Inbyggd Diskmaskin Dimensioner: Vad är Måtten På Inbyggda Diskmaskiner? Bredd, Höjd Och Djup På Små Modeller, Standardstorlekar På Maskiner I Full Storlek

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd Diskmaskin Dimensioner: Vad är Måtten På Inbyggda Diskmaskiner? Bredd, Höjd Och Djup På Små Modeller, Standardstorlekar På Maskiner I Full Storlek

Video: Inbyggd Diskmaskin Dimensioner: Vad är Måtten På Inbyggda Diskmaskiner? Bredd, Höjd Och Djup På Små Modeller, Standardstorlekar På Maskiner I Full Storlek
Video: Видео инструкция по установке встраиваемой посудомоечной машины Bosch 2024, April
Inbyggd Diskmaskin Dimensioner: Vad är Måtten På Inbyggda Diskmaskiner? Bredd, Höjd Och Djup På Små Modeller, Standardstorlekar På Maskiner I Full Storlek
Inbyggd Diskmaskin Dimensioner: Vad är Måtten På Inbyggda Diskmaskiner? Bredd, Höjd Och Djup På Små Modeller, Standardstorlekar På Maskiner I Full Storlek
Anonim

När du köper en diskmaskin måste du vara extremt försiktig. Inbyggda diskmaskiner finns i mycket olika storlekar. Du kan stöta på många subtila nyanser, men det mest kränkande är att få en vid första anblicken perfekt kopia som helt enkelt inte passar in i ditt köks storlek. I det här fallet måste du returnera varorna, vilket kan vara mycket problematiskt.

Bild
Bild

Med tanke på det faktum att de senaste åren har antalet olika modeller med en ganska bred funktionalitet och storlekar ökat kraftigt, vilket gör det rätta valet svårare och svårare.

Bild
Bild

Varför behöver du veta måtten?

Bilen bör väljas i första hand utifrån storleken på det lediga utrymmet. När du bestämt dig kan du beställa resten av köksuppsättningen. Att välja diskmaskin för färdiga möbler är ingen lätt uppgift. Valet kommer att minskas avsevärt, eftersom inte alla modeller har de mått du behöver.

Bild
Bild

Om du måste köpa det som finns i lager är chansen stor att köpet blir en besvikelse. Mest troligt kommer det att vara nödvändigt att justera storleken på det färdiga headsetet, och det är mycket kostsamt och problematiskt.

Därför bör köparen prioritera storleken på den nödvändiga enheten, och efter det - funktionaliteten och utseendet.

Bild
Bild

Översikt över storlekar på olika modeller

Det finns vanligtvis tre storlekar på maskiner:

  • smal;
  • i full storlek;
  • kompakt.
Bild
Bild

Detta sortiment är tillräckligt för att tillgodose köparnas grundläggande behov. Eftersom det ofta råder ett litet köksutrymme i lägenheter, har smala och kompakta modeller blivit de mest populära och populära modellerna. De är mycket lättare att passa in i ett trångt utrymme. Och om familjen är liten, kan den små modellen enkelt klara av alla belastningar.

Bild
Bild

Inbyggda diskmaskiner har ganska bra egenskaper. Således kan enhetens djup vara ganska imponerande, trots dess diminutivitet och osynlighet.

Den främsta fördelen med den inbyggda maskinen är dess förmåga att passa in i köksskåpets skåp och därmed inte fånga ögat och inte komma ur den allmänna kompositionen.

Bild
Bild

Full storlek

Diskmaskiner i full storlek är lämpliga för en stor familj . Höjden på en modell når 82 cm, bredd - 45-50 cm och djup - 60 cm. Som standard kan de rymma rätter för 12 personer. Köparna bör dock ta hänsyn till att sådana modeller är ganska stora, så det borde vara mycket utrymme i ditt kök. Det är bäst att passa en sådan kopia under bänkskivan, eftersom den där kommer att locka mindre uppmärksamhet, och ett sådant arrangemang är bekvämt ur synvinkel.

Standardmaskiner av denna typ är vanligtvis korta. En låg modell kommer att passa in i öppningarna mycket lättare, men inga utskott och luckor bör bildas mellan bordsskivan och utrustningen.

Bild
Bild

Smal

Om diskmaskinens bredd inte överstiger 50 cm kan den säkert klassas som smal. Trots sin lilla bredd är den mycket omfattande, medan dess djup är ganska imponerande (den sträcker sig från 44 cm till 45 cm). Dess höjd är minst 80 cm. Således, vad gäller dess funktionalitet, är den inte sämre än modellen i full storlek. Utan tvekan kommer dess kapacitet att vara något mindre än för en analog i full storlek, men samtidigt kan en smal bil helt säkert betjäna en familj på 7-9 personer.

Bild
Bild

På grund av sin relativt små storlek är det mycket lättare att passa in i interiören, men det är värt att ta hand om höjden. Eftersom enhetens höjd kan överstiga dina förväntningar, gör alla nödvändiga mätningar flera gånger innan du köper för att inte hamna i en besvärlig situation. Inbyggda maskiner kan skapa ett problem med detta.

Bild
Bild

Kompakt

Den nyaste typen har dock redan bevisat sin effektivitet mer än en gång. Kompakta maskiner kan också byggas in som andra större och bredare modeller.

De har den minsta och mest praktiska storleken, vilket kan glädja ägarna till ett litet kök … Detta innebär att en sådan enhet definitivt kommer att hitta en plats även i det trångaste utrymmet. Perfekt för människor som lever i par eller singlar. Den kompakta maskinen klarar lätt laster.

Bild
Bild

Höjden på en sådan enhet är inte mer än 45 centimeter, vilket avsevärt sparar utrymme. Dessutom når bredden på en sådan enhet 55 cm och djupet - upp till 50 cm . Den kompakta modellen är lätt att dölja från nyfikna ögon så att den inte förstör köket. Serverar en bil för 4-5 personer. Men om du vill hålla det i sikte, då kommer ett stort utbud av produkter att hjälpa dig att bestämma vilken design som bäst passar din stil.

Bild
Bild

Precis som alla andra köksredskap behöver en diskmaskin ordentlig skötsel. Det kommer att förlänga livslängden och samtidigt bidra till att minska antalet störningar flera gånger. För att inte göra några misstag i åtgärderna, läs noga igenom bruksanvisningen som medföljer satsen. Genom att följa enkla riktlinjer sparar du dig själv onödiga besvär. Försumma inte dessa tips, eftersom de kommer att hjälpa dig mycket.

Bild
Bild

Vilken bil ska man välja?

Att välja bil till köket är inte lätt. Först och främst bör du överväga dina smakpreferenser.

Produkten måste uppfylla alla dina behov, från färg till funktionalitet. Tänk på hur det kommer att se ut i köket.

Bild
Bild

Därefter bör du kontrollera måtten på ditt utrymme. För inbäddning måste modellen väljas i förväg … Baserat på köksutrustningens storlek är det värt att beställa en köksuppsättning så att alla element passar in i den.

Bild
Bild

Bestäm vilken storlek på enheten du behöver. Den måste klara sin funktion, därför väljs volymen baserat på ledigt utrymme och antalet personer som kommer att betjänas av enheten . Om köksstorlekarna tillåter dig att sätta en modell i full storlek, kan du välja det, men om det inte finns så mycket utrymme och mängden rätter är mycket imponerande, bör du tänka på en smal version. Det kommer också att vara ganska rymligt och rymligt, men samtidigt kompakt.

Rekommenderad: