Delade Svetsdräkter: Hur Man Väljer En Isolerad Kostym Med Delat Läder? Legeringssvetsdräkt Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Delade Svetsdräkter: Hur Man Väljer En Isolerad Kostym Med Delat Läder? Legeringssvetsdräkt Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar

Video: Delade Svetsdräkter: Hur Man Väljer En Isolerad Kostym Med Delat Läder? Legeringssvetsdräkt Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar
Video: SAKER OM MIG MIG MIG BARA MIG!!! ME MYSELF AND I!!!!! 2024, Maj
Delade Svetsdräkter: Hur Man Väljer En Isolerad Kostym Med Delat Läder? Legeringssvetsdräkt Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar
Delade Svetsdräkter: Hur Man Väljer En Isolerad Kostym Med Delat Läder? Legeringssvetsdräkt Och Andra Modeller, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Det speciella med svetsarens arbete är den konstanta närvaron av höga temperaturer, stänk av het metall, så arbetaren behöver särskild skyddsutrustning. Splitdräkter med alla nödvändiga egenskaper är populära.

Bild
Bild

Karakteristisk

En svetsdräkt måste uppfylla många krav:

  • förutom styrka och motståndskraft mot mekanisk belastning måste den vara fuktbeständig;
  • han måste skapa tröst när han utför komplexa arbeten, inte hindra rörelse;
  • ett av huvudkraven är förmågan att ge ett högt skydd mot höga temperaturer i närvaro av öppen låga, gnistor och heta metallpartiklar;
  • det bör inte påverkas av kemikalier;
  • det är nödvändigt att bevara de skyddande egenskaperna under hela driftstiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Split svetsdräkt uppfyller helt deklarerade egenskaper . Vanligtvis har den den högsta skyddsnivån 3, det vill säga att du kan arbeta i den på ett avstånd av 0,5 m från brandkällan, den kan användas i slutna rum, svetsfogar i en tank, behållare, rörledning. Naturmaterial används för tillverkning, som erhålls i läderindustrin genom att dela lädret i flera lager. Den delade sektionen ligger under ansiktsskiktet. Efter särskild bearbetning är arbetsskor, handskar, overaller gjorda av splittringen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel består en uppsättning av en jacka och byxor. Eftersom arbete kan utföras inte bara inomhus, utan också utomhus, under olika klimatförhållanden, utmärks sommar- och vintermodeller . Den isolerade kostymen låter dig arbeta vid mycket låga temperaturer, den tål perfekt atmosfärisk nederbörd. En hel kostym med vadderad polyesterisolering ger utmärkt skydd mot både het metall och väderförhållanden.

Men split är ett tätt, tungt material, så en kombinationsdräkt används ofta för inomhus- eller utomhusarbete på sommaren. Delat läder täcker jackans framsida och byxor. En uppsättning presenningar eller annat material i kombination med klyvträ ger också en hög skyddsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Splitdräkter har fördelar jämfört med andra material. De har många fördelar:

  • ge den högsta klassen av skydd på grund av värmebeständighet;
  • hög densitet (i genomsnitt 550 g / m2) ökar motståndskraften mot mekanisk påfrestning;
  • motstå låga temperaturer, påverkan av fukt, kemikalier;
  • har en lång livslängd utan försämrad prestanda.

Det finns dock också några nackdelar . På grund av materialets höga densitet finns det ingen luftbyte. Den ogenomträngliga kostymen i ett stycke får arbetaren att känna sig obekväm. Vid konstant närvaro av höga temperaturer blir det varmt, överhettning kan uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att lösa problemet appliceras perforering på overallerna, men detta leder till en minskning av skyddande egenskaper. Dessutom ökar användningen av naturmaterial av hög kvalitet avsevärt produktkostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bläddra bland märken och modeller

Det finns många värdiga tillverkare på den moderna marknaden. De producerar både fasta och kombinerade, sommar- och isolerade modeller. Produkterna uppfyller alla moderna krav.

  • Till exempel är produkterna från Ursus -företaget efterfrågade . Varumärket producerar inte bara overall, arbetsskor, personlig skyddsutrustning, utan levererar också sina produkter. En av företagets produkter är svetsdräkten. Detta är en vinterkombomodell, dess syfte är att skydda mot gnistor och smält metallpartiklar. Toppen är gjord av 530 g / m2 presenning impregnerad med en brandhämmande substans. På framsidan är kläderna utrustade med 1, 3 mm delade kuddar. Foder i bomull. Jackan är isolerad med tre lager batting, byxor - med två. Jackan har ett dolt fästelement, det finns fickor i sidosömmarna.
  • För alla svetsande sommar- och halvsäsongsarbeten är produkten "Bastion" från märket "Vostok-Service" perfekt . Detta stora varumärke är ett av ledarna inom utveckling och produktion av specialprodukter. Dräkten är gjord av duk med en brandsäker impregnering. Tyget har en densitet på 550 g / m2. Dräktens främre delar är förstärkta med delade läderkuddar. Slingorna och knapparna på jackan sitter i ett dolt fästelement, byxorna är fästa vid sidan. Det finns innerfickor i jackans sömmar och fakturan i byxorna. För att inte gnugga huden i nacken finns det en grov kalikoplåster på kragen. Eftersom dräkten är avsedd för sommararbete har den ventilationshål. Deras placering är ryggens ok och nedre delen av ärmhålet.
  • Det vitryska företaget "Labor Safety" har funnits på marknaden i mer än 10 år .… Bland sina partners finns det välkända ryska märket Technoavia. En av företagets produkter är en hel kostym. För det används material med en tjocklek av 0, 9-1, 2 mm, fodret är tillverkat av grov calico. Dräkten ger 3 klasser av skydd. Om lagringsvillkoren följs ger tillverkaren en 5-årig garanti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val

För att välja rätt svetsdräkt måste du överväga några nyanser

  • Först och främst bör man analysera fördelar och nackdelar med tillverkningsmaterial att hitta rätt för arbetsmiljön. Och du måste också komma ihåg att det finns vinter- och sommarmodeller.
  • Det kommer inte vara överflödigt att prova kläder … Det ska vara bekvämt. Både tät och för lös utrustning kommer att störa arbetet, hindra rörelse. Jackans längd måste vara tillräcklig för att överlappa byxorna med minst 20 cm. Byxans längd anses lämplig om de täcker skorna, det ska inte vara några manschetter på benen.
  • Ärmarnas ändar ska vara ordentligt fästa vid handlederna .
  • På fickorna - både ovanför och i sömmarna - närvaro av kardborreband, ventiler krävs för att undvika att gnistor kommer in.
  • Det är önskvärt att det fanns hål för luftbyte på kläderna , vilket särskilt gäller för sommarmodeller.
  • Spännen måste döljas så att materialremsan skyddar knapparna från värme och gnistor från eld. För extra skydd uppmuntras vadderade insatser runt armbågar och knän.
  • Varje gång innan arbetet påbörjas måste kläder noggrant inspekteras: förekomsten av fläckar av fett, oljor, andra brännbara material är oacceptabelt. Och det ska inte finnas några tårar i tyget, skav, sönderrivna kanter.
Bild
Bild

Även små defekter kan skapa traumatiska situationer och leda till brännskador. Låt inte tändare, papper eller andra brandfarliga föremål ligga i dina fickor.

Rekommenderad: