Garderobens Mått (91 Bilder): Djup I Korridoren, Standard Och Individuellt, För Smala Modeller Och För Kläder, Minsta Höjd

Innehållsförteckning:

Video: Garderobens Mått (91 Bilder): Djup I Korridoren, Standard Och Individuellt, För Smala Modeller Och För Kläder, Minsta Höjd

Video: Garderobens Mått (91 Bilder): Djup I Korridoren, Standard Och Individuellt, För Smala Modeller Och För Kläder, Minsta Höjd
Video: Nr 13 – Hur en tröja blir till. Steg 3: Sömnad och sömmerskornas namnlappar 2024, April
Garderobens Mått (91 Bilder): Djup I Korridoren, Standard Och Individuellt, För Smala Modeller Och För Kläder, Minsta Höjd
Garderobens Mått (91 Bilder): Djup I Korridoren, Standard Och Individuellt, För Smala Modeller Och För Kläder, Minsta Höjd
Anonim

Tendensen att beställa möbler till ditt hem har varit populär i många år. Numera köps färdiga möbler av en viss typ sällan, särskilt detta gäller garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa produkter, som ingen annan, kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Kunden väljer själv färg och fyllning av garderoben, liksom dess konfiguration, så att den passar perfekt in i inredningen. Samtidigt måste entreprenören veta exakt storleken på sådana möbler och möjligheten att "passa" den på en specifik plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

Den glidande garderoben är mycket efterfrågad på grund av dess praktiska, funktionalitet och attraktiva utseende. Idag föredrar många författarens design, men ändå måste varje modell uppfylla allmänt accepterade standarder, även om du kan avvika något från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna kriterier för beräkning av skåpdimensioner:

  • Möblernas höjd motsvarar vanligtvis personens höjd. Den allmänt accepterade skåphöjden är 2,1 m. Vissa modeller når en höjd av 2,4 till 2,5 m.
  • Djupet är cirka 60 centimeter.
  • Hyllornas bredd kan variera från 40 centimeter till 1 m. De kan inte göras bredare, eftersom de kan böjas under klädernas vikt.
  • Hängaren har vanligtvis en längd på 80 cm till en meter. Om du gör det längre, böjer det sig under drift.
  • Hyllans djup enligt allmänna standarder bör vara 50 cm.
  • Stången för korta kläder ska vara 80 cm och för långa - 160 cm.
  • Lådorna ska vara 10-30 cm höga och 40-80 cm breda.
Bild
Bild

Enskild

För att fungera funktionellt i rummet bör du beställa en skjutgarderob individuellt enligt specialmått. Detta tillvägagångssätt låter dig dölja ett blindt hörn, ledigt utrymme nära dörröppningen, en nisch med ojämna hörn och dekorera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda modeller är mycket populära eftersom de tar liten plats i rummet. Radial- och hörngarderober ser vackra och imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vänder dig till en designer för att designa dina framtida möbler, kan du välja den inre fyllningen av skåpet för dina personliga krav, samt välja modellens yttre design. Du kommer att kunna tillhandahålla platser för placering av icke-standardartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderobens design kan varieras. Allt beror på designerns fantasi och dina preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Variabelt djup

För att kunna använda arbetsrummet i ett rum på ett kompetent sätt föreslår många designers att man väljer en skåpdesign med varierande djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell är indelad i zoner. Garderoben är tillräckligt djup för att placera dina kläder bekvämt. Nästa avsnitt kan användas för böcker eller rätter, så du behöver inte göra det djupt. På så sätt kan du lämna mer ledigt utrymme.

Bild
Bild

Materialstorlekar

För att korrekt beräkna måtten på garderoben måste du först bestämma vilket material den ska vara gjord av … De vanliga byggmaterialen finns i standardstorlekar.

Spånskivor tillverkas i följande storlekar: 2750 x 1830 mm, 2800 x 2700 mm och 2440 x 1830 mm. Delen kan ha en maximal höjd eller bredd på högst 2740 mm. Materialvalet påverkar uteslutande modellens bredd, men djupet beror inte alls på det material som används.

Bild
Bild

Hantverkare använder en mängd olika alternativ för att ansluta små delar. Du kan använda flera skåp, som kommer att förenas av ett gemensamt skjutsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur djupt ska det vara?

Skåpets allmänt accepterade djup anses vara 60 centimeter. Vid design bör flera faktorer beaktas som direkt påverkar djupet på möblerna:

  • Med ett standarddjup av modellen garanteras utmärkt rymlighet och användarvänlighet.
  • Det stora djupet, som kan nå 90 cm, kännetecknas av besvär, eftersom saker nära väggen kommer att vara ganska svåra att få.
  • Ett smalt 30 centimeter skåp är inte rymligt, eftersom detta djup inte tillåter att många saker kan placeras. Sådana modeller kännetecknas av dålig stabilitet, särskilt höga, så de måste dessutom fästas på väggen. Experter rekommenderar att man gör ett minsta djup på 40-50 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att ta hänsyn till beslagen vid beräkning av skåpets djup . Dess djup är alltid 10 cm mindre än produktens övergripande dimensioner - denna plats upptar ett glidande system av fasader.

Bild
Bild

Höjd

Höjd på garderoben kan vara annorlunda. Men om vi pratar om standardstorleken når möblerna vanligtvis en höjd av 2000 till 2500 mm med en takhöjd på 2500 till 2700 mm. Finns i standardhöjder eller högre versioner på 2700 mm och praktiskt taget vid taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala höjden på garderoben kan inte vara mer än 2780 mm, eftersom ett vanligt spånskivor har exakt den här storleken … Om du vill att produkten ska vara från 3 till 3,5 m, måste du göra mezzaniner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa valet för en genomsnittlig lägenhet är en garderob med en höjd av 2400 mm.

Bredd

Garderobens bredd är direkt beroende av profilens storlek. Standardparametrarna är ett djup på 60 cm och en bredd på 0,9 till 2,4 m. Även om det inte finns någon standard, och varje tillverkare erbjuder sin egen version.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum skulle en garderob med en bredd på 2200 mm vara ett idealiskt val, eftersom det här alternativet gör att du kan ordna hela garderoben, liksom andra föremål. För en familj som inkluderar tre personer kan du använda en garderob med en bredd på 2 m. Komfort och bekvämlighet garanteras för alla familjemedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob är idealisk för en plantskola eller en hall, vars bredd kan variera från 140 till 160 cm. Den kompakta modellen tar inte mycket plats och gör att du kan ordna alla föremål och garderobselement snyggt och ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum erbjuder designers modeller med en bredd på 110 cm. En sådan garderob är uppdelad i två delar inuti och har vanligtvis två dörrar. Den mest kompakta är den 80 cm breda garderoben. Den tar väldigt lite plats, så den kan placeras i en liten hall eller på en balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta bredd kan vara en meter, då har skåpet bara två dörrar . Smala dörrar kännetecknas av instabilitet, vilket leder till att fasaderna faller ut från de nedre styrningarna, så de måste vara minst 45 cm breda. Om skåpets dimensioner inte tillåter användning av sådana parametrar måste du överge skjutsystem och använd gångjärnsdörrar.

Bild
Bild

Den maximala skåphöjden kan inte vara mer än 278 cm, eftersom det är storleken på spånskivan. Om det är nödvändigt att skapa en bred modell, monteras skåpet av två moduler, mellan vilka en skiljevägg placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styrdimensioner

För att korrekt beräkna antalet dörrar bör du mäta öppningen. Dörren är mindre än öppningens höjd med bara 4 cm. Men dörrens bredd beror på deras antal. Kom ihåg att dörrarna är placerade på ett sådant sätt att de överlappar varandra något. Med tanke på detta faktum bör du lägga till 2 cm för varje överlappning.

Bild
Bild

Till exempel, om du bestämmer dig för att bara använda två dörrar, beräknas deras bredd enligt följande: bredden på skåpöppningen plus 2 cm och dividera med två. Om du använder tre dörrar kommer beräkningen att se ut så här: öppningens bredd plus 2 cm och dela med tre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrskenorna kan ha en maximal storlek på 5 m … De är gjorda av aluminium. Denna bredd möjliggör användning av 4 till 7 dörrar. För att förhindra att dörrarna blir för tunga bör deras bredd inte överstiga en meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

En skjutgarderob innehåller vanligtvis stavar, hyllor och lådor. Antalet vertikala sektioner kan justeras individuellt. De kan ha olika bredder. Standardvalet är med ett separat fack bakom varje dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till materialets tjocklek, eftersom det spelar en viktig roll vid beräkning av skåpets fyllning . Spånskiva kan ha en tjocklek på 16 till 18 mm. Om du skapar flera skiljeväggar förlorar produkten omedelbart cirka 5 cm. De så kallade "döda" zonerna inuti kan visas om möblerna består av två eller tre dörrar. På sådana platser bör användning av infällbara mekanismer undvikas.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till storleken på mekanismen för dörrar, samt gångjärn och handtag vid beräkning av fyllnadsdjupet. Till exempel, om skåpet har ett standarddjup på 60 cm, är endast 45 cm styrning lämplig för lådan, eftersom det främre gångjärnet och handtaget också används.

Bild
Bild

Stången måste vara minst 55 cm lång. Höjden på platsen kan vara olika. Det beror på familjemedlemmarnas höjd, så det kan variera från 1,5 till 1,8 m. Med hjälp av en strömavtagare kan stången höjas till en större höjd.

Bild
Bild

Ofta finns det en byrå inuti garderoben. Den ska inte vara mer än en meter hög. Dess djup beror på det totala djupet, och kom ihåg att dra av handtagets bredd. Vanligtvis är 25 cm kvar för ett standard lådhandtag. De inskurna handtagen kan användas för att öka djupet på lådorna eftersom de inte sticker ut utanför ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den rätta platsen påverkar direkt användbarheten. Det rekommenderas att hålla ett avstånd mellan hyllorna på 25 till 35 cm. Du kan dock avvika från dessa dimensioner för att uppnå bästa resultat. Till exempel, för bekväm användning av djupa hyllor, behöver du avståndet mellan dem vara mer än 35 cm.

Bild
Bild

Även om många föredrar förekomsten av flera små "ränder" än en rymlig. I det här fallet blir det mycket lättare att ordna saker, du vet alltid vad och var är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en garderob är det mycket viktigt att vara uppmärksam på vilka material denna möbel är tillverkad av, liksom dess utseende … Produktens hållbarhet och styrka beror på valet av råvaror. Många modeller är gjorda av spånskiva och MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den innovativa tekniken som används vid tillverkningen av dessa material är garant för utmärkt kvalitet. Möbler är inte rädda för fukt och mekaniska skador, och tål också perfekt temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag erbjuder många tillverkare av skåpmöbler originallösningar som helt enkelt inte kan ignoreras. Skjutgarderober med fototryck och sandblästringsmönster är mycket populära. Valet av fasader är så olika att varje kund kommer att kunna välja det perfekta alternativet beroende på personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående parametrar är mycket viktiga när du väljer en garderob, men du bör också vara uppmärksam på modellens interna innehåll och dess dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell för kläder bör du på allvar närma dig valet av inre fyllning. Det kan innehålla stavar, hyllor, lådor, nät. Beroende på vilken typ av kläder som finns i den är den interna utrustningen redan vald.

Bild
Bild

Det är värt att välja en garderob i korridoren, som kännetecknas av funktionalitet och praktiska funktioner, samt en vacker design. Garderoben i hallen används inte bara för att förvara saker, den kan också användas som en spegel, ett ritbord, i form av ett öppet ställ. Du kan ordna det efter eget tycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man ut sig själv?

Först måste du välja plats för möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd ett måttband för att mäta rummets dimensioner. Det är bättre att mäta rummet på flera ställen, eftersom helt plana väggar och hörn är extremt sällsynta.

Bild
Bild

Det är värt att överväga placeringen av fönstren, dörrkarm, strömbrytare och batterier. Glöm inte baguetter och golvlister. Därför bör i genomsnitt cirka 5 till 10 cm subtraheras från rummets totala storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att placera en garderob mellan två väggar, måste du mäta denna öppning på 5 eller 6 punkter och välja det minsta värdet.

Du måste också subtrahera 5 cm på varje sida på grund av väggarnas ojämnheter. Om skåpet ligger bakom en dörröppning är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till placeringen av dörrhandtaget. Det är nödvändigt att välja rätt bredd på produkten så att handtaget inte vidrör skåpdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är strängt förbjudet att placera skåpet nära den elektriska ledningen . När du beräknar produktens djup, var noga med att dra tillbaka 5 cm från omkopplaren, dörröppningen.

Efter att ha gjort alla ovanstående beräkningar kan du korrekt bestämma produktens dimensioner. Du måste beräkna djupet, höjden och bredden på skåpet, liksom måtten på locket, botten och sockeln. Det är absolut nödvändigt att bestämma hur många dörrar det kommer att bli och deras bredd.

Bild
Bild

För att ordentligt organisera den inre fyllningen av garderoben bör du bestämma vilka saker och föremål som ska lagras där. Men det finns allmänt accepterade regler som bör följas:

  • Hyllorna ska vara 10-15 cm djupare än själva skåpet. Eftersom detta avstånd upptas av mekanismen för fasadens glidningssystem.
  • Bredden på hyllan inuti kan vara från 0,4 till 1 m.
  • Höjden mellan hyllorna ska vara cirka 30 till 36 cm.
  • Hängarstången har en längd på 0,8 till 1 m. Om skåpet innehåller två rör bör de placeras på ett avstånd av 0,8 m från varandra.
  • Lådorna ska vara från 0,4 till 0,8 m breda och 10 till 30 cm höga.
Bild
Bild

Inredning idéer

En mängd olika modeller låter dig välja det perfekta alternativet för att ordna ditt hem, så att det harmoniskt passar in i rummet. Modeller med speglade fasader ser vackra och imponerande ut. Speglar gör rummet visuellt mer rymligt.

Bild
Bild

Skåp med fotoutskrift hjälper till att lägga till romantik och originalitet i interiören. Fantastiska blommor på fasaderna kommer att lägga till ömhet, stil och originalitet i interiören.

Bild
Bild

De mest vågade idéerna kan förkroppsligas i skåpdesignen. Experimentera gärna med färgscheman. Du kan också betona kontrasten i färger med olika geometriska former.

Rekommenderad: