Tvättmaskiner Av Standardstorlekar: Standarder För Maskinens Höjd, Bredd Och Djup. Hur Påverkar Storleken Utrustningens Funktionalitet?

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner Av Standardstorlekar: Standarder För Maskinens Höjd, Bredd Och Djup. Hur Påverkar Storleken Utrustningens Funktionalitet?

Video: Tvättmaskiner Av Standardstorlekar: Standarder För Maskinens Höjd, Bredd Och Djup. Hur Påverkar Storleken Utrustningens Funktionalitet?
Video: Washing Machines At Best Buy 2024, April
Tvättmaskiner Av Standardstorlekar: Standarder För Maskinens Höjd, Bredd Och Djup. Hur Påverkar Storleken Utrustningens Funktionalitet?
Tvättmaskiner Av Standardstorlekar: Standarder För Maskinens Höjd, Bredd Och Djup. Hur Påverkar Storleken Utrustningens Funktionalitet?
Anonim

När man köper en tvättmaskin går människor vanligtvis inte bara från uppsättningen erbjudna program och sätt att tvätta kläder, utan också utrustningens dimensioner, den senare indikatorn är inte mindre viktig. När allt kommer omkring bör den förvärvade typen av utrustning helst passa in i det fria utrymmet i köket, badrummet eller korridoren som är förberett i förväg för det. I vår artikel kommer vi att analysera vilka dimensioner vanliga tvättmaskiner har och också ta reda på hur dimensionerna på dessa enheter påverkar deras funktionalitet.

Bild
Bild

Mått på maskiner med front och vertikal lastning

Många lägenheter, särskilt de som byggdes under sovjettiden, de så kallade "Chrusjtjovarna" har inte stora kök och badrum. därför Det är viktigt att vara bekant med tvättutrustningens mått innan du köper: trots allt kommer det att vara mycket obehagligt att upptäcka senare att tvättmaskinen inte klämmer in i utrymmet som tilldelats för det, till exempel mellan badrummet och handfatet, eller gör passagen i korridoren för smal.

Du måste välja en tvättmaskin så att den går igenom dörröppningen och i allmänhet passar bra i sin storlek till ditt rum, utan att klämma på andra hushållsartiklar som redan är installerade där.

I detta fall är det nödvändigt att göra preliminära mätningar av det lediga utrymmet som är tilldelat utrustningen för att på förhand bestämma enhetens huvudparametrar, såsom bredd, höjd och djup.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska man komma ihåg enligt standarden måste det finnas ett avstånd på minst 1 cm mellan de intilliggande ytorna och maskinens väggar - denna försiktighetsåtgärd är nödvändig för att undvika kontakt med de nämnda ytorna under centrifugeringsprocessen, när maskinen kan vibrera kraftigt. Dessutom måste du lämna minst 4-6 cm ledigt utrymme bakom maskinen för att ansluta tvättanordningen till matningsledningar, till exempel matnings- och dräneringsslangar eller nätsladdar.

Även om tvättmaskinernas dimensioner inte är strikt enhetliga, följer utvecklarna av denna typ av hushållsapparater vissa standarder för bredd, höjd och djup, som främst bestäms av utformningen och tillgängligheten av den tillhandahållna funktionaliteten för sådana apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskinernas dimensioner är direkt relaterade till vilken laddningsmetod som tillhandahålls för en viss modell, och även vad är trummans volym . Tvättmaskinens djup beror främst på dessa två indikatorer, men de påverkar inte apparatens höjd och bredd, därför förblir dessa två värden i alla standardanordningar ungefär desamma. Förutom de vanliga finns det också icke-standardiserade modeller av tvättmaskiner, såsom kompakta eller omvänt för stora enheter, som huvudsakligen används för industriella ändamål. I vår artikel kommer vi inte att överväga dem, mer detaljerat om egenskaperna hos standard tvättutrustning.

Automatiska tvättmaskiner skiljer sig åt i hur de laddar tvätten . Det finns modeller med frontlastning och topplastning. I det första fallet läggs tvätten i trumman genom en lucka framför enheten, och i det andra är lastluckan placerad ovanpå, vilket undviker att luta när tvätten sätts inuti tvättmaskinen, dock vid samtidigt kräver det mer ledigt utrymme ovanför enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta ögonblick gör det omöjligt att bygga in sådana enheter, placera dem under en bänkskiva eller handfat. Men i väst är topplastade tvättmaskiner mer efterfrågade. Sådana modeller har standardparametrar för höjd, bredd och djup - dessa är 85, 60 respektive 45 cm.

Tvättmaskiner med frontlucka är de mest populära i Ryssland . De kännetecknas av en intressant design; deras runda genomskinliga lucka, genom vilken man kan observera processen att tvätta kläderna, liknar en rymdskepps porthål.

Och måtten varierar beroende på enhetstyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredd

Som nämnts ovan är bredden på standardmodeller av tvättmaskiner med en tvätttyp i fronten cirka 60 cm. Denna parameter beror inte på höjden och djupet på sådana enheter och är alltid densamma. de enda undantagen är halvautomatiska apparater och andra icke-standardiserade typer av tvättutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Tvättmaskinens standardhöjd är 85 cm, inbyggda enheter är vanligtvis lägre - från 82 cm.

Vissa modeller når 90 cm i höjd, men denna parameter anses också vara standard för dessa hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djup

Det finns smala och fullstora modeller av denna typ av tvättutrustning. De smala enheterna är upp till 40 cm djupa och klarar 3,5-4 kg torr tvätt i en tvättcykel . Vissa tillverkare tycker att det är möjligt att öka den maximala belastningen på smal tvättutrustning till 4,5-5 kg genom att ändra trumdiametern. Förutom enhetens lilla djup, som gör att du kan spara utrymme i en liten lägenhet avsevärt, har sådana modeller inte längre fördelar. På grund av trummans djupa djup är cirkulationen av vatten under tvätten svår, vilket direkt påverkar tvättens kvalitet. Smala modeller är vanligtvis mindre stabila och mer benägna att vibrera, vilket ökar ljudnivån under drift av sådana enheter, liksom graden av slitage på deras strukturella element.

Bilar i full storlek har ett djup av 40 till 60 cm . Beroende på modell tvättar sådana enheter från 4 till 10 kg linne, vilket är mycket bekvämt för den genomsnittliga ryska familjen på 4-5 personer. Förutom personliga saker gör sådana maskiner ett utmärkt jobb med att tvätta skrymmande föremål, till exempel dun- och stoppfiltar och dunjackor.

Sådana tvättmaskiner är mycket stabila på grund av sin avsevärda vikt, och detta gör i sin tur att man kan undvika för mycket vibrationer under drift, vilket ökar livslängden och minskar ljudnivån.

Dessutom kännetecknas denna typ av hushållsapparater av en ökad kvalitet på tvätten på grund av den fria rörligheten för vatten med ett tvättmedel upplöst i trumman.

Bild
Bild

Mått och funktionalitet

Tvättutrustningens dimensioner är direkt relaterade till dess funktionalitet, som inte bara bestäms av sådana egenskaper som tvättens maximala belastningsnivå och ljudlöshet under drift, utan också av närvaron av olika användbara alternativ och funktioner. Till exempel, de senaste modellerna av automatiska tvättmaskiner tillverkade av det sydkoreanska märket Samsung är utrustade med Eco Bubble -teknik i vilket tvättpulvret löses av de genererade luftbubblorna. Skummet tränger djupt in i tygerna och rengör effektivt den mest envisa smutsen på rekordtid.

Många modeller av tvättmaskiner från LG och Electrolux har en speciell funktion att tvätta kläder med True Steam och Steam System . Denna teknik gör att du kan fina de tunnaste vävnaderna från smuts, allergener och bakterier. Vissa modeller har möjlighet att fräscha upp linne med varm ånga utan vatten och tvättmedel, vilket eliminerar små veck och veck samt eliminerar främmande lukt.

Till exempel, om saker har legat i garderoben länge, medan de förblir ganska rena, men efter att ha fått de karakteristiska blåmärkena och lukten av inaktuellt tyg, kan de lätt fräschas upp med ånga medan de förbereds för efterföljande strykning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av dessa funktioner förutsätter en ökad trumvolym, vilket också påverkar storleken på automatiska tvättmaskiner. Vikten av denna typ av hushållsapparater är också viktig. Massan av moderna standardtvättmaskiner varierar från 50-80 kg , och enhetens ljudlöshet beror på denna indikator, eftersom ju tyngre den är, desto mindre vibrerar den vid centrifugering av tvätten, ljudnivån för sådana enheter är betydligt lägre.

För att säkerställa tyst drift av enheten, ger dess design speciellt inbyggda vikter och motvikter, som rör sig beroende på var bristen på massa skapas.

I moderna modeller av koreanska Samsung- och LG -tvättmaskiner finns det speciella elektroniska balanseringssystem som minimerar vibrationsnivån hos apparaterna genom att ändra trummans rotationshastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna med standardstorlekar

Automatiska tvättmaskiner är de viktigaste hushållsartiklar som ingen hemmafru kan klara sig utan. På grund av det stora antalet modeller av olika storlekar, utrustade med ett brett utbud av funktioner, är det möjligt att välja en enhet som optimalt kombinerar sådana indikatorer som pris och kvalitet. Låt oss ta en titt på de bästa tvättmaskinerna i standardstorlek som har fått flest röster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung WW65K52E695

Denna tvättmaskin har ett djup på 45 cm och en maximal trumlast på 6,5 kg. Fördelen med denna modell är möjligheten att tvätta tvätt som inte är för smutsig mycket snabbt, på bara 15 minuter och i kallt vatten. Dess funktionalitet innehåller också följande.

  • Tvätta kläder med ånga, vilket är mycket viktigt för familjer med små barn och personer med tendens till allergi. Varm ånga löser inte bara tvättmedelpulver perfekt, bekämpar effektivt bakterier och allergener, utan spolar också helt bort pulverpartiklar i slutet av cykeln.
  • Extra sköljfunktionen är också en garanti för tvättens kvalitet.
  • Den moderna Eco Bubble-tekniken klarar envis smuts, och ett viktigt plus är möjligheten att förblöta smutsig tvätt.
  • Med AddWash -funktionen kan du lägga till bortglömd tvätt eller sköljmedel direkt under tvätten genom en liten extra lucka speciellt utformad för detta ändamål.
  • Omvandlarmotorn med direktdrivning ger lågt driftljud och ökad hållbarhet hos dess mekanism. Företaget utfärdar tio års garanti för sådana motorer.
  • En speciell präglad trumma tvättar försiktigt saker gjorda av tunna tyger och skapar ett vattenskikt som skyddar tvätten mot puffar och pellets.
  • Funktionen av autonom trumrengöring, samt självdiagnos av problem med en mobil enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch Serie 6 WLT24440OE

Djupet på denna tvättmaskin är också 45 cm, men trumman kan tvätta upp till 7 kg tvätt i en cykel. Fördelarna med modellen är sådana stunder.

  • Invertermotor monterad direkt på trumman för att minska vibrationer under drift.
  • Särskild trumavlastning som försiktigt tar tag i tvätten och skyddar den från skador och pillning.
  • Ett brett utbud av tvättprogram, till exempel ett speciellt läge för att tvätta barnkläder med eliminering av smuts som orsakas av olika biologiska faktorer, en extra sköljning som effektivt tar bort rester av tvättpulver, ett sätt att tvätta sportkläder, jeans, skjortor, underkläder, samt dunjackor och skrymmande föremål.
  • Lägen för handtvätt av känsliga tyger och tyst nattvätt.
  • Kort tvätt på lätt smutsiga föremål på bara 15 minuter.
  • Intelligent system för att bestämma tvättens vikt, vilket minskar cykeltiden och därmed energiförbrukningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Haier HW70-BP12758S

Tyst i drift och superekonomisk maskin med högsta energieffektivitetsklass A +++. Djupet på denna modell är 46 cm, trumlastning upp till 7 kg. Funktionen innehåller följande funktioner och detaljer.

  • Invertermotor.
  • En speciell trumma som försiktigt tvättar de finaste tygerna.
  • Kort program för att tvätta kläder på 15 minuter.
  • Olika program för att tvätta olika typer av kläder, som att tvätta barnkläder, sportkläder, syntet, ull, skrymmande föremål och dunjackor.
  • Ångtvätt med antibakteriell och antiallergisk effekt.
  • Speciell antibakteriell beläggning på trum- och pulverfackets yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

LG F2H6HS0E

Enhetens djup är 45 cm, linnets maximala vikt är 7 kg och den förstorade luckdiametern, vilket gör det lättare att ladda och lossa linnet, gör denna modell mycket lätt att använda. Andra fördelar med denna modell inkluderar följande punkter.

  • Invertermotor för låg vibration och tyst drift.
  • Tvättlinne med ånga.
  • Trummans speciella yta ger ett skonsamt förhållningssätt till saker gjorda av de mest känsliga tygtyperna.
  • 6-rörelsevårdsteknik som justerar trummans hastighet och riktning till tyget.
  • Många program och tvättlägen.
  • Ytterligare sköljningsfunktion som effektivt frigör tvätt från pulverrester, vilket är viktigt för personer som är benägna att allergier.
  • Kort program för att tvätta kläder, när hela cykeln går på 30 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du installerar en ny tvättmaskin korrekt nedan.

Rekommenderad: