Tvättmaskin Med Vattentank: Fördelar Och Nackdelar Med En Automatisk Maskin Med Tank. Hur Fungerar En Maskin Med Ett Separat Autonomt Fat?

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskin Med Vattentank: Fördelar Och Nackdelar Med En Automatisk Maskin Med Tank. Hur Fungerar En Maskin Med Ett Separat Autonomt Fat?

Video: Tvättmaskin Med Vattentank: Fördelar Och Nackdelar Med En Automatisk Maskin Med Tank. Hur Fungerar En Maskin Med Ett Separat Autonomt Fat?
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskin Med Vattentank: Fördelar Och Nackdelar Med En Automatisk Maskin Med Tank. Hur Fungerar En Maskin Med Ett Separat Autonomt Fat?
Tvättmaskin Med Vattentank: Fördelar Och Nackdelar Med En Automatisk Maskin Med Tank. Hur Fungerar En Maskin Med Ett Separat Autonomt Fat?
Anonim

För normal drift av en automatisk tvättmaskin behövs alltid vatten, så det är anslutet till vattenförsörjningen. Det är mycket svårt att organisera tvätt i rum där vattenförsörjningssystemet inte tillhandahålls (oftast har ägarna till sommarstugor och bybor ett liknande problem). För att undvika manuell tvätt i det här fallet kan du köpa antingen en enkel tvättmaskin med en handspinn eller en halvautomatisk maskin som inte kräver anslutning till vattentillförseln, eller en automatisk med en vattentank. Vi kommer att prata om modeller med vattenfat i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

En tvättmaskin med vattentank är en unik utrustning, vars enhet inte skiljer sig mycket från en vanlig automatisk maskin. Enheten har en instrumentpanel, flera program och en trumma.

Den enda skillnaden: dessa maskiner tillverkas med en vattentank inbyggd i kroppen eller ansluten till den . Sådana modeller kallas ofta tvättmaskiner av landstyp, eftersom de anses vara en oumbärlig utrustning för tvätt utanför staden, där problem med vattenförsörjning ofta uppstår. Dessa maskiner denna extra behållare är den enda vattenkällan som säkerställer en oavbruten drift av utrustningen, eftersom den helt ersätter VVS -systemet.

En autonom vattenförsörjningstank kan fästas på sidan, baksidan, toppen, och den är vanligtvis gjord av rostfritt stål eller plast. Behållaren i rostfritt stål håller länge, men enheten får ytterligare vikt. Plast anses vara ett lättare material, men det är inte särskilt hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag tillverkar tillverkare tankar för tvättmaskiner i olika storlekar, för vissa modeller kan den nå 100 liter (detta räcker vanligtvis för två hela tvättcykler). Huvuddragen i sådana maskiner är att de fungerar autonomt ., så deras installation har några regler. För att enheten ska fungera korrekt måste den placeras på en perfekt plan yta (företrädesvis betong) och det är absolut nödvändigt att det finns ett avlopp. Tvättmaskinen är lätt att jämna ut på ytan genom att nivellera och vrida stödbenen.

Om modellen föreskriver närvaron av en påfyllningsventil, rekommenderas att den fästs vertikalt i tanken och sedan ansluts en speciell slang. En viktig punkt när du installerar tvättmaskiner med vattentank övervägs organisering av avloppsvattenutsläpp.

Om det inte finns något avloppssystem förlänger du helt enkelt avloppsslangen och leder den direkt till avloppsgropen. Innan du använder en sådan enhet för första gången är det viktigt att kontrollera att alla anslutningar är täta och se till att tanken inte läcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tvättmaskiner med vattentank anses vara ett utmärkt köp för sommarstugor, eftersom de låter dig bekvämt tvätta och frigöra hemmafruar från den långa och mödosamma handtvätten av smutsig tvätt. Dessutom befriar de ägarna av dacha från ytterligare finansiella kostnader för att ansluta pumpstationen.

De främsta fördelarna med automatmaskiner av denna typ, förutom den namngivna, inkluderar följande faktorer

  • Möjligheten att utföra alla tvättlägen, oavsett vattentrycket i rören . I många hus och lägenheter är det ofta omöjligt att utföra högkvalitativ och snabb tvätt på grund av problem med vattentillförseln.
  • Sparar energi och vatten . De flesta modeller med vattentankar har en energieffektivitetsklass A ++. Jämfört med konventionella tvättmaskiner är automatiska modeller mycket mer praktiska, eftersom de låter dig tvätta genom att starta flera program, samtidigt som du använder resurser rationellt.
  • Prisvärt pris . Tack vare det stora utbudet av modellserien kan sådana hushållsapparater för tvätt köpas av en familj med nästan alla finansiella inkomster.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns de också, nämligen:

  • tanken ökar maskinens storlek avsevärt, så det tar mer plats;
  • tankar är vanligtvis placerade på baksidan eller sidopanelen, maskindjupet överstiger inte 90 cm;
  • för varje tvättmängd måste du ständigt se till att tanken är tillräckligt fylld med vatten.

Det är mycket lättare att tvätta med en sådan enhet än till exempel med en halvautomatisk enhet, där det finns många manuella operationer . Och det kommer inte att fungera länge för att komma bort från den halvautomatiska enheten utan att stänga av den.

Men i lägenheten, efter att ha tagit bort behållaren, finns det inget sätt att använda en sådan automatisk maskin, eftersom sådana modeller inte ger direkt anslutning till vattentillförseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

En tvättmaskin med vattentank, jämfört med vanliga automatiska modeller, har en särskild driftsprincip: vatten måste hällas i den själv med hinkar eller en vatteninloppsslang. I detta fall kan vattenkällan vara både en brunn och en brunn. Om enheten arbetar med en separat vattentillförsel, men trycket i systemet inte är tillräckligt, fylls tanken med vattentillförseln. Maskinen drar vatten för tvätt från tanken på samma sätt som från ett vanligt rör.

När användaren glömmer att fylla tanken och utrustningen inte har tillräckligt med vatten för tvätt, kommer han att pausa körningen av det inställda programmet och skicka ett speciellt meddelande till displayen. Så snart behållaren är fylld till önskad volym fortsätter maskinen sitt arbete. När det gäller avloppssystemet liknar det i sådana anordningar det för konventionella modeller. Avloppsvatten släpps ut med en speciell slang som måste anslutas till avloppet i förväg.

Om det inte finns någon slang eller avloppssystem är det nödvändigt att förlänga grenröret, och vattenutloppet kommer att ledas direkt till gatan (till exempel i en brunn).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en tvättmaskin med vattenbehållare, du bör uppmärksamma många parametrar … Det är viktigt att ta hänsyn till att enheter av sådana modeller tar mer plats än vanliga, därför måste du välja rätt rum för installationen. Köpet av en maskin, som har de mest nödvändiga programmen, hjälper till att förenkla tvättprocessen.

Så för ett sommarresidens är ett utmärkt val modell utrustad med program "mycket smutsiga", "presoak ". Indikatorer för energieffektivitet, buller och snurr anses vara viktiga kriterier när du väljer en viss modell. Det är lämpligt att ge företräde åt tysta enheter med en varvtal på 1200 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ska tvättmaskinen ha sådana ytterligare funktioner som skydd mot barn, läckage och fördröjd start. Förekomsten av ytterligare alternativ kommer att påverka kostnaden för utrustning, men kommer att förenkla dess drift avsevärt. Innan du köper bör du också uppmärksamma några viktiga punkter. Låt oss lista dem.

  • Förekomsten av ett tätt lock … Den måste passa tätt mot tankkroppen. Annars är det inte möjligt att skydda tankens inre hålighet från damm. Detta kommer också att minska värmeelementets livslängd.
  • Automatisk tankpåfyllningskontroll … När maxnivån har uppnått skickar systemet ut ett meddelande. Denna funktion är särskilt viktig när tanken är fylld med en lång slang och det är omöjligt att styra påfyllningsprocessen på egen hand.
  • Tankens volym . Denna indikator för varje modell kan vara olika och varierar från 50 till 100 liter. Stora tankar gör att du kan samla vatten, vilket vanligtvis räcker för flera fullständiga tvättar.
  • Läser in . För att beräkna denna indikator måste du veta behovet av tvätt. De flesta modeller kan tvätta upp till 7 kg tvätt åt gången.
  • Displayens närvaro . Detta kommer att förenkla hanteringen av utrustning mycket och gör att du snabbt kan eliminera störningar, som kommer att visas på displayen i form av felkoder.
  • Möjligheten att självständigt skapa dina egna program . Det finns inte i alla modeller, men det är viktigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att notera det en lagringstank för vatten av många tillverkare ingår inte i paketet, så den måste då köpas separat.

En stor roll i köpet spelas av valet av ett märke av utrustning. Här är det bäst att ge företräde till väl beprövade tillverkare som har varit på marknaden länge och har positiva recensioner.

Rekommenderad: