Mått På Automatiska Tvättmaskiner: Mått På Frontlastare Och Vertikala Lastmaskiner. Vad är Bredd Och Djup?

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Automatiska Tvättmaskiner: Mått På Frontlastare Och Vertikala Lastmaskiner. Vad är Bredd Och Djup?

Video: Mått På Automatiska Tvättmaskiner: Mått På Frontlastare Och Vertikala Lastmaskiner. Vad är Bredd Och Djup?
Video: Köp Traktor John Deere 6920 med lastare på Klaravik 2024, April
Mått På Automatiska Tvättmaskiner: Mått På Frontlastare Och Vertikala Lastmaskiner. Vad är Bredd Och Djup?
Mått På Automatiska Tvättmaskiner: Mått På Frontlastare Och Vertikala Lastmaskiner. Vad är Bredd Och Djup?
Anonim

Alla hushållsapparater är skapade för ett specifikt ändamål och förlorar därför inte sin relevans på länge. Användningen av tvättmaskiner i fabriker och hemma gjorde livet mycket enklare och gjorde det möjligt att utföra en stor mängd arbete med endast maskinarbete. Den höga populariteten för denna hushållsapparat har stimulerat tillverkare att skapa olika alternativ för tvättmaskiner, som inte bara skiljer sig åt i kraft och funktionalitet, utan också i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardmaskindimensioner

Storleken på automatiska tvättmaskiner kan vara olika, vilket gör det möjligt att placera dessa hushållsapparater i badrummet, i köket eller att byggas in i en möbeluppsättning. För att bekvämt placera utrustningen och kunna använda den fritt, Det är viktigt att beräkna storleken på den framtida utrustningen redan innan du köper den.

Det finns standardstorlekar, produkter i full storlek, samt små alternativ för tvättutrustning.

De mest populära är modeller av standardstorlekar, eftersom deras bredd, djup och höjd är de mest praktiska för användning och placering i alla rum. Trots förekomsten av vissa standarder producerar varje tillverkare utrustning enligt sina egna parametrar, därför kan standardindikatorer ha en viss variation.

Bild
Bild

För en tvättmaskin i full storlek är standardhöjden 85-90 cm, bredden kan vara från 60 till 85 cm , om det är utrustning som är avsedd att tvätta ett stort antal föremål. Djupet på modellerna i full storlek är 60 cm , vilket gör att du kan placera en ganska rymlig trumma i enheten. Beroende på vilken typ av tvättmaskin som väljs för köp kan dess dimensioner variera avsevärt, vilket gör att du kan välja det mest bekväma och önskvärda alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontlastning

Tvättmaskiner med frontmatning är de mest populära eftersom de har ett trevligt utseende, hög effektivitet och gör att du också kan använda topplocket som en extra hylla. Dimensionerna för denna teknik kan vara olika på grund av trummans storlek och kapacitet.

Höjden och bredden är nästan densamma, och djupet kan variera.

De mest skrymmande är fullstora maskiner, deras djup är ofta 60 cm, vilket gör det möjligt att tvätta cirka 7 kilo saker åt gången . Detta alternativ för hushållsapparater är perfekt för familjer med 4 till 6 personer som bor i, och det finns ett behov av frekvent och stor tvätt. Höjden på sådana modeller är från 85 till 90 cm, beroende på tillverkare och benhöjd . Utrustningens bredd väljs baserat på ledigt utrymme och tvättvolymer, med medelstora mått är det 60 cm, med max - 85 cm.

Bild
Bild

De mest populära modellerna anses vara vanliga tvättmaskiner, vars djup är 50-55 cm, och höjden och bredden är 85 respektive 60 cm . Denna teknik passar bäst in i en lägenhet eller hus där 2 till 4 personer bor.

Om du behöver hushållsapparater som tar minst ett utrymme och kan ta emot 2-3 personer är det bäst att välja en smal tvättmaskin, vars djup bara är 40-45 cm.

Ett badrum eller kök är ofta mycket kompakt i storlek, därför är valet av smal teknik det enda möjliga för vissa köpare.

Höjden och bredden på sådan utrustning är ofta standard, så det blir inga problem för att passa in i utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskintillverkare stannade inte vid smala alternativ, utan utökade sitt sortiment till extremt smala produkter, vars djup är 32-40 cm . Högst 3 kg kläder kan laddas i trumman på en sådan enhet, vilket kan tillgodose behoven hos 1-2 personer. Minimimåtten tillåter inte bara att spara utrymme, utan också för att minimera förbrukningen av energi och vatten under tvättprocessen.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för tvättmaskiner med horisontell laddning är kompakta enheter som skiljer sig från standardhöjden. Om vanlig tvättutrustning når 85-90 cm, stannar dessa indikatorer i den kompakta versionen på 70 cm . Djupet på sådan utrustning är vanligtvis också litet och varierar ofta från 35 till 45 cm. Fördelen med sådana tvättmaskiner är att de kan byggas under diskbänken eller i en möbeluppsättning, samtidigt som det sparar mycket ledigt utrymme. En kompakt maskin rymmer inte mer än 3 kg saker, vilket är bekvämt för en liten lägenhet där en eller två personer bor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vertikal

Toppladdade tvättmaskiner anses vara mindre populära, och därför är dimensionerna på sådana enheter ungefär desamma. Höjden på nästan alla hushållsapparater är 85 cm, djupet är 60 cm och bredden kan variera mellan 40-45 cm … På grund av standardmåtten är trumman också ungefär densamma, vilket gör det möjligt att montera upp till 5 kg föremål i enheten.

Den kompakta storleken gör att sådan utrustning kan placeras i alla hörn eller små lediga utrymmen.

Huvudvillkoret bör vara ledigt utrymme ovanför maskinen för att öppna luckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de toppbelastade tvättapparaterna finns det bara två typer:

  1. överdimensionerad - höjden är 85-100 cm, bredden är 40 cm, djupet är 60 cm;
  2. standard - - Utrustningshöjd från 65 till 85 cm, bredd 40 cm, djup 60 cm.

Stor utrustning rymmer från 5 till 6 kg tvätt, och i standardutrustning - från 4 till 5,5 kg.

Förutom fullfjädrad tvättutrustning har kompakta modeller utvecklats, vars dimensioner kan variera från 37x35 till 35x55 cm, vilket gör det möjligt att installera enheten i landet och på alla platser där det inte är möjligt att leverera full -storleksutrustning. Den lilla storleken gör att du kan bära enheten och göra den mobil, vilket kan vara bekvämt för dem som har en sommarstuga.

Bild
Bild

Inbäddad

Badrummets och badrummets dimensioner har inte alltid ledigt utrymme för tvättmaskinen, därför installeras det ofta i köket, inbyggt i headsetet. För att inte beställa möbler för storleken på hushållstvättutrustning, är det vanligtvis valt för den befintliga uppsättningen.

Eftersom tillverkarna av köksväggar också har sina egna standarder är det lätt att avgöra vilka dimensioner en tvättmaskin ska ha för att kunna stå upp istället för en av piedestalerna.

Höjden på denna teknik är från 75 till 85 cm , ibland kan du hitta modeller med indikatorer på 70 cm. Bredden är vanligtvis standard och är lika med 55-60 cm. Djupet beror på headsetet och är ofta 55-60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att vibrationer från maskinen inte överförs till möblerna under drift, det är viktigt att organisera rätt inryckning:

  • på djupet bör avståndet från maskinen till möbelns väggar vara minst 5 cm, och det är bättre att lämna 10 cm;
  • indragningen på sidorna bör vara inom 10-20 cm, vilket säkerställer tyst drift av maskinen, med en tolerans för förskjutning av enheten med ett par millimeter under tvättprocessen;
  • det är bättre att lämna minst 10 cm ovanpå, så att det är bekvämt att sätta och ta bort utrustningen om det behövs.

När du väljer inbyggd tvättutrustning är det viktigt att överväga möbelns storlek. Om dess höjd är 82 cm och bredden på sektionen för hushållsapparaten är 60 cm måste du leta efter en kompakt modell som uppfyller alla säkerhetsföreskrifter och gör det möjligt att bekvämt använda den om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta och högsta mått

Tvättmaskinernas storlekar beror på hur mycket tvätt du planerar att lägga i dem, hur ofta du ska använda dem. Industriella alternativ är ofta för stora, eftersom de måste innehålla från 7 till 15 kg saker . De genomsnittliga indikatorerna för höjd, bredd och djup är de enheter som används på dagis eller i ett hus där ett stort antal människor bor.

Standardmodeller är utformade för genomsnittliga familjer som bor i en lägenhet med en liten kvadratmeter, medan små modeller är lämpliga för dem som tvättar lite och lite.

Beroende på hur laddad trumman kommer att vara, hur ofta den kommer att tvättas, hur mycket ledigt utrymme som finns tillgängligt för tvättmaskinen, bör företräde ges till stor, medium eller liten utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I tvättstugor kan maskiner med standardmått på 65x60x60 cm användas, som rymmer upp till 7 kg, men ofta installerar de i stora företag utrustning med en kapacitet på 20 till 200 kg. Dimensionerna på sådana enheter är betydligt högre än standarderna.

  • Höjd . Vid belastning från 20 till 40 kg är denna siffra 180 cm, vid belastning i 60 kg är höjden 189 cm och för en last på 100 och 200 kg kommer indikatorerna att vara 2 respektive 2,5 m.
  • Bredd … Vid last i 20 kg - 1080 mm, 30 kg - 1340 mm, 40 kg - 1600 mm, 60 kg - 2 m, 100 kg - 2370 mm, 200 kg - 2860 mm.
  • Djup . Vid lastning från 20 till 40 kg - 1090 mm, 60 kg - 1060 mm, 100 kg - 1500 mm, 200 kg - 2000 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

För maskiner med en maximal belastning på 10 kg kommer måtten att se ut så här: höjd - 2112 mm, bredd - 810 mm, djup - 874 mm. För utrustning som rymmer upp till 35 kg saker kommer måtten att vara följande: höjd - 1550 mm, bredd - 1330 mm, djup - 1250 mm.

Om vi pratar om de minsta tvättmaskinerna, så är deras höjd, bredd och djup betydligt mindre än standardmodeller i full storlek. Små alternativ övervägs, där höjden är 67-70 cm, bredden är från 47 till 60 cm och djupet är från 30 till 45 cm. Den minsta bland automatiska maskiner kan särskiljas de fall där höjden överstiger inte 50 cm, och djupet kan variera från 30 till 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miniatyrmaskiner kan inte skryta med att de har ett stort antal funktioner - de har ofta inte ett snurr, och på grund av sin låga vikt och storlek kan produkten utsättas för starka vibrationer. När du väljer tvättutrustning måste du ta hänsyn till alla fördelar och nackdelar med de önskade produkterna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köpa en bra tvättmaskin som klarar de uppgifter som ställs för den måste du välja rätt storlek för hushållsapparater. Det är värt att lyfta fram de viktigaste nyanserna.

  • Bestäm en plats för framtida teknik . Genom att veta hur mycket ledigt utrymme det finns i rummet kan du bestämma maskinens dimensioner, vilket bestämmer resten av dess egenskaper.
  • Tillgänglighet för kommunikation . För att använda tvättmaskinen fullt ut behöver du en konstant vattenkälla och förmågan att tömma avfall. När du väljer den lämpligaste platsen för en ny produkt är det viktigt att ha nödvändiga rör tillgängliga eller ta med dem till den plats där du planerar att placera tvättutrustningen.
  • När du väljer en lämplig modell av en tvättmaskin bör du vara uppmärksam på dess vikt , vilket kommer att vara en viktig faktor vid leverans av varor och stiga till golvet. Det är viktigt att tänka på processen att införa utrustning i en lägenhet och placera den i ett visst rum, för vilket dörröppningen ska vara bredare än maskinens storlek.
  • Behovet av att passa en tvättmaskin i en möbeluppsättning . Om det inte är möjligt att installera tvättutrustning stationärt och autonomt, är det bekvämaste och mest korrekta alternativet att placera utrustningen direkt inuti headsetet. För att passa tvättmaskinen inuti möblerna är det viktigt att välja rätt storlek och typ, eftersom vertikala modeller inte kan öppnas om det finns en bänkskiva ovanför dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en tvättmaskin bör du veta exakt var den ska installeras, tänk i förväg om systemet för tillförsel och urladdning av vätska så att det inte uppstår några problem med arbetet. Utrustningens storlek beror huvudsakligen på trummans kapacitet, med tanke på de tillgängliga alternativen måste du leta efter en som helt uppfyller alla dina önskemål.

Rekommenderad: