Karaoke -mikrofoner Med Bluetooth: Hur Använder Jag Trådlösa Mikrofoner? De Bästa Modellerna. Hur Aktiverar Jag Dem? Hur Fungerar De?

Innehållsförteckning:

Video: Karaoke -mikrofoner Med Bluetooth: Hur Använder Jag Trådlösa Mikrofoner? De Bästa Modellerna. Hur Aktiverar Jag Dem? Hur Fungerar De?

Video: Karaoke -mikrofoner Med Bluetooth: Hur Använder Jag Trådlösa Mikrofoner? De Bästa Modellerna. Hur Aktiverar Jag Dem? Hur Fungerar De?
Video: Linux.. for new users Part 2 .. using Linux Mint 20.1 made easy for any age of users or experience. 2024, April
Karaoke -mikrofoner Med Bluetooth: Hur Använder Jag Trådlösa Mikrofoner? De Bästa Modellerna. Hur Aktiverar Jag Dem? Hur Fungerar De?
Karaoke -mikrofoner Med Bluetooth: Hur Använder Jag Trådlösa Mikrofoner? De Bästa Modellerna. Hur Aktiverar Jag Dem? Hur Fungerar De?
Anonim

Karaoke behåller inte bara sin popularitet under de senaste åren, utan ökar också den. Denna funktion gäller inte bara för ryssar, utan också för invånare i många andra länder. För att sjunga karaoke behöver du vissa tekniska förmågor. Till exempel behöver du en speciell mikrofon.

Bild
Bild

Särdrag

Bluetooth -karaokemikrofoner har ett antal unika egenskaper som är användbara att veta om

  1. Brist på ledningar - detta är en av de främsta fördelarna som utmärker sådana enheter. Ledningarna är vanligtvis trassliga, gör det svårt att röra sig fritt och fastnar.
  2. Inbyggt uppladdningsbart batteri klarar i genomsnitt 6 timmars arbete. Med den här funktionen kan du ta med dig karaoke vart du än går, vilket är mycket bekvämt.
  3. Automatisk röstkorrigering och förbättring - inbyggda funktioner för sådana enheter. De kommer att vara för allas smak, eftersom få människor gillar rösten i sin råa form. Miniatyrblandare kan inte jämföras med professionella enheter, men de gör fortfarande sitt jobb, och resultatet från deras arbete är behagligt imponerande.
  4. Många trådlösa modeller tillåter inte bara sång, men lyssna också på din favoritmusik och till och med skapa inspelningar .
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Tack vare Bluetooth -teknik mikrofonen kan anslutas inte bara till en smartphone, utan också till alla enheter som stöder denna funktion . Inbyggda högtalare spelar musik, och när användaren börjar sjunga förstärker högtalarna rösten flera gånger och gör det tydligare. Enheten för sådana tillbehör liknar mycket en ljudförstärkare. Rösten passerar genom ett membran, vilket ökar dess volym. Hemmakaraoke behöver naturligtvis inte en särskild volymökning, men ändå skapas en speciell atmosfär med en mikrofon.

Många modeller utrustad med ytterligare funktioner som låter dig bearbeta rösten och ge den ett nytt, mer intressant ljud. Trådlösa mikrofoner med Bluetooth -funktion, även om de inte är bundna till ett ställe på grund av frånvaro av ledningar, har fortfarande ett visst intervall.

Beroende på enhetens modell kan signalomfånget börja från 5 och nå 60 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Har du bestämt dig för att köpa en trådlös karaokemikrofon med Bluetooth -funktion? Då måste du studera marknaden för dessa enheter och välja de bästa modellerna från befintliga erbjudanden.

Tuxun WS-858 kombinerar funktionerna för inte bara en mikrofon, utan också en spelare. Modellen finns i tre färger: klassiskt svart, ädelguld och glamoröst rosa. Designen består av ett mikrofonhuvud, ett bekvämt grepp och en solid kontrollpanel. Den senare delen är i sin tur utrustad med en Bluetooth-modul, uppladdningsbart batteri, USB-kortläsare och blandare. Listan över funktioner består av följande poster:

  • arbetsområde är 10 meter;
  • volymen är bekvämt justerbar;
  • eko tas bort under sång;
  • läsa musik från mikro-USB;
  • kontroll av musikuppspelning från extern lagring;
  • anslutning av hörlurar;
  • autonomt arbete upp till 8 timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tuxun Q9 är inte bara en mikrofon, utan också en mixerkonsol. Skillnader från den tidigare modellen finns i följande funktioner:

  • ökat antal blandare;
  • neutralisering av buller med hjälp av tre filter;
  • skapande av olika ljudeffekter;
  • frekvenskontroll från bas till övre gränser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Wster ws16 kombinerar en mikrofons funktioner och färgmusik. Modellen finns i svart, vitt, guld och rött. När det gäller funktionalitet liknar Wster WS16 den tidigare modellen … Skillnaderna ligger i de större högtalarna och närvaron av en kondensatormikrofon som tar upp låter tydligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

OWL SDRD SD-306 lockar med sin ursprungliga design och förmågan att sjunga en duett . Dessa funktioner gör enheten unik och gör att den sticker ut från alla erbjudanden. Fallets rovdesign i form av uggla ögon ser mer ut än originalet. Modellen är utrustad med två mikrofoner samtidigt, ett par fristående högtalare och en AUX-utgång, som gör att användaren kan ansluta till vilket stereosystem som helst. Listan över funktioner är följande:

  • den totala högtalareffekten är lika med 20 W;
  • frekvensområdet för högtalarna ligger i intervallet från 100 Hz till 18 kHz;
  • stöd för SD -kort;
  • anslutning via USB och via Bluetooth 4.2;
  • batteriet håller i 3 timmars kontinuerligt arbete;
  • utmärkt ljudkvalitet;
  • equalizer med touchkontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Många företag tillverkar nu en trådlös mikrofon för karaoke. Sortimentet är brett och varierat, vilket komplicerar valet för en oerfaren användare. Råd i denna fråga kommer definitivt inte att vara överflödiga.

  1. Till en början måste du fråga om enhetens kompatibilitet med den enheten som mikrofonen ska anslutas till. Om du gör ett misstag just nu är det omöjligt att rätta till det. Du måste byta den köpta mikrofonen eller köpa en ny.
  2. Specifikationer måste också studeras b. Särskild uppmärksamhet ägnas åt känslighet, batterikapacitet, räckvidd.
  3. Du behöver en mikrofon ta den i handen och uppskatta användarvänligheten . Enheten ska ligga bekvämt i handen och inte pressa med sin vikt. Sådana bagateller har inte den sista inverkan på kvaliteten på mikrofonens funktion.
  4. Kostnaden ska inte vara misstänkt låg . Low-end-enheter med låg driftsmarginal, tvivelaktig tillförlitlighet och diskreta tekniska egenskaper erbjuds för ett litet pris. För hemmabruk är en modell från mellansegmentet relevant. Om en mikrofon väljs för ett företag är besparingarna inte lämpliga här.

Det är bättre att köpa en gång högkvalitativ utrustning, avsedd för tung belastning och frekvent användning, än att regelbundet reparera och byta billiga enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att börja använda karaokemikrofonen, du måste slå på den och ansluta den till din TV, dator eller telefon . Beroende på den valda enheten kommer anslutningsprincipen att vara annorlunda, därför måste du överväga vart och ett av dessa alternativ.

Anslutning till en TV är det mest praktiska alternativet. På grund av den stora skärmen kommer sångtexterna att vara tydligt synliga för varje deltagare i underhållningen. För detta anslutningsalternativ måste du utföra enkla manipulationer:

  • välj Bluetooth -funktionen i TV -menyn och aktivera den;
  • slå på mikrofonen och aktivera även Bluetooth om enheten inte slås på automatiskt;
  • i listan över tillgängliga enheter för anslutning, välj vad du behöver efter märke och modell;
  • vi kontrollerar mikrofonens funktion och ljudkvaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett karaokeprogram inte installerades på TV: n tidigare måste det laddas ner

  1. Datoranslutningen varierar beroende på enhetsmodell och funktionalitet … Om din dator stöder Bluetooth -funktionen blir anslutningsprocessen densamma som beskrivs ovan. Om detta inte är möjligt måste du använda en USB -kabel. En speciell applikation är också installerad på datorn.
  2. Smartphone -anslutning är också möjlig med moderna karaokemikrofoner . Anslutningsprocessen är identisk med de som beskrivs ovan. Du kan välja ett av två sätt: USB och Bluetooth.

För att ställa in mikrofonfunktionen, du måste gå till menyn "Ljud- och ljudenheter ". Här måste du hitta den enhet vi behöver, du kan ändra dess volym.

Beroende på typ av applikation kan användaren erbjudas fler alternativ för anpassning på grund av att det finns ytterligare funktioner och specialeffekter.

Rekommenderad: