Ultraljudstvättmaskiner: Välja Tvättmaskiner För Tvätt Med Ultraljud. Recension Av De Bästa Modellerna. Hur Använder Jag Dem? Recensioner Av Experter

Innehållsförteckning:

Video: Ultraljudstvättmaskiner: Välja Tvättmaskiner För Tvätt Med Ultraljud. Recension Av De Bästa Modellerna. Hur Använder Jag Dem? Recensioner Av Experter

Video: Ultraljudstvättmaskiner: Välja Tvättmaskiner För Tvätt Med Ultraljud. Recension Av De Bästa Modellerna. Hur Använder Jag Dem? Recensioner Av Experter
Video: Mini Portable Washing Machine - Seller Review 2024, April
Ultraljudstvättmaskiner: Välja Tvättmaskiner För Tvätt Med Ultraljud. Recension Av De Bästa Modellerna. Hur Använder Jag Dem? Recensioner Av Experter
Ultraljudstvättmaskiner: Välja Tvättmaskiner För Tvätt Med Ultraljud. Recension Av De Bästa Modellerna. Hur Använder Jag Dem? Recensioner Av Experter
Anonim

Ultraljudstvättmaskiner har lyckats förvärva en mycket tvivelaktig berömmelse bland människorna som en "produkt från en teleshop" - få människor vet hur de ska användas, och recensioner från experter ser inte alltför imponerande ut. Men en genomgång av de bästa modellerna på marknaden bevisar övertygande att dessa produkter fortfarande är populära och ofta blir den enda enheten för att ta hand om barnkläder eller garderob. Om du väljer tvättmaskiner för tvätt med ultraljud kan du inte vara rädd för överdriven elförbrukning, mekanisk skada på tvätten. Du kan ta med dig enheterna på en affärsresa eller på semester, men innan du köper är det bättre att lära dig mer om funktionerna i UZSM.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens funktioner och egenskaper

Kompakta vävnadsborttagare är populära runt om i världen. UZSM eller ultraljudstvättmaskin liknar inte mycket en konventionell enhet som utför tvätt, rengöringsfunktioner. Istället för en elmotor med roterande axel använder den en sändare som orsakar vibrationer i vattenmiljön. Designen är också ganska enkel. Det inkluderar:

  • Ultraljudsgivare, vanligtvis oval (i 1 eller 2 kopior);
  • anslutningstråd;
  • strömförsörjningsenheten som är ansvarig för nätverksanslutningen.

Enhetens standardvikt är högst 350 g, den fungerar från ett hushållsnät med en spänning på 220 V och förbrukar inte mer än 9 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Ultraljudstvättmaskiner är avsedda att användas som ersättning för klassiska automatiska och halvautomatiska enheter. De arbetar i ett trångt utrymme - i en bassäng eller tank; bättre resultat kan erhållas i en metallbehållare. Användningen av UZSM är baserad på kavitationsprincipen , i vilken bildning av mikroskopiska bubblor fyllda med en blandning av gas och ånga sker i en vätska. De uppstår naturligt eller under påverkan av vågvibrationer, de påverkar objekt placerade i denna miljö.

I grund och botten används kavitationsprincipen vid rengöring av metall från rost, korrosion och andra föroreningar. För icke-metalliska föremål leder avsaknaden av reflektivitet till att enhetens effektivitet reduceras avsevärt. Dessutom är temperaturen i miljön av stor vikt: ultraljudstvättmaskiner fungerar bättre med sina prestanda från +40 till +55 grader.

De är praktiskt taget värdelösa i kallt vatten. När man skapar perfekta förhållanden tror man att UZSM inte bara tvättar bort smuts, utan också dödar patogen mikroflora genom att desinficera linne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra hushållsapparater har ultraljudstvättmaskiner sina egna fördelar och nackdelar. Deras uppenbara fördelar inkluderar sådana stunder.

  1. Kompakta mått . Miniatyrteknik ger enkel förvaring och transport.
  2. Respekt för kläder … Utrustningen kommer inte i mekanisk kontakt med tvätten, det finns ingen friktion.
  3. Ta bort fläckar utan tvätt … Med viss ansträngning kan detta uppnås även med föroreningar som tillhör kategorin komplex - spår av gräs, juice, vin.
  4. Desinfektion av vävnad . Relevant för allergiker, liksom för vård av babykläder.
  5. Möjlighet att bearbeta membranmaterial och termiska underkläder vilken maskintvätt är kontraindicerad.
  6. Minimering av tvättkostnader . Dosen av det syntetiska tvättmedlet kan reduceras och ett bra resultat kan erhållas.
  7. Hög säkerhet . Den elektriska apparaten är pålitligt isolerad, med rätt användning kan du inte vara rädd för en elektrisk stöt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också tillräckligt många nackdelar. Till exempel att använda en sådan enhet endast små partier tvätt kan tvättas - påslakan eller filt kan inte städas. De uppenbara nackdelarna inkluderar bristen på den vanliga färskhetseffekten efter tvätt. Dessutom är livslängden för sådana enheter kort, efter 6-12 månader måste de bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland tillverkarna av populära ultraljudstvättmaskiner de mest kända och annonserade märkena kan identifieras.

" Retona " … Tomsk Research and Production Association producerar UZSM -enheter under varumärket Retona. Företaget var ett av de första som blev intresserade av ultraljudets möjligheter inom hushållsbruk. Med hjälp av märkets utrustning föreslås att tvätta även skrymmande, tunga saker. Dessutom producerar varumärket en mängd olika medicintekniska produkter för kroppens hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Nevoton ". Ett företag från Sankt Petersburg producerar en enhet under varumärket Ultraton - en av de mest kända versionerna av en ultraljudsmaskin. Forsknings- och produktionsförbundet förbättrar ständigt sin utveckling och finns med på listan över ledande tillverkare av medicinsk utrustning. Företaget sätter överkomliga priser för sina produkter, producerar varor för varumärke av andra företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

LLC "Technolider" (Ryazan) … Ryskt varumärke som arbetar med utveckling av ultraljudsteknik. Företaget producerar UZSM "Pony Ladomir Acoustic", som kännetecknas av sin kompakta storlek och dessutom använder akustiska vibrationer. Utrustningen förstör svampar och bakterier, ger desinfektion, restaurering av linnets färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

JSC "Elpa ". Företaget producerar "Kolibri" - en ultraljudstvättmaskin med kompakta mått och stora möjligheter för tvättvård. En av marknadsledarna enligt konsumentrecensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

MEC "Dunes ". Företaget har utvecklat och producerar ganska framgångsrikt Dune -apparaten. Enligt dess egenskaper skiljer den sig lite från andra erbjudanden på marknaden, den använder uteslutande ultraljudsvibrationer, den rekommenderas för användning vid vård av produkter gjorda av känsliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa företag anses vara marknadsledande, men det finns andra företag som också tillverkar ultraljudsapparater för hushållsbehov.

Hur väljer man?

När du väljer en ultraljudstvättmaskin, lita inte enbart på högljudda reklamslogans eller löften. Det kommer att bli mycket viktigare att se till att tekniken verkligen motsvarar de parametrar som deklareras för den. Bland de viktiga urvalskriterierna noterar vi följande.

  1. Ursprungsland . Det är bättre att ge företräde åt den ryska utvecklingen än sina dunkla motsvarigheter från kinesiska onlinebutiker. Kinesiska varor är för ömtåliga.
  2. Antal sändare … I många moderna maskiner finns det två av dem, men det beror troligare på önskan att öka produktens effekt vid tvätt i stora mängder vatten. Effektiviteten förändras inte dramatiskt. För tvätt av barnblöjor och underkläder räcker den klassiska versionen med 1 piezoceramiskt element.
  3. Varumärkeskännedom . Naturligtvis är det bättre att köpa en sådan produkt inte i en "TV -butik", utan direkt från tillverkaren. Men även här finns det några särdrag: många märken som aktivt investerar i reklam höjer helt enkelt medvetet priserna och positionerar sina varor som exklusiva. Det är värt att komma ihåg: kostnaden för produkten överstiger inte 10 USD.
  4. Förekomsten av en extra vibroakustisk modul … Det ger ytterligare fördelar och gör enheten mer effektiv.
  5. Konsumentrecensioner . Detta är en av de mest objektiva informationskällorna när det gäller ultraljudstvättmaskiner.
  6. Kontakttrådens längd . Dess maximala indikatorer överstiger vanligtvis inte 3-5 m, vilket innebär att du måste leda utloppet till badrummet.
  7. Köns genomförbarhet . Miniatyrassistenten kan inte helt byta ut den automatiska tvättenheten. Men som ett hjälpmedel för vård av linne, motiverar det fullt ut sig själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa punkter kan du välja lämplig version av en ultraljudstvättmaskin för hemmabruk utan onödigt krångel och kostnad.

Användningstips

För att tvätten med UZSM ska bli framgångsrik är det värt att uppmärksamma från början på att applikationen är korrekt. Det är absolut nödvändigt att kontrollera utrustningens prestanda när du sätter på den för första gången , noga övervaka faktum så att vågens riktning är korrekt och inte slösas bort … Tekniken ger alltid optimala resultat vid tvätt i en emaljbassäng, eftersom metallens reflekterande egenskaper är högre. I en plastbehållare är det bättre att dela upp tvätten i mindre omgångar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Den förberedande fasen är en viktig del av framgångsrik användning av en ultraljudsmaskin. Bland de viktiga punkterna finns följande.

  1. Noggrann kontroll av alla kontakter och anslutningar … De ska inte ha några skador, spår av kolavlagringar, revor och främmande vändningar.
  2. Efter att ha påverkats av negativa atmosfärstemperaturer, enheten måste stå en stund i rumstemperatur att värma upp det till säkra värden. Annars blir det stor risk för kortslutning.
  3. Obligatorisk studie av instruktionerna … Det kan innehålla viktig information som är specifik för en specifik modell av ultraljudsinstrument. Det kan till och med vara en skillnad i tvättens rekommenderade vikt och vattentemperaturen.
  4. Sortera saker efter färg och material … Vita och svarta kläder tvättas i separata omgångar, färger med liknande ton kan köras tillsammans. Fading, dåligt färgade föremål tvättas separat.
  5. Förbehandling . Svårt att ta bort smuts måste torkas av med en fläckborttagare i förväg. Tvätta krage och manschetter för effektivare rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättning

Tvättprocessen med en ultraljudsmaskin ser ganska enkel ut. I en förberedd behållare - ett bassäng med emalj eller polymerbeläggning, fylls tanken med vatten med en temperatur på +40 grader och högre, men inte kokande vatten. Tvättmedel tillsätts. Det rekommenderas inte att använda pulveriserad SMS med prefixet "bio ", för när de sonikeras kan de avge lukten av sönderfallande organiskt material. Tillverkare av ultraljudstvättmaskiner rekommenderar använd uteslutande geliknande formuleringar som ger bättre vågpenetration.

Därefter läggs det förberedda linne, fördelat jämnt. Själva enheten placeras i mitten av behållaren, den måste vara helt täckt med vatten, sändaren riktas uppåt. Därefter kan maskinen anslutas till ett uttag. Efter 1 timme vänds saker och ting.

Efter att exponeringstiden har löpt ut, spänns enheten ur, tvättas, det rekommenderas att inte vrida ut tvätten utan att skölja den omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varaktighet

Enhetens standardtid är från 1 till 6 timmar . Produkter av tunna tyger tvättas snabbare än de som är gjorda av tätt tyg. Det är bättre att lämna tung smuts under en längre tid. I vatten med en temperatur över +40 grader går tvätten snabbare, men om linnet har andra begränsningar är det värt att hålla sig till dem.

Bild
Bild

Hur kontrollerar jag om den är användbar?

Du kan förstå att en ultraljudstvättmaskin verkligen fungerar genom att placera sin sändare så nära vattenytan som möjligt. I detta fall kommer det att ses hur ett explicit flöde med divergerande cirklar bildas i behållaren. Förutom, enhetens funktion kan undersökas på ett praktiskt sätt, tvätta parade föremål med och utan skrivmaskin och sedan jämföra resultatet.

Bild
Bild

Granska översikt

Enligt experter som forskar inom hushållsanvändning av ultraljud är det säkert att säga det Kavitation har mycket liten effekt i tvättprocesser . Det kan förstärkas genom att ersätta plastbehållaren med en metallbehållare och täcka linnet med ett lock som reflekterar ultraljudsvågan. Men effekten på tvättens skala, enligt forskare, bör vara mycket liten.

Konsumenterna är dock inte så kategoriska. De påpekar det en sådan teknik är ganska värd uppmärksamhet och kan, om den hanteras korrekt, bli en oumbärlig enhet i huset.

Enligt köparna gör ultraljudstvättmaskiner ett utmärkt jobb med små mängder tvätt och vid känsliga material. Med en tillräckligt lång tvätt kan du ta bort både gula deodorantfläckar och ingrodd organisk smuts - blod, svett, spår av gräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljudsmaskiner är helt oersättliga vid bearbetning av barnunderkläder. De desinficerar dessutom ytan och tar bort svåra fläckar . Förtvätt, enligt många konsumenter, är inte alls nödvändigt. Dessutom finns det ytterligare en bonus vid blötläggning och bearbetning av skrymmande saker i ett metallbadkar - emaljytan rengörs också.

Klagomål över driften av enheter uppstår vanligtvis från dem som inte exakt följer tillverkarens rekommendationer . Till exempel i kallt vatten blir det omöjligt att få ett imponerande resultat, och tvättiden kan variera från 30 minuter till 6 timmar, beroende på föremålets storlek. Vattenmängden beräknas så att tvätten får plats fritt. Dessutom är problemen ibland förknippade enbart med vårdslösheten hos användaren själv: den teknik som sändaren fastställt nedåt ger ingen effekt under tvätten.

Rekommenderad: