Ansluta En Tvättmaskin Utan Rinnande Vatten: Hur Kan Du Ansluta En Automatisk Maskin Och Starta Den?

Innehållsförteckning:

Video: Ansluta En Tvättmaskin Utan Rinnande Vatten: Hur Kan Du Ansluta En Automatisk Maskin Och Starta Den?

Video: Ansluta En Tvättmaskin Utan Rinnande Vatten: Hur Kan Du Ansluta En Automatisk Maskin Och Starta Den?
Video: Adding Water Manually In Automatic Washing Machine | Washing Clothes Without Tap Connection 2024, April
Ansluta En Tvättmaskin Utan Rinnande Vatten: Hur Kan Du Ansluta En Automatisk Maskin Och Starta Den?
Ansluta En Tvättmaskin Utan Rinnande Vatten: Hur Kan Du Ansluta En Automatisk Maskin Och Starta Den?
Anonim

För att för alltid glömma dina händer som är slitna från frekvent tvättning, från vilka ytskikten i huden skalas av, använd en tvättmaskin. Men på landet, i ett lanthus där det inte finns någon centraliserad vattenförsörjning, är det svårt att använda en tvättmaskin utan någon form av vattentillförsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När krävs det?

En tvättmaskin behövs när en stor mängd smutsig tvätt samlas, och det finns nästan inga föremål som tvättats dagen innan. Inte varje bosättning förses med rinnande vatten - det kanske helt enkelt inte finns i byn . Sommarstugabebyggelser, som inte ingår i sammansättningen av närliggande städer och byar, har inte ett vattenförsörjningssystem från början: territoriet har nyligen bebodts, sommarboende installerar borrhålsvattenförsörjning på sina tomter på egen hand.

Bild
Bild

Det enklaste sättet är att använda en automatisk tvättmaskin utan några anslutningar alls . Den nödvändiga mängden vatten (10-12 liter hink) hälls i facket för tvättpulver och avkalkningsmedel.

Tvättcykeln är uppdelad i minst 2 steg: den faktiska tvätten, sedan krävs samma mängd vatten för att skölja bort det använda tvättmedlet. Efter att ha upptäckt att det inte finns någon ny portion vatten stannar maskinen och du kan inte öppna dörren - den är blockerad för att förhindra att vatten rinner ut på golvet från trumfacket. För att slutföra tvätten måste du tillsätta mer vatten.

Missbruk av frekventa avbrott i tvättprocessen kan leda till för tidigt fel på maskinen. Dessutom kan användaren inte lämna bilen på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att undvika besväret med att hälla vatten i tvättmaskinen på maskinen krävs det sammanfattar åtminstone den enklaste vattenförsörjningen . Det enklaste alternativet är installera vattentanken över tvättmaskinens nivå - vatten kommer från det genom gravitation. Nackdelen är att tillsätta vatten till tanken. Med tanke på att även i det "snabba" tvättläget krävs minst 50 liter vatten, minst 4-5 hinkar ska hällas i tanken.

Bild
Bild

Problemet är delvis löst om vatten dras in i tanken från takavloppen . Regnvatten är mjukare än kranvatten och grundvatten. Det kommer att vara nödvändigt att ta bort överflödigt vatten så att tanken inte flyter över under långvarigt regn eller skyfall - det kan till exempel riktas till trädgårdsbäddar eller till träd planterade i trädgården, buskar i trädgården eller för att samla vatten i andra tankar eller badkar som står på gården. Med tanke på sommartorka, som blir en vanlig förekomst (när det ibland inte regnar under månaden), är denna metod inte alltid genomförbar. Du är beroende av vädret: det regnade - kläderna tvättades, nej - du måste stå ut och vänta tills det går.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur säkerställer du vattentryck?

Inte alla märken och modeller av tvättmaskiner öppnar vattentillförseln till tvätttanken: vissa kräver ett vattentryck på minst 1 atmosfär. För att tillhandahålla det, du måste höja tanken minst några meter ovanför tvättmaskinen . Alla sommarboende har inte en sådan möjlighet, och de skulle behöva lyfta den på en elektrisk stolpe, vilket strömförsörjningsföretaget inte tillåter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa alternativ är organisationen av konstgjord vattenförsörjning … En pump införs i systemet, vilket gör det möjligt att höja trycket till den önskade baren. Den enklaste pumpen, som förbrukar bara några tiotals watt från uttaget, kan ge ett sådant tryck, men den saknar en automatisk krets som stänger av den när värdet som krävs för "tvättmaskinen" överskrids.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer kraftfulla pumpar som förbrukar hundratals watt till 2 kilowatt ger högre tryck .… De används för att organisera tillförsel av vatten till VVS -tjänster i huset. Så att de inte fungerar kontinuerligt är en tryckbrytare påslagen i deras bristning. Detta är en enhet där, förutom själva reläet, en trycksensor finns.

Tröskeln vid vilken detta relä slår på strömförsörjningen till pumpen är konfigurerbar. Ett värde på 1-2 bar väljs som maximalt tryckvärde . Mer tryck är värdelöst: pumpen slits ut snabbare och gör mycket mer ansträngning för att pumpa vatten. En bar är mer än tillräckligt för att tvättmaskinen ska fungera smidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenkällan är en brunn som borrats till ett djup av 15 meter eller mer, upp till den första rena vattendragaren . En plastledning dras in i den, i vilken ett annat rör av en mindre sektion sätts in. Vid utloppet för denna rörledning är själva pumpen placerad, till exempel i källaren under verandan, där själva brunnen är belägen.

Ett mer förenklat system med en pump och en brunn - fylla den yttre tanken med vatten … Det är att föredra att använda ett annat automatiskt element - ett relä med en flottörnivåmätare, som stänger av pumpen när tanken är full till halsen. Om reläblocket inte är inställt på nivån - du måste se till att pipan inte rinner över och att rummet där tvättmaskinen finns inte hamnar i översvämningar . Trycket är irrelevant här.

Detta system fungerar endast med en maskin vars vatteninloppsventil inte har en trycksensor. När du väljer en budgetbil för ett sommarboende är denna funktion avgörande - studera instruktionerna för olika modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man börjar?

Så, modellen för tvättmaskinen, den externa pumpen och styrreläet köptes, det finns också slangar och rörledningar. Man tror att el i landet också finns: en elpanel med automatiska enheter och en mätare är ansluten, mätaren är förseglad, anslutningen "legaliseras". Gör följande.

  1. Borra en brunn och ta ut rörledningen ur den.
  2. Montera pumpen på en säker plats. Kontrollera om det pumpar vatten väl - häll några liter vatten i röret som går ner i marken så att det bildas en fast kolonn med vatten, sätt sedan på pumpen och ta en behållare med vatten. Vattnet ska rinna smidigt.
  3. Om det behövs - installera tryckvakten på en gång .
  4. Utför den elektriska ledningen till pumpen och montera den enklaste elektriska kretsen genom att i serie ansluta en pump, en tryckvakt (eller nivåmätare), en källa till elektricitet (en ledning i skölden, ansluten genom en av de automatiska säkringarna).
  5. Dra en andra linje (med uttag) till platsen där tvättmaskinen är installerad.
  6. Ta bort avloppsslangen från bilen till platsen för ditt avloppssystem (oftast är detta en avloppsrörgren ansluten till toaletten), kontrollera avloppsrörets tillförlitlighet.
  7. Anslut vattenledningen från pumpen genom vattentillförselkretsen i en enhet med en tryckströmställare. Om en flottörnivåmätare är installerad i den yttre tanken, leda röret från pumpen till enhetens vattenkrets. Vattentillförseln utförs under kontroll av den senare.
  8. Anslut vattentillförseln till tanken , och själva tanken - till vattenförsörjningsröret till maskinen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kör det monterade vattentillförselsystemet i testläge. Se till att pumpen transporteras ordentligt och levererar vatten från brunnen till tanken . Kontrollera om det finns läckande anslutningar. Om systemet fungerar tillförlitligt, slå på tvättmaskinen, ladda tvätten och välj tvättprogram. Resultatet är en felfri tvätt och frånvaron av några problem med själva processen.

Bild
Bild

Detta system, som ger det erforderliga trycket, simulerar en pumpstation … Faktum är att en fullvärdig pumpstation kan kosta tiotusentals rubel. En krets med en tryckvakt (eller vattennivå), som arbetar med en konventionell pump, ersätter pumpstationen och kostar bara några tusen rubel. Även om du inte använder en extern, utan en nedsänkbar pump (den fungerar på nivån på akvifer, och inte på toppen, utanför) - ändras inte principen för driften av ett substitut för en pumpstation. Denna lösning är den mest populära: nästan alla sommarboende och ägare av hus på landet använder den.

Brunnen kan ersättas med en brunn. Men den allmänna principen ändras inte: en fullvärdig pump i båda fallen klarar en vattenhöjning på 20 m.

Bild
Bild

Rening av vatten från stora partiklar

Väl eller väl vatten behöver städas från sandkorn och träbitar, små stenar, fragment av skal - de kan skada maskinens mekanismer och vattenkanaler. Framför tvättmaskinen är ett enkelt mekaniskt sandlåsfilter installerat i vattenledningen. Om vattnet innehåller underoxiderade stora järnpartiklar (järnoxid) kan de enkelt avlägsnas med ett magnetiskt filter. Båda filtren rengörs då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Att tvätta kläder - med ett genomtänkt vattenförsörjningssystem - på landet eller på ett lanthus kommer inte att orsaka några problem. Alla, även den mest "nyckfulla" tvättmaskinen kan enkelt anpassa sig till alla levnadsförhållanden om det finns en förnybar vattenkälla i närheten.

Därefter kan du titta på en video med ett enkelt sätt att ansluta en tvättmaskin utan rinnande vatten.

Rekommenderad: