Hur Tar Jag Bort Brus I Mikrofonen? Hur Gör Jag Brusreducering För En Mikrofon? Undertryckning Av Främmande Bakgrundsljud Under Inspelning I Realtid

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Bort Brus I Mikrofonen? Hur Gör Jag Brusreducering För En Mikrofon? Undertryckning Av Främmande Bakgrundsljud Under Inspelning I Realtid

Video: Hur Tar Jag Bort Brus I Mikrofonen? Hur Gör Jag Brusreducering För En Mikrofon? Undertryckning Av Främmande Bakgrundsljud Under Inspelning I Realtid
Video: Logic X: REMOVE Extreme Noise in Your Recording 2024, Maj
Hur Tar Jag Bort Brus I Mikrofonen? Hur Gör Jag Brusreducering För En Mikrofon? Undertryckning Av Främmande Bakgrundsljud Under Inspelning I Realtid
Hur Tar Jag Bort Brus I Mikrofonen? Hur Gör Jag Brusreducering För En Mikrofon? Undertryckning Av Främmande Bakgrundsljud Under Inspelning I Realtid
Anonim

Du har säkert stött på främmande brus och bakgrundsljud när du spelar in video- eller ljudfiler. Det här är väldigt irriterande.

I den här artikeln kommer vi att titta på orsakerna till uppkomsten av sådana ljud, och också mer detaljerat om de metoder som kommer att förbättra mikrofonens kvalitet.

Bild
Bild

Orsaker till förekomst

Alla bakgrundsljud och främmande ljud under inspelning från en mikrofon kan orsakas av olika anledningar, de kan vara hårdvara och programvara.

De vanligaste orsakerna kan nämnas

  • Dålig kvalitet eller felaktig utrustning kan generera strålning på egen hand . Om problem uppstår med dyra mikrofoner kan reparationer vara värda, medan billigare modeller är bättre att byta ut.
  • Förarproblem . Som regel innebär ljudkortdrivrutiner inte en betydande mängd inställningar, och detta är deras huvudsakliga skillnad från skrivardrivrutiner och videoadaptrar. Du måste diagnostisera ett sådant problem genom att uppdatera och installera om dem.
  • Yttre brus under mikrofonoperation kan förknippas med dålig kommunikation, i synnerhet en svag internetanslutning . Detta kan orsakas av brist på signal eller tekniska problem med leverantören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra orsaker som orsakar främmande brus under mikrofoninspelning är:

  • felaktiga maskinvaruinställningar:
  • skada på mikrofonkabeln;
  • närvaron av närliggande elektriska apparater som kan orsaka ljudvibrationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken visar, blir problemet i de flesta fall en följd av att flera faktorer agerar samtidigt.

Hur fixar man det?

Om mikrofonen börjar brusa under inspelningen kan du vidta olika åtgärder för att åtgärda felet. Beroende på källan till problemet kan de vara programvara eller tekniska.

Vid inspelning

Om din utrustning väser är det första steget att se till att det finns en tillräckligt stabil anslutning till datorn och att det inte finns någon överdriven insignalnivå.

För att kontrollera anslutningskabelns skick, du måste dra det försiktigt , om du hör en ökning av sprakande, är det troligtvis problemet. Förutom, se till att kontakten sitter ordentligt i kontakten.

Bild
Bild

Vi uppmärksammar det faktum att om kontakten inte ger rätt anslutningstäthet kan den behöva bytas ut, eftersom det blir ganska problematiskt att justera kontakterna.

För att testa det andra felscenariot, du måste mäta höjden på insignalen i inställningarna . Det finns två huvudmetoder för att korrigera situationen i realtid: med hjälp av interna justeringar och externa.

Bild
Bild

Med externa verktyg

Om det finns en speciell insignalsnivåkontroll på mikrofonen eller på förstärkaren måste du rulla ner den.

Om det inte finns någon sådan enhet kan utrustningens känslighet försvagas med omkopplare.

Bild
Bild

Genom interna inställningar

I facket måste du aktivera högtalarikonen och sedan gå till posten "Inspelare". I fönstret som öppnas måste du välja önskad bandspelare och genom att klicka på höger musknapp i den dolda menyn gå till blocket "Egenskaper". Då måste du använda fliken "Ljudnivå ", det finns två typer av kontroller: mikrofon och förstärkning. Försök att sänka dem så att du kan få en märkbar minskning av buller.

Källan till onödiga ljud är ofta Felaktigt tillägg för inspelning eller fel i ljudkortets inställningar . För att fixa de valda standardformaten för ljudspår måste du följa sökvägen: högtalare - inspelare - egenskaper - tillägg.

Bild
Bild

I fönstret som öppnas ser du en lista med giltiga tillägg - försök installera en av de tre första, de är som regel mindre mottagliga för främmande ljudinkluderingar.

För att ändra kartinställningarna, du kan använda Realtek -appen . På kontrollpanelen måste de aktivera fliken "Mikrofon" och aktivera funktionen för ekodämpning och brusdämpning.

Det är mycket enkelt att lösa det tekniska problemet med drivrutinerna. För att göra detta måste du använda installationsskivan, om den finns. Och om du inte har det kan du gå till tillverkarens webbplats, ladda ner och sedan installera all nödvändig programvara. Observera att det inte finns några speciella drivrutiner för mikrofonen, så du behöver bara välja din PC -modell och ställa in operativsystemets version på sidan som öppnas med blocket med ytterligare program.

Bild
Bild

Mer allvarliga problem kan vara orsaken till främmande ljud under inspelning, nämligen:

  • kränkning av kontaktens integritet inuti enheten;
  • störningar i membranet;
  • fel på den elektroniska kortet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av alla dessa problem kan endast problem med kontakter prövas av användaren själv . För att göra detta måste du demontera mikrofonhuset, hitta brottområdet och åtgärda problemet med lödning. Om membranet är skadat måste det bytas ut. Men på grund av det höga priset är denna åtgärd endast relevant för utrustning av högsta kvalitet. Om du har budgetutrustning till ditt förfogande blir det mer lönsamt att köpa en ny installation.

Nedbrytningen av det elektroniska kortet kan endast elimineras av servicecenterets specialister ., eftersom det i detta fall är nödvändigt att använda metoder för korrekt diagnostik för att fastställa felplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbrus

Om inspelningen gjordes i ett rum där det inte finns någon ljudisolering kan användaren stöta på problem med bakgrundsljud.

Ljudkvaliteter av låg kvalitet elimineras med hjälp av programmatiska metoder … I de flesta fall tillhandahåller ljudredigerare speciella bullerdämpare , som kan ha mycket olika grader av noggrannhet och komplexitet.

Bild
Bild

För användare som inte bara vill ta bort störningar i mikrofonen utan också strävar efter att ytterligare förbättra ljudet på spåret utan att spendera ytterligare pengar på det, kan du installera programmet på en dator eller bärbar dator. Djärvhet . Dess främsta fördel - förståeligt russifierat gränssnitt och fri tillgänglighet för alla erbjudna funktioner . För att aktivera brusreduceringsfunktionen måste du gå till fliken Effekter och därifrån till brusborttagning.

Bild
Bild

Därefter bör du välja alternativet "Skapa brusmodell", där du måste ställa in vissa parametrar för intervallet som innehåller främmande ljud och spara dem med OK.

Därefter bör du välja hela ljudspåret och köra instrumentet igen och sedan försöka ändra värdet på parametrar som känslighet, antialiasfrekvens och dämpningssystem. Detta gör att du kan uppnå bättre ljudkvalitet.

Detta slutför arbetet, du kan spara den resulterande filen och använda den i vidare arbete.

Bild
Bild

Hur tar jag bort brus efter inspelning?

Om du redan har gjort en högljudd inspelning där du kan höra surrande av fordon utanför fönstret, grannarna som pratar bakom väggen eller hur det blåser i vinden, måste du arbeta med det du har. Om de främmande ljuden inte är för starka kan du försöka städa upp inspelningen med hjälp av ljudredigerare, funktionsprincipen här är densamma som vi beskrev ovan.

För mer allvarlig brusreducering kan du använda av Sound Forge -programmet . Den klarar 100% alla främmande ljud och hjälper dessutom till att jämna ut effekten av elektromagnetiska svängningar som orsakas av elektriska apparater som arbetar i närheten. Handlingssekvensen i det här fallet ser likadan ut som när du tar bort bakgrundsbrus.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan effektiv applikation för hantering av ljudfiler är

SKÖRDEMAN . Detta program har en ganska bred funktionalitet för inspelning av spår och redigering av ljud. Det var hon som blev utbredd i den professionella miljön, men du kan också använda det här programmet hemma, särskilt eftersom du alltid kan ladda ner en gratis 60-dagars testversion på den officiella webbplatsen. Du kan rensa ljudspåret från främmande ljud i detta program med alternativet ReaFir.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För de allra flesta användare är REAPERs kapacitet mer än tillräckligt . Vissa användare hävdar att även det så kallade vita bruset kan tas bort med detta program.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det finns en mängd olika sätt att undertrycka främmande mikrofonbrus. I de flesta fall kan användare enkelt och enkelt uppnå önskad förbättring av ljudkvaliteten. Det bör förstås att även om den enklaste metoden visade sig vara maktlös, betyder det inte alls att alla andra handlingar också kommer att vara värdelösa. Du behöver bara konfigurera programvaran så korrekt som möjligt och ställa in maskinvarans driftsparametrar.

Rekommenderad: