TV: N Slås På Och Av Av Sig Själv: Vad Ska Jag Göra Om Den Slås På Och Av Av Sig Själv? Orsaker Till Problemet

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Slås På Och Av Av Sig Själv: Vad Ska Jag Göra Om Den Slås På Och Av Av Sig Själv? Orsaker Till Problemet

Video: TV: N Slås På Och Av Av Sig Själv: Vad Ska Jag Göra Om Den Slås På Och Av Av Sig Själv? Orsaker Till Problemet
Video: Ksenia blev förälskad i äldre scout! Mormors plan misslyckades! 2024, April
TV: N Slås På Och Av Av Sig Själv: Vad Ska Jag Göra Om Den Slås På Och Av Av Sig Själv? Orsaker Till Problemet
TV: N Slås På Och Av Av Sig Själv: Vad Ska Jag Göra Om Den Slås På Och Av Av Sig Själv? Orsaker Till Problemet
Anonim

Ingen av utrustningen är försäkrad mot haverier. Och även en relativt ny TV (men tyvärr redan utanför garantitiden) kan börja bete sig konstigt. Till exempel, slå på och av på egen hand. Det kan finnas flera anledningar till detta respektive, och det finns mer än ett sätt att eliminera dem.

Bild
Bild

Vanliga orsaker

Om TV: n slås på och / eller stängs av själv kan detta vara ett typiskt programvarurelaterat fel i modern teknik. Ett sådant fel kan endast uteslutas med CRT -TV . (även om det, om än sällan, händer dem). Innan du springer till servicecentret bör du försöka ta reda på problemet själv.

Uppmärksamhet! Varje diagnos kräver försiktighet och grundläggande säkerhetsåtgärder. Koppla bort utrustningen från elnätet.

Bild
Bild

Det finns två vanligaste skäl till att TV: n stängs av på egen hand

  • Felaktig enhetsinställningsfunktion . Det finns ingen mottagningssignal, så TV: n stängs av av sig själv. Ägaren somnar ofta medan han tittar på film (och det är inte ovanligt) och TV: n "tycker" att det är dags att stänga av. Med en sådan felaktig inställning kan förresten ett synligt fel uppstå.
  • Enheten har ett program som ställer in på / av -läge . Men ägaren till TV: n vet antingen inte det eller har glömt bort en sådan inställning.

Naturligtvis kan dessa skäl inte ensam förklara felet. Och om den nya tekniken fungerar på detta sätt kommer problemet att lösas av garantiservicen, men om du inte kan räkna med gratis service måste du snabbt förstå problemet.

Bild
Bild

Fundera över vad som ska kontrolleras

Du behöver bara titta på densiteten för kontakten mellan uttaget och kontakten . Om kontakten är lös lossnar den med jämna mellanrum från kontakten och TV: n stängs av. Detta är särskilt troligt om det stängs av så snart hushållens eller djurens rörelse runt lägenheten märks. De skapar vibrationer som förvärrar pluggens redan vingliga läge i uttaget. I en sådan situation stängs TV: n av mindre ofta på natten. Men samtidigt tänder han inte själv.

Bild
Bild

Dammansamling . Om ägarna till datorer och bärbara datorer noggrant rengör prylar, blåsa igenom dem, då glömmer man ofta tv -apparater. Men damm kan också samlas inuti det. I de flesta fall är anordningarna naturligtvis skyddade av ett hölje med gitteröppningar. De är blockerade från damm. Men risken för dammning kvarstår, om än minimal.

Bild
Bild

Strömförsörjningsproblem … Först måste du kontrollera standby -indikatorn. Om en sådan detalj blinkar, så är det förmodligen kraftkortet som är ansvarigt. Här bär du antingen TV: n till tjänsten eller byter de defekta delarna själv.

Bild
Bild

Spänningssteg … Om TV: n används länge visas sprickor på brädet efter ett tag. Och fuktighet, instabilitet hos effektindikatorer, höga temperaturer leder till anslutningsbrott och svullna kondensatorer.

Bild
Bild

Överhett … Det händer på grund av både instabil spänning och kontinuerlig användning. Lysdioder, isolerande lindning kan skadas. I det här fallet stängs enheten av med ett karakteristiskt klick.

Bild
Bild

Om allt detta är uteslutet, är det troligtvis programmet som är "att skylla " … Till exempel började en dyr, nyinköpt LG eller Samsung -TV slå på sig själv, och vid olika tidpunkter. Och det kan handla om smarta inställningar. Det finns ett alternativ att användaren själv inte inaktiverade programuppdateringsmodulen, vilket gjorde att enheten konfigurerades på egen hand automatiskt. Eller, till exempel, är ett program installerat på TV: n som ger TV: n ett kommando, så det slår på sig själv.

Du måste leta efter orsaken själv, och om ingenting hittas måste du ringa befälhavaren.

Han borde veta hur länge ett sådant fel har manifesterat sig, hur länge efter att utrustningen stängts av, tänds den igen, vilka diagnostiska åtgärder som redan har vidtagits av användaren själv.

Bild
Bild

Debugg

Du måste titta på TV som vilken annan teknik som helst .… Och det bör göras regelbundet, till exempel, låt inte damm samlas på någon av dess delar.

Damm har ackumulerats

För rengöring av TV använd inte alkohol och alkoholhaltiga produkter, syror , eftersom matriselementen snart kommer att misslyckas under deras inflytande. Diskmedel för disk och glas är inte heller lämpliga för rengöring av TV: n. Men ibland kan du använda verktyg för bildskärmar, konsulter i en elbutik kommer att berätta vilka av dessa vårdprodukter som är mer effektiva.

Att rengöra TV: n med tidningar från damm är en annan "dålig vana" för ägarna … Papperet kommer lätt att repa skärmen och kan lämna tidningsfibrer på skärmen, vilket påverkar bildens tydlighet negativt. Läsk kommer att vara samma förbjudna rengöringsmedel. Slipande partiklar kommer att repa skärmen och orsaka sprickor. Och att tvätta det utan att det bildas ränder är nästan orealistiskt.

Bild
Bild

Damm måste kasseras på rätt sätt

  • Kemtvätt bör utföras var tredje dag . Detta kommer att rädda TV: n från både dammansamling och färgning. Mikrofiber servetter, mjuka luddfria tyger (bomull), speciella torra servetter för rengöring av bildskärmar hjälper till i detta.
  • När alla tillgängliga delar av enheten har rengjorts, håll TV: n avstängd i 15 minuter .

Viktig! Använd inte en sprayflaska när du rengör skärmen: vätska kan hamna i hörnen och kan inte tas bort därifrån. Sådan rengöring är fylld av allvarliga fel senare.

Bild
Bild

Det finns problem med strömförsörjningskretsen

Ett strömavbrott kan också orsaka att TV: n slås på / av på egen hand. Till exempel är tråden trasig, uttagskontakterna är slitna. På grund av detta stängs tekniken antingen plötsligt av eller slutar slå på helt och hållet.

Om du skakar på kabeln eller kontakten när TV: n är på och bilden på skärmen försvinner orsaken till felet är just i strömkretsen . Prova att ansluta TV: n till ett annat uttag (du kan behöva en förlängningssladd för detta). Så du kan hitta en specifik uppdelningsplats, den måste bytas ut.

Bild
Bild

Spänningsfall förekommer

När en av faserna i elnätet är överbelastad händer följande: spänningen i en fas sjunker, andras spänning stiger. Nödlägen är inte heller uteslutna när transformatorns nollförlängning bryts eller när fasen träffar neutralledningen. Om huset faller in i en sänkt fas kan elektriska apparater i lägenheterna i värsta fall stängas av. De tänds så snart potentialen är utjämnad.

Men ökad spänning är farligare . Standardnätverksparametrarna för LED-TV och plasmaenheter är 180-250 V. Om denna siffra överskrids drabbas elektroniken av överbelastning och sannolikheten för utbrändhet av kort ökar. Och detta kan också göra att TV: n stängs av plötsligt.

Situationen kan korrigeras genom att installera ett utspänningsrelä. Det kan installeras i hela lägenheten, vilket innebär att alla elektriska apparater kommer att skyddas från strömspänningar. Du kan också installera en spänningsstabilisator, men en sådan enhet tar mycket plats och ser skrymmande ut inuti.

Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Det finns enkla regler som är lätta att följa, men de hjälper TV: n att tjäna länge och utan störningar

  1. Måste vara stäng av TV: n minst efter 6 timmars kontinuerlig drift .
  2. Det är viktigt att övervaka bildens ljusstyrka . Om ljusstyrkan sänks måste bakgrundsbelysningslampan bytas ut.
  3. Skärmen måste skyddas från stötar och skador . Om det finns små barn i huset är det bättre att montera TV: n på väggen och inte lägga den på en kantsten eller andra låga möbler. Och det är också säkert för barn - tyvärr, TV -fall är inte sällsynta fall. Naturligtvis, glöm inte att rengöra TV: n - det ska inte samlas damm på den.
  4. Ofta behöver du inte heller slå på och stänga av enheten .… Om du slår på TV: n och ändrar dig för att titta på den ska avstängningen ske tidigast 15 sekunder senare.
  5. Följer i tid uppdatera programvaran .
  6. Omedelbart efter köpet måste du kontrollera inställningssystemet . Det kan teoretiskt gå vilse, men om detta hände med en ny TV måste den skickas för reparation eller byte.
Bild
Bild

Slutligen är det värt att komma ihåg att samma små barn kan leka med fjärrkontrollen, komma in i inställningarna och av misstag programmera TV: n för att slå på och av med ett visst intervall. Föräldrar vet inte ens om denna orsak till felet, de tar bort enheten från väggen, tar den för reparation. Och lösningen på problemet är mycket enklare.

Rekommenderad: