LED -projektorer: Välj LED, Diod Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: LED -projektorer: Välj LED, Diod Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Man?

Video: LED -projektorer: Välj LED, Diod Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Man?
Video: Smart Watch Maimo Watch - Full REVIEW + TESTS 2024, Maj
LED -projektorer: Välj LED, Diod Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Man?
LED -projektorer: Välj LED, Diod Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Man?
Anonim

Projektorer klassificeras som specialutrustning, de används för att projicera information från olika källor på skärmen. Film och diabilder var de viktigaste medierna för några år sedan. Idag utförs denna funktion av videokameror, datorutrustning och flashkort. Många företag är engagerade i produktion av projektorer, och du måste veta vilka av dem som anses vara de bästa. Innan du köper är det viktigt att analysera för- och nackdelar med projektionsenheter för att förstå deras funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Listan över de viktigaste funktionerna i LED -projektorer inkluderar:

  • ljusstyrka;
  • kontrast;
  • livslängd och pris på glödlampor;
  • installationsmetod;
  • ljudnivå.

Tillverkaren anger som regel information om lampans livslängd på förpackningen. Kontrast, tillsammans med ljusstyrka, påverkar färgåtergivning och bildkvalitet.

Bild
Bild

LED -projektorer har både fördelar och nackdelar. Fördelarna med dessa enheter inkluderar:

  • kompakt storlek och lätt vikt;
  • minimal energiförbrukning;
  • lång livslängd;
  • demokratiskt pris.

I LED -projektionsenheter är elektroniska komponenter placerade så tätt som möjligt, de har inte en lampa med tung utrustning. Utformningen av sådan utrustning ger inte ett snurrande hjul, eftersom färgerna ändras av programvara. Detta ökar tillförlitligheten hos projektorerna, vilket gör dem lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -projektionsutrustning är efterfrågad bland både proffs och amatörer. Dess popularitet beror bland annat på minsta strömförbrukning. Jämfört med lampanordningar förbrukar de mycket mindre energi - cirka 10 gånger . På grund av detta minskar kostnaderna för användning av utrustning, det blir möjligt att ladda det från ett autonomt batteri.

Resursen för en vanlig lampa är 2-5 tusen timmar . Mycket beror på modifieringen. Lysdioder kan fungera i cirka 20 tusen timmar eller mer. Inköp av LED -enheter kräver inte betydande materialinvesteringar, liksom efterföljande underhåll av utrustningen.

Fördelarna med sådana enheter inkluderar mångsidigheten i vissa modifieringar.

Enheter med inbyggd oberoende strömförsörjning och portar för anslutning av mobil utrustning har redan dykt upp på marknaden. Det finns till och med Android LED -projektorer.

Bild
Bild

Trots de många fördelarna med denna teknik har den ännu inte lyckats helt ersätta rörets motsvarigheter. Den mest betydande nackdelen är den otillräckliga effekten av ljusstrålning . Lampmodeller är överlägsna LED i denna parameter. Denna nackdel begränsar användningen av LED -enheter i vardagen.

Projektionsteknik baserad på LED -teknik projicerar vanligtvis en bild med låg upplösning jämfört med en lampmotstycke. därför det är oönskat att placera sådana enheter nära ytor - scenerna blir suddiga.

En annan nackdel är förknippad med den höga ljudnivån under drift - detta kan förstöra hela njutningen av att se en film. Vanligtvis är denna parameter över 35 dB.

Buller är särskilt märkbart när du använder projektorn hemma. Lampanordningar är mindre bullriga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

LED -videoprojektorer klassificeras vanligtvis i flera typer. Tilldela modeller för:

  • hemmabiografer;
  • affärshändelser (oftast för presentationer);
  • biografer och konserthus.

Diodprojektorer varierar i kostnad, storlek och prestanda. Hemmabioapparater visar en dynamisk bild, medan andra är lämpliga för att spela statiska bilder. Det finns till och med modeller som kan återge 3D -format. De används både i underhållningsindustrin och i utbildningsinstitutioner för presentationer.

De mest moderna enheterna anses vara enheter som stöder Full HD -upplösning.

Bild
Bild

Projektorer med lysdioder klassificeras enligt installationsmetod, storlek. Enligt denna parameter utmärks ultrabärbara, bärbara och stationära modeller. Enhetens installationsplats beror på dess vikt och dimensioner.

Ultraportabla modeller är de minsta och väger mindre än 3 kg … Sådana enheter är lätta att transportera, kan användas med bärbara datorer. De är efterfrågade på utomhusevenemang. Men när det gäller kraft och funktionalitet är de sämre än större utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara väger från 3 till 10 kg . De används aktivt hemma. Perfekt för att visa videor och bilder i små utrymmen.

Stationär vikt överstiger 10 kg . Sådan utrustning monteras en gång, installationen utförs av kvalificerade specialister. Stationära projektorer är efterfrågade på bio.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många företag bedriver produktion och försäljning av LED -projektorer. Rankningen av de bästa av dem presenteras nedan.

XGIMI H2

Denna modell kostar cirka 53 tusen rubel. Avancerad teknik kan överraska och glädja tittarna med utmärkt bildkvalitet. Upplösningsnivån är 1920x1080 pixlar. Ljuskällan är en LED -matris, som har många fördelar i jämförelse med traditionella lösningar . Det finns ingen anledning att oroa sig för lampans livslängd.

Projektorn har Android, ett autofokusalternativ och inbyggda högtalare. Nackdelen är bristen på optisk zoom på bilden.

Bild
Bild

LG CineBeam HU80KSW

Utrustning från en koreansk tillverkare med en ganska hög kostnad (mer än 170 tusen rubel). Ljuskällan är en hybrid Laser-LED . Egenskaperna hos denna modell inkluderar den ursprungliga designen. Men den största fördelen ligger i det bästa smarta systemet bland analoger.

Bild
Bild

Unic GM60

En prisvärd projektor med en blygsam upplösning. Du kan köpa sådan utrustning för 4900 rubel. Den är utrustad med en inbyggd multimediaspelare och kännetecknas av god byggkvalitet. Nackdelen är den bullriga fläkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cinemood "Kinokubik" ivi

Detta är en inhemsk utveckling, men projektorn är monterad i Kina. De viktigaste fördelarna med denna modell är dess lätthet - den väger 300 g och möjligheten att integrera med ivi -onlinetjänsten. Närvaron av ett batteri gör att utrustningen kan arbeta självständigt i 5 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vivitek Qumi Q3 Plus

Det är en lätt och mobil modell med bra bildkvalitet. Sådan utrustning kan köpas för 43,5 tusen rubel. Den har många trådbundna och trådlösa gränssnitt och spelar själv multimediainnehåll. Det inbyggda minnet är 8 GB.

LED -modeller av projektionsutrustning finns också representerade i märkena Panasonic, Casio, Acer

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en sådan teknik bör du uppmärksamma olika egenskaper

  • En bild av hög kvalitet när du tittar på filmer kan tillhandahållas av projektorer som stöder Full HD-upplösning.
  • Om du planerar att titta på filmer i mörka rum, bör du använda modeller med ökad kontrast.
  • Det rekommenderas att välja bärbara modeller för utomhusevenemang. Det är en bra lösning för att organisera mobila presentationer.
  • Det är önskvärt att tekniken stöder många format och har ytterligare kontakter.
  • Närvaron av ett autokorrigeringsalternativ uppmuntras, vilket gör att du kan flytta bilden runt skärmen utan att påverka själva enheten.
Bild
Bild

Du måste välja utrustning från välkända märken med ett oklanderligt rykte, till exempel Optoma eller LG. Innan du köper bör du studera andra köpares recensioner.

För många köpare är priset en av de viktigaste valparametrarna . Detta är ett viktigt men långt ifrån huvudkriteriet. Den främsta uppmärksamheten bör ägnas åt egenskaperna hos de modeller som säljs. I vissa fall är det mer lönsamt att köpa en enhet till ett högre pris och sedan spara på underhåll och byte av komponenter.

LED -projektorer har visat sig vara bra för både hem och professionellt bruk. Med rätt val av projektionsteknik kan du njuta av filmer i utmärkt kvalitet.

Rekommenderad: