Landsbygdstvättmaskin: Landsbygdsmaskin Utan Rinnande Vatten. Enkla Modeller Med Tank Och Automatmaskiner För Byn

Innehållsförteckning:

Video: Landsbygdstvättmaskin: Landsbygdsmaskin Utan Rinnande Vatten. Enkla Modeller Med Tank Och Automatmaskiner För Byn

Video: Landsbygdstvättmaskin: Landsbygdsmaskin Utan Rinnande Vatten. Enkla Modeller Med Tank Och Automatmaskiner För Byn
Video: Toy Washing Machine CASDON Unboxing and Review 2024, April
Landsbygdstvättmaskin: Landsbygdsmaskin Utan Rinnande Vatten. Enkla Modeller Med Tank Och Automatmaskiner För Byn
Landsbygdstvättmaskin: Landsbygdsmaskin Utan Rinnande Vatten. Enkla Modeller Med Tank Och Automatmaskiner För Byn
Anonim

Tyvärr, i många byar och byar i vårt land, förser invånarna sig med vatten från brunnar, sina egna brunnar och offentliga vattenpumpar. Inte ens alla hus i stadsdelar är utrustade med ett centraliserat vattenförsörjningssystem, för att inte tala om byarna som är långt ifrån alla motorvägar - både väg- och vattenförsörjning eller avlopp. Det betyder dock inte att människor på landsbygden inte använder tvättmaskiner. Men bara valet här tills nyligen var inte för brett: antingen en enkel modell eller en halvautomatisk enhet, vilket inte nödvändigtvis kräver anslutning till vattentillförseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Modeller av tvättmaskiner för byn föreskriver att det inte finns rinnande vatten i ett bostadshus, så de har en öppen layout för att ladda tvätt och fylla med uppvärmt vatten manuellt. Smutsigt vatten dräneras också manuellt i en lämplig behållare: skopor, tank, bassäng . Så är de flesta enkla alternativ för handspinnande tvättmaskiner ordnade.

Modeller av halvautomatiska maskiner kan också fyllas med vatten manuellt, men de har funktionerna att värma upp vatten och snurra tvätten. Det är därför sådana modeller för ett privat hus i en by utan rinnande vatten används mest.

De består av två fack: i ett av dem tvättas tvätten, i det andra - det snurrar. Självklart är tvätt i en halvautomatisk maskin också en ganska tidskrävande process, men ändå inte densamma om du tvättar och vrider ut tvätten för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, nu har de hittat ett sätt som gör det möjligt att tvätta även med en automatisk tvättmaskin om det finns elektricitet i ett privat hus utan rinnande vatten … Men för detta måste du skapa en vattenkälla för att fylla den med lite tryck. Och även till försäljning finns modeller av maskiner med inbyggda vattentankar, som löser problemen med tvätt på landsbygden eller i landet.

Men vi kommer att prata om detta lite senare i texten. Fördelarna med en automatisk tvättmaskin framför andra modeller är uppenbara . - hela tvättprocessen sker utan mänskligt ingripande. Det enda som behöver göras är att fylla på den smutsiga tvätten och slå på önskat tvättläge med knappen, och efter att ha stängt av maskinen, häng upp den uppvridda tvätten för slutlig torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Som vi fick reda på, för en by där det inte finns rinnande vatten, följande typer av tvättmaskiner är lämpliga:

  • enkelt med handspinning;
  • halvautomatiska maskiner;
  • automatiska maskiner med trycktank.

Låt oss titta närmare på dessa typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelt med handspinn

Denna grupp inkluderar aktivatormaskiner med den enklaste åtgärden, till exempel liten tvättmaskin "Baby " … Det är ganska populärt för tvätt i dachas och i familjer med 2-3 personer. Förbrukar el till ett minimum, vatten behövs också lite. Och kostnaden är tillgänglig för varje familj. Detta kan också inkludera ytterligare en liten storlek modell som heter "Fairy " … Alternativ för större familjer - modell av aktivatormaskinen "Oka ".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvautomatisk

Dessa modeller består av två fack - för tvätt och centrifugering. I vridfacket finns en centrifug som vrider ut tvätten. Centrifugeringshastigheten i enkla och billiga maskiner är vanligtvis inte mer än 800 rpm. Men för landsbygden är detta tillräckligt, eftersom hängning av tvättat linne där vanligtvis sker i frisk luft, där det torkar ut mycket snabbt. Det finns också höghastighets men dyrare modeller. Vi kan nämna följande modeller av halvautomatiska maskiner som efterfrågas av landsbygdsbor:

  • Renova WS (du kan ladda från 4 till 6 kg tvätt, beroende på modell, snurra över 1000 varv / minut);
  • " Slavda Ws-80 " (lastning upp till 8 kg linne);
  • Fairy 20 (bebis med en belastning på 2 kg och snurrande upp till 1600 varv / min);
  • Enhet 210 (Österrikisk modell med en belastning på 3,5 kg och en centrifugeringshastighet på 1600 rpm);
  • " Snövit 55 " (har en tvätt av hög kvalitet, har en pump för att pumpa ut smutsigt vatten);
  • " Sibirien " (det finns möjlighet att tvätta och centrifugera samtidigt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentankautomater

Tidigare, på landsbygden utan rinnande vatten, tänkte de inte ens på att skaffa en automatisk maskin för tvätt av kläder. Idag finns det automatiska modeller som inte kräver anslutning till vattenförsörjningen . - de är utrustade med en inbyggd tank som rymmer upp till 100 liter vatten. Denna mängd vatten räcker till flera tvättar.

Bild
Bild

Funktionsprincipen för sådana maskiner liknar vanliga tvättmaskiner och funktionellt är de inte annorlunda. När en sådan maskin är ansluten och tvättläget är inställt, börjar lastkammaren automatiskt fylla tvätten med vatten från den inbyggda tanken ., och sedan utförs alla steg i processen - från uppvärmning av vattnet till centrifugering av tvättad tvätt utan mänskligt ingripande.

Den enda nackdelen med dessa modeller för sommarstugor och hus på landsbygden utan rinnande vatten är att manuellt fylla tanken med vatten när den förbrukas. Dessutom, i de fall det kommer att vara möjligt att ansluta den automatiska maskinen till vattenförsörjningssystemet, kommer det inte att vara möjligt att direkt montera vattentillförseln till lastkammaren.

Vi måste använda samma schema: fyll först tanken och tvätta först tvätten i automatiskt läge. Automatiska maskiner av denna typ från Bosch och Gorenje är särskilt populära i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för val och installation

När du väljer en tvättmaskin modell för ditt hem, tänk på följande punkter:

  • tvättens frekvens och volym - detta hjälper till när du väljer parametern för maskinens optimala belastning;
  • måtten på rummet där du planerar att installera tvättmaskinen - utifrån detta kan vi sluta om att köpa en smal eller fullstor modell;
  • energiförbrukningsklass (modeller av klass "A" anses vara mer ekonomiska när det gäller el och vatten);
  • centrifugeringshastighet (relevant för automatiska och halvautomatiska maskiner) - försök att välja en justerbar hastighet på minst 1000 varv / minut;
  • funktionalitet och enkel kontroll av tvätt- och centrifugeringslägen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av automatiska tvättmaskiner och halvautomatiska enheter är inte en komplicerad operation. Nödvändig:

  • noggrant studera instruktionerna för att undvika misstag;
  • installera utrustningen på en jämn plats och justera dess horisontella läge genom att vrida benen;
  • ta bort transportskruvarna, som vanligtvis är placerade i urtagningarna på den bakre väggen;
  • installera en avloppsslang, om det finns en i satsen, och om det inte finns något avloppssystem i huset, ta avloppet genom en extra slang till gatan;
  • i en automatisk maskin, om det finns en påfyllningsventil, måste den installeras på tanken i vertikalt läge och en slang från en vattenkälla måste anslutas till den.

Efter installation och installation av nödvändiga anslutningar kan du ansluta enheten till det elektriska nätverket, fylla tanken med vatten och utföra en testtvätt utan tvätt.

Rekommenderad: