvaliteten. Ett vidvinkelobjektiv gör att du kan spela med motiv i ramen, medan ett teleobjektiv ger detaljer eller porträtt ljusstyrka . I många modeller av kameror med en videofunktion finns det ett val av format, detta är nödvändigt för att avgöra vilken typ av video som ska vara, vad operatören exakt vill ta emot.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns många alternativ på marknaden för enheter som kan spela in video, så du bör förstå deras tekniska egenskaper för att analysera parametrarna och göra rätt val.

Spegelfri

Spegelfria kameror i fullformat är lämpliga för instegsnivån. Upplösningen i sådana enheter är ofta 24 megapixlar . De har hög prestanda, så även proffs väljer sådana enheter. Kompaktkameror med en hybrid sökare är inte funktionsrika. Enheten kan spela in video i 1080p, så experter är intresserade av sådana kameror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en sådan kamera kan du se bilden som dess optik representerar. Den digitala displayen är tillgänglig, så att du kan utvärdera bilden innan du börjar med hela fotograferingen . I moderna modeller tillhandahålls hög upplösning, och det finns också ytterligare fördelar. Detta inkluderar möjligheten att applicera filter på ramar för att få spektakulära videor.

De främsta egenskaperna hos spegelfria kameror med videofunktion inkluderar deras lilla kropp och låga vikt . För kontinuerlig fotografering ger en sådan enhet stora möjligheter.

Dessa kameror stöder DSLR -objektiv och är ganska tysta så de är mångsidiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Full ram

Enheten har en sensor i samma storlek som den klassiska 35 mm -filmen. Den största fördelen är förmågan att absorbera mer ljus . Med en sådan enhet kan videobilder på bredbild lätt fås i rum med dålig belysning. Du kan justera skärpedjupet, vilket också är en användbar parameter. Sådana enheter är inte billiga, så de kan klassas som professionella.

Med en digital SLR-kamera kan du spela in högkvalitativ video om du undersöker modellerna som stöder denna funktion . Det är viktigt att välja rätt objektiv för enheten, eftersom fotograferingsresultatet beror på det. Men i sådana enheter finns det en begränsning i videoinspelning, därför måste du för en kontinuerlig session välja en kamera med lämpliga egenskaper. Om du planerar att filma små videor kan du köpa sådan utrustning och lära dig kamerakunskaper.

Bild
Bild

Viktig! Med en SLR -kamera kan du fokusera på motivet, göra bakgrunden suddig. Statiska scener filmas med sådan utrustning, så om du inte behöver röra dig snabbt kan du vara uppmärksam på sådana enheter.

Bild
Bild

Toppmodeller

Bland en sådan sort kommer det att vara användbart att ta reda på betyget för de bästa kamerorna i deras kategori som stöder videofunktionen. Detta kommer att begränsa din sökning om du behöver hitta bra utrustning för vidare arbete med uppsättningen. Moderna enheter har fått titeln multifunktionella, eftersom de stöder olika alternativ, vilket utökar utbudet av konsumentalternativ.

Fujifilm X-T3 . Denna kamera har upprepade gånger utsetts till den bästa i sin kategori. Det är säkert att säga att den här modellen var en hit eftersom den fick en sensor på 26,1 megapixlar. Enheten är utrustad med en högpresterande processor. Kameran kan snabbt bearbeta signaler med en höghastighetssensor. Under videobearbetning är det möjligt att notera möjligheten att spela in ljud med digitalisering upp till 24 bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EOS M50 . Denna kraftfulla kamera i en kompakt storlek har möjlighet att ansluta och filma 4K -video. Pekskärmen och justerbar lutningsvinkel gör att du kan bevara oförglömliga minnen med hög detalj och exakt färgåtergivning. Utmärkt ergonomi för enheten lockar både nybörjare och proffs inom kamerabranschen. Kameran kan snabbt anslutas till en mobil enhet eller dator för att lägga upp en video. Detta är ett budgetalternativ för dem som länge har drömt om att skapa egna videor eller blogga. Kombinationen av modern teknik i en högkvalitativ DSLR-digitalkamera gör att du kan lära dig och utveckla dina färdigheter som filmfotograf.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panasonic Lumix DC-FT7 . Om du behöver en billig version av kameran kan du vara uppmärksam på den här modellen. En särdrag hos enheten har blivit ett vattentätt fodral. Med en sådan kamera kan du dyka till 30 meters djup och få fantastiska bilder med 4K -upplösning. Slagfasthet har blivit en annan fördel med enheten, som kan tas under alla väderförhållanden och extrema videor kan spelas in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nikon Z6 Body . Denna enhet är utan tvekan en av de bästa kamerorna som du kan förkroppsliga de mest vågade idéerna med. Med en fullformatssensor och snabb processor garanteras unika bilder. Enheten är inte rädd för skymningsblått på grund av objektivets optiska fördelar. Stabilitet möjliggör jitterfria filmer tack vare inbyggd optisk vibrationsreducering. Kameran har en flerlagers skyddande beläggning, så inga reflektioner, bländning och smuts kan störa fotografering av hög kvalitet.

Kameran är inte billig, men om vi pratar om professionell utrustning bör du vara uppmärksam på just den modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony Cyber-Shot RXO II . Enheten är utrustad med en kraftfull 1-tums sensor och ett objektiv med låg distorsion. Även i svag belysning blir materialet klart och kontrasterande. Inspelningen utförs på en intern kamera, bilden stabiliseras. Denna kamera kombinerar exceptionell prestanda med en minimalistisk design. Designen är liten, men pålitlig, så den är bäst lämpad för resor. Kameran kan fotografera i detalj, samtidigt som den ger lågt brus, vilket är lika viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att köpa en kamera för att spela in video är en allvarlig uppgift som kräver särskild uppmärksamhet när det gäller att studera de sökandes tekniska egenskaper. Det finns flera kriterier som hjälper dig att hantera valet av teknik.

Bild
Bild

Format och upplösning

Dessa egenskaper påverkar direkt bildens detaljer i inspelningen. Ju högre poäng, desto bättre blir videon. Det bör förstås att hur den bearbetade videon kommer att bli beror på dessa parametrar . Många kameror har möjlighet att ansluta till externa enheter som spelar in video i önskat format. När det gäller upplösningen, som nämnts ovan, påverkar den direkt bildens detalj. 4K-upplösning har blivit en eftertraktad funktion i moderna kameror.

Denna indikator låter dig få en tydlig bild och färgdjupet efter videobearbetning blir mjukare. Det bör noteras att i kameror med denna funktion är ljudkvaliteten mycket bättre.

Bild
Bild

Bildfrekvens

Denna parameter anger bildens jämnhet, ramarnas naturlighet . Kameror som spelar in video med en frekvens av 12 eller 24 bilder per sekund gör att materialet kan sträckas med en lägre frekvens under bearbetning. Den globala standarden är 24, som används vid filminspelning. När det gäller TV-täckning kommer en 25-bildskamera att göra.

Bild
Bild

Fokuserar

Autofokusenheten fungerar tyst och smidigt. Dess främsta fördel är hastigheten. Många moderna kameror har en pekskärm som kan knackas för att justera fokus på en specifik plats eller ett specifikt motiv . När det gäller manuella inställningar är detta alternativ lämpligt för filmning, det vill säga iscensatta bilder. Professionals väljer oftast en enhet med denna funktion för att fixa allt på egen hand.

Bild
Bild

Matrisstorlek

Detta mått påverkar direkt ljudnivå och skärpedjup. För att få en tydlig bild måste avståndet vara stort. När det gäller brus är det kornigheten i bilden som visas när ISO höjs.

Bild
Bild

Stabilisering

Under filmning är det nödvändigt att uppnå stabilitet i bilden, i undantagsfall när det är nödvändigt att tillämpa effekten av "kameraskakning". Videon bör stabiliseras för att tittaren ska vara bekväm att titta på den . Därför är det viktigt att överväga denna indikator när du väljer en enhet.

Bild
Bild

Ergonomi

Knapparnas placering, närvaron av en beröring och roterande skärm i en enhet, ytterligare omkopplare och andra delar måste vara ergonomiska … Detta gör operatörens arbete enklare och bekvämare, om det behövs, kan du snabbt reagera för att fånga en bra scen.

Bild
Bild

Vikt och mått

Det är viktigt att tänka på den här indikatorn när det gäller långtidsfotografering utan stativ. Enheter kan ha olika dimensioner, vilket alltid anges i beskrivningen. Därför måste du först bestämma under vilka förhållanden du kommer att behöva arbeta. Minikameror är efterfrågade bland människor som reser ofta och vill fånga levande stunder av avkoppling . För en videobloggare är en kamera i 4K-upplösning med automatiska inställningar lämplig, liksom möjligheten att ansluta en mikrofon för att få högkvalitativt ljud. Samtidigt är det nödvändigt att uppmärksamma kamerans skyddsfunktioner, eftersom du måste vara under olika förhållanden när du reser. För bloggning är en förenklad enhetsmodell med videostöd lämplig.

Bild
Bild

Med hänsyn till alla rekommendationer kan du snabbt utvärdera de finansiella kapaciteterna och utrustningskraven för att göra rätt val.

Rekommenderad: