Inbyggd Tvättmaskin I Köket (38 Bilder): Välj En Tvättmaskin Inbyggd I Köksuppsättningen, Modellstorlekar Under Bänkskivan

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd Tvättmaskin I Köket (38 Bilder): Välj En Tvättmaskin Inbyggd I Köksuppsättningen, Modellstorlekar Under Bänkskivan

Video: Inbyggd Tvättmaskin I Köket (38 Bilder): Välj En Tvättmaskin Inbyggd I Köksuppsättningen, Modellstorlekar Under Bänkskivan
Video: Crazy Washing Machine! 2024, April
Inbyggd Tvättmaskin I Köket (38 Bilder): Välj En Tvättmaskin Inbyggd I Köksuppsättningen, Modellstorlekar Under Bänkskivan
Inbyggd Tvättmaskin I Köket (38 Bilder): Välj En Tvättmaskin Inbyggd I Köksuppsättningen, Modellstorlekar Under Bänkskivan
Anonim

Idag inkluderar priset inte bara vackra, utan också funktionella och praktiska hushållsapparater. Moderna tekniska enheter av den inbyggda typen är mycket populära. De har många positiva egenskaper som gör dem relevanta och relevanta. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på alla funktioner i inbyggda tvättmaskiner installerade i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Många människor konfronteras med begränsat bostadsutrymme som måste hanteras eftertänksamt. I detta hjälper inbyggda apparater konsumenterna - de kan installeras i ett litet rum, vilket gör det mer attraktivt och funktionellt, men inte överbelastat och trångt. Många har svårt att välja rätt tvättmaskin för sitt kök. Låt oss bekanta oss med de viktigaste fördelarna med en sådan lösning.

  • En tvättmaskin inbyggd i köksmöblerna är en win-win-lösning om badrummet är för litet för att placera hushållsapparater där.
  • Ett litet badrum utan tvättmaskin visar sig vara lätt att använda och ser "fräscht" ut.
  • Om inbyggda hushållsapparater är inbyggda i ett köksaggregat kommer de säkert att utgöra en extra arbetsyta, som ibland är så bristfällig.
  • När tvättmaskinen är i köket har ägarna alltid allt de behöver till hands, vilket är mycket bekvämt. Användare behöver inte ständigt flytta runt i hemmet.
  • Det kommer att vara möjligt att fylla maskinen med saker eller få dem när som helst, eftersom hushållet inte behöver vänta tills någon kommer ut ur duschen och städar badrummet.
  • Om den inbyggda tvättmaskinen finns i köket minskar risken för korrosion avsevärt. Detta beror på det faktum att fuktighetsprocenten i köksutrymmet är lägre än i badrummet, därför kommer den destruktiva fuktigheten inte längre att vara så hemsk för hushållsapparater.
  • Utbudet av inbyggda tvättmaskiner för köket är helt enkelt stort. Varje kund kan hitta i butiken den modell som är optimal i kvalitet och kostnad.
  • Inbyggda apparater ser inte bara snygga och intressanta ut utan tar inte för mycket ledigt utrymme. Sådana enheter gör att du kan spara kvadratmeter, vilket är mycket viktigt under förhållandena i små stads lägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den imponerande listan över positiva egenskaper har sådana lösningar också sina nackdelar

  • För att torka sådana hushållsapparater helt måste dörren stå på glänt ett tag efter tvättens slut. I ett mycket litet kök kan denna procedur bli ett verkligt problem, eftersom det oundvikligen kommer att skapa vissa hinder för värdinnan.
  • Om tvättmaskinen är i badrummet är det tillåtet att säkert lägga ut smutsigt linne och andra obetydliga saker på det. När det gäller köket är allt annorlunda - det finns ingen plats för smutsiga saker eller främmande oestetiska föremål.
  • Om köksinredningen är designad i klassisk stil måste tvättmaskinen vara väl förklädd så att den inte förstör det övergripande utseendet, vilket gör den oarmonisk.
  • Livsmedelsprodukter kommer att finnas i närheten av hushållskemikalier som används för tvätt - tvättpulver, balsam, geler. Ett sådant grannskap är absolut osäkert, så hushållen måste ägna maximal uppmärksamhet åt denna vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddningstyper

Det finns flera lämpliga alternativ för att integrera en tvättmaskin i köksinredningen. Låt oss bekanta oss med dem.

Komplett

Om du planerar att helt bädda in hushållsapparater måste du noga överväga på förhand hur du döljer det. Det är lämpligt att göra detta även i designstadiet av köksuppsättningen. Du måste mäta maskinens dimensioner och ta hänsyn till dem när du skapar ett möbelprojekt.

Oftast används denna metod när det är nödvändigt att fixa en instans med en sidolucka, även om enheter med vertikal belastning också kan döljas under bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I garderoben bakom fasaden

För att ge möbelkompositionen och hushållsapparaterna ett mer harmoniskt och estetiskt utseende kommer det att visa sig om du gömmer tvättmaskinen bakom skåpets framsida. Med denna lösning kommer smutsig tvätt att vara väl dold för nyfikna ögon. Apparaterna som är inbyggda i garderoben bakom den främre delen är den bästa lösningen om kökets inre komposition är utformad i en viss stil som du inte skulle vilja kränka . Till exempel kan det vara en klassisk eller konstnärlig inredning, där utrustning av denna typ kommer att se konstig och löjlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

In i en nisch utan dörr

Många föredrar att installera tvättmaskinen i en ledig nisch utan dörr. Vanligtvis är den senare beredd i förväg för specifika dimensionella parametrar för hushållsapparater. Om detta alternativ för inbäddning väljs kommer frågan säkert att dyka upp hur du kan gömma maskinen, eftersom nischen är öppen och inte är utrustad med en dörr. Det finns flera lösningar.

  • Hitta en tvättmaskin och ett headset i samma färg . Den universella lösningen är vita vitvaror och vita möbler. Du kan ofta hitta grå och svarta tandem. Om du inte hittar en skrivmaskin som matchar möblernas färg kan du använda en färgad vinylklistermärke eller välja en tvättmaskin i samma stil som resten av köksutrustningen (ugn, kylskåp, mikrovågsugn och andra). Metallbeläggningar ser vackra och moderna ut. Enheter i denna färg ser särskilt harmoniska och attraktiva ut i loft- eller högteknologiska miljöer.
  • Täck med en lämplig skärm eller gardin . En sådan lösning kommer med fördel att passa in i rustika stilar som country, shabby chic eller Provence.
  • Gör apparater till en ljus accent i interiören . I butiker är det sällsynt, men det finns fortfarande olika tvättmaskiner med en ljus och original design. Sådana enheter kan uppmärksamma sig själva. Det kommer att vara bra om minst en detalj i inställningen bibehålls i en liknande riktning, till exempel ett förkläde.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär placering

Om du inte kan hitta en lämplig plats i köket för att installera tvättmaskinen, är den enda möjliga lösningen att placera utrustningen separat från headsetet. Var inte rädd för ett sådant arrangemang, för även i detta fall kan enheten vara väl dold utan att förstöra inredningen. Tvättmaskinen kan döljas på en stationär plats enligt följande:

  • under matbordet;
  • bakom en separat skärm.

Om endast stationär placering är möjlig rekommenderas att välja utrustning med kompakta dimensioner, särskilt när det gäller att organisera utrymme i ett litet kök, där varje centimeter är viktigt. Den största nackdelen med denna plats är den problematiska anslutningen av all nödvändig kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer inbyggda apparater för köket måste du ta hänsyn till dess dimensioner. Fullstora, platta och kompakta enheter levereras till marknaden.

  • Full storlek . Dessa moduler ser solida ut, men de är stora, så de är inte alltid lämpliga för mycket små kök.
  • Platt . Modeller av medeltjocklek, som passar mycket snyggt även i små rum.
  • Kompakt . De minsta modellerna. Minimistorleken för sådana enheter uppnås genom att minska kapaciteten och en betydande minskning av utrustningens interna volym.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

De bästa inbyggda tvättmaskinerna, avsedda för installation i raka och hörnköksredskap, produceras av många framstående tillverkare. Låt oss överväga några av dem.

Bosch … Ett välkänt tyskt varumärke som tillverkar hushållsapparater av hög kvalitet i en mängd olika segment.

Till salu hittar du många vackra och pålitliga inbyggda maskiner till olika priser från Bosch.

Bild
Bild

Electrolux . Det svenska företaget producerar utmärkta modeller av inbyggda tvättmaskiner. Det finns både monofunktionella och multifunktionella bitar med torkning, som är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beko . Ett turkiskt varumärke, under vars namn tillverkas pålitliga och hållbara tvättmaskiner, som inte bara utmärks av imponerande kapacitet, utan också av överkomliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG … Ett annat välkänt varumärke som tillverkar hushållsapparater av oklanderlig kvalitet. Utbudet av tillverkade produkter är stort. Inbyggda tvättmaskiner är mångsidiga och pålitliga, men många är dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du bör vara mycket försiktig när du väljer den mest lämpliga och högkvalitativa inbyggda tvättmaskinen. Detta gäller särskilt när du letar efter en modell för installation i ett köksutrymme. Låt oss ta en titt på vad du behöver uppmärksamma på jakt efter den bästa inbyggda maskinen.

  • Mått . Dimensionerna på hushållsapparater ska motsvara köksuppsättningens mått, utrymmet under bänkskivorna och i nischer. Det är därför maskinens dimensioner måste beaktas även i utvecklingsstadiet av projektet för den framtida möbelkompositionen för köket. Kom ihåg: du bör inte installera för stora och skrymmande apparater i ett litet kök - det kommer att göra interiören överbelastad och obekväm.
  • Funktionell . Hushållsapparater säljer många inbyggda tvättmaskiner i en mängd olika konfigurationer. Välj själv exakt modellen, vars funktioner du verkligen behöver.
  • Kapacitet . Det är också viktigt att ta hänsyn till indikatorerna för utrustningens kapacitet. Ju rymligare maskinen, desto fler saker kan du tvätta i den åt gången. Om mer än 3 personer bor i lägenheten är det naturligtvis bättre att hitta en rymligare modell.
  • Bygg kvalité . Var noga med att kontrollera hushållsapparaternas anständiga byggkvalitet. Inspektera maskinen noga: alla delar måste vara ordentligt fastsatta och fixerade. Det ska inte finnas några vajande, vingliga eller knarrande element. Bör inte finnas i strukturen och sprickor. Det ska inte vara några skador på maskinens yta: flis, repor eller rost.
  • Design . Många överskuggar detta kriterium, vilket i grunden är felaktigt. Tvättmaskinen ska harmoniskt passa in i kökets inre, både i stil och färg. Detta gäller särskilt när utrustningen kommer att installeras i en öppen nisch eller vara stationär.
  • Tillverkare . Som nämnts ovan kommer de bästa inbyggda tvättmaskinerna från stora och välkända märken. Försök att välja uteslutande märkta apparater om du vill att de ska tjäna dig i många år utan att behöva krångla. Tvättmaskiner med märke är ofta väldigt dyra, men de är värda sina pengar och gör inte sina ägare besvikna.
  • Affär . Köp hushållsapparater av hög kvalitet endast i specialiserade och beprövade butiker med gott rykte. Tillsammans med produkten måste du ha ett garantikort.

I dunkla och tvivelaktiga butiker tillhandahålls ofta inte sådan dokumentation, återbetalning görs inte vid fel, så du bör vara försiktig.

Rekommenderad: