Industriella Tvättmaskiner: Funktioner I Produktionsmodeller För Tvätt, En översikt över Sortimentet För Tvätt Av Arbetskläder Med En Vikt På 12, 25, 50 Kg Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Industriella Tvättmaskiner: Funktioner I Produktionsmodeller För Tvätt, En översikt över Sortimentet För Tvätt Av Arbetskläder Med En Vikt På 12, 25, 50 Kg Och Andra

Video: Industriella Tvättmaskiner: Funktioner I Produktionsmodeller För Tvätt, En översikt över Sortimentet För Tvätt Av Arbetskläder Med En Vikt På 12, 25, 50 Kg Och Andra
Video: Smallest Washing Machine, Bucket Washing Machine , Carry & Use Anywhere | Made in India 2024, April
Industriella Tvättmaskiner: Funktioner I Produktionsmodeller För Tvätt, En översikt över Sortimentet För Tvätt Av Arbetskläder Med En Vikt På 12, 25, 50 Kg Och Andra
Industriella Tvättmaskiner: Funktioner I Produktionsmodeller För Tvätt, En översikt över Sortimentet För Tvätt Av Arbetskläder Med En Vikt På 12, 25, 50 Kg Och Andra
Anonim

Industriella tvättmaskiner skiljer sig från hushållsmaskiner, inte bara i pris. De har ett antal egna egenskaper och indelning i specifika typer. Det finns också särskilda urvalskriterier, utan vilka det är omöjligt att köpa bra utrustning.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Produktions (industriella) tvättmaskiner tillverkas av en mängd olika tillverkare. Men för ett bra urval bör du först utelämna huvuddragen i specifika företag och uppmärksamma de allmänna detaljerna. Den viktigaste egenskapen som utmärker industriell teknik är den ökade mängden torr tvätt . Det är extremt sällsynt att hitta en hemmamodell som rymmer mer än 10 kg. En kapacitet högre än 15 kg förekommer inte alls.

Bild
Bild

Och här inom industrisegmentet är det inte ovanligt att modeller som tillåter tvätt 25-100 kg eller mer tvätt samtidigt … Detta är helt omotiverat i hushållsbruk, även i en stor familj, men på ett hotell, vandrarhem och liknande platser är det ganska rationellt. En lika viktig skillnad är tvättcykelanordningen. I industrimaskiner används vanligtvis programmerare som gör att du kan ställa in upp till 200 olika program. För jämförelse: i hushållet tillhör redan modeller avsedda för 20-30 olika lägen till premiumklassen.

Tvätttiden för bomullskläder med full belastning är begränsad till 40-60 minuter . I hemmabilar tar det minst 2 timmar. Anledningen är ganska klar: professionella tvättstugor har en strikt rytm och ett arbetsschema som inte bör brytas. Det finns en skillnad både i tillförlitlighetsnivå och i tillåten driftintensitet.

En hushållstvättmaskin, även en elitkategori, kan normalt bara användas högst 10 gånger i veckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du uppfyller detta villkor, hushållsapparaten kan användas från 7 till 10 år … Sedan sker en irreversibel försämring av grundkvaliteter. I detta avseende är professionell utrustning mycket bättre. Hon kommer att kunna arbeta stabilt i 20 timmar varje dag, samtidigt som hon utför upp till 30 tusen tvättcykler per år. Och om korrekt underhåll är organiserat, kommer professionella enheter att fungera stabilt i minst 25 år.

Om du försöker använda en vanlig hushållsmaskin i tvätten stöder ingen tillverkare en garanti på den . För att inte tala om det faktum att utrustningen kommer att misslyckas långt före den vanliga tidsfristen. En annan nyans är att modellerna för tvätt och kemtvätt fungerar nästan autonomt. De är utrustade med så avancerade processorer att personalinsatser sällan krävs.

Den allmänna slutsatsen är detta: både en komplex och en hushållstvättmaskin är relativt bra, men var och en för sitt användningsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av industriella tvättmaskiner kan vara mycket olika.

Efter typ av snurr

Tvättmaskiner är indelade i 2 huvudgrupper - högt och lågt varvtal. Den första kategorin inkluderar utrustning som inte kan utveckla mer än 1000 varv per minut . Med denna centrifugering återstår inte mer än 50% av den ursprungliga fukten i tvätten. Motorn i höghastighetspressmaskiner fungerar nästan tyst. Detta uppnås genom installation på en speciell ram, kompletterad med stötdämpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt som krävs för sådan utrustning är en plan yta som är resistent mot fukt. Modeller med låg hastighet kan snurra tvätten med en maxhastighet på upp till 800 varv / min . Som ett resultat kommer tygets fuktinnehåll att vara upp till 80%. Installation av "långsamma" maskiner för att tvätta arbetskläder och andra produkter kompliceras av den hårda fastsättningen av trumman på maskinen. När snurrningen börjar kommer stark vibration att uppstå, och bara en pålitlig grund kan kompensera för det.

Bashöjden kan vara minst 30 cm . Med ett mindre stödlager är skyddet helt opålitligt. Oftast tillverkas låghastighetsmaskiner av rostfritt stål. Sådan utrustning används i stor utsträckning vid flod- och sjötransport, eftersom ställningen är mycket skadlig för höghastighetsenheter. Trumman kan placeras både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av ledning

Det finns två olika versioner - automatiskt styrda och med en programmerare. Helautomatiska modeller fungerar (från operatörens synvinkel) på exakt samma sätt som hushållsapparater . När du hanterar program kan du ställa in vattentemperatur, centrifugeringshastighet och andra nödvändiga parametrar. När det gäller de programmerbara versionerna är de utrustade med en mikroprocessorpanel, som förtjänar namnet på en multifunktionell dator.

I detta fall är det möjligt att justera varaktigheten av arbetscyklerna och den nödvändiga förbrukningen av tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten värmning

Förutom hushåll kan tvättmaskiner för industri utrustas med värmeelement. Sådana modeller är dyrare än andra, men de är mycket efterfrågade. Ånga och gasuppvärmning används ibland . Den kan kombineras med elektrisk vattenvärme. Problemet är att det är omöjligt att använda ånga och gasmetoder utan att ansluta till ett separat pannrum.

Bild
Bild

Genom att ladda volymen

Man bör komma ihåg att några av de professionella tvättmaskiner som levereras även av stora företag förtjänar detta namn endast villkorligt. Det här är exakt de modeller som är konstruerade för 12 kg . De är mer lämpliga för miniatyr tvättstugor, mini-hotell, små dagis, kliniker. På fullvärdiga hotell, fitnessklubbar, sjukhus och sjukhus rekommenderas användning av utrustning för 25 kg.

Bland sådana enheter finns det mycket avancerade modeller som erbjuds av stora företag.

Bild
Bild

Vissa experter tror att det är värt att använda tvättmaskiner med en kapacitet på 30 kg för en stor tvätt eller ett federalt hotell. De kommer att kunna tvätta upp till 250 kg tvätt per vanligt arbetspass. Valet av 30 kg-enheter är ganska brett, och du kan välja den bästa produkten själv. När det gäller 50 kg -versionerna är denna teknik lämplig för:

  • stora hotell;
  • sanatorier;
  • hus och rekreationscentra;
  • sport- och dansskolor;
  • olika sportklubbar;
  • industriföretag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Tekniken har visat mycket bra resultat många gånger Miele PW6321 . Modellen är utrustad med avancerade datoriserade kontroller. Trumman rymmer upp till 32 kg tvätt. Centrifugering utförs med en hastighet upp till 1000 varv / min. Det är värt att notera alternativ som:

  • bearbetning av arbetskläder;
  • wetCare;
  • impregnering av tyger;
  • desinfektion;
  • tvätta andningsskydd.
Bild
Bild

Perfekt för småföretag LG WD-1069BD3S … Det är snarare en halvprofessionell modell som bara rymmer 10 kg tvätt. Det finns elektrisk vattenuppvärmning och 5 skickligt utvalda program. Information visas på LCD -skärmen. Självdiagnos utförs vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska produkter är minst lika bra som utvecklingen i Sydkorea. Ett exempel på detta är " Vyazma B080 ". Denna maskin rymmer upp till 80 kg tvätt, och i automatiskt läge kan du använda upp till 50 olika lägen. Viktigt: enheten är konstruerad för en spänning på 380 V. Det finns bara två uppenbara nackdelar - svår installation och betydande volym.

Företaget "Vyazma" kan erbjuda maskiner med en kapacitet på 10 till 240 kg. Bland dem finns:

  • hög hastighet;
  • förvridning;
  • låg hastighet, manuellt manövrerad;
  • hygieniska tvättbarriärer.
Bild
Bild

Produkter och tjänster Primus inkluderar modeller upp till 180 kg i kapacitet. Detta belgiska företag kan också erbjuda ofjädrade maskiner. I vissa versioner finns det en automatisk upptäckt av fel, information om vilken visas på skärmen.

Det finns en serie barriärstvättmaskiner med tillförlitlig separation av rent och smutsigt vatten. Husen är vanligtvis gjorda av utvalt rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det som har sagts är tillräckligt för att förstå att det viktigaste kännetecknet för professionella tvättmaskiner är deras kapacitet. Om det är mindre eller mer än ägarens behov blir användningsresultatet ekonomiskt ineffektivt. Efter att ha behandlat denna punkt måste du gå till listan över program. Det väljs också individuellt för deras smak och behov. Det är nästan alltid värt att välja tvättmaskiner med elektrisk vattenvärme.

Förutom dessa parametrar måste du titta på:

  • totala värdet;
  • nuvarande förbrukning;
  • vattenanslutning;
  • modelldesign (särskilt viktigt för kommersiella tvättstugor och hotell).

Rekommenderad: