Mikrofonhiss: Hur Tar Jag Bort Väsande? Varför Kan Jag Inte Höra En Röst Och Vid Inspelning Väser Mikrofonen Mycket Istället För Ljud?

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofonhiss: Hur Tar Jag Bort Väsande? Varför Kan Jag Inte Höra En Röst Och Vid Inspelning Väser Mikrofonen Mycket Istället För Ljud?

Video: Mikrofonhiss: Hur Tar Jag Bort Väsande? Varför Kan Jag Inte Höra En Röst Och Vid Inspelning Väser Mikrofonen Mycket Istället För Ljud?
Video: Bäst Ljud/Mikrofon För Streaming/Youtube & OBS Inställningar + Yeti Nanon Tävling Tejbz Tipsar #18 2024, Maj
Mikrofonhiss: Hur Tar Jag Bort Väsande? Varför Kan Jag Inte Höra En Röst Och Vid Inspelning Väser Mikrofonen Mycket Istället För Ljud?
Mikrofonhiss: Hur Tar Jag Bort Väsande? Varför Kan Jag Inte Höra En Röst Och Vid Inspelning Väser Mikrofonen Mycket Istället För Ljud?
Anonim

En mikrofon är en enhet som tar upp ljud och omvandlar det till elektromagnetiska vibrationer. På grund av sin höga känslighet kan enheten ta emot signaler från tredje part som genererar kraftig störning. Mikrofon väsen och ljud orsakas av ett antal faktorer som kan bli en allvarlig olägenhet vid överföring av meddelanden via röst eller inspelning av ljud via Internet. För att ta bort brus i en mikrofon måste du först ta reda på varför detta händer.

Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Mikrofoner används på scenen, i hemmet inspelning och när du chattar på Internet. I en viss situation finns det faktorer för tredjepartsbrus i enheten. Som regel övervägs sådana förutsättningar för utseende av tredjepartsljud.

  1. Skadad eller låg kvalitet.
  2. Defekter i anslutningssladden.
  3. Utanför störningar.
  4. Fel inställning.
  5. Olämplig programvara.
Bild
Bild

För att bli av med väsningar i enheten bör du först undersöka själva mikrofonen. En skadad enhet är ofta orsaken till väsande.

I grund och botten i denna version, kraftfull distorsion vid överföring av ljud . Ibland kan en enhet av låg kvalitet orsaka ljud från tredje part. Om ljudvågsmottagaren är ansluten via en sladd och en kontakt, är det vettigt att byta ljudkanal för att testa den. Om det finns snedvridningar kan vi prata om en nedbrytning av mikrofonen. För högkvalitativ ljudinspelning behöver du inte använda billiga enheter. De är opålitliga och går ofta sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

botemedel

Felsöka operativsystemet

Återställ ditt operativsystem till det normala innan du vidtar några felsökningssteg. För att göra detta bör du:

  • installera drivrutiner på ljudkortet;
  • installera mikrofondrivrutiner om det finns tillgängligt.
  • för att starta om en dator.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var vänlig och uppmärksamma att Mikrofonprogramvara är inte alltid tillgänglig - som regel är de ofta inte tillgängliga om mikrofonen är billig. Avancerade professionella produkter har sina egna drivrutiner. Efter installationen kan du göra allt nedan. Kom ihåg att starta om datorn. Utan detta kommer vissa drivrutiner inte att börja fungera. Detta gäller alla versioner av Windows.

En försiktighetsåtgärd är att installera drivrutiner för all utrustning som är ansluten till eller på din dator . Detta gäller inte bara mikrofonen utan även andra kringutrustning. Detta kommer att eliminera problem. Dessutom är det nödvändigt att se till att enheten och dess programvara är kompatibla - någon laddar ner drivrutiner för 32 -bitarsversionen, medan själva 64 -bitarssystemet - en sådan bunt naturligtvis inte fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titta lika på den för att hålla programvaran uppdaterad . Det uppdateras sällan, precis som operativsystemet, men trots att den senaste drivrutinsversionen släpps, till exempel för att prata eller spela in, kan du få problem att dina föråldrade drivrutiner inte tillåter att enheten fungerar som tidigare. Följ därför med och installera ständigt nya versioner.

Bild
Bild

Skada på sladden

Sladden måste först och främst inspekteras visuellt från början till slut för veck eller andra skador. Det finns en arbetsmetod för att kontrollera sladdens integritet:

  • anslut PC -mikrofonen;
  • starta redigeraren för ljudfiler Audacity (har tidigare installerat den på din dator) eller ett annat program för ljudinspelning;
  • börja vicka på mikrofonsladden;
  • följ ljudinspelningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du, utan ljud från utsidan på mikrofonen, märker att det finns vibrationer och ljud i inspelningen, skadas sladden på linjen från mikrofonen till datorn. Om det är problem med sladden måste den antingen repareras eller bytas ut. Att bygga om en billig mikrofon är opraktiskt , eftersom kostnaden för reparationsarbete är jämförbar med köp av en ny enhet.

Försiktighetsåtgärd - hantera sladden försiktigt . Du har möjlighet att förlänga enheternas livslängd i många år. Sladdar misslyckas så ofta att denna orsak till främmande brus från mikrofoner är på andra plats omedelbart efter problem med att konfigurera operativsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Försök att analysera vad som finns runt datorn . Det kan inte bara vara dina apparater, utan också grannarnas apparater genom väggen eller till och med en stor butik på nedervåningen. Om du hittar en stor konsument, försök att ansluta den till ett annat eluttag, eller bättre - flytta själva mikrofonen eller datorn till ett annat rum. Den förebyggande åtgärden i denna situation är - håll avstånd, anslut aldrig stora apparater till samma extra strömkabel som din dator.

Bild
Bild

Externa faktorer

Det händer ofta att det inte var några störningar och snedvridningar igår, men nu har de dykt upp. Vad ska man göra? Det första jag tänker på är att mikrofonen är ur funktion. Men skynda inte att kasta ut enheten, kanske är problemet i yttre faktorer . En kraftfull faktor som starkt påverkar mikrofonen är andra enheter.

Till exempel, om ett kylskåp eller en annan stor och kraftfull enhet är ansluten till samma eluttag som din bärbara dator eller dator, är risken att mikrofonen börjar ljuda mycket hög.

Bild
Bild

Problem på grund av programvara från tredje part

Ofta beror problemet inte på programvara från tredje part, utan snarare på programvaran som du använder för att arbeta med mikrofonen. Till exempel om du vill kontakta någon via Skype. I utvalda program du måste manuellt justera mikrofoninställningarna . Vissa verktyg har också ett specialiserat felsökningsläge som gör att du kan avslöja orsaken till problem och i vissa fall hjälpa dig att ta reda på hur du kan eliminera dem. Om du har ett program som "förbättrar" datorns prestanda kan det också påverka mikrofonens prestanda. Det är värt att stänga av ett tag eller radera det helt och se om situationen har förbättrats.

Bild
Bild

Mikrofonfel

Vid ett fullständigt fel på enheten måste du identifiera problemet. Det kan vara antingen i mikrofonen eller i datorn. För att göra detta måste du utföra sådana aktiviteter.

  • Anslut en annan mikrofon till datorn - för att testa om det kommer ett väsande, där rösten inte hörs.
  • Anslut en mikrofon till en dator som definitivt är fri från störningar - detta kommer att meddela dig om mikrofonen fungerar korrekt i det här fallet.

Efter att ha gjort detta kommer du att förstå vad problemet är. Om det väser på 2 olika datorer, är defekten i mikrofonen. När väsningen bara finns på din dator och den andra inte är det, lurar problemet i din dator. Dessutom kan det vara i inställningarna för operativsystemet eller frånvaron av drivrutiner. Hur man löser detta problem beskrivs ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild

När mikrofonen inte fungerar eller väser på 2 enheter kan du utföra detta test på den tredje enheten, dessutom kan det vara en mobiltelefon.

Om resultatet är detsamma är det 99% chans för problemet med mikrofonen. Det är nödvändigt att besluta: reparera det eller byt ut det mot en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns ett antal mindre "överraskningar" som den otränade användaren stöter på när han använder mikrofonen

  1. Visningen av väsande istället för ett ljud kan bero på programmet, kanske innehåller den en förstärkare eller en felaktig inställning . Som ett resultat måste du testa enhetens funktion förutom dem när du använder Skype, TeamSpeak och andra kommunikationsmedel. Till exempel, i Skype, som standard finns det automatisk justering, det måste tas bort.
  2. Som nämnts ovan är det nödvändigt att revidera sladden, ofta kläms alternativ av låg kvalitet helt enkelt eller en bit täck skärs av … Det är nödvändigt att visuellt kontrollera sladden, och det är mer tillförlitligt att byta den till en annan och prova den.
  3. Den möjliga orsaken lurar i boet, de är förmodligen lösa, igensatta eller defekta . Dessutom ska de främre kontakterna inte användas eftersom signalkvaliteten i allmänhet är sämre. Det är nödvändigt att ordna om kontakten till en annan kontakt - problemet kan försvinna.
  4. Tillämpa specialiserad brusdämpande programvara . De kan förbättra ljudkvaliteten, bara ibland med volymförlust. Bland de populära och utbredda applikationerna är det nödvändigt att lyfta fram: Adaptiv brusreducering, hård begränsare.

Buller vid användning av mikrofonen efter ovanstående åtgärder bör försvinna. Annars kan vi prata om nedbrytningen av själva mikrofonen, då måste den repareras eller köpas en ny.

Rekommenderad: