Bensinmotorpump För Vatten: Egenskaper Hos Modeller För Smutsigt, Lätt Förorenat Och Rent Vatten. Funktioner Hos SDMO -motorpumpar

Innehållsförteckning:

Video: Bensinmotorpump För Vatten: Egenskaper Hos Modeller För Smutsigt, Lätt Förorenat Och Rent Vatten. Funktioner Hos SDMO -motorpumpar

Video: Bensinmotorpump För Vatten: Egenskaper Hos Modeller För Smutsigt, Lätt Förorenat Och Rent Vatten. Funktioner Hos SDMO -motorpumpar
Video: Hemberedskap - vatten 2024, April
Bensinmotorpump För Vatten: Egenskaper Hos Modeller För Smutsigt, Lätt Förorenat Och Rent Vatten. Funktioner Hos SDMO -motorpumpar
Bensinmotorpump För Vatten: Egenskaper Hos Modeller För Smutsigt, Lätt Förorenat Och Rent Vatten. Funktioner Hos SDMO -motorpumpar
Anonim

En motorpump är en oumbärlig enhet både på din webbplats och på någon industriell anläggning. Bensinalternativ anses vara en av de mest populära idag, som har ett antal fördelar jämfört med elektriska modeller.

Ett särdrag hos sådana enheter är att de gör det möjligt att pumpa ut smutsigt, varmt eller rent vatten av något slag. Dessutom har bensinalternativen bärbarhet och hållbarhet. Med rätt vård och strikt efterlevnad av tillverkarens krav kan du vara säker på att utrustningen kommer att hålla mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper en sådan motorpump bör du definitivt föreställa dig vilka volymer enheten kommer att behöva klara och för vilka ändamål den kommer att användas.

Om motorpumpen uteslutande kommer att användas för vattning av en sommarstuga, är tvåtaktsbensinversionen den bästa lösningen.

Den största fördelen med sådan utrustning är att den är billigare än gas- och elversioner. De är inte bara dyra, utan också ineffektiva.

Bensinmotorpumpar för vatten kommer att klara både bevattning av ett visst område och andra uppgifter utan problem. Motorn i en sådan enhet är så kraftfull att den kan hantera pumpning av en stor vätskemängd vid hög hastighet. Detta skiljer positivt bensinalternativ från andra sorter. Förutom, sådana enheter arbetar med både rent och förorenat vatten.

Bild
Bild

På den moderna marknaden finns det många bensinmodeller utrustade med avancerade grovfilter, vilket kommer att vara en utmärkt lösning för användning i autonoma vattenförsörjningssystem.

Motståndare till användningen av bensinmotorpumpar hävdar att sådana enheter inte kan skryta med slitstyrka och efter en tid med aktiv användning förlorar de sina egenskaper. Detta kriterium beror dock på tillverkaren och kvaliteten på hans produkter. Det är bäst att ge företräde åt beprövade företag som specialiserat sig på tillverkning av motorpumpar med bensinmotor i mer än ett år.

Nackdelarna med en sådan anordning är praktiskt taget.

Bland svagheterna kan man särskilja alltför bullriga funktioner och snabbt motorslitage när man använder bränsle av låg kvalitet. Det är därför det rekommenderas att endast använda bra bensin. Annars, sex månader senare, måste du tänka på att byta kraftenhet.

Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Huvudmanöverelementet för sådan utrustning är en konventionell pump, tack vare vilken vatten pumpas med hög hastighet. När det gäller pumptyp beror allt på tillverkarens utrustning. Vissa använder centrifugalversioner, medan andra föredrar membransorter.

Den mest populära idag är centrifugalpumpen .vars främsta fördel är närvaron av en unik mekanism. Funktionsprincipen för en sådan anordning är att bensinmotorn driver pumphjulet, vilket leder till sugning av vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller enheter med en pneumatisk pump anses de inte vara så populära och används huvudsakligen för att pumpa mycket förorenat vatten, förutsatt att fraktionernas storlek inte överstiger 5 mm. Det erforderliga trycket uppnås på grund av membranens rörelse, alternerande pressning av vattnet. Till viss del liknar arbetet med sådana membran arbetet med en kolv i en cylinder. En bensinpump består inte bara av en pump.

Den innehåller också följande element:

  • backventil, vars huvudsak är att förhindra att vatten läcker ut;
  • flera filter i nätform; deras hål skiljer sig åt i olika dimensioner och ändras automatiskt beroende på graden av vattenföroreningar;
  • kroppen, tillverkad av hållbart stål, är utformad för att skydda motorpumpen från mekaniska skador; nästan alla sådana enheter kännetecknas av ett hopfällbart fodral, vilket gör det möjligt att byta eller rengöra filtren, men det är bäst att välja motorpumpar som har en förstärkt ram, vilket förenklar transportprocessen och skyddar enheten från skador.
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bensinmotorpump måste du vara extremt försiktig. Endast i detta fall kommer det att vara möjligt att välja en enhet som fullt ut kommer att uppfylla de skyldigheter som åläggs den.

Först och främst måste du bestämma under vilka förhållanden denna utrustning kommer att fungera. Motorpumpar kan användas för rent, lätt förorenat eller kraftigt förorenat vatten … Varje typ av motorpump kan pumpa ut rent vatten, men inte alla kan fungera under aggressiva förhållanden. Till exempel kan de flesta modellerna på marknaden inte användas för salt- eller alkaliskt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens kraft spelar också roll.

Om utrustningen kommer att användas hemma för att rena vatten i en sommarstuga, är det bäst att föredra alternativ med låg produktivitet.

Sådana enheter är utrustade med en tvåtakts kraftenhet och kännetecknas av en kapacitet på upp till 7 kubikmeter per timme. Den största fördelen med sådana modeller är deras låga vikt och små dimensioner, vilket säkerställer enhetens rörlighet och gör att den kan transporteras utan problem. Sådana anordningar har bevisat sig väl i situationer där användning av elektriska tillval inte är möjlig ..

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver bearbeta stora ytor med en imponerande volym vatten är det bäst att välja motorpumpar som kan pumpa upp till 60 kubikmeter per timme.

Sådan prestanda säkerställs genom att de är utrustade med fyrtakts kraftverk, som har en ökad livslängd. Dessutom har sådan utrustning ett ökat vätsketryck, som ibland når 35 meter. Trots att sådana motorpumpar inte är små kan de transporteras i bagageutrymmet på en bil, vilket gör dem praktiska att använda.

Om en motorpump köps för att rena alltför förorenat vatten, kommer den mest effektiva modellen att vara en modell som kan passera föroreningar på 2,5 cm … Vissa föroreningar kan förbli i det behandlade vattnet, men den största fördelen med sådan utrustning är inte rengöringens kvalitet, utan driftshastigheten - enheten kan rengöra 130 kubikmeter per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Noggrann uppmärksamhet måste också ägnas åt det material som användes i produktionsprocessen. Det anses vara optimalt om pumpens beståndsdelar och dess viktiga element var gjorda av hårdmetall ..

Av ingen liten betydelse är förmågan att förstå och rengöra pumpen, tack vare vilken den kan fungera i många år. Med rätt val är det möjligt att använda motorpumpen mer intensivt och inte vara rädd för dess integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Det finns ett stort antal tillverkare på den moderna marknaden som tillverkar bensinmotorpumpar. En av de mest populära är SDMO -företaget .… Under årens verksamhet har företaget kunnat etablera sig som en pålitlig tillverkare. Ett stort sortiment av motorpumpar gör att varje person kan välja det bästa alternativet för honom.

I produktionsprocessen använder SDMO uteslutande avancerade drivlinor från jättar som Mitsubishi och Honda .… Företagets räckvidd innehåller också olika brandbekämpningsalternativ, som kännetecknas av högt tryck och kan ge en vattenhöjning upp till 57 meter.

Företaget erbjuder sina kunder enheter för rent och förorenat vatten. En av de främsta fördelarna med SDMO-modellerna är pumphjulet av hög kvalitet, vilket garanterar enheternas uthållighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan välkänd tillverkare av bensinmotorpumpar är Mästarföretag … Den erbjuder högkvalitativa enheter för pumpning av vatten med partiklar upp till 30 mm. Sortimentet innehåller ett stort antal motorpumpar.

För användning i sommarstugor är Champion GP30 -modellen den perfekta lösningen ., som kännetecknas av en produktivitet på 100 liter per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kommer bensinmotorpumpar att vara extremt användbara i hushållet och ibland till och med ersättbara. De kännetecknas av rörlighet, överkomligt pris och effektivitet. Trots minsta bränsleförbrukning kan de uppvisa hög prestanda utan problem, vilket utmärker dem positivt mot bakgrunden av elektriska alternativ.

I urvalsprocessen måste du vara uppmärksam på egenskaperna och materialen som motorpumpen är tillverkad av.

Rekommenderad: