Vikt På Tvättmaskiner: Hur Mycket Väger Automatiska Tvättmaskiner? Vad är Den Genomsnittliga Och Minsta Vikten?

Innehållsförteckning:

Video: Vikt På Tvättmaskiner: Hur Mycket Väger Automatiska Tvättmaskiner? Vad är Den Genomsnittliga Och Minsta Vikten?

Video: Vikt På Tvättmaskiner: Hur Mycket Väger Automatiska Tvättmaskiner? Vad är Den Genomsnittliga Och Minsta Vikten?
Video: Olkjud tvättmaskin 2024, April
Vikt På Tvättmaskiner: Hur Mycket Väger Automatiska Tvättmaskiner? Vad är Den Genomsnittliga Och Minsta Vikten?
Vikt På Tvättmaskiner: Hur Mycket Väger Automatiska Tvättmaskiner? Vad är Den Genomsnittliga Och Minsta Vikten?
Anonim

När du köper en ny tvättmaskin är det viktigt att ta hänsyn till olika parametrar, inklusive vikten på den valda modellen. Denna egenskap påverkar inte bara transporten av köpet, utan också utrustningens funktion och dess varaktighet. Det är därför frågan "hur mycket väger automatbilar?" är mycket populärt, och när de väljer är många köpare intresserade av vad som är medelvärdet och minsta vikt för enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad beror det på?

Vikten på en automatisk tvättmaskin varierar från 30 till 100 kg. Samtidigt är det inte möjligt att bestämma det "för ögat" - vikten på externt identiska tvättmaskiner kan skilja sig åt med tiotals kilo. Deras massa påverkas av flera punkter samtidigt, inklusive:

  • fodralets dimensioner och materialet från vilket det är tillverkat;
  • energiklass;
  • linnetankens volym;
  • trummått och material;
  • ytterligare alternativ som kräver separata delar (till exempel torkning eller en andra trumma);
  • förekomsten av motvikter för korrekt balansering av apparaten.
Bild
Bild
Bild
Bild

I butiker kommer du att märka att tillverkare erbjuder tvättmaskiner från olika material, vilket till stor del avgör produktens slutvikt. Till exempel, om kroppen är tillverkad av "rostfritt stål", kommer anordningens vikt att vara mycket högre än för maskiner med en polymerkropp. Materialet från vilket fästelementen och andra inre element i anordningen är tillverkade är också viktigt.

Var uppmärksam på maskinens storlek, du bör inte anta att smala modeller blir lättare . Tvärtom, eftersom sådana föremål är mindre stabila ger tillverkarna dem extra vikt så att maskinen vibrerar mindre och rör sig mindre under centrifugeringscykeln. För tillverkning av balansvikter används gjutjärn, polymermaterial eller sand.

Vikterna väljs på ett sådant sätt att de, när det gäller deras totala vikt, överstiger vikten på den våta tvätten, annars kommer maskinen att "hoppa" under drift. Det är dessa motvikter som ger huvuddelen av tvättmaskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikt på lätta modeller

Många tillverkare av hushållsapparater tillverkar lätta automatmaskiner, vars främsta fördel är rörlighet. Sådana modeller är ofta inbyggda och tar liten plats i badrummet eller köket . Vikten av sådana anordningar är 30-50 kg. Detta ger enkel transport och möjlighet att snabbt transportera tvättmaskinen till ett annat hem.

Lätta modeller har dock också sina nackdelar. Många av dem är dyrare än standardmaskiner och har en trumma med låg kapacitet (upp till 3,5 kg) . De vibrerar mycket under användning och tvättresultaten kan vara otillfredsställande på grund av dålig centrifugering. Dessutom klagar användarna ofta på att lätta bilar försämras snabbare och kräver reparation.

Bild
Bild

Daewoo

Kompakta tvättmaskiner av detta märke har en annan typ av last, är små i storlek, men ganska rymliga. Ett exempel är modellen DWF-760MP. Vikten av denna "smula" är bara 30 kg. Den är utrustad med en digital display, erbjuder 6 tvättprogram och rymmer upp till 5,5 kg tvätt. Bland nackdelarna med en sådan maskin kan endast en betydande vattenförbrukning nämnas, liksom en låg centrifugeringshastighet.

Ett intressant alternativ är den väggmonterade maskinen DWD-CV702W med en stilren design ., tyst invertermotor och stjärntrumma. Dess nettovikt är 16,5 kg. En sådan söt "baby" rymmer upp till 3 kg kläder, därför passar den för människor som inte gillar att spara tvätt.

Det ger 6 program, inklusive ett speciellt läge för babykläder med en extra sköljning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lg

Detta populära märke är känt för sina funktionella och pålitliga tvättmaskiner, bland vilka det också finns lätta. Till exempel, mini-maskin TwinWash TW315W, där det är bekvämt att tvätta känsliga föremål . Enheten rymmer bara 2 kg tvätt, väger 43 kg, har en touchkontroll och 7 tvättprogram. Denna maskin kännetecknas av låga vibrationer och ljudnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Många andra märken erbjuder relativt lätta automatmaskiner. Till exempel, under varumärket Candy finns modellen AQUA 1D1035-07 med en vikt på 47 kg . Denna maskin representerar Aquamatic-serien med frontlastmaskiner. Den rymmer upp till 4 kg tvätt, är kompakt i storlek och har möjlighet att fördröja start.

Bland de lätta tvättmaskinerna kan vi också nämna enheterna av typen activator . De lockar med sitt överkomliga pris, möjligheten att använda tvättmedel för handtvätt, enkel design och hållbarhet. Deras vikt är inte lika stor som för automatmaskiner, och kapaciteten är ganska anständig. Till exempel väger bilen Renova WS-40PET lite mindre än 13 kg, Fairy SMP-50N-modellen väger bara 15,5 kg och snövit BN5500SG-bilen väger 24 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardalternativ

Även om många tillverkare av tvättutrustning erbjuder mycket lätta tvättmaskiner som väger upp till 50 kg, och vissa företag har tunga modeller som väger över 80 kg, representeras de flesta av maskinerna på marknaden med standardviktparametrar. Medelvikten för en tvättmaskin varierar från 50 till 80 kg . En sådan indikator gör att du kan göra produkten ganska stabil, men samtidigt inte uppleva några speciella svårigheter vid transporten. Tunga maskiner är tystare och tvättkvaliteten är bra.

Den mer exakta vikten av enskilda modeller bör kontrolleras med säljaren eller i den tekniska dokumentationen som är bifogad den valda tvättmaskinen.

Bild
Bild

Hansa

Bilar av detta märke presenteras i ett stort sortiment, nästan alla kännetecknas av genomsnittliga viktparametrar. Till exempel, modell AWS610DH väger 50 kg, snurrar tvätt med en hastighet av 1000 varv / min . Denna maskin har 8 arbetssätt, inklusive tvätt av ull och babykläder. Enheten är utrustad med en digital display, är läckagesäker och rymmer upp till 6 kg tvätt. WHB 8381 väger 54 kg. En sådan smal maskin kan tvätta upp till 5 kg kläder åt gången och snurrar tvätten med en hastighet av 800 varv / min. Dess tvättprogram inkluderar en supersnabb och känslig tvätt och ett trumrengöringsprogram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lg

Trots att denna tillverkare erbjuder många lätta modeller, är de flesta tvättmaskiner från LG fortfarande medeltunga enheter. De har en annan typ av tvätt och en tvätt av hög kvalitet. Sådana automatiska maskiner är stabila under drift, orsakar inga transportproblem och klarar väl de tilldelade uppgifterna. De är lämpliga för den genomsnittliga familjen och är mycket efterfrågade på grund av deras överkomliga prisklass.

En av de populära smala frontlastningsmodellerna F0J5NNW4W är liten i storlek och väger 60 kg . En sådan enhet har en energiförbrukningsklass A +++, det finns 14 tvättprogram, inklusive en tyst. En annan populär LG -maskin med en genomsnittlig vikt är F0J6NSW1W. Det är också smalt, rymmer upp till 6 kg tvätt, kännetecknas av låg energiförbrukning, vrider ut saker med en hastighet av 1000 varv. Vikten av en sådan enhet är 60 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Bland de lättaste standardmodellerna är det värt att notera Samsung skrivmaskin . Deras vikt är vanligtvis mellan 55 och 65 kg, eftersom dessa produkter använder elektronisk balansering, vilket undviker användning av stora motvikter. Zanussis tvättmaskiner kännetecknas också av små dimensioner och måttlig vikt. I butiker kan du hitta modeller som väger 52-55 kg.

Medelvikten för Ariston -bilar är från 63 till 70 kg . Sådana modeller kännetecknas av stabilitet och låg vibration under centrifugering. Bilar "Kandy" och "Bosch" kännetecknas också främst av medelvikt. Massan av modeller av dessa kända märken är ofta 63-66 kg. Om du väljer "Indesit" -tekniken kommer du att stöta på maskiner som väger från 50 till 80 kg. De har alla möjligheter för högkvalitativ tvätt av olika typer av linne. Nästan alla modeller är ganska stabila och rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Tvättmaskinens vikt kan antingen vara ett plus eller en nackdel. Genom att köpa en tyngre modell kan du vara säker på att enheten inte "åker" och "hoppar" under drift. En sådan automatisk maskin kommer att hålla längre, men du måste lägga mer energi på transporten. De som gillar miniatyr och lätthet måste stå ut med en bullrigare tvätt samt en begränsning av linnets vikt. Frågan om tvättmaskinens vikt är viktig i sådana situationer:

  • när du bor på de övre våningarna, om det finns en viktgräns för hissen eller om det inte finns någon hiss alls;
  • med frekvent byte av bostad eller planering av en snabb flytt;
  • köp vid behov stor utrustning för att spara bostadsyta;
  • om du behöver tvätta stora föremål, till exempel filtar eller ytterkläder (ju större maskin, desto större vikt).
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt är tvättmaskinens placering. Om den är inbyggd behöver du inte oroa dig för stabilitet, eftersom enheten säkert kommer att fästas på möbeluppsättningen. Om du är intresserad av fristående utrustning är det bättre att hålla dig kvar i den tyngre versionen, särskilt om volymen av laddad tvätt är tillräckligt stor (från 6-7 kg). När det gäller valet av märke, alltså nästan alla stora företag producerar modeller med olika vikter för att möta önskan hos de flesta köpare.

Därför, om du är intresserad av en specifik tillverkare, är det i de flesta fall inga problem att välja en enhet med en lämplig vikt.

Rekommenderad: