Tvättmaskinens Höjd: Automatisk Maskin Med En Höjd Av 70-75 Cm Och 80-82 Cm, 83-84 Cm Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Höjd: Automatisk Maskin Med En Höjd Av 70-75 Cm Och 80-82 Cm, 83-84 Cm Och Andra Modeller

Video: Tvättmaskinens Höjd: Automatisk Maskin Med En Höjd Av 70-75 Cm Och 80-82 Cm, 83-84 Cm Och Andra Modeller
Video: Bosch kombinerade tvättmaskin och torktumlare, perfekt tvätt-och torkresultat i en och samma maskin. 2024, Maj
Tvättmaskinens Höjd: Automatisk Maskin Med En Höjd Av 70-75 Cm Och 80-82 Cm, 83-84 Cm Och Andra Modeller
Tvättmaskinens Höjd: Automatisk Maskin Med En Höjd Av 70-75 Cm Och 80-82 Cm, 83-84 Cm Och Andra Modeller
Anonim

Varje ny modell av tvättmaskinen kännetecknas av en hög kvalitet och tillverkbarhet. Deras system har många användbara funktioner och program. Och ändå är den sista punkten med att välja en lämplig enhet inte närvaron av ytterligare lägen, utan storleksindikatorerna.

Moderna tvättenheter är indelade i fullstora, små och inbyggda modeller, varav några är installerade som fristående apparater, medan andra är inbyggda i en möbeluppsättning. Och här det är oerhört viktigt att noggrant studera frågan om "tvättmaskinens" höjd, annars kan den helt enkelt inte stå på den tilldelade platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardalternativ utan disk

Det är mycket mer bekvämt för en modern person att använda tvättmaskiner utrustade med frontlastningstyp. Av denna anledning ansåg tillverkare som valde de mest acceptabla standarderna för tvättanordningens höjd många användningsnyanser, vars huvudsakliga var användarvänligheten för alla familjemedlemmar. Efter noggranna beräkningar har tvättkonstruktionernas konstruktörer bestämt det lämpligaste höjdalternativet, nämligen 85 cm.

Denna indikator överensstämmer helt med storleken på standardmöbeluppsättningar .… Och detta är inte förvånande. Möbelprodukter, liksom hushållsapparater, är skräddarsydda för att underlätta för mänskligt bruk. Och för att spara ledigt utrymme bygger många”tvättmaskiner” under köksbänken eller under handfatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte skönheten i tvättmaskinernas design .… Vissa modeller kan förstöra det inre av ett rum, medan andra tvärtom kompletterar det. Och färgpaletten kan påverka skönheten i rummet negativt. Tvättenhetens vita kropp på visuell basis verkar besvärlig, varför i miniatyrrum kommer "tvättmaskinen" att uppfattas som huvudelementet i interiören. Det enda rummet där en sådan design är lämplig är badrummet. Det är dock inte möjligt att installera en tvättstruktur i badrummet i gammaldags flerbostadshus. Därför tas enheten ut i korridoren eller in i arbetsytan i köket. Men även här du måste tillämpa olika designtrick, annars blir "tvättmaskinen" viktigare än kylskåpet och spisen.

En annan funktion i tvättmaskinen som är inbyggd i bänkskivan är i avsaknad av stark vibration under arbetet, som, som du vet, riktas mot de närliggande möbelelementen.

Under en långvarig tvättprocess med vibrerande ackompanjemang lossnar fästelementen och bultarna på möbeluppsättningarna och kan till och med lossna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd beroende på typ av lastning

Moderna automatiska tvättmaskiner är indelade efter typ av last, nämligen för främre och vertikala modeller … Front "brickor" är utrustade med en rund lucka genom vilken smutsigt linne laddas. En sådan enhet måste ha ledigt utrymme framifrån för att öppna dörren. I ett standardförhållande är måtten på de främre modellerna 60-85 cm. Det kommer inte att vara möjligt att bygga in dem i en köksbänkskiva med en icke-standardhöjd, till exempel 80-83 cm. Även bänkhöjderna på 83 cm och 84 cm, som ligger nära standarden, tillåter inte att en tvättanordning får plats inuti.

Men förutom standardmåtten är fronttvättmaskiner smala och supersmala. De smala modellerna är 40 cm djupa med en maximal trumlast på 4 kg. Och konstruktionsdjupet för superslanka tvättmaskiner når maximalt 35 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre tvättenheter som är öppnade fram är 70 cm höga … De passar bra under diskbänken, där det lediga utrymmet är 75 cm. Under diskbänken passar även mobila tvättenheter in harmoniskt. Medelhöjden är 50 cm. För att underlätta användningen placeras små hyllor under miniatyr "brickor" där pulver och tvättmedel döljs. Men även med en sådan podium överstiger enhetens höjd inte 67-68 cm.

Vid konstruktion av vertikala tvättmaskiner öppnas dörren uppåt, så det finns inget behov av ledigt utrymme på sidorna. Enligt standarden är bredden på "tvättmaskiner" med vertikal öppning 40 cm, höjd 90 cm, djup 60 cm. Lastnivån varierar från 5-6 kg. När de är öppna varierar höjden på de vertikala modellerna från 125 till 130 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontal

Idag är detta den vanligaste modellen för tvättmaskiner som används både hemma och under industriella förhållanden. De flesta konstruktionselementen på de främre modellerna är placerade på sidorna och under trumfoten. Inuti huset finns motorn och många delar som krävs för korrekt drift. Och det gäller inte bara modeller i full storlek, utan också miniatyrdesigner. Enligt standarden är höjden på horisontella tvättmaskiner 85-90 cm. Höjden på smala frontstrukturer är 85 cm. Kompaktmodellernas höjd varierar från 68-70 cm. Höjden på inbyggda modeller är 82- 85 cm. Vid behov kan "tvättmaskinen" höjas något … För att göra detta måste du öka benens längd genom att vrida dem.

Det ska noteras att tvättmaskiner med frontlastning är oerhört populära bland de flesta hemmafruar . Tack vare lastdörren på husets framsida förblir topplocket fritt. Du kan lägga alla föremål, saker och tvättvårdsprodukter på den.

Den enda mindre nackdelen är att man måste böja sig för att ladda och lossa trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med vertikal

När du väljer en tvättmaskin med vertikal lastningstyp måste du på förhand bestämma i vilken del av huset denna utrustning kommer att placeras. Det är mycket viktigt att det inte finns några galgar eller hyllor ovanför "brickan". Annars blir det omöjligt att öppna locket. I grund och botten varierar utbudet av tvättmaskiner med denna typ av last i höjd. Oftast väljer konsumenter mönster med en höjd av 84-90 cm. Sällan när valet faller på en modell med en höjd av 80 cm.

Höjden på miniatyrmodeller med vertikal öppning sträcker sig från 66-70 cm . Minimilängden på den bärbara modellen är 42 cm. Men med sådana mått är det mycket enkelt att bära tvättmaskinen från plats till plats och till och med transportera den till landet och tillbaka. Den största fördelen med toppmatade tvättmaskiner är hur trumman fixeras . Det stöds av flera sidolager, vilket minskar vibrationer under tvätt. Nackdelarna inkluderar bara det faktum att enhetens övre del inte kan användas för att lagra olika saker och föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta och högsta mått

Tvättmaskinens höjd är långt ifrån den enda indikatorn för vilken du ska välja rätt modell. Det är mycket viktigt att inte glömma att överväga parametrar som enhetsbredd och djup . Men de dimensionella riktlinjerna för tvättmaskiner med olika typer av last har betydande skillnader.

Till att börja med föreslås att man överväger "tvättmaskiner" med horisontell öppning. Standarddesign i full storlek har en höjd av 85-90 cm. Bredden på denna produkt går inte längre än 60-85 cm. Enhetens djup är 60 cm.

Enligt dessa siffror är den maximala tvättmängden som maskinen kan tvätta samtidigt 6 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smala modeller skiljer sig endast i trumdjup 35-40 cm … I detta fall är den maximala tvättmängden som den smala modellen kan tvätta åt gången 5 kg. Kompakta modeller, även i utseende, talar om färre möjligheter. Trots att trummans djup är 43-45 cm kan maskinen bara tvätta 3,5 kg tvätt per inlägg. Frontladdade infällda modeller liknar egenskaper i fullstor version. De har nästan samma indikatorer på höjd, bredd, djup.

Höjden på stora toppladdade tvättmaskiner är 85-100 cm, medan väskans bredd når 40 cm. Djupet på sådana modeller är minst 60 cm . Max tvättvikt för ett inlägg är 6 kg. Standard vertikala "tvättmaskiner" har en höjd av 60-85 cm. Bredden på strukturen är 40 cm. Djupet liknar det för stora modeller, nämligen 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Innan du går till en hushållsapparateraffär för att köpa en tvättmaskin måste du bestämma vilken typ av enhet som är den mest praktiska - frontal eller vertikal. Detta kommer att kräva bekanta dig noga med platsen där "tvättmaskinen" kommer att vara . Frontmodellerna är praktiska genom att du kan placera olika saker, föremål på topplocket samt lägga tvättpulver och andra tvättvårdsprodukter. Vertikala modeller kan inte skryta med denna funktion. De är dock mycket mer praktiska att använda, eftersom du inte behöver böja dig för att ladda och tömma tvätten. Men även här är det nödvändigt att ta hänsyn till en mycket viktig nyans. Med tvättmaskinens helt öppna lock med vertikal lasttyp når dess höjd 125-130 cm . Därför bör det inte finnas några skåp eller hyllor ovanför den.

Efter att ha räknat ut den lämpligaste modellen för användning kan du börja mäta. För att göra detta måste du använda ett måttband och en penna för att skriva ner de uppmätta data. Först och främst mäts höjden på maskinens plats och sedan djupet.

Det är nödvändigt att lämna en marginal på cirka 2 cm på varje sida. Således kommer "tvättmaskin" -spinnet inte att röra väggarna eller andra möbler under programmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att mäta dörröppningarna . Tvättmaskinen måste tas in i huset eller lägenheten, och om enheten visar sig vara större än dörröppningens storlek är det omöjligt att göra detta. Detsamma gäller invändiga valv. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt platsen för kommunikation. När allt kommer omkring måste bilen vara ansluten till en vattenförsörjning och ett uttag. Om denna fråga inte har utarbetats i förväg måste ägaren av den köpta utrustningen förmodligen göra mindre reparationer för att bygga upp och föra kommunikationsrören till tvättmaskinen.

När det gäller anslutning till el behöver du inte oroa dig för mycket. Det räcker att köpa en förlängningssladd av lämplig storlek .… I lägenheter med ett litet torg (till exempel i "Chrusjtjov") är det bäst att överväga inbyggda modeller av tvättmaskiner.

Och det är bäst att installera dem i kökets arbetsområde, eftersom moderna möbeluppsättningar har en öppen nisch för installation av en tvättmaskin.

Rekommenderad: