Tvättmaskinen Surrar När Vattnet Tappas: Varför Bullrar, Gnisslar, Skramlar Och Sprakar Maskinen I Maskinen?

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinen Surrar När Vattnet Tappas: Varför Bullrar, Gnisslar, Skramlar Och Sprakar Maskinen I Maskinen?

Video: Tvättmaskinen Surrar När Vattnet Tappas: Varför Bullrar, Gnisslar, Skramlar Och Sprakar Maskinen I Maskinen?
Video: How to Prevent a Washing Machines Shaking and Spinning Noisily 2024, Maj
Tvättmaskinen Surrar När Vattnet Tappas: Varför Bullrar, Gnisslar, Skramlar Och Sprakar Maskinen I Maskinen?
Tvättmaskinen Surrar När Vattnet Tappas: Varför Bullrar, Gnisslar, Skramlar Och Sprakar Maskinen I Maskinen?
Anonim

Även en ny tvättmaskin ger ljud under hela tvättcykeln. Ibland kan användare märka att bullret har blivit högre. Dessutom kan inte helt karakteristiska ljud uppstå som inte tidigare noterats. Slipning, nynning, pip när vattnet tappas indikerar ett problem. Det är viktigt att fastställa orsaken i tid och eliminera den.

Orsaker

Det händer att tvättmaskinen brummar för mycket när vattnet tappas. Orsakerna är ofta mycket vanliga. Maskinen avger ett slipljud om den inte underhålls korrekt. Problemet kan orsakas av användning av tvättmedel av låg kvalitet eller andra produkter . Ofta tömmer maskinen ut vattnet och börjar brusa på grund av bristen på omsorg för själva avloppssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nynning i den sista fasen av en tvätt kan uppstå av många skäl. Ibland spricker eller gnisslar tvättmaskinen. När ljud uppstår under dräneringsprocessen bör orsakerna sökas i lämpligt system. Vanliga problem som leder till nynning kan vara så här.

  1. Pumpen inuti är igensatt med något slags skräp.
  2. En blockering har bildats inuti slangen.
  3. Pumpen är ur funktion.
  4. Avloppsfiltren är igensatta.

Vanligtvis förknippas alla problem med förekomsten av skräp i tvättmaskinen. Det är värt att notera att om ökat buller och onaturliga ljud inte bara uppstår under tömningen, kan nedbrytningen vara komplex.

Tekniken morrar bara vid fysisk nedbrytning. Problem med elektronik och styrmodul kan elimineras omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

botemedel

De flesta användare börjar få panik så snart de hör konstiga ljud när tvättmaskinen tömmer vatten. Det är viktigt att lugna ner sig och kontrollera konsekventa eventuella problem. Vänta först till slutet av tvättcykeln och ta bort tvätten från trumman. Den vanligaste orsaken till att yttre ljud uppträder är att främmande föremål tränger in i avloppssystemet.

Mycket små delar kan komma in i tvättmaskinen och orsaka skada. Till att börja med bör du kontrollera det lilla facket i vilket allt skräp vanligtvis skickas. Ljudet kan sluta efter rengöring. Vanligtvis är behållaren placerad längst ner i tvättmaskinens hörn. Inspektion bör göras enligt följande.

  1. Golvet under facket ska täckas, eftersom vatten kommer att spilla ut efter att locket har öppnats.
  2. Skruva av locket moturs.
  3. Ta bort filtret och skölj under rinnande vatten. Om det behövs kan du använda ett milt tvättmedel.
  4. Inspektera hålet i maskinen för skräp. Torka med en trasa.
  5. Sätt tillbaka filtret och dra åt. Det är viktigt att inte slita av tråden, så du måste agera försiktigt.
  6. Kör tvättmaskinen utan kläder. Kontrollera om ljudet fortfarande finns där.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrustningen köptes nyligen kan transportbultar finnas kvar i den. Ibland glömmer de att skruva loss dem, och tvättmaskinen gör ett högt ljud under programmet. Det är värt att notera att i instruktionerna för tekniken skriver tillverkare alltid om vikten av att skruva loss transportbultarna. Det är mycket lätt att eliminera ett sådant missförstånd. Att kasta bort bultarna är inte värt det, de kommer att vara till nytta vid transport av tvättmaskinen till en ny plats.

Felaktig installation av tekniken är kanske inte direkt märkbar, men ger oväntade resultat efter ett tag. En liten inriktning kan orsaka onödiga vibrationer. Det är möjligt att själva avloppssystemet inte är korrekt anslutet. Du bör kontrollera om tvättmaskinen är jämn och vrida benen om det behövs. Dessutom är det värt att undersöka anslutningen av kommunikation.

Bild
Bild

Extra ljud kan uppstå på grund av olämpligt skick hos slangen eller pumpen. För inspektion måste du demontera tvättmaskinen. Mycket beror på bilmodellen. Vanligtvis kommer instruktionerna att ge information om hur man når de nödvändiga delarna. Alternativen för att undersöka pumpstatus är följande.

  1. Vissa modeller har inget bottenlock eller kan enkelt tas bort. Då räcker det att vända tvättmaskinen för att komma åt botten. Pumpen kan nås underifrån.
  2. I hushållsapparater tillverkade av Siemens, Bosch och AEG är sakerna något annorlunda. De nödvändiga delarna kan nås från tvättmaskinens framsida.
  3. Baksidan döljer pumpen i Electrolux och Zanussi tvättmaskiner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pumpen bör rengöras vid behov. Om något händer med pumpen måste den bytas ut. Det är inte alltid möjligt att utföra dessa åtgärder själv. Felaktiga reparationer kan leda till fullständig skada på avloppspumpen . I vissa fall är det mycket mer effektivt att bjuda in en mästare.

Avloppsslangen och kopplingar kommer från pumpen och kan också orsaka konstiga ljud. Dessa delar kan både bli igensatta och gå sönder. Efter att ha demonterat tvättmaskinen och fått åtkomst till pumpen, ta bort klämman som slangen är fäst med. Den andra sidan av röret måste kopplas bort från avloppet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slangen ska tas bort och sköljas för att ta bort skräp och rester från tvättmedel. För att genomföra planen behöver du en kabel som inte är mer än 10 mm i diameter med en ruff i slutet. Verktyget får inte vara av metall, annars skadas rören. Förfarandet är enligt följande.

  1. För in kabeln i slangen.
  2. Sträck fram och tillbaka flera gånger.
  3. Skölj röret under kranen.
  4. Installera delen på sin ursprungliga plats.
  5. Montera tvättmaskinen helt.
  6. Starta en provtvätt. Dessutom kan du använda en tvättmaskinrengöring.

Om det vid inspektion visar sig att slangen eller andra delar är skadade måste den bytas ut. Den nya delen måste vara identisk med den gamla. Det är bättre att gå till affären med det borttagna föremålet. Det är inte värt att spara, eftersom kvaliteten på en ny slang eller annan del avgör hur länge hushållsapparater håller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande metoder

Tvättmaskinen börjar oftast göra buller vid tömning av vatten eftersom ägarna inte sköter det ordentligt, inte rengör avloppssystemet. Det är ganska lätt att förhindra uppkomsten av främmande ljud. Det är värt att följa sådana rekommendationer.

  1. Rengör tvättmaskinen regelbundet. Trumman ska rengöras var 10: e dag. Svårt tillgängliga delar rengörs var 3-6 månader, beroende på användningsintensiteten.
  2. Det rekommenderas att använda en speciell kranvattenavhärdare.
  3. Tvättmaskinens dräneringsfilter bör rengöras från smuts minst en gång i månaden.
  4. Alla plaggfickor bör kontrolleras noggrant innan de läggs i trumman. Alla främmande föremål, till och med avrivna knappar, kan skada filtret och pumpen.

Det är ganska lätt att identifiera orsaken till det främmande ljudet när man dränerar avloppsvattnet. Du kan också åtgärda problemet själv. Endast i sällsynta fall kommer det att vara nödvändigt att byta delar, vilket kräver speciella färdigheter.

Efter att ha löst problemet är det värt att ta ordentlig omsorg. Så det kommer att visa sig skydda utrustningen från framtida haverier.

Rekommenderad: