Karaoke-system: Välja En Karaoke Set-top Box För Ditt Hem. Betyg Av Musikstationer Med En Mikrofon. Satser Typer

Innehållsförteckning:

Karaoke-system: Välja En Karaoke Set-top Box För Ditt Hem. Betyg Av Musikstationer Med En Mikrofon. Satser Typer
Karaoke-system: Välja En Karaoke Set-top Box För Ditt Hem. Betyg Av Musikstationer Med En Mikrofon. Satser Typer
Anonim

Glada möten med familj och vänner slutar ofta med danser och naturligtvis sånger. Knappt någon kommer att hävda att det är mest bekvämt att utföra kompositioner när rätt backningsspår är påslagen, det finns en text framför dina ögon och en mikrofon är i dina händer - det är precis vad karaoke -system ger.

Vi erbjuder dig en liten översikt som gör att du kan göra rätt val när du köper utrustning för hemmabruk eller professionellt bruk.

Särdrag

Hemmakaraokesystem är en uppsättning teknisk utrustning som inkluderar:

  • en spelare med möjlighet att spela upp ljudinspelningar från olika media;
  • högtalare som är ansvariga för överföringen av ljudfrekvenser;
  • mikrofon - vanligtvis ingår 1-2 enheter i paketet.
Bild
Bild

Karaoke låter dig sjunga låtar med ett spår. Förutom, vissa modeller ger ytterligare alternativ, till exempel möjligheten att bearbeta röst, ändra klang, tangent och några andra funktioner … I de flesta fall är hemutrustning inte annorlunda än dyra professionella motsvarigheter. Det enda är att komponenterna i professionella karaoke -system är mer hållbara eftersom de är konstruerade för intensiv användning.

Utrustningen är multifunktionell, därför tillåter den inte bara att utföra låtar utan även att justera tangenten, spela in din egen prestanda och överföra filer till valfritt medium.

Karaokeutrustning är ledande inom segmentet Hi-Fi och Hi-End. Den enda betydande nackdelen med produkten är den höga kostnaden för utrustningen och komplexiteten i den första installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Moderna karaoke -system finns i en mängd olika alternativ. Låt oss bo mer på dem.

Videokaraoke

Detta system är baserat på det allra första som japanerna presenterade. En sådan digitalbox är ansluten till en TV eller dator, och texten för den valda låten visas på skärmen.

Nästan alla dessa enheter är utrustade med en sångkvalitetspoängfunktion, så att varje användare har möjlighet att se nivån på sin egen professionalism.

Bild
Bild

Ljudkaraoke

Detta är en mer komplex version av tekniken, här matas ljudet från inspelningen till speciella högtalare, samma som i musikcentret. I det här fallet måste du antingen kunna låten utantill eller ha en tryckt text framför ögonen. En framgångsrik destillationsblandare blandas med originalljudet.

Bild
Bild

DVD -spelare

Skapandet av en bärbar enhet ger vanligtvis inga ytterligare alternativ när det gäller att förbättra ljudparametrarna, tonen ändras inte heller. Detta är faktiskt den vanligaste spelaren, det enda som liknar karaoke är en ansluten mikrofon.

Avancerade karaoke -system är mycket populära. Denna utrustning har inga märkbara skillnader från vanliga videospelare. men enheten erbjuder inte ljudbehandlingsmöjligheter, och det finns inte heller någon funktion för att öva på röstförmågor … Kontrollen utförs med hjälp av en fjärrkontroll eller en modern mobilapplikation.

Kan skapa ljudeffekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Madboy PRESENT MIX

Detta är en av de mest populära modellerna och innehåller en karaoke -spelare, digital mixer, ett par mikrofoner och en DVD med 500 låtar med populära låtar.

Utrustningen stöder alla standardformat: DVD, CD, samt MP3, MP4 och andra … Menyn visas och kan visa information på 6 språk. Har en elegant lakonisk design, lätt att använda.

Mixern erbjuder ljudbehandling och anpassningsfunktioner, och mikrofonerna ger ljud av hög kvalitet.

Bild
Bild

AST Mini

Detta är ett kompakt karaoke -system som är optimalt för användning i små lägenheter. Har ett inbyggt röstbehandlingsalternativ, så det är inte nödvändigt att köpa en separat enhet som en blandningskonsol.

Systemet kan fungera via kabel, eller det kan anslutas via Wi-Fi. Således, användaren kan styra systemet från vilken gadget som helst till exempel från en surfplatta eller smartphone.

AST Mini ger dig möjlighet att ladda in skivor i ditt musikbibliotek, spela en bakgrundsmelodi under pauser och spela in föreställningar i hög kvalitet. Spelaren kan användas för att visa bildspel och videor.

Bortsett från privata lägenheter används enheten ofta i små cafeterior, restauranger och barer.

Bild
Bild
Bild
Bild

MAC -ljud FETT SVART

Denna karaokeutrustning ger cirka 17 tusen installerade spår, tack vare vilka användarna har ett stort urval spår.

Trådlös kontroll, som gör att du kan installera enheten på en lämplig plats … Satsen innehåller ett par mikrofoner, stöd för SD -kort med en minneskapacitet på upp till 64 GB.

Prestandakvaliteten bedöms vanligtvis i realtid och kan spelas in i MP3 -format med ytterligare överföring till andra media.

Karaoke -systemet låter dig justera tempot och tangenten, gör det möjligt att sjunga en duett och använder backsång

Bild
Bild
Bild
Bild

Evolution Lite 2

Detta är professionell utrustning, vid skapandet av vilka speciella algoritmer tillämpades som låter dig ändra ljudets tonalitet och tempo i ett ganska brett ljudintervall för att göra utan synliga effekter.

Det finns en bedömning av sång, byggd på att jämföra nyckeln med ett exemplariskt framförande, som föreskrivs separat för varje melodi, varför volymen inte är så viktig här - det är viktigt att slå tonerna.

Om du vill kan du spela in sången och börja skapa ett original videoklipp. Det finns ett tydligt gränssnitt, utrustningen passar inte bara för hemmabruk, utan också för små restauranger och karaokebarer.

Bild
Bild
Bild
Bild

AST 250

Multifunktionellt karaoke -system som används professionellt: i barer, olika klubbar och många andra underhållningsanläggningar. Står ut bland kamrater för sitt ljud, som tillhandahålls av premium 32-bitars DAC, förbättrad tonkontrollalgoritm och förbättrad DSP-omvandlare.

Enheten har ett omfattande kortindex på 50 tusen poster, så att du kan skapa videoklipp av hög kvalitet. Styrs av fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Evolution Lite 2 Plus

Det är en mångsidig musikstation med inbyggd 24-bitars DAC och equalizer. Närvaron av dessa alternativ gör att du kan justera mikrofonerna och utföra professionell röstbehandling av användarens sång, intressanta rösteffekter tillhandahålls.

Systemet har ett tydligt och tillgängligt gränssnitt och uppdaterar automatiskt sitt musikbibliotek varje månad. Bland bristerna noterar de besvärligheten, komplexiteten i att installera systemet och den höga kostnaden för utrustning.

Denna teknik är avsedd för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Home Party Drive

En av de mest budgetvänliga modellerna för att träffa vänner. Den har minimal utrustning: mikrofoningång, RCA, DVD -spelare och HDMI -karaoke, samt en mikrofon och ett bollsystem.

Fördelarna med tekniken inkluderar kompakt storlek, enkel installation, möjligheten att stödja alla ljud- och videoformat … Nackdelarna är dock betydande - det finns bara en mikrofon i karaoke, det motsvarar Bluetooth, det finns ingen indikator på noggrannheten i låtuppspelningen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja lämplig kvalitetsutrustning för ditt hem, det är nödvändigt att förtydliga följande punkter i förväg:

  • vilken typ av utrustning är prefixet anslutet till;
  • vilka ljudfilformat som används;
  • finns det möjlighet att uppdatera programvaran via Internet;
  • Ingår en mikrofon och mikrofonkabel?
  • vilka funktioner för att arbeta med ljud är möjliga.

Baserat på dessa parametrar sticker budgetmodeller och enheter med premiumsegment ut på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer karaoke -system bör du först och främst utvärdera utrustningens ljudförmåga. Det är ingen hemlighet att budgetmodeller tyvärr fortsätter att uppröra sina användare med föråldrat ljud och en extremt mager bas av ljudfiler, medan professionell utrustning förbättras varje år.

Se till att moderna system är enkla att ansluta och tillgängliga för alla i din familj - satsen bör innehålla tydliga instruktioner på ditt modersmål.

Bild
Bild

Var uppmärksam på följande egenskaper:

  • enhetens effekt - ju högre denna parameter, desto bättre blir ljudåtergivningen;
  • konstruktionens dimensioner;
  • närvaron av akustisk utrustning i uppsättningen;
  • lagringsenhetsminne;
  • närvaron av ett system med poäng.
Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmabruk kommer modeller med övergripande akustik och en subwoofer att vara optimala, för en stor familj behöver du enheter med flera mikrofoner. Garantitiden och möjligheten att underhålla enheten förtjänar särskild uppmärksamhet.

Kopplingsschema

Det finns en mängd olika alternativ för att ansluta till en digitalbox. Oftast är det anslutet till en TV, arbetet innehåller flera steg:

  • anslutning av högtalare och en subwoofer;
  • föra kabeln till vissa ledningar;
  • slå på TV: n;
  • lansering av ett karaokeprogram;
  • val av musik.

Sedan kan du titta på TV -skärmen och sjunga dina favoritlåtar.

Bild
Bild

Du kan ansluta systemet med Internet, samt via ett speciellt mobilverktyg Smart. Detta program låter dig inte bara installera karaoke, utan också spela in nya melodier i systemet.

Om du köper i en butik, ska du inte helt utesluta möjligheten att med jämna mellanrum kommer spåren att avbryta sången. Om den köpta utrustningen inte har några andra defekter, försök sedan ansluta en annan mikrofon till installationen så att dess effekt inte överstiger 72-80 dB.

Idag kan du i köpcentra hitta uppsättningar med 2, 3, 4 och ännu fler mikrofoner

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett karaoke -system ska du noggrant utvärdera alla egenskaper hos de erbjudna produkterna och försöka välja alternativet med det bästa pris / kvalitetsförhållandet - bara i det här fallet kommer köpet att uppfylla dina förväntningar och kommer att glädja dig i många år.

Rekommenderad: