Inbyggd Tvättmaskin Dimensioner: Höjd, Bredd 40 Och 45 Cm. Vilka är Standardmåtten För Smala Maskiner?

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd Tvättmaskin Dimensioner: Höjd, Bredd 40 Och 45 Cm. Vilka är Standardmåtten För Smala Maskiner?

Video: Inbyggd Tvättmaskin Dimensioner: Höjd, Bredd 40 Och 45 Cm. Vilka är Standardmåtten För Smala Maskiner?
Video: Crazy Washing Machine! 2024, Maj
Inbyggd Tvättmaskin Dimensioner: Höjd, Bredd 40 Och 45 Cm. Vilka är Standardmåtten För Smala Maskiner?
Inbyggd Tvättmaskin Dimensioner: Höjd, Bredd 40 Och 45 Cm. Vilka är Standardmåtten För Smala Maskiner?
Anonim

I vår tid har inbyggda hushållsapparater blivit nästan de mest populära, eftersom många ägare av stadslägenheter står inför ett litet torg och brist på ledigt utrymme i rummen. Genom att installera en inbyggd enhet hemma kan du avsevärt spara ett blygsamt område samtidigt som miljön blir mer funktionell. Det är mycket viktigt att korrekt välja en teknik av denna typ, med hänsyn till dess dimensionella parametrar. I denna artikel kommer vi att ta reda på vad måtten på moderna inbyggda tvättmaskiner är.

Bild
Bild

Standardstorlekar för inbyggda modeller

Med tanke på de exakta måtten på inbyggda tvättmaskiner blir det lätt att hitta en plats för dem.

Det är mycket viktigt att bekanta dig med alla parametrar för sådana hushållsapparater, om du vill fixa det korrekt, utan att därigenom förstöra interiörets utseende.

Låt oss överväga vad som är standardmåtten för tvättmaskiner med olika modifieringar.

Bild
Bild

Frontlastning

Tvättmaskiner med denna konfiguration anses vara de mest utbredda idag. De tillverkas i en mängd olika modifikationer. Inte bara standard, utan även inbyggda modeller med frontlastning är populära.

Bild
Bild

Det finns exempel som är idealiska för ytterligare installation i ett köksskåp. Dessa maskiner har följande standardmått:

  • bredd - 60 cm;
  • inbäddningsdjup - 55-60 cm;
  • höjden kan vara från 82 till 83 cm (men det finns också högre exemplar med en höjd av 90 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet kommer benen på headsetet att vara till nytta, som kan justeras oberoende i höjd - sedan kan möblerna justeras till höjdparametern för den frontmatade tvättmaskinen.

Varianter av tvättmaskiner med frontmatning är inte bara fullstora utan också kompakta. Bredden parametern för dessa enheter kan vara mindre än 59 eller 60 cm.

Bild
Bild

De vanligaste inbyggda modellerna är modeller med följande standardparametrar:

  • 82x60x45;
  • 60x40x85;
  • 60x42x85;
  • 60x 52 x85;
  • 60x54x82;
  • 60x55x82;
  • 60x56x82;
  • 60x58x83;
  • 60x57x82.

Många märkesinbyggda tvättmaskiner tillverkas i liknande storlekar. Det kan till exempel vara hushållsapparater av hög kvalitet från Atlant, Indesit, Teka, Electrolux, Samsung, Hansa, Bosch och många andra. Normalt varierar lastningen av sådana enheter från 4 till 8 kg. Modeller med större kapacitet är inte så vanliga. Till exempel är samma alternativ som du kan ladda 12 kg oftast fristående, men inte inbyggda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppladdning

Vissa användare föredrar att använda topplastade tvättmaskiner. Det kommer inte att vara möjligt att bygga en sådan teknik under bänkskivan i köket av uppenbara skäl - tvätten för tvätt läggs här ovanpå, och inte på sidan, som i enheterna beskrivna ovan.

För ett litet rum är sådana produkter ofta mer lämpliga, eftersom de inte har en dörr ., som tar extra plats när den öppnas (om än för en kort tid). Ofta är topplastade tvättmaskiner smala och mycket kompakta, så det finns nästan alltid ett ledigt hörn i rummet för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden på de flesta av dessa enheter är högst 40 eller 45 cm. Standarddjupet för de aktuella maskinerna är 60 cm.

Dessa kompakta modeller är kända inte bara för sina blygsamma dimensioner, utan också för sin överkomliga kostnad . Om du inte vill betala för mycket för en dyr frontlastmaskin kan du spara pengar och hämta bra topplastningsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått på smala tvättmaskiner

Små tvättmaskiner som tillhör kategorin smala är avundsvärda efterfrågan numera. Sådana hushållsapparater lockar uppmärksamhet på grund av deras blygsamma dimensioner och möjligheten att installera dem i nästan vilken inre komposition som helst. En kompakt tvättmaskin med liten bredd tar definitivt inte bort extra kvadratmeter och gör inte interiören överbelastad.

Bild
Bild

Moderna smala och extremt smala maskiner inkluderar de enheter vars djup inte överstiger 35 eller 40 cm . Höjden på enheterna i fråga är vanligtvis standard. Denna teknik kan enkelt och smidigt integreras i en mängd olika köksuppsättningar. Ofta är det också installerat i badrummet - varje ägare bestämmer själv var han ska tilldela en plats för en smal modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ej standardiserade alternativ

Du kan köpa en bra inbyggd tvättmaskin med icke-standardparametrar i hushållsapparater eller beställa. En slående representant för denna kategori - Daewoo DWC-CV703S modell och dess andra ändringar. Denna kopia är tillverkad med måtten 55x32, 4x65 cm. När det gäller yttre egenskaper är denna ovanliga enhet mer som en rund trumma utan knappar, men med pekskärm. Produktens kapacitet är inte den största - bara 3 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna hushållsapparater med icke-standardmått kan beställas i valfri butik. I lager kommer sådana enheter inte så ofta i jämförelse med standardkopior.

En icke-standardiserad lösning är att integrera en vanlig fristående skrivmaskin i köksuppsättningen . Vanligtvis väljs mer kompakta enheter för detta. I det här fallet måste ägarna ofta beställa själva headsetet så att hushållsapparater kan passa bra in i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Den inbyggda tvättmaskinen måste väljas så noggrant som möjligt. Ofta är en sådan teknik dyr och fel val kan "skada" plånboken. Låt oss överväga i detalj vad du ska tänka på när du letar efter en lämplig modell.

  • Välj inledningsvis en plats för att bygga ett framtida köp. Efter det måste det mätas med ett måttband i 3 dimensioner. En liten marginal på cirka 6 cm måste finnas på varje sida för att rymma de anslutna slangarna.
  • Det är viktigt att se till att hushållsapparaterna i fråga passerar säkert genom dörröppningen. Om det plötsligt visar sig att inte ens en liten bil kan föras in i rummet kan du ta bort pärlorna ett tag - det blir ofta en enkel lösning på problemet.
  • Om du vill köpa en tvättmaskin som senare kommer att byggas in i köksbänkytan (handfat eller bänkskiva), är det bäst att välja små exemplar av måttlig höjd (högst 80 cm) och frontlastning. I det här fallet fungerar det inte att använda horisontella enheter - åtkomst till den övre delen av utrustningen stängs.
  • Ju mindre tvättmaskinen är, desto mindre trumma. Det betyder att den interna volymen inte blir för stor. Om du drömmer om att köpa en multifunktionell modell utrustad med en torktumlare, är det bättre att hitta en lämplig fullstor version med en större trumma.
  • Var uppmärksam på den funktionalitet som tekniken med lämpliga dimensioner har. Det är bättre att i förväg bestämma vilka alternativ du verkligen kommer att behöva och vara användbara, för att inte skynda dig att ta en dyr modell med många funktioner som aldrig kommer att vara användbara för dig.
  • Utformningen av den valda utrustningen ska inte underskattas, även om den har en kompakt storlek. Den inbyggda maskinen måste harmoniskt passa in i den redan formade interiören, särskilt om den inte är helt dold i möbelstrukturen (den visas till exempel i en nisch). Du kan hitta ett alternativ som är utformat i samma färg och stil som resten av apparaterna (spis, mikrovågsugn, ugn) i köket.
  • Det är viktigt att inspektera utrustningen så noggrant som möjligt. Det måste monteras "samvetsgrant". Det ska inte finnas några luckor eller motreaktion i strukturen. Du bör inte märka några repor, flisar eller rostiga fläckar på enhetens kropp. Om du ändå märkte dem är det bättre att leta efter en annan modell.
  • Inbyggda apparater finns idag representerade i ett rikt sortiment, men de bästa, högkvalitativa och pålitliga är utan tvekan märkesmodeller. Några av dem kan vara väldigt dyra, men sådana kopior fungerar inte bara länge och utan problem, utan klarar också alla uppgifter som tilldelats dem perfekt.
  • För köp av hushållsapparater av hög kvalitet är det bättre att gå till en pålitlig butik. I butiker som har gjort sig ett namn och ett lysande rykte kan du köpa den enhet du behöver med tillverkarens garanti. Leta inte efter för billiga alternativ i tvivelaktiga butiker - här riskerar du att stöta på en defekt vara, vilket blir mycket svårt att ändra senare.

Rekommenderad: