Antivibrationsstöd För Tvättmaskinen: Vilket är Bättre, Silikon Eller Gummi? Hur Installerar Man Dem Under En Automat? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Antivibrationsstöd För Tvättmaskinen: Vilket är Bättre, Silikon Eller Gummi? Hur Installerar Man Dem Under En Automat? Recensioner

Video: Antivibrationsstöd För Tvättmaskinen: Vilket är Bättre, Silikon Eller Gummi? Hur Installerar Man Dem Under En Automat? Recensioner
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, Maj
Antivibrationsstöd För Tvättmaskinen: Vilket är Bättre, Silikon Eller Gummi? Hur Installerar Man Dem Under En Automat? Recensioner
Antivibrationsstöd För Tvättmaskinen: Vilket är Bättre, Silikon Eller Gummi? Hur Installerar Man Dem Under En Automat? Recensioner
Anonim

Antivibrationsstöd för tvättmaskinen lyckades tjäna positiva recensioner från ägarna till moderna hushållsapparater. Men när du väljer dessa användbara enheter måste du bestämma vilken som är bättre, bestämma form och storlek etc. Innan du installerar dem under den automatiska maskinen är det värt att lära sig mer om applikationens funktioner och principen för drift av antivibrationsställ.

Bild
Bild

Särdrag

Felaktig installation av hushållsapparater leder till att de börjar vibrera och göra mycket högre ljud än vad som fastställts av standarderna. Det är omöjligt att lösa detta problem utan ytterligare ansträngningar. Antivibrationsstöd för tvättmaskinen gör att du kan uppnå önskat resultat. Dessa kompakta tillbehör har en rund eller fri form och placeras direkt under enhetens standardjusterbara ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vibrationsdämpare har många funktioner

  • Ger tillräcklig stabilitet även om de vanliga fötternas höjd inte är tillräcklig för justering.
  • De hjälper till att eliminera vibrationsproblemet som är förknippat med teknikens egenheter.
  • Minskar halka. Det leder till att maskinen helt enkelt glider på golvet, även med låga vibrationsbelastningar.
  • De tål betydande vikt, fördelar den korrekt och kompenserar för de resulterande belastningarna.
  • De låter dig designa installationsplatsen för tvättmaskinen på ett originellt sätt, dölja oestetiska ben.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland egenskaperna hos antivibrationsställ för tvättmaskiner kan noteras val för deras tillverkning av material med ökad elasticitet … Silikon, gummi, PVC tar lätt önskad form genom gjutning, de är inte rädda för hög luftfuktighet och höga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsprincip

Stötdämpande antivibrationsdynor är ett slags dynor som komplettera det vanliga tvättmaskinssystemet som är utformat för att minska stötbelastningar . När den kommer i kontakt med ett hårt golv kan till och med en idealiskt inställd teknik göra skramlande ljud, vibrera och om det är ganska halt kan det röra sig.

Både invånare i stadslägenheter och ägare av enskilda bostäder lider av vibrationer. Detta fenomen orsakar inte mindre obehag för grannarna, särskilt under perioden då utrustningen snurrar och ger mer ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för drift av kompakta rundade stativ mot vibrationer är i förmågan hos polymerer och gummi att dämpa vibrationer som uppstår under drift av utrustning . Dessa element har en standarddiameter på cirka 45-50 mm, är universella, lämpliga för användning i kombination med olika modeller av tvättmaskiner (förutom de inbyggda). I kontakt med utrustningens ben är produkten platt, längs kanterna finns det små sidor som hindrar utrustning från att hoppa av stativet.

Vid vibrationsbelastningar minskar stativet dem, vilket delvis kompenserar för det resulterande bullret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen som används för tillverkning av vibrationsdämpande stöd för tvättmaskiner måste uppfylla vissa egenskaper. De är gjorda tillverkad av gummi, polyuretan, silikon, PVC . Produktionen utförs enligt gjutmetoden. Polyvinylklorid är det mest ömtåliga materialet, men det absorberar vibrationer väl; bland dess nackdelar är kort livslängd, snabb förstörelse.

Bild
Bild

Sudd

Eftersom packningar av gummi och polyuretan kännetecknas av deras förmåga att bära betydande vikt, anses de vanligtvis i samma kategori. Dessa produkter är ganska täta, slitstarka och pålitliga . De förstyvningar som används i produkterna möjliggör exakt positionering. Den präglade ytan glider inte, så att du bekvämt kan placera utrustningen även på ett halt golv.

Produktens hårdhet och styvhet räcker för att skapa rätt stöd utan att påverka produktens prestanda.

Bild
Bild

Silikon

De transparenta silikondynorna har en mjukare struktur. Produkterna är elastiska, passar bra till ben- och golvytan. De är lämpliga för olika typer av maskiner och motstår utveckling av mögel och mögel. Skräp och smuts samlas inte under dem. Silikonstativ är dyrare än gummi, de är hållbara och praktiska att använda, nästan osynliga under kroppen och på alla golv.

Bild
Bild

Former och storlekar

Standarddimensionerna på vibrationsdämpande stöd för tvättmaskiner som används för att justera nivån eller minska buller och skakningar under drift av utrustning är inställda av tillverkaren. Oftast talar vi om enskilda substrat tjocklek 1, 5-2 cm med en diameter på 45 till 55 mm . Deras inre del är redan yttre, har en urtagning, vanligtvis är dessa element rundade, men de kan ha en snygg design i form av tassar eller andra dekorativa element.

Bild
Bild

Dessutom kan antivibrationsfästen se ut som utbytbara fötter som är monterade istället för standarddelar. De består av en justerbar bas och en gummikudde i kontaktområdet med golvet. Dessa element är vanligtvis rundade och ser ganska traditionella ut.

Bild
Bild

Ibland kallas mattor mattor av gummi, naturligt eller syntetiskt, EVA . De tar helt plats under tvättmaskinen och skyddar dessutom mot små läckor. Dessa produkter har en längd på 60 cm och en bredd på 40, 55 eller 60 cm, och anpassas till måtten på hushållsapparater. Produktens tjocklek varierar från 1,5 till 2,5 cm, konstruktionen beror på tillverkaren, materialet.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

När du väljer antivibrationsstativ för automatiska tvättmaskiner är det viktigt att förstå att det är bättre att välja detta element med hänsyn till tillverkarens rekommendationer. Vissa märken, till exempel Electrolux, tillverkar dem med hänsyn tagen till deras egen utrustnings dimensionella parametrar. I alla andra fall rekommenderas att agera enligt råd från specialister.

  • Mät tvättmaskinens fötter … Fodren ska ge maximal passform utan att snedvrida den korrekta installationsnivån. Om benens form eller storlek inte matchar parametrarna för det valda tillbehöret blir köpet förgäves. Noggranna preliminära mätningar hjälper till att undvika potentiella problem.
  • Välj rätt material . Silikon är bra i kombination med kakel och andra hala material - här är det tillräckligt för att dämpa de resulterande vibrationerna. Dessutom kommer genomskinliga överlägg gjorda av detta material inte att förstöra dyra designerreparationer. För trägolv eller betonggolv, mjukt linoleum eller laminatgolv är det bättre att välja tillbehör med starkare dämpande egenskaper.
  • Inköpsbudget . Billiga foder från kinesiska onlinebutiker skiljer sig inte visuellt från märkesmodeller, men deras kvalitet är mycket låg. Om möjligt är det bättre att köpa tillbehör av mellanklassen - från 300 till 500 rubel per uppsättning. Det är vettigt att köpa dyrare produkter när det gäller tvättmaskiner av högsta kvalitet.
  • Bestäm önskad form och design . Efter att ha bedömt efterfrågan på vibrationsdämpande stativ har företag som specialiserat sig på tillverkning av tillbehör för tvättmaskiner gjort många originalversioner av dessa produkter. Runda, ovala, fyrkantiga stativmodeller kommer att tilltala minimalismälskare. Produkter i form av hundtassar, näckrosblad, djurspår kommer att betona inrednings individualitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå att antivibrationsdynor inte är lösningen på alla problem vid en skakande eller bullrig tvättmaskin. Om källorna till obehag är kränkning av installationsreglerna, slitage av delar, bevarande av transportbultar i fästelement är det bättre att börja diagnostisera teknikens tillstånd redan från början.

Hur man installerar?

De flesta vibrationsdämpande står för tvättmaskiner du kan installera det själv . För att göra detta kopplas utrustningen från nätverket och kommunikationen, läggs på golvet på sidan. Gummikuddar, installerade istället för standardkomponenter under benen, har vanligtvis ytterligare fästelement i form av skruvar. För ytan av metalldelar grundligt rengjord från smuts och rost.

Bild
Bild

I avsaknad av en stark fastsättning fastnar inte dynorna på egen hand. För att placera och säkra dem korrekt, du måste fixa tvättmaskinens kropp i samma horisontella läge och sedan limma ytterligare komponenter med en komposition utformad för att kombinera metall och polymerer . När fästet är fast kan du installera utrustningen på golvet, jämna ut det.

Bild
Bild

DIYare är ganska kapabla att göra antivibrationsställningar på egen hand. Det räcker med att ta tjockt och tätt gummi eller polymermaterial - polyuretan, från vilket en uppsättning enskilda kuddar kommer att skäras för att kompensera för vibrationsbelastningar. Klipp ut delar med en något större diameter än tvättmaskinens ben. Var uppmärksam på materialets tjocklek - det måste vara mer än 1 cm, annars kommer det inte att vara möjligt att kompensera för vibrationsbelastningarna.

Bild
Bild

Självgjorda dynor installeras på lim eller i fri kontakt med benen, höjden kan justeras efter nivå. Så snart önskat resultat uppnås kan du utföra en testkörning av maskinen.

Granska översikt

De som redan har installerat antivibrationsdynor under tvättmaskinen tror att dessa enheter gör livet mycket enklare. Det noteras att efter att ha köpt detta tillbehör minskas problemet med höga ljudnivåer eller förskjutning av utrustning på grund av vibrationer. Tekniker tycker att läktarna är till stor hjälp när en ny maskin eller gammal maskin inte kan jämnas ut korrekt. Deras användning är särskilt effektiv på ett trägolv, där det är nästan omöjligt att helt kompensera för höjdskillnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många påpekar det vibrationsdämpande stativ är ganska billiga . Dom är universal, lämplig för användning med tvättmaskiner av olika märken . Men för väldigt lite pengar kan du köpa en PVC-produkt, som inte tillåter dig att utföra högkvalitativa uppgifter. Om du har ett val bör du föredra silikonprodukter.

Bild
Bild

Alla recensioner är inte lika positiva. Till exempel noteras att med starka vibrationer är det inte möjligt att helt kompensera för "hopp" av utrustning i rummet, men maskinen kommer att röra sig mycket mindre. Alla gillar inte den ganska styva strukturen hos gummikuddarna.

De utför inte sina funktioner tillräckligt bra, dessutom är de mer mottagliga för förstörelse.

Representanter för servicecenter är radikalt emot användning av stativ . Enligt deras uppfattning kan sådana stöd dölja allvarliga problem i teknikens drift, som enkelt kan elimineras med tidig diagnos. Ibland stannar tvättmaskinernas hopp helt efter att transportbultarna har tagits bort, som av någon anledning inte togs bort under installationen.

Rekommenderad: