Installera Ett Akrylbadkar: Hur Man Installerar Det Själv, Hur Man Installerar En Struktur På En Ram, Hur Man Installerar Korrekt

Innehållsförteckning:

Video: Installera Ett Akrylbadkar: Hur Man Installerar Det Själv, Hur Man Installerar En Struktur På En Ram, Hur Man Installerar Korrekt

Video: Installera Ett Akrylbadkar: Hur Man Installerar Det Själv, Hur Man Installerar En Struktur På En Ram, Hur Man Installerar Korrekt
Video: Hur ser SUPERMARKETS ut i KANADA? | BILLIGA vs DYRA stormarknad 🛒 2024, April
Installera Ett Akrylbadkar: Hur Man Installerar Det Själv, Hur Man Installerar En Struktur På En Ram, Hur Man Installerar Korrekt
Installera Ett Akrylbadkar: Hur Man Installerar Det Själv, Hur Man Installerar En Struktur På En Ram, Hur Man Installerar Korrekt
Anonim

En plats för ett badrum bör utrustas i varje hus och lägenhet, bra VVS i badrummet och toaletten hjälper till att uppnå bekvämligheten med att använda dessa lokaler. Om du måste reparera duschen och byta ut allt innehåll, bör du ta hand om rätt val av ny utrustning och korrekt installation. Om du behöver välja ett badkar är det mest populära, relativt billiga och lättinstallerade alternativet akrylprodukten, som kommer att bli en funktionell dekoration i alla duschrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Reparation av alla rum är viktigt, och ännu mer i badrummet, eftersom allt här inte sätts på ett år eller två, men åtminstone i fem eller tio år. Det viktigaste elementet i arrangemanget kommer inte att vara att arbeta med väggytor, utan valet av ett bad och dess korrekta installation. Det finns många alternativ för moderna typsnitt: dessa är varianter av gjutjärn, stål, sten och akryl. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, men den mest populära är nu en akrylprodukt.

För ett akrylbad är det viktigt att skapa rätt vårdförhållanden för att ytan ska vara torr , ren och inte utsatt för slipande material eller frätande kemikalier. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att räkna med långvarig användning och bevarande av korrekt utseende. Fördelen med akryl är att den är mycket lätt, men samtidigt är den lätt att bryta om slagkraften är högre än normalt. På grund av särdragen hos en sådan produkt kommer installationen att vara ett viktigt steg.

Bild
Bild

Att installera ett badrum i akryl i en dusch är ganska enkelt, eftersom det är lätt nog att bekvämt utföra arbete med att installera avloppet och andra manipulationer. På grund av produktens skörhet blev önskan att rädda badet en nödvändighet, för vilken den bästa lösningen är att bygga en ram. Att installera badtunnan i en sådan struktur minimerar risken för sprickor och andra skador på det yttre lagret. I det här fallet är platsen under badkaret helt skummad eller igensatt med mineralull, för att inte skapa ett ihåligt utrymme.

Detta är bara ett av flera alternativ för hur en akrylprodukt kan installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placering för simning anses vara inte mindre populär, men enklare och billigare . på golvet med hjälp av benen, som kan inkluderas eller köpas individuellt baserat på utrustningens storlek och vikt. Om denna metod inte väcker tillförlitlighet kan ett alternativ vara att montera badet på en metallram, som kan beställas för en specifik produkt eller svetsas på egen hand.

Vilket alternativ du än väljer, det viktigaste för en bekväm dusch är en kvalitetsprodukt och rätt vård av den. Om du är noga med att inte släppa in tunga föremål i akrylfonten, kommer det inte att vara något att oroa sig för, badområdet kommer alltid att vara attraktivt och själva processen blir så bekväm som möjligt.

Bild
Bild

Förberedelse av verktyg och material

Processen att installera ett akrylbadkar med dina egna händer kräver att du förbereder platsen där det framtida föremålet kommer att finnas, nödvändiga material och verktyg. Det är viktigt att skapa en fullvärdig arbetsmiljö så att inget stör i rummet, då kommer proceduren att ske i optimal takt och kvaliteten på reparationen blir som bäst.

För ett fullvärdigt arbete med installationen av ett akrylbadkar måste du ha med dig:

  • själva produkten som ska installeras;
  • material för en specifik typ av infästning: ben, ram, tegel;
  • en hammare;
  • Bulgariska;
  • stansare;
  • silikon tätningsmedel;
  • nivå;
  • skiftnyckel;
  • elektrisk tejp eller monteringstejp;
  • korrugerat rör;
  • fästen som badkaret kommer att fästas på golvet eller på väggen.
Bild
Bild

För att reparationsprocessen ska gå rätt är det viktigt att göra allt i en specifik ordning:

  • stänga av vattentillförseln;
  • demontering av det gamla badet;
  • byte av den gamla plommonen;
  • rengöring av avloppshålet;
  • installation av en ny korrugering i avloppsuttaget;
  • smörjning av korrugeringens korsning med avloppet;
  • processen med att jämna ut golvet för ny utrustning.

När allt arbete är klart kan du börja installera den nya akrylprodukten.

Det är bäst att i förväg bestämma vilket installationsalternativ som ska användas för att ha allt du behöver med dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetoder

Installation av badkar har alltid varit en komplex process, som inte kan göras utan proffs. På grund av deras stora dimensioner och tunga vikt kunde bara de som vet vad de ska göra och hur de ska göra hantera metallbehållare. Nya material gjorde det möjligt att skapa en lättare variant av samma VVS -föremål, vilket gjorde det möjligt att arbeta självständigt.

Bild
Bild

Installation av ett badkar i akryl kan göras på flera sätt, beroende på vilken design och material som krävs för det.

Det finns fyra huvudalternativ för hur exakt installationen kan göras, dessa är:

  • användning av ben;
  • installation på en metallram, som måste vara förmonterad;
  • att göra tegelstöd på vilka teckensnittet är placerat;
  • gör en tegelstenpall där produkten sänks.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa alternativ finns det också kombinationer som har sina egna karakteristiska egenskaper. När du väljer rätt typ av installation är det viktigt att ta hänsyn till badets storlek: om måtten är 170x70 cm är alla möjliga metoder lämpliga, för mer kompakta är det bekvämt att lämna benen, eftersom vikten reduceras avsevärt, och för mer skrymmande är det bättre att göra en podium.

Om det inte finns någon erfarenhet av att installera ett badkar, är det bättre att använda professionella tjänster , eftersom produktens material är mycket ömtåligt, och slarv kan leda till en spricka eller ett hål. Dessutom är det nödvändigt att fortsätta reparera arbetet så snart som möjligt efter köpet, eftersom lagring i fel position och under fel förhållanden kan förändra skålens form.

Installationsprocessen i sig är olika för varje alternativ, och innan arbetet påbörjas måste du studera funktionerna i varje för att välja det som är mest lämpligt för specifika förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

På benen

Det enklaste sättet att montera badkaret är att installera det på stödbenen. Ofta ingår de redan och matchas med produkten. För att säkra stöden kräver det vanligtvis inte ett stort antal verktyg, men ibland är det nödvändigt att göra hål för fästelementen. Om situationen tvingar fram sådana åtgärder, så tas borren för träarbete och hålet görs vid låga verktygshastigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att installera benen i sig kokar ner för att säkra dem säkert och placera dem på rätt plats, vilket ger den nödvändiga höjden för installation av rör och en sifon.

I grunden består arbetet av två steg

  • Processen att fästa benen, som installeras på speciella platser som tillhandahålls av tillverkaren. Vanligtvis är de märkta med en speciell klistermärke eller någon form av symbol så att du enkelt kan identifiera landningsplatsen för stöden. I vissa fall är fästhålet redan borrat, och i vissa fall är det inte. Det är viktigt att använda exakt de tilldelade platserna och göra hål där det krävs, annars fördelas vikten av en persons kropp under badet ojämnt över badet och det skadas.
  • Processen att justera stödbenen. Nästan alla moderna konstruktioner som innebär installation på stöd kan justeras i förhållande till höjden från golvet. Detta gör det möjligt att anpassa VVS till behoven hos de boende. Höga människor tycker att det är bekvämt att ha en badtunna mer än 15 cm från golvet, och personer med en genomsnittlig höjd och under den kommer att behöva sänka botten något mindre än standardhöjden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är att installera badkaret på väggen och sedan börja skruva benen. Nästa steg är produktens inriktning längs en horisontell linje, för vilken byggnadsnivån, som är placerad på badets sida, är användbar. Processen att justera stöden i den färdiga formen utförs med en skiftnyckel.

När skålens höjd är på den optimala nivån fixeras benen, och arbetet går till väggen, som produkten också måste fästas på. För denna process är det nödvändigt att förinstallera krokar av plast eller metall och senare använda dem för att skruva fast badkaret på väggen. När arbetet är gjort är det sista steget att täta fogarna, vilket görs med silikonfog.

Det bearbetar alla leder i badet med väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På ramen

Om det finns en önskan att göra ett pålitligt fäste för ett akrylbadkar, är installationen med hjälp av en ram den mest lämpliga. Denna process är inte alltför komplicerad, men den kräver kunskap om frågan och strikt efterlevnad av instruktioner.

Låt oss överväga handlingarnas ordning

  • Montering av ramen. Denna design köps i förväg, instruktionerna för den studeras. Med hjälp av självgängande skruvar, som ingår i satsen, vrids del för del.
  • Installation av den färdiga strukturen på badet. För denna process måste den vändas och sedan sättas på ramen. Fixeringen utförs med hjälp av ställningar och stift som skruvas fast på badkaret. De måste placeras från mitten, först - de nära väggen, det ska vara två av dem, och sedan - två från frontpanelen, de behöver tre.
  • När det var möjligt att fixa ramen skruvas plastben med draglager fast på den färdiga strukturen, som reglerar höjden på hela produkten, som inte får vara högre än 65 cm.
  • Först då kan badkaret vändas och kontrolleras om alla element är korrekt installerade och om badtunnan är plan.
Bild
Bild
  • Om det behövs kan badbehållaren fästas ytterligare på väggen med en metallkrok eller hörn.
  • Nästa steg är att ansluta sifonen och överflödet.
  • Efter att ha fått en nästan komplett struktur kan du börja installera mixern, som måste väljas korrekt baserat på de funktioner som den kommer att utföra i rummet.
  • För att dölja typ av installation och typ av metallkonstruktion från utomstående är det bättre att installera en dekorativ skärm. Det kan vara plast, trä, med dekorativa plattor, allt beror på preferenser och möjligheter.

Med en ram kan du fixa badet säkert och förhindra att det rör sig. Dessutom fördelas massan av den som badar bättre på detta sätt, och skålen är definitivt inte deformerad.

För att undvika vattenbuller på ytan är det möjligt att fylla utrymmet under badkaret, vilket ger en ljudisolerande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På stöd

Du kan montera ett akrylbadkar inte bara på benen och en ram, utan också på stöd. Det mest praktiska alternativet för dem skulle vara en enkel tegelsten. Med bara tolv bitar kan fyra stöd sättas upp, på vilka badtanken kan installeras. Till skillnad från pallen, som också kräver en tegelsten, är strukturen i detta fall lätt och skapar inte onödigt tryck på duschgolvet.

För att sätta badet på stöd måste du följa en viss åtgärdssekvens

  • Efter att ha demonterat allt som är överflödigt i rummet måste du ta in nytt VVS, det är bättre att inte packa upp det för att inte skada det och sedan göra märken för framtida stöd.
  • Det är nödvändigt att rationellt fördela stöden i förhållande till badets längd. Om den är stor bör tre kolumner placeras i längd, om den är liten räcker det med två. Det är viktigt att placera ett under badkaret på botten och två vid produktens kanter.
Bild
Bild
  • Efter markering, ta bort teckensnittet och börja lägga ut inläggen. Deras höjd bör inte vara mer än 20 cm så att badkaret inte är högre än 65 cm över golvnivån.
  • Teglet placeras på en murbruk, som ska torka i minst 12 timmar, men det är bättre att vänta 24 timmar för att vara helt säker på strukturens styrka.
  • När stödet är klart installeras badet. Det är viktigt att fylla skarven med teglet med silikonfog.
  • För tillförlitlighet är det nödvändigt att installera metallhörn eller krokar som teckensnittet är monterat på.

Om du är orolig för värmeledningsförmågan eller styrkan hos akrylmaterialet kan du täcka botten av badkaret med skum före installationen för att undvika dessa problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

På pallen

Om det finns en önskan att göra en vacker och, viktigast av allt, pålitlig struktur för ett akrylbadkar, då är det bästa sättet att bygga en podium, särskilt om detta är ett kantigt alternativ för att placera VVS -armaturer. Detta kräver en ganska stor mängd tegelstenar och ett antal andra verktyg. Om du följer alla steg korrekt kan du få ett anständigt resultat.

Installationsarbetet består av flera steg

  • Demontering av allt främmande och onödigt i det nya duschrummet. Slipning av nytt VVS i film och installation på avsedd plats. I detta fall, förutom referenspunkten för konstruktionen av ramen, bör platsen för avloppet också noteras.
  • Konstruktionen av ett podium av tegel med en speciell lösning görs tills höjden på den färdiga strukturen är 60 cm.
  • När tegelverket är klart, med hjälp av plywood som är resistent mot fukt, skärs en ram, som är något högre i höjd än podiet, för att täcka området av skum mellan tegelverket och badrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett tegelstenpall måste täckas med ett lager skum och plywood fäst vid det.
  • Installera badkaret på det färdiga podiet och kontrollera jämnheten i strukturen med en nivå.
  • För att skummet ska stelna korrekt måste du ta vatten i badet, ungefär hälften och vänta ungefär en dag.
  • Anslutning av badtanken till ett avlopp med ett överflöde och montering på ett färdigt podium med hjälp av hörn eller krokar.

När du installerar VVS av denna typ bör du inte göra några sluttningar mot avloppet, eftersom detta redan är föreskrivet i designen av själva produkten.

För att ge podiet ett komplett utseende kan du kakla det med dekorativa plattor direkt på tegelstenarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade alternativ

För att inte överbelasta golvet i lägenheten med installationen av podiet kan du skapa ett starkt och pålitligt stöd för akrylbadkaret med ben och tegel samtidigt. Det är viktigt att korrekt beräkna höjden på tegelstrukturen och höja teckensnittet till samma höjd med benen. Det är inte lätt att klara sådant arbete, men om du vill och försöker är det möjligt.

För att underlätta uppgiften måste du initialt lägga badskålen på benen . och välj den optimala höjden för detta VVS, varefter avståndet mellan golvet och botten av badet bestäms. Detta gör det möjligt att förstå vilken bredd och höjd tegelverket kommer att ha. Tegelstrukturen bör inte placeras nära badets botten; ett mellanrum på en centimeter måste lämnas mellan dem, som senare fylls med skum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda ett annat alternativ när en platt bas uppförs från tegel, som fungerar som stöd för botten, och benen redan fixar hela strukturen så att den inte vacklar och står säkert.

I det här fallet bör du inte heller låta tegelstenen komma i kontakt med botten och lämna ett gap för skummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

  • Om ett akrylbadkar ska installeras i duschrummet, som kommer att ersätta badkaret i gjutjärn, är det viktigt att känna till funktionerna i att arbeta med nytt material och bestämma vilken installationsmetod som är mest lämplig under specifika förhållanden. Efter att ha utfört demonteringsarbete måste du först och främst städa upp väggen, jämna den och spackla.
  • Det är ganska enkelt att installera akryl VVS på egen hand, eftersom det är lätt, men det är bättre att ha en assistent som hjälper till med all transport av produkten, vilket skyddar det bräckliga ytan på det nya badet från skador.
  • När du installerar en badtunna är det första du måste ta hand om i linje med golvnivån så att strukturen är säker och kontrollera höjden på benen så att badet inte vinglar. När du installerar en produkt på en tegelbas är det viktigt att övervaka stödnivån efter varje nytt lager så att det inte blir snedvridning av VVS senare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte kan åtgärda detta problem bör du överväga att ändra installationsmetoden för produkten . Om det finns en önskan att se till att badtanken inte svänger alls, då är det bästa alternativet att bygga en podium. Detta alternativ är perfekt för invånare på första våningen eller ett privat hus, och i gamla höghus är det bättre att avstå från en så stor viktning av husets golv.

Om det inte är möjligt att bygga något skrymmande kan förstärkning av akrylbadkaret göras med en metallram eller en kombinerad version med ben och tegel. Valet av alternativ beror på färdigheter och förmågor, arbetsförhållanden och typsnittets storlek. Efter avslutat installationsarbete är det nödvändigt att stänga badkarets korsning med väggen. Detta kan göras med ett tätningsmedel. Men det är bättre att använda ett plasthörn, som vid basen skärs i 45 grader så att du kan limma det jämnt på ytan

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av badkaret bör vara komplext, med hänsyn tagen till parametrarna för badkarets bottenhöjd från golvet, så att avloppet och sifonen kan monteras fritt och säkerställa optimal användningskomfort. Medelhöjden på skålen i duschen bör vara mellan 50 och 60 cm för personer med en genomsnittlig höjd och 70 cm för långa personer. Ramen, benen, stödet eller podiet bör endast sättas upp efter att den optimala höjden för medlemmar i en viss familj har mätts, med beaktande av alla dess funktioner, närvaro av barn eller personer med funktionsnedsättning

Du kommer att lära dig mer om hur du installerar ett akrylbad i följande video.

Rekommenderad: