Inbyggd Tvättmaskin (51 Bilder): Vertikala Inbyggda Smala Maskiner Och Andra Modeller. Installation, Skillnader Från Det Vanliga. Vilken Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd Tvättmaskin (51 Bilder): Vertikala Inbyggda Smala Maskiner Och Andra Modeller. Installation, Skillnader Från Det Vanliga. Vilken Ska Man Välja?

Video: Inbyggd Tvättmaskin (51 Bilder): Vertikala Inbyggda Smala Maskiner Och Andra Modeller. Installation, Skillnader Från Det Vanliga. Vilken Ska Man Välja?
Video: 5 Best Washer and Dryer in 2021 2024, April
Inbyggd Tvättmaskin (51 Bilder): Vertikala Inbyggda Smala Maskiner Och Andra Modeller. Installation, Skillnader Från Det Vanliga. Vilken Ska Man Välja?
Inbyggd Tvättmaskin (51 Bilder): Vertikala Inbyggda Smala Maskiner Och Andra Modeller. Installation, Skillnader Från Det Vanliga. Vilken Ska Man Välja?
Anonim

En tvättmaskin är viktig i varje lägenhet eller bostadshus. Här är bara skrymmande hushållsapparater som tar mycket plats, detta är särskilt viktigt i små rum. Inbyggda hushållsapparater kommer att rädda, vilket hjälper till att spara extra centimeter utrymme.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Vissa tror att namnet är det enda sättet att inbyggda tvättmaskiner skiljer sig från vanliga, men det är långt ifrån fallet. Sådana anordningar har flera skillnader som kan märkas även vid visuell inspektion. Först och främst har en sådan maskin en absolut platt eller inåt konkav dörr, liksom alla delar, knappar och reglage är på samma nivå, detta beror på att tvättmaskinen måste vara helt dold, och det måste var inga utskjutande delar på instrumentbrädans paneler. Dräneringsluckan och filtret är alltid placerade högre än på konventionella maskiner för enklare åtkomst.

  • Fördelen med denna teknik är möjligheten att spara utrymme . Dessutom kan den inbyggda tvättmaskinen byggas in i en båge eller möbler, till exempel en garderob, vilket gör att interiören ser mer estetisk och snygg ut. Ett annat plus med inbyggda apparater: om du väljer rätt möbel kan du till och med montera inte bara en tvättmaskin utan också ett kylskåp, mikrovågsugn etc. i ett skåp.
  • Inbyggda tvättmaskiner har mycket mindre nackdelar .den kanske största nackdelen är det faktum att det finns mycket färre modeller av inbyggda hushållsapparater än vanliga tvättmaskiner. Men trots det ganska låga utbudet är denna typ av hushållsapparater efterfrågade, vilket gör att det ibland är mycket problematiskt att hitta en lämplig maskin. Det är särskilt svårt att hitta en som är utformad för att vara helt integrerad och har en dekorativ panel längst ner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av inbyggda tvättmaskiner. I synnerhet den mest populära är den smala modellen av tvättmaskiner, på grund av dess minskade dimensioner kan den enkelt byggas in även under en bordsskiva eller i trånga utrymmen . Den största skillnaden är att bredden på smala tvättmaskiner inte överstiger 40 cm och som regel är 32-36 cm, medan konventionella maskiner är 60 cm breda, men lastvolymen blir också mindre. I genomsnitt kan en smal tvättmaskin ladda upp till 4 kg tvätt, mycket mindre ofta upp till 6 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lastningsmetoder är av två typer

Den första är topplastmaskiner . De tar mycket mindre plats och är utformade för att laddas uppifrån. En av fördelarna är att du kan lägga tvätt i en sådan maskin även under tvättprocessen. Dessutom, även vid en olycka, kommer vattnet från bilen inte att spilla ut och översvämma grannarna, för att inte tala om det faktum att platsbesparingarna är mycket betydande.

Bild
Bild

Men en sådan maskin kan inte installeras under bordsskivan, eftersom locket öppnas uppåt.

För närvarande är maskiner med en horisontell typ av lastning de mest populära . En av deras främsta fördelar är att denna typ av utrustning enkelt kan monteras under bänkskivan. Mycket ofta kan sådana maskiner enkelt byggas in i en garderob eller andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att vara uppmärksam när du köper att det inte finns några utskjutande ytor på maskinens främre yta, och se också till att det är bekvämt att komma åt avloppet och andra viktiga delar.

Dimensioner

När du väljer en inbyggd tvättmaskin är ett av de viktigaste urvalskriterierna storleken på hushållsapparater. När det gäller enheterna med vertikal belastning är de små i storlek, det enda är höjdbegränsningen, topplocket ska öppnas fritt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Måtten på en klassisk frontmatad tvättmaskin kan variera något . Bredden på sådan utrustning kommer att vara cirka 60 cm och höjden - cirka 80-90 cm, i en sådan maskin kan du ladda upp till 7 kg linne totalt.

Bild
Bild

En smal tvättmaskin i alla funktioner och struktur upprepar praktiskt taget en vanlig, men det finns en skillnad . Bredden på en smal tvättmaskin kommer inte att vara mer än 40 cm, men tvättmängden som kan laddas i den blir något mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en ultraljudsmaskin. Djupet av en sådan teknik blir ännu mindre . I genomsnitt överstiger den inte 35 cm. Sådana maskiner är kompakta, lätta att använda, men högst 3-4 kg kan laddas i den åt gången.

Bild
Bild

Alla ovanstående typer av tvättmaskiner skiljer sig endast i ett kriterium - bredd . Och kompakta bilar, i jämförelse med vanliga, har alla reducerade dimensioner. Den kompakta maskinen är inte mer än 50 cm bred och upp till 70 cm hög.

Bild
Bild

Tvättmaskinens omkrets är 30x60 cm och höjden är upp till 85 cm . På grund av att locket öppnas uppåt och inte åt sidan kan en sådan maskin installeras på svåråtkomliga eller trånga platser.

Bild
Bild

Toppmodeller

Trots att raden av inbyggda tvättmaskiner idag är mycket mindre än vanliga, kan du fortfarande hitta ett stort antal väldigt olika maskiner beroende på vilka funktioner köparen behöver, samt vilken prisklass han förväntar sig. Naturligtvis kommer kostnaden att variera beroende på vilka funktioner som finns i bilen.

Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att toppladdningsenheter har en högre kostnad än frontlastare.

När du väljer den bästa modellen av inbyggd tvättmaskin måste du inte bara lita på kostnad och storlek, utan också på ett antal andra kriterier . När allt kommer omkring måste en maskin, liksom andra hushållsapparater, först och främst vara pålitlig. I genomsnitt har en maskin varit i drift i över 10 år. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma dess tillförlitlighet, skydd mot eventuella läckor, blockering från små barn och andra ytterligare alternativ när du väljer utrustning.

Bild
Bild

Tvättmaskinen är inget att spara på.

Men man måste också ta hänsyn till det faktum att inbyggda tvättmaskiner för det mesta har en orimligt hög kostnad . Naturligtvis erbjuder många tillverkare ytterligare säkerhetsalternativ och andra fördelar för dessa pengar, men ibland är det bara en överbetalning för komfort eller märke.

Bild
Bild

Därför måste du noga läsa alla funktioner och kostnader innan du köper för att inte betala för mycket förgäves. Faktum är att ofta för samma mängd kan du hitta en mer funktionell och högkvalitativ modell.

Budget

Som redan nämnts är det inte värt att spara på en tvättmaskin. Men om du vill kan du hämta en inbyggd tvättmaskin med höga tekniska egenskaper till en överkomlig kostnad. I genomsnitt kan kostnaden för en anständig budget tvättmaskin vara 25-30 tusen rubel.

Till exempel en Weissgauff WMI 6128D -maskin - ett av de bästa alternativen när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet. Det låter dig ladda upp till 8 kg tvätt samtidigt, och har också en centrifugeringsfunktion med en hastighet på upp till 1200 varv / min. Och den har också ett supersnabbt tvättläge, vars hastighet bara är 15 minuter, inte alla maskiner kan skryta med sådana egenskaper. Fördelen är lägen för baby och känslig tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell för en budgetmaskin är Whirlpool BI WMWG 71484E . Det är en inbyggd frontmatare som gör att du kan ladda upp till 7 kg tvätt som mest. Den har en snurrhastighet på 1400 rpm och har en låg ljudnivå jämfört med liknande modeller. Totalt har maskinen 14 olika lägen och låter dig också självständigt justera centrifugeringshastigheten och temperaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell Electrolux PerfectCare 700 EW7F2R48S är en av de mest funktionella inbyggda tvättmaskinerna i segmentet för hushållsapparater. Med en relativt liten storlek kan den ladda upp till 8 kg tvätt, den maximala centrifugeringshastigheten är 1400 varv per sekund. Och det finns också ett läcksäkerhetssystem och ett barnspärr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanklass

Kostnaden för inbyggda tvättmaskiner i mellanklassen kommer att vara från 40 till 50 tusen rubel

En av de bästa modellerna i detta prissegment är Hotpoint-Ariston BI WMHL 71283 . Den blir 60 cm bred och 80 cm hög. Den maximala lastkapaciteten för enheten är upp till 7 kg, men det är inte möjligt att lägga till tvätt under tvätt. Det finns ett system för skydd mot läckage och blockering av tvättmaskinen från små barn. En av dess fördelar är låg ljudnivå, perfekt för familjer med små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som försöker få maximal belastning med minsta mått bör uppmärksamma MAUNFELD MBWM -maskin. 148W . Bredden på denna modell är mindre än 60 cm, men den kan ladda upp till högst 8 kg tvätt. Ytterligare alternativ gör att du kan ställa in en fördröjd start upp till 9 timmar, samt fördela tvätten jämnt inuti trumman, så att du kan uppnå en bättre tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd tvättmaskin Midea WMB8141 4.4 har standardmått och gör att du kan ladda upp till 8 kg tvätt. Totalt har modellen 16 inbyggda lägen, och även möjligheten att självständigt konfigurera ett individuellt läge. Det finns också ytterligare säkerhetsfunktioner som läckageskydd och barnskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskinen är idealisk för montering under disk på grund av dess bekväma dimensioner och låga vibrationsnivå.

Premiumklass

Inbyggda premium tvättmaskiner kommer att kosta köparen från 60 tusen

Till exempel tvättmaskin Bosch WIW 28540 tack vare en speciell teknik roterar den trumman så försiktigt som möjligt, vilket gör att du effektivt kan tvätta saker utan att skada dem. Dessutom har modellen ett speciellt vattenflödessystem, vilket avsevärt kommer att spara pengar. Mer än 20 lägen och låg ljudnivå gör denna maskin till en riktig favorit.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell av inbyggda tvättmaskiner är NEFF W6440X0 . Detta är en frontmatad enhet som låter dig tvätta upp till 8 kg tvätt åt gången. Bland fördelarna finns följande: låg ljudnivå, hög säkerhetsnivå och många olika lägen, inklusive möjligheten att självständigt justera lägen, vattentemperatur och centrifugeringshastighet. Små dimensioner och snygg design gör det möjligt att använda denna bil under olika förhållanden, men den enda nackdelen är dess höga kostnad - en sådan bil kostar från 100 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här är premiumbilen Smeg LST147-2 har omedelbart en speciell skyddspanel som gör att du kan gömma en utrustning i interiören. Dessutom kommer en mycket låg ljudnivå och ett brett utbud av funktioner att förenkla tvättprocessen och göra den mer bekväm. Den maximala belastningen i bilen kan vara upp till 7 kg, och kostnaden kommer att vara cirka 100 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du går för att välja en inbyggd tvättmaskin måste du bestämma exakt var den ska installeras och mäta området där den kommer att placeras i framtiden. Det måste beaktas att maskinen måste vara mindre än det valda området, och så att det under installationen finns fri tillgång till dräneringshålet, filtret och andra viktiga delar.

Bild
Bild

En pålitlig bil kan inte vara billig . Förutom storlek och kostnad måste du vara uppmärksam på tvättklassen, lägen, skydd mot läckage och blockering från små barn (om det behövs). Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt torkningslägen, centrifugeringshastigheten och den högsta tillåtna volymen. Men du måste ta hänsyn till att den maximala volymen kommer att skilja sig åt för olika tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att korrekt bestämma den nödvändiga belastningsnivån är det bäst att fokusera på antalet personer . Om maskinen används av 1 eller max 2 personer, räcker det med en tvättmaskin på 3-4 kg. För en familj på 3-4 personer är det bäst att välja en maskin med möjlighet att ladda 5-6 kg tvätt. I allmänhet fungerar de flesta tvättmaskiner. Men om familjen har 5 eller fler personer måste du välja utrustning med en maximal lastkapacitet på 7-8 kg.

Bild
Bild

Glöm inte vattenförbrukningen. Till exempel kommer inköp av dyr utrustning med minimal vattenförbrukning betydligt att spara pengar under driften. Vad mer du behöver vara uppmärksam på är typen av kontroll. Enligt typ av kontroll är tvättmaskiner mekaniska och elektroniska . Elektroniska maskiner är överlägset vanligaste; de låter dig ställa in tvättinställningarna automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur installeras och ansluts?

Så först och främst måste du bestämma maskinens exakta plats. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i badrummet för detta är det bäst att lägga det i köket. Oftast används inbyggda apparater i köket, maskinen kan installeras under bänkskivan eller byggas in i ett headset eller skåp . Vid installation, ta hänsyn till att efter installationen bör inte åtkomst till alla viktiga delar begränsas. Tvättmaskinen är endast ansluten till kallvattentillförseln. Allt som krävs under installationen är att ansluta maskinen till vattenförsörjning, avlopp och strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: förläng inte slangen med egna ansträngningar om dess längd inte räcker. Bättre att skaffa en ny, längre. Först är tvättmaskinens kropp ansluten, och först då kan du börja ansluta och försiktigt se till att slangar och rör inte böjer sig eller vrider sig någonstans. Slangen måste dras under diskbänken där strömställaren är installerad.

En annan viktig fråga: processen att montera själva maskinen . Beroende på modell och villkor för lägenheten kan det skilja sig, det är nödvändigt att följa inbäddningsschemat. Det viktigaste är att hushållsapparater inte blockerar andra föremål eller utrymme efter installationen är klar. När du lägger in tvättmaskinen i skåpet måste du vara uppmärksam på att de utskjutande delarna av maskinen är djupare än dörrgångjärnen, annars stängs inte dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Så en tvättmaskin kan installeras antingen i köket eller i badrummet. Det fungerar inte att installera det i vardagsrummet, inte ens med en stark önskan, eftersom GOST förbjuder vattenförsörjning till bostadsområdet i lägenheten.

Nu föredrar många ägare av små lägenheter att installera inbyggda maskiner i köket. Det kan till exempel installeras under en bänkskiva eller i ett av köksskåpen.

Bild
Bild

När det gäller badrummet används inbyggda maskiner sällan här . Om det inte finns tillräckligt med utrymme i badrummet för en skrivmaskin, bärs det som regel helt enkelt över till köket. Men i vissa fall kan tvättmaskinen monteras i en garderob eller ett rack, och hyllor för hushålls- eller hygienartiklar eller till exempel en byrå för handdukar och andra saker kan placeras ovanpå. Om det inte finns tillräckligt med utrymme kan du bygga en topplastningsmaskin i badrummet, men i det här fallet fungerar det inte att placera föremål ovanpå, men du kan enkelt spara badrumsutrymme.

Rekommenderad: