4K -projektorer: Laser- Och Andra Hemmabioprojektorer, Hem- Och Andra Modelltips

Innehållsförteckning:

Video: 4K -projektorer: Laser- Och Andra Hemmabioprojektorer, Hem- Och Andra Modelltips

Video: 4K -projektorer: Laser- Och Andra Hemmabioprojektorer, Hem- Och Andra Modelltips
Video: [5] Best 4k Uhd Laser Tv Home Theatre Projector 2021 2024, Maj
4K -projektorer: Laser- Och Andra Hemmabioprojektorer, Hem- Och Andra Modelltips
4K -projektorer: Laser- Och Andra Hemmabioprojektorer, Hem- Och Andra Modelltips
Anonim

Moderna hushållsapparater utvecklas och förbättras ständigt. I detta avseende kan du se nya och förbättrade enheter på marknaden. En av dessa är 4K -projektor.

Idag i vår artikel kommer vi att analysera funktionerna i sådana mönster och också lära oss om vilka typer av projektorer som finns

Bild
Bild

Vad det är?

4K -projektorer Är enheter som hjälper dig att skapa en riktig bio i ditt hem. Eftersom användaren kan njuta av bilden i hög upplösning är bioprojektorer mycket populära och efterfrågade på marknaden för hushållsapparater. Traditionellt har laserprojektorer i hemmet hög effekt, så att du kan njuta av bilder av hög kvalitet, inte bara på natten, utan också under dagen. Andra egenskaper hos enheterna inkluderar det faktum att de ger högkontrastbilder med realistiska färger.

Det är viktigt att notera att 4K -projektorer erbjuder tydliga fördelar jämfört med konventionella TV -apparater.

Så beroende på dina personliga önskemål och behov, du kan skapa en bild av nästan vilken storlek som helst . Samtidigt är bilden så komplett som möjligt, användaren ser inte nätet och sömmarna. Bilden, som överförs via projektorn, är byggd av speciella subpixlar, som sammanförs tack vare en specialdesignad optisk enhet.

Bild
Bild

Vyer

Det finns en mängd olika 4K -projektorer på marknaden idag. Experter delar upp alla enheter i 2 stora kategorier.

Stationär

Stationära modeller anses vara mer traditionella och var de första som slog ut på marknaden . De är vanligtvis ganska stora i storlek, så de flyttas inte från plats till plats. Samtidigt, jämfört med bärbara enheter, stationära projektorer har många funktioner.

Bild
Bild

Bärbar

Bärbara enheter lämplig för de användare som ständigt vill transportera sin projektor från plats till plats.

De är små och lätta.

Valet av bärbar eller stationär projektor beror på din personliga behov och önskemål.

Bild
Bild

Tillverkare

Som nämnts ovan, 4K -projektorer är hushållsapparater som blir allt populärare bland användare . Följaktligen är ett stort antal moderna företag engagerade i produktion och släpp av sådan utrustning. Samtidigt strävar varje märke efter att skapa en projektor som kommer att överträffa modellerna av andra märken i ett antal egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mijia laserprojektor -TV 4K

Denna apparat kan visa högkvalitativa bilder , vars upplösning är 3 840 x 2 160 pixlar, medan den diagonala storleken kan vara från 80 till 150 tum.

Modellen stöder modern teknik som HDR10 med hög dynamik.

Maximal ljusstyrka - 1500 ANSI -lumen. Det finns ett stereosystem som ger Dolby surroundljud.

Enheten kan tillskrivs premiumklassen , eftersom dess marknadsvärde överstiger 100 000 rubel.

Bild
Bild

Optoma UHD588

Modellen stöder HDR -teknik . För att bilden ska vara så tydlig som möjligt har tillverkaren tillhandahållit PureMotion -raminterpolering. Livslängden är 10 000 timmar. Diagonal av bilden som projiceras av denna modell sträcker sig från 34 till 300 tum. Designen innehåller HDMI -gränssnitt med stöd för HDCP 2.2, VGA, USB och Ethernet.

Dessutom är det viktigt att notera närvaron av inbyggda högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

ViewSonic PX727

Denna 4K -projektor är mer prisvärd (prismässigt) jämfört med modellerna som beskrivs ovan . Enhetens ljusstyrka når 2200 ANSI -lumen.

Enheten är utrustad med en modern XPR -funktion, tack vare vilken användaren kan njuta av bilden i 8, 3 megapixlar.

Livslängden är ganska lång och uppgår till 15 000 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således är de mest populära projektortillverkarna företag som t.ex. Xiaomi, Optoma och ViewSonic … Och tack vare en mängd olika enhetsmodeller kommer varje användare att kunna välja just en sådan modell som uppfyller alla hans individuella önskemål.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en 4K -projektor för ditt hem måste du vara det uppmärksam och ansvarig . Experter rekommenderar att uppmärksamma några viktiga element.

Tillverkare

Först och främst, när du köper och köper en enhet, måste du vara uppmärksam på det faktum vilket företag släppte det . På grund av projektornas stora popularitet började ett stort antal märken producera bioprojektorer. Samtidigt åtnjuter inte alla dem trovärdighet bland köparna.

Om du vill vara säker på kvaliteten på den enhet du köper bör du därför endast ge företräde åt verifierade märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionellt innehåll

Beroende på den specifika modellen, liksom tillverkaren, kommer det funktionella innehållet i 4K -projektorn också att förändras. Det bör komma ihåg att ju fler funktioner en enhet har, desto högre blir kostnaden . I detta avseende rekommenderas att i förväg tänka på hur och för vilka ändamål du kommer att använda enheten.

Bild
Bild

En typ

Om du planerar att installera projektorn i ditt hem och bara använda enheten i en sådan miljö, då välj stationära modeller . Om du hela tiden vill bära och transportera strukturen är det bättre att köpa bärbart alternativ.

Utseende

Trots att funktionellt innehåll är av största vikt när du väljer en bioprojektor måste du vara uppmärksam på enhetens utseende.

Så projektorn ska passa bra in i ditt övergripande interiör.

Var försiktig när du väljer en projektor för dess färg och extern design.

Bild
Bild

Pris

Det måste sägas direkt att på grund av det faktum att en hem 4K -projektor inte är en nödvändighet, kostnaden för enheten kan vara ganska hög.

När du köper bör du föredra sådana enheter som motsvarar det mest optimala förhållandet mellan pris och kvalitet.

Saken är den vissa märken kan öka värdet på sina produkter bara på grund av företagets medvetenhet … Å andra sidan kan du inte vara säker på den höga kvaliteten på billiga produkter.

Försäljare

För att köpa en projektor, du behöver bara kontakta företagsbutiker och officiella återförsäljare . Endast i det här fallet kan du vara säker på att du kommer att köpa kvalitet, inte falska produkter och kommer att hantera en samvetsgrann och ansvarsfull säljare.

Om du följer alla tipsen ovan kan du köpa en kvalitetsenhet som håller länge och som uppfyller alla dina behov.

Rekommenderad: