Automatiska Tvättmaskiner För Landsbygden: Modeller Med Och Utan Vattenanslutning För Ett Privat Hus I Byn

Innehållsförteckning:

Video: Automatiska Tvättmaskiner För Landsbygden: Modeller Med Och Utan Vattenanslutning För Ett Privat Hus I Byn

Video: Automatiska Tvättmaskiner För Landsbygden: Modeller Med Och Utan Vattenanslutning För Ett Privat Hus I Byn
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Automatiska Tvättmaskiner För Landsbygden: Modeller Med Och Utan Vattenanslutning För Ett Privat Hus I Byn
Automatiska Tvättmaskiner För Landsbygden: Modeller Med Och Utan Vattenanslutning För Ett Privat Hus I Byn
Anonim

Hushållning är en svår och tidskrävande process som kräver mycket tid och fysisk ansträngning. För att förenkla dessa procedurer har tillverkare utvecklat speciella automatiska tvättmaskiner, vars arbete syftar till att underlätta tvättprocessen. Företaget ägnade särskild uppmärksamhet åt enheter som är avsedda att fungera på landsbygden, där det ofta inte finns något centraliserat avlopps- och avloppssystem. Dessa enheter är anpassade för att fungera under svåra hushållsförhållanden.

Bild
Bild

Särdrag

Tvättmaskinen är en oumbärlig assistent, inte bara för hemmafruar som bor i staden, utan också för invånare på landsbygden . Med hänsyn till livets särdrag i byn - bristen på central vattenförsörjning och avlopp - tillverkar tillverkarna speciella tvättmaskiner som är utformade för att fungera under dessa förhållanden.

Om det finns en centraliserad vattenförsörjning kan du säkert ansluta en automatisk tvättmaskin, annars måste valet stoppas på halvautomatiska hushållsapparater, som har en tvätttank och en andra spinntank.

De viktigaste parametrarna för en bil för ett hus på landet:

  • kompakthet;
  • låg effektnivå;
  • låg vattenförbrukning;
  • låg elförbrukning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

På grund av den stora efterfrågan på denna hushållsapparat experter har utvecklat flera typer av tvättmaskiner för ett privat hus.

  • Halvautomatisk med spinning - en förbättrad modell som kan fungera utan anslutning till vattenförsörjning och avlopp. Vatten sätts och dräneras in i denna enhet både manuellt och med hjälp av en slang. Fördelar - autonom drift, samtidig tvätt av en stor mängd linne, enkel användning. Nackdelen är behovet av manuell fyllning med vatten.
  • Automatisk maskin med vattentank - moderna hushållsapparater för byn, som har en reservoar. Fördelar - låg energiförbrukning, ett stort antal funktioner, ett brett utbud av modeller, fullständig automatisering av processen, enkel användning och underhåll, automatisk justering av förbrukat vatten, överkomligt prisintervall. Nackdelen är behovet av extra utrymme för behållaren, konstant övervakning av vattennivån, oförmågan att ansluta till den centrala vattenförsörjningen om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

I specialaffärer med hushållsapparater kan du se ett stort sortiment av dessa enheter, som skiljer sig åt i storlek, funktion, tillverkningsland och prisklass. Trots det stora utbudet av produkter, experter rekommenderar att uppmärksamma produkterna från den ryska tillverkaren - Feya, Oka, samt varorna från varumärkena Atlant, Zanussi och Gorenje.

Särskilt anmärkningsvärda är modellerna från tillverkaren Gorenje, som producerar flera alternativ för enheter för landsbygden. Alla tillverkade enheter har låg strömförbrukning, automatiskt kontrollprogram och olika funktionsinnehåll. De mest populära typerna av märket Gorenje och deras särdrag presenteras nedan.

Gorenje W 72ZY2 / R + PS PL95 - rymlig trumvolym, närvaro av en tank på 100 liter, hög tvättkvalitet, låg energiförbrukning, ett stort antal tvättlägen och ytterligare sköljprogram.

Nackdelen är oförmågan att ansluta till den centrala vattenförsörjningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje W 72ZX1 / R + PS PL95 - tillgänglighet för snabb, ekonomisk och preliminär tvätt, möjlighet till ytterligare sköljning, elektroniskt styrsystem, kontroll av obalans och skumnivå, samt en speciell blockering av kontrollpanelen.

Nackdelar - det maximala antalet roterande varv är 600, behovet av ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje W 62Y2 / SRI - närvaron av en kompakt vattentank med en volym på 65 liter, en trumkapacitet på cirka 6 kg, ett stort antal tvättlägen, ingen vibration under centrifugering, särskilt skydd mot läckage på kroppen.

Nackdelar - låg vattentryck, behovet av att placera pulvret direkt i trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje WA60Z085R - automatisk vattenjustering, ett speciellt kontrollprogram, anti-veck-program, bioenzymtvättläge, inget buller under tvätt och centrifugering, närvaro av ett speciellt filter som förhindrar att skräp kommer in i maskinen.

Nackdelen är svårigheten att rengöra tankens inre yta.

Bild
Bild

Gorenje WA 60065 R - närvaron av en tank, vars volym är tillräcklig för 2 tvättar, funktionen av en fördröjd start, ett speciellt skyddande lager mot läckage, lägen utan centrifugering och en särskild funktion för automatisk vattenförbrukning, enkel rengöring av pumpen och avlopp filtrera.

Nackdelar - ingen display, hög prisklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att produkten ska fungera i mer än ett år är det nödvändigt att inte bara välja den korrekt utan också att använda den korrekt. Användningen av halvautomatiska enheter kommer inte att orsaka svårigheter även för nybörjare hemmafruar. Tvättprocessen består av följande steg:

  • fylla behållaren med vatten med önskad temperatur;
  • laddning av linne och tvättmedel;
  • tvätta i inställt läge;
  • dränering av använt vatten.
Bild
Bild

En automatisk maskin med vattentank kommer att kräva mer erfarenhet och kunskap, som måste väljas korrekt, installeras och användas korrekt. Experter särskiljer följande steg för anslutning av enheten:

  • fäst slangen från utsidan;
  • anslutning av slangen till avloppsröret;
  • byte av transportskruvar med klämmor;
  • anslutning av ett rör som tillför vatten till tanken;
  • anslutning av vattentanken till kroppen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslut vid behov påfyllningsventilen och vattentillförselröret vertikalt.

Det är tillåtet att installera denna mekanism endast på en helt plan yta, vilket under drift hjälper till att undvika onödigt ljud, vibrationer och mekaniska skador på fodralet.

Trots att det finns allmänna rekommendationer för användning av automatiska tvättmaskiner rekommenderar experter att noga läsa tillverkarens instruktioner innan du sätter på dem, som beskriver alla nyanser av att använda den här modellen, liksom sätt att förebygga och felsöka problem.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av en automatisk tvättmaskin för ett lanthus är ett viktigt steg i förbättringen av ett bostadsutrymme, vilket gör att du kan tvätta kläder automatiskt. På grund av de svåra driftsförhållandena på landsbygden och oförmågan att använda vanliga hushållsapparater, experter rekommenderar att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av utrustning, som bör baseras på följande kriterier:

  • storleken;
  • energiförbrukningsnivå;
  • tvättkvalitet;
  • vattenförbrukningens volym;
  • hur vatten kommer in i enheten;
  • en uppsättning lägen;
  • antalet snurrande varv;
  • förekomsten av flera alternativ för tömning.
Bild
Bild

Det är irrationellt att välja stora modeller med hög energi- och vattenförbrukning för ett privat hus , eftersom deras användning kommer att framkalla onödiga ekonomiska kostnader. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt tvättens kvalitet, som bör vara på högsta nivå för att ta bort spår av smuts och gräs. Förekomsten av flera alternativ för tömning och uppsamling av vatten hjälper till att använda enheten även under de mest ogynnsamma förhållanden. Erfarna hemmafruar rekommenderar betala inte för mycket för onödiga lägen och hög centrifugering, som kan ersättas med torkande kläder på gatan.

De mest populära är bilar med följande parametrar:

  • lastvolym - 5 kg;
  • centrifugeringsintensitet - 800 varv / min.
Bild
Bild

Tillsammans med de tekniska parametrarna uppmärksammar köparna prisklassen, som består av följande indikatorer:

  • tankens storlek och volym;
  • varumärkets popularitet;
  • typ av kontroll;
  • tvättklass;
  • tillgänglighet av ytterligare funktioner;
  • strömförbrukningsnivå;
  • tillgången på hjälpmedel.

Experter rekommenderar att du köper produkter bara i stora butiker som arbetar direkt med tillverkare.

Den valda produkten måste ha kvalitetscertifikat och alla tillstånd, samt ett garantikort.

Rekommenderad: