Kackerlacka Repeller: Ultraljud, Elektronik Och Elektromagnetisk. Vilket är Bättre? Hjälper Ultraljud? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kackerlacka Repeller: Ultraljud, Elektronik Och Elektromagnetisk. Vilket är Bättre? Hjälper Ultraljud? Recensioner

Video: Kackerlacka Repeller: Ultraljud, Elektronik Och Elektromagnetisk. Vilket är Bättre? Hjälper Ultraljud? Recensioner
Video: Ultraljud, infraljud 2024, April
Kackerlacka Repeller: Ultraljud, Elektronik Och Elektromagnetisk. Vilket är Bättre? Hjälper Ultraljud? Recensioner
Kackerlacka Repeller: Ultraljud, Elektronik Och Elektromagnetisk. Vilket är Bättre? Hjälper Ultraljud? Recensioner
Anonim

Utseendet på kackerlackor i huset ger många obehagliga känslor - dessa insekter bär patogena mikroorganismer och maskägg på tassarna, och det chitinösa locket som kastas av dem fungerar som en provokatör av allergiska sjukdomar och astmatiska attacker. Det är därför det är så viktigt att börja bekämpa dem direkt. Modern industri erbjuder många lösningar, en av de mest efterfrågade är användningen av en repeller.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Kackerlackor är kanske de mest oönskade grannarna i lägenheter och hus. De är bärare av farliga sjukdomar och orsakar ett hav av obehagliga känslor. Dessutom utmärks de av sin vitalitet och höga reproduktionshastighet. Om du inte vidtar åtgärder kommer kolonin att växa framför våra ögon. Effektiviteten av kampen mot dessa parasiter beror direkt på tillvägagångssättets komplexitet. Det finns flera huvudsakliga sätt att eliminera oinbjudna barbel:

  • damm och pennor;
  • bete;
  • geler;
  • aerosolsprayer;
  • skrämmare och fällor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Det enklaste sättet är att vända sig till en desinfektions tjänster . Men hans arbete kommer att kosta en ganska slant. Dessutom, om kackerlackor kryper från grannar, inom 3-4 veckor efter bearbetning, kommer du igen att märka de allestädes närvarande preussarna i din lägenhet.

Bild
Bild

Användningen av kemikalier har också sina nackdelar.

Varje produkt - distribuerbar, fritt flödande eller fast - innehåller toxiner. De kan påverka hushållens och husdjurs hälsa negativt.

De flesta av produkterna på marknaden utstrålar en skarp lukt och irriterar slemhinnorna i luftvägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av insektsmedel är inte tillåtet i hem där barn, gravida kvinnor och personer med allergiska sjukdomar bor.

Bild
Bild

Det är därför många väljer rädslare . Naturligtvis, med en stor invasion av kackerlackor, kommer denna kontrollmetod att vara ineffektiv. Men om preussarna precis har börjat attackera lokalerna kommer det att skrämma bort dem och tvinga dem att leta efter andra, mer bekväma förhållanden.

Bild
Bild

Fördelarna med skrämmare inkluderar:

  • arbetslöshet - tack vare detta bibehålls en bekväm miljö i rummet, som är gynnsam för att bo, vila, arbeta och studera;
  • rummet kräver ingen förberedelse, som är fallet med behandling med kemiska föreningar;
  • skrämmare är absolut säkra för människor och djur, de orsakar inte sjukdomar, provocerar inte allergiska reaktioner;
  • droger börjar verka nästan omedelbart, samtidigt som de ger en långsiktig effekt.
Bild
Bild

Råd: det rekommenderas att upprepa den förebyggande anslutningen av enheten då och då under en kort tid, 2-3 dagar.

Enheten är återanvändbar . Det fungerar på distans. Beroende på effekten räcker en repeller för att behandla lokaler från 50 till 200 kvadratmeter.

Bild
Bild

Översikt över arter

Den moderna industrin erbjuder olika typer av skrämmare. De mest populära är ultraljuds- och elektromagnetiska enheter. Något bakom dem är ljudsändare, elektriska och vattenförbränningsaggregat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljuds

De mest utbredda är ultraljudsskrämmare. Även om användarrecensioner om dem är motsägelsefulla: vissa beundrar effektiviteten i sitt arbete. medan andra anser att det är slöseri med pengar . De flesta klagomålen på ultraljudsskräpare är emellertid relaterade till bristande förståelse för mekanismen i deras arbete. Faktum är att ultraljud inte förstör preussarna, utan bara skrämmer dem.

Bild
Bild

Strålning skapar obehagliga förhållanden för insekter i huset, varför de tvingas lämna den mänskliga bostaden.

Dessutom kanske vissa preussar inte reagerar alls på en sådan anordning, särskilt nyligen kläckta ungdomar. Poängen här är i fysiologin hos dessa allestädes närvarande leddjur: för att få det förväntade resultatet måste effekten förlängas. Kackerlackor hör inte ultraljudsfrekvenser, men de känner dem . Om du jämför med en person, så finns det begreppet "havets röst". Detta är infraljud som genereras av vind och vågor, dess räckvidd är 6-10 kHz. Det kan orsaka ont i öronen, samt intensiva känslor av panik och rädsla. Ultraljud verkar på kackerlackor på ett liknande sätt.

Bild
Bild

Sällan kan ultraljudsstrålning påverka människor och husdjur . Lyckligtvis är denna effekt selektiv, men den kan inte absolut uteslutas. Marsvin och dekorativa råttor, hamstrar kommer definitivt att känna det, katter och hundar mindre ofta.

Bild
Bild

För människor kan ultraljudsstrålning orsaka irritabilitet, sömnstörningar, huvudvärk eller svaghet . Styrkan i sjukdomens manifestation är till stor del individuell och beror på organismens tillstånd och fysiologiska egenskaper. En person med stark immunitet reagerar kanske inte alls på ljudvågor. För att minimera risken för oönskade konsekvenser är det bäst att slå på enheten när rummet är ledigt. Detta är inte så svårt att säkerställa, eftersom ultraljudstrålar inte kan passera genom glas, trädörrar och väggar, reflekterar de bara från dem.

Bild
Bild

Under påverkan av ultraljud tappar preussarna sin orientering och förlorar förmågan att kommunicera med sina släktingar . De första 2-3 dagarna av enhetens drift kan du känna att det finns fler insekter, men så är inte fallet.

Bild
Bild

När de känner ultraljudsstrålarna börjar kackerlackor rusa kaotiskt genom rummet i jakt på en utgångsmöjlighet. Således skapar enheten outhärdliga levnadsvillkor för dem.

Fördelarna med sådana enheter inkluderar:

  • miljövänlighet, frånvaro av giftiga ämnen;
  • möjligheten till kontinuerligt arbete;
  • säkerhet för människor och husdjur. med undantag för prydnadsgnagare.
Bild
Bild

Bland nackdelarna finns:

  • möjligheten att bearbeta inom samma rum, eftersom ultraljud inte passerar genom väggarna och andra hinder;
  • i rum där det finns många mjuka föremål och textilier minskar enhetens effektivitet många gånger - till exempel absorberar gardiner, väskor, förpackningslådor och möbler längs ultraljudsvägen en del av strålningen.
Bild
Bild

Elektronisk

Alla känner fumigatorer mot mygg. Den elektriska kackerlacka repeller fungerar på ett liknande sätt. Mekanismen för att skrämma bort prusakerna är baserad på den hårda doften som kackerlackor uppfattar. Både myror och andra insekter är rädda för honom. Det är enkelt att aktivera enheten - du behöver bara ansluta den och efter några minuter kommer en obehaglig lukt för leddjur att spridas genom rummet.

Fördelarna med enheten inkluderar hög effektivitet och enkel användning. Bland bristerna utmärks behovet av att ansluta till elnätet. Liksom alla rökmedel fungerar den elektriska repellern bara medan den är påslagen.

Bild
Bild

Dessutom är den här enheten inte lämplig för allergiker, och om du stannar nära en sådan rökare under lång tid kan människor uppleva illamående, yrsel och migrän.

Elektromagnetisk

Verkningsmekanismen för elektromagnetiska skrämmare är baserad på impulser som överförs genom elektriska ledningar. De har ingen stor effekt på skadedjurets nervsystem, ger dem en känsla av panik och rädsla. Det är svårt för en kackerlacka att vara i en så ogynnsam atmosfär, så han letar aktivt efter ett tillfälle att lämna rummet.

Till skillnad från ultraljud sprids verkan av en sådan enhet över väggens tak och tomrum. Det vill säga elektromagnetiska vågor fungerar på alla de platser där insekter gillar att utrusta sina bon så mycket. Under påverkan av impulsen kryper de ut ur sina hålor och letar efter kryphål för att lämna.

Bild
Bild

Fördelarna med sådana anordningar är uppenbara. De verkar kontinuerligt, innehåller inte toxiner och har ett stort verkningsområde. Dessutom har de ingen effekt på hushållsapparater och andra elektriska apparater.

Bland nackdelarna kan noteras känsligheten för elektromagnetisk strålning av dekorativa gnagare . En annan nackdel är att för effektiv drift av enheten är det viktigt att de elektriska ledningarna löper längs omkretsen av hela rummet eller längs den längsta väggen. Ett sådant villkor är obligatoriskt, men tyvärr är det tekniskt omöjligt.

Bild
Bild

Ljud

Detta är en kombinerad apparat som samtidigt verkar med ultraljud och avger elektromagnetiska vågor.

De säkraste är elektromagnetiska och ultraljudsenheter . De är dock mindre effektiva än elektriska rökningsmedel. Elektriska apparater å andra sidan blir snabbt av med kackerlackor. Men samtidigt kan de vara osäkra för människor, särskilt när det gäller barn, allergiker och gravida kvinnor.

Bild
Bild

Populära modeller

Bland ultraljudsenheter inkluderar betyget för de mest populära enheterna följande:

Riddex Plus skadedjur avvisa

En universell enhet som fungerar inte bara för kackerlackor, utan också för andra allestädes närvarande levande varelser i hemmet - buggar, fästingar, spindlar och flygande insekter, samt gnagare . Nedslagsytan är 200 kvm. m. Men med tanke på att mekanismen för deras verkan är baserad på ultraljudsstrålning måste det behandlade området nödvändigtvis vara öppet, utan skiljeväggar och väggar.

Repellern verkar på kackerlackor med frekvensvågor i intervallet 20-40 kHz . De uppfattas av skadedjur som ett tecken på larm och får dem att vilja fly från territoriet så snabbt som möjligt. Pulserna verkar direkt och förstärks något av växelströmmarnas verkan. Enheten är lika effektiv för både bostadshus och fabriksverkstäder.

Bild
Bild

REXANT

Kundrecensioner tyder på att detta är en mycket effektiv repeller. Men när den arbetar, avger den ett ljud som är märkbart för det mänskliga örat och detta är dess största nackdel . Därför är en sådan enhet oftast bara påslagen under dagen, i vilket fall effekten kommer att synas redan på den andra eller tredje dagen.

Repellern arbetar mot preussarna, såväl som midger och gnagare. Det utsända ultraljudet täcker ett rum på upp till 30 kvadratmeter. m. Kan användas för att förhindra uppkomsten av kackerlackor.

Bild
Bild

Tornado 800

En av de mest effektiva ultraljudssändarna för att avvisa alla typer av insekter. Enheten tillhandahåller ett par sändare placerade i en vinkel på 180 grader mot varandra . Täcker lokaler upp till 800 kvm. m. Den kan fungera vid negativa temperaturer, tål värme upp till + 80 gr. Den drivs av en standard 220 V.

Bild
Bild

Typhoon LS-500

Funktionsmekanismen för denna enhet reduceras till samtidig exponering av insekter för ultraljud och subtila klick. Genom att reflektera ultraljudsstrålar från tak och väggar uppnås maximal effektivitet. Under den första driftminuten märks ett ljud, men enheten går nästan omedelbart över till tyst drift.

Bild
Bild

Råd: om det finns mycket stoppade möbler i rummet rekommenderar tillverkarna att montera enheten i taket.

Bland de mest populära elektromagnetiska ärrarna är:

RIDDEX hjälpmedel för skadedjur

Denna enhet kombinerar elektromagnetiska och ultraljudseffekter. Å ena sidan avger den elektromagnetiska vågor, som förstärks många gånger av elektriska ledningar . Å andra sidan genereras ultraljudstrålar i intervallet 20-40 kHz. Denna effekt ger ett snabbt resultat, insekter lämnar hemmet så snart som möjligt. Det bör dock komma ihåg att denna enhets handling bara driver ut preussarna, men inte dödar dem.

I stugor och privata hus rekommenderar tillverkaren att installera två enheter samtidigt . Den ena placeras på vinden, den andra i källaren. På så sätt kommer inflytandefält att korsas och bilda en ond cirkel, utan att lämna någon chans för kackerlackor att hitta en bekväm plats.

Bild
Bild

Ecosniper

En elektromagnetisk lågfrekvent repeller, vars strålning har en destruktiv effekt på nervsystemet hos parasiter. Samtidigt försämrar det inte på något sätt arbetet med hushållsapparater, stör inte driften av radio- och tv -mottagare. Det ger inte strålning och vibrationer som är skadliga för människor . Den klarar sig bra med preussarna, men den är helt ofarlig mot gnagare.

Slagområdet motsvarar 80 kvm. m . Man bör dock komma ihåg att elektromagnetisk strålning bara påverkar vuxna leddjur; det påverkar inte unga djur och ägg. Med tanke på att mognadsperioden i genomsnitt är cirka en månad, för en fullständig rengöring av rummet, måste enheten vara aktiv i minst 6-8 veckor.

Bild
Bild

Endast i det här fallet kommer du 100% att befria ditt hem från parasiter. Men även efter det rekommenderas det att aktivera enheten då och då för profylax.

EMR-21

Denna apparat genererar pulser som passerar genom ett magnetfält. Enheten påverkar inte bara kackerlackor utan även spindlar, flugor, myggor, vedlöss och flygande insekter, vilket tvingar dem att lämna enhetens inflytande.

Drivs av ett vanligt 220V AC nät . Bearbetningsområde 230 kvm. m, kommer väggarna inte att bli ett hinder för penetrering av elektromagnetiska strålar. Påverkar inte driften av elektriska apparater, stör inte mottagningen av TV- och radiosignaler. Säker för barn och vuxna, tyst drift.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Kackerlacka repeller är en ganska populär produkt på den ryska marknaden. Som ett resultat visas ett stort antal förfalskningar. Ibland säljer de i butiker, under sken av en original högpresterande enhet, en värdelös förfalskning . I bästa fall ger det inget resultat i kampen mot kackerlackor. I värsta fall kommer det att leda till en försämring av det fysiska och psykiska välbefinnandet.

Bild
Bild

För att undvika en sådan händelseutveckling, innan du köper, bör du definitivt bekanta dig med alla medföljande dokument och förtydliga garantivillkoren . Att hitta en bra repeller nuförtiden är absolut inte svårt, det är ingen brist på denna produktgrupp.

Bild
Bild

Ge därför företräde åt endast pålitliga butiker, liksom onlinesidor med ett bevisat rykte.

När du väljer en enhet bör du vara uppmärksam på exponeringsområdet, förmågan att tränga in genom väggar och skiljeväggar, liksom effektens varaktighet . Alla dessa indikatorer finns i bruksanvisningen. Detta är viktigt eftersom till exempel ultraljud inte tränger igenom hinder. Därför ger en enhet i ett flerrumshus ingen märkbar effekt, det är bättre att använda flera enheter samtidigt eller att föredra elektriska skrämmare. Arbetets varaktighet beror direkt på matningsmetoden. Det finns modeller som fungerar från elnätet, andra enheter fungerar med batterier eller laddningsbara batterier. Den tidigare hjälpen i lägenheter, de senare är lämpliga för att skydda ett litet hus i en sommarstuga.

Rekommenderad: