Tvättmaskiner 55 Cm Breda: Frontmatade Modeller, Tips För Val Av Tvättmaskiner På Olika Djup Med En Bredd På 55 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner 55 Cm Breda: Frontmatade Modeller, Tips För Val Av Tvättmaskiner På Olika Djup Med En Bredd På 55 Cm

Video: Tvättmaskiner 55 Cm Breda: Frontmatade Modeller, Tips För Val Av Tvättmaskiner På Olika Djup Med En Bredd På 55 Cm
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskiner 55 Cm Breda: Frontmatade Modeller, Tips För Val Av Tvättmaskiner På Olika Djup Med En Bredd På 55 Cm
Tvättmaskiner 55 Cm Breda: Frontmatade Modeller, Tips För Val Av Tvättmaskiner På Olika Djup Med En Bredd På 55 Cm
Anonim

När du väljer en tvättmaskin uppmärksammar många först och främst dess dimensioner, och denna parameter är särskilt viktig för ägare av små lägenheter. För närvarande presenteras ett brett utbud av tvättenheter på marknaden för hushållsapparater, där det, tillsammans med standardmodeller, finns ett stort urval av maskiner med en bredd på 55 cm. I vår artikel kommer vi att ge en översikt över just sådana modeller och berätta vilka faktorer du bör tänka på när du köper tvättmaskiner på olika djup med en bredd på 55 cm.

Bild
Bild

Särdrag

Standard tvättmaskiner med frontmatning har vanligtvis konstanta höjder och bredder, som är 85 respektive 60 cm, men djupet på sådana enheter kan variera avsevärt. Mycket mindre ofta kan du hitta bilar med reducerade breddparametrar, och för sådana enheter skiljer sig höjd och djup också från de vanliga indikatorerna.

Tvättmaskiner av denna typ har olika användbara funktioner, vars lista varierar beroende på modell . Så ofta finns det ett sätt att tvätta skjortor, där du kan tvätta både blusar och T-shirts gjorda av bomull eller blandat tyg.

Tvättläget för babykläder är också mycket relevant för många familjer.

Bild
Bild

Också mycket populära är tvättprogram för jeans som skyddar detta mångsidiga plagg från krympning och blekning; sportkläder av fleece, fiber och andra specifika tyger, och vissa modeller av tvättanordningar har förmågan att ta hand om även sportskor. Ett mycket populärt program är ett program för att tvätta skrymmande föremål som vinterkläder, täcken och till och med kuddar.

Kompakta tvättmaskiner kan ha både en liten standard uppsättning nödvändiga program och en utökad lista över program och alternativ, upp till 12-15 lägen totalt

Bild
Bild

Standardprogrammet innehåller:

  • tvättning av lätta bomullstyg vid temperaturer upp till 90 grader;
  • preliminär tvätt av linne;
  • tvättning av färgade bomullstyg vid vattentemperaturer upp till 60 grader;
  • tvätta kläder av syntetiska tyger vid temperaturer upp till 60 grader;
  • tvätta ullprodukter vid temperaturer upp till 40 grader;
  • läge för känslig tvätt, lämplig för olika typer av känsliga tyger, inklusive siden - upp till 40 grader.

Många modeller av 55 cm breda tvättmaskiner har en snabb tvättfunktion, lämplig för lätt smutsiga föremål utan fläckar inbäddade i tyget.

Den här tvätten varar från 15 till 30 minuter, beroende på enhetens modell.

Bild
Bild

Ofta är köpare intresserade av en så viktig indikator som tvättens kvalitet. Alla tvättmaskiner har en av de markerade klasserna bara beroende på denna indikator. De flesta modeller har den högsta tvättklassen, som anges i bifogade instruktioner som tvättklass A. Vissa kompakta modeller kan dock ha tvättklass B eller till och med C, eftersom den lilla trumman är svår att klara av skrymmande föremål som sängkläder eller filtar.

Små tvättmaskiner 55 cm breda har inte alltid den högsta klassen att snurra tvätten efter tvätt på grund av samma problem - otillräcklig trumvolym , där det är ganska svårt att korrekt fördela en stor sak. Till exempel, Whirlpool AWG 638 modell med ett djup av 55 cm har den lägsta centrifugeringsklassen, betecknad med bokstaven D. Sådana enheter klarar också sämre av balansering på grund av deras icke-standardiserade låga vikt, därav den ökade ljudnivån under drift och behovet av att oftare ställa in enheten i nivå.

Bild
Bild

Modern teknik står inte stilla, och nu har även kompakta modeller av tvättmaskiner många fantastiska möjligheter i sin arsenal. Detta gäller både de mest avancerade modellerna av motorer - inverterare och asynkrona - liksom andra alternativ och designfunktioner. Till exempel speciell teknik för blandning av pulver, vatten som tränger in i trumman, luckans utformning och en speciell yta på trumman som gör att du kan tvätta tvätten fint även i intensivt läge, och mycket mer.

Vissa moderna modeller av tvättutrustning har ett alternativ för torkning av tvätt, vilket tyvärr påverkar trummans maximala belastning, vilket minskar denna indikator.

Bild
Bild

Toppmodeller

Låt oss titta på modeller av tvättmaskiner upp till 55 cm breda med frontlastning, som enligt många recensioner förtjänar allas förtroende.

Bild
Bild

Candy Aquamatic 2D1140-07

Denna kompakta maskin gör ett utmärkt jobb med att tvätta 4 kg tvätt, samtidigt som den har bra funktionalitet och ett attraktivt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Candy Aquamatic 1D835-07

En annan billig tvättmaskin av det italienska märket Candy, kännetecknas av en standard uppsättning program och en bra kvalitet på att tvätta kläder.

Fördelarna med båda modellerna inkluderar möjligheten att bygga in, en hög energieffektivitetsklass, samt närvaron av ett snabbtvättsprogram på bara 15 minuter.

Bland bristerna bör nämnas avloppsslangens otillräckliga längd, liksom en ganska hög ljudnivå under drift, vilket dock är typiskt för nästan alla kompakta modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch WAN20160OE

Detta är en utmärkt modell från ett välkänt tyskt märke, som är en av världsledarna inom tillverkning av hushållsapparater. Med en bredd på 55 cm är det möjligt att ladda upp till 8 kg torr tvätt i en sådan tvättmaskin. Modellen utmärks av en idealisk kombination av tysk kvalitet och bra funktionalitet. Ytterligare funktioner värda att notera läckageskyddsteknik, elektroniskt styrsystem, samt möjligheten att låsa tvättmaskinen från barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch WAN24290OE

Djupet på denna modell är 55 cm, denna tvättmaskin passar perfekt under bänkskivan. Denna enhet har det optimala kvalitet-prisförhållandet, plusen inkluderar motorns tysta drift, närvaron av ett brett utbud av program och ekonomi i drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch WLG 24260OE

Tvättmaskinen, 55 cm bred och 40 cm djup, med en maximal vikt på 5 kg, tvättar perfekt både vanliga ytterkläder och produkter tillverkade av de mest känsliga tygtyperna.

Av fördelarna bör nämnas funktionen av skydd mot spänningsfall i elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo DVD-CV701PC

Den lilla modellen, speciellt utformad för små utrymmen, tvättar upp till 3 kg tvätt i en cykel. Perfekt för dig som letar efter en enpersons klippare.

Av de positiva egenskaperna - ekonomisk förbrukning av vatten och el, snygg design och tyst drift av motorn, samt hastigheten att tvätta kläder … Av nackdelarna - den genomsnittliga kvaliteten på tvätt och centrifugering, inte det lägsta priset och behovet av att bjuda in en kvalificerad specialist för att installera den här enheten på den plats som är avsedd för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG WD-12170TD

Denna tvättmaskin tvättar upp till 6 kg tvätt, har en snabb tvättfunktion och är mycket ekonomisk att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG WD-10170OT

Denna modell skiljer sig från den föregående endast i maximal trumlastning - upp till 5 kg. Klarar fint med känsliga tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att inte misstas med valet av tvättmaskin måste du först och främst bestämma dess dimensioner. Ägare av små utrymmen rekommenderas att titta närmare på smala eller inbyggda modeller med en bredd på upp till 55 cm.

Du måste också tänka på hur mycket tvätt du behöver tvätta åt gången, och beroende på detta väljer du en maskin med en maximal trumlast från 3 till 8 kg. Det ska man komma ihåg standardindikatorer är 5-6 kg tvätt per cykel.

En annan punkt att tänka på när du köper en tvättmaskin är var lastdörren sitter. Beroende på om det är en front- eller vertikal modell måste du antingen böja dig för att öppna luckan på maskinens framsida eller ladda tvätten ovanifrån, vilket är mycket bekvämare. Det bör dock komma ihåg att i Ryssland är det frontmodellerna av tvättmaskiner som är mer populära, som också har ett överkomligt pris, men i Europa tvärtom föredrar man att köpa tvättutrustning med vertikal belastning av linne.

En viktig faktor som påverkar valet av en tvättmaskin är dess funktionalitet .… Vissa enheter har fantastiska funktioner, för vilka du naturligtvis måste betala. Om du bara behöver tvätta och vrida ut tvätten rekommenderar vi dig att fortsätta på modeller med en standard uppsättning program.

Och naturligtvis, Det är mycket viktigt att köpa tvättutrustning från välkända märken, vars produktkvalitet har testats och bekräftats med lämpliga certifikat.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du installerar en ny tvättmaskin korrekt nedan.

Rekommenderad: