Grunden För En Förlängning Till Huset: Hur Man Fyller Det Korrekt, Hur Man Installerar Skruvhögar För Verandans Bas Med Egna Händer, Sluttande Eller Pelare - Vilket är Bättre

Innehållsförteckning:

Video: Grunden För En Förlängning Till Huset: Hur Man Fyller Det Korrekt, Hur Man Installerar Skruvhögar För Verandans Bas Med Egna Händer, Sluttande Eller Pelare - Vilket är Bättre

Video: Grunden För En Förlängning Till Huset: Hur Man Fyller Det Korrekt, Hur Man Installerar Skruvhögar För Verandans Bas Med Egna Händer, Sluttande Eller Pelare - Vilket är Bättre
Video: GoliathTech Screw Piles 2024, Maj
Grunden För En Förlängning Till Huset: Hur Man Fyller Det Korrekt, Hur Man Installerar Skruvhögar För Verandans Bas Med Egna Händer, Sluttande Eller Pelare - Vilket är Bättre
Grunden För En Förlängning Till Huset: Hur Man Fyller Det Korrekt, Hur Man Installerar Skruvhögar För Verandans Bas Med Egna Händer, Sluttande Eller Pelare - Vilket är Bättre
Anonim

Ägare av privata hus lägger ofta till ytterligare lokaler i huvudstrukturen. Behovet av att utöka det användbara området uppstår under driften av huset, vilket ökar familjen, uppkomsten av ekonomiska möjligheter och ägarnas önskan. Tillägg har olika syften, i alla fall måste de stå på en solid grund, en grund. Enligt byggnormer anses en förlängning vara alla rum utanför huvudväggarnas gränser.

Bild
Bild

Särdrag

Svårigheten med tillägg av ytterligare lokaler är närvaron av en redan färdig gammal byggnad som redan har genomgått krympning, har vissa defekter och designfunktioner. Alla dessa punkter bör beaktas vid utformningen av ett tillägg. Det är nödvändigt att inte bara fästa ett solidt och harmoniskt lämpligt rum till resten av ensemblen, utan också att skada det redan färdiga huset, inte att bidra till dess deformation eller förstörelse. Fel och felberäkningar i konstruktion och uppläggning av grunden är oacceptabla, vilket leder till allvarliga konsekvenser och problem för hela byggnaden.

Det är mycket viktigt att fast förankra de nya och gamla stiftelserna.

Bild
Bild

Det finns två sätt att ansluta baser

  • Expansionsfogen är enkel i design, lämplig för alla typer av fundament, billigare. I detta fall är båda fundamenten oberoende av varandra vid krympning eller deformationsbelastning. Ett lager av vattentätning, värmeisolering läggs mellan huvudstrukturen och den bifogade, och en expansionsfog bildas. Med denna metod måste taket på förlängningen vara separat.
  • Styv förstärkning är mer pålitlig och hållbar, den används för gamla byggnader som helt har genomgått krympning, i åldern från 15 år, i närvaro av en högkvalitativ grund. Anslutningen görs med metallbeslag. Om en ny och redan färdig byggnad planeras att kombineras under ett gemensamt tak, är bunten nödvändigtvis stel. Det enda hindret för att använda denna metod är markhöjning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När man bygger uthus för olika ändamål är det värt att överväga funktionerna i strukturerna, markens egenskaper, typen av grund för det gamla huset. Olika typer av fundament används som skiljer sig åt i prestandateknik och tekniska egenskaper. Det rekommenderas att välja samma typ av bas för de nya lokalerna som för det redan byggda huset. Alltför olika egenskaper kan leda till olika sänkningar, deformationer och till och med kollapsen av hela byggnaden.

Bandfundamentet tål både en lätt veranda och en tung struktur. För att fördela lasten jämnt och för att undvika deformationer måste bandets bas vara en sluten slinga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Columnar foundation används vid konstruktion av lätta konstruktioner , det är prisvärt och enkelt att implementera. Vertikala pelare ligger på ett avstånd av 1, 5-3 meter från varandra. Tegel eller armerad betong används som material i pelarmetoden. Lärketrä används sällan, eftersom det är dyrt och ruttnar med tiden. Trots att den är bunden med en grill är den pelarformade basen instabil. När du anordnar en pelarsockel kan du inte gräva en källare, vilket är den enda nackdelen med denna enkla och pålitliga bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvhögar, i kombination med förstärkning eller extra tejpkontur, har hög bärighet och tål tunga kapitalstrukturer. De är gjorda av armerad betong, stål, asbest eller trä. Högarna vilar på djupa bärande lager i jorden, så att de inte utsätts för förskjutning eller deformation på grund av höjning. Denna grund kommer inte att sjunka.

Bild
Bild
Bild
Bild

TISE -tekniken har ett antal fördelar . Det liknar konstruktionen av en pålfundament på grund av höga armerade betonggaller. Men det finns också nackdelar.

Detta är en ny teknik som fortfarande studeras på lång sikt, men som redan är ganska populär bland byggare på grund av dess prisvärdhet och mångsidighet.

Högarna är utrustade med en speciell förlängning i slutet, den så kallade hälen. Det förhindrar pålarna från att stiga när jorden höjer sig och tillåter konstruktion att utföras under permafrostförhållanden och ökad seismisk aktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om huvudhuset ligger på en flytande platta, är det nödvändigt att fästa ett nytt rum på samma oberoende platta och lägga en expansionsfog mellan dem.

Fast anslutning är möjlig om skivans tjocklek är mer än 400 mm , eller plattan sticker ut utanför basen på minst 300 mm, i detta fall exponeras armeringen med delvis förstörelse av betongen och svetsas till armeringen av den nya basen. Den monolitiska plattan är hållbar och tål perfekt de svåraste byggnaderna, även på svåra jordar.

Bild
Bild

Urval för olika byggnader

För att välja rätt bastyp för tillbyggnaden bör du först studera tillståndet och dimensionerna på basen i huvudbyggnaden, typen av jord. Du kan göra detta själv. För att göra detta, bredvid det gamla huset, måste du gräva ett hål med måtten 100x150 cm. I pelargrunden mäts högarnas djup och deras dimensioner, i remsunderlaget - bredden på sulan och höjd.

Om grunden för huvudbyggnaden är tejp, bör den intilliggande vara gjord tejp, om stapel, då den extra bör vara densamma.

Detta kommer att ge lika villkor för krympning och ge större bindning till hela bindningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lätta ramförlängningar till ett trähus räcker det med ett budgetalternativ med en pelarsockel . Denna bas är lämplig för alla lätta typer av verandor, terrasser, verandor, omklädningsrum och vestibuler. Djupet på den nya och gamla grunden måste vara lika. På träskmarker med hög grundvattennivå bör en hög eller pelargrund väljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelhus har oftast en remsgrund, därför rekommenderas det också att fästa en remsunderlag. Flera typer av ledband bildas mellan baserna.

  • Stabil anslutning av stiftelser med en sluten kontur. För ett sådant bunt är det nödvändigt att borra hål i den färdiga tejpen till ett djup som är lika med 35 diametrar på anslutningsarmeringen. De är arrangerade på ett förskjutet sätt i två lager, sedan sätts stavar 70-100 cm långa in i hålen. Det är möjligt att fixera armeringen i det gamla fundamentet med kilmetoden, när snitt görs i slutet och när de drivs i betong, kilning uppstår eller ett kemiskt ankare används. Sedan görs bandet med stavarna i den nya förstärkningsburen.
  • Om en ny grund planeras med en öppen krets, görs en stel anslutning endast vid lederna med den befintliga grunden.
Bild
Bild
  • Den tekniska sömmen med en sluten tejpslinga är gjord av 5 cm tjocka expanderade polystyrenark, som läggs mellan de två baserna och samtidigt är ett vertikalt element i den permanenta formen.
  • En öppen krets med en teknisk söm är anordnad enligt ovanstående schema, endast isolering placeras vid kretsarnas korsningar.
Bild
Bild

Det är möjligt att fästa lokaler från skumblock till befintliga byggnader av material.

Skumbetong har låga krymphastigheter och låg vikt; du kan bygga bilagets väggar från den på egen hand utan inblandning av erfarna byggare.

Om huset har en källare och flera våningar, byggnadens väggar är bredare än 40 cm, jorden är komplex och tunga laster planeras, är det bästa alternativet en bas i form av en platta, där lasterna är fördelat på hela området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga material

Du måste noggrant förbereda inför ordningen av grunden för förlängningen.

Studera de initiala parametrarna, skapa ett projekt, beräkna en uppskattning, förbered de nödvändiga verktygen och materialen:

  • cementklass M300;
  • dräneringssand;
  • stång för förstärkning med en diameter på 10 mm;
  • formbrädor;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fästelementspikar;
  • grus för att skapa en kudde;
  • rep och pinnar för märkning;
  • bindningstråd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenproduktion

Det vanligaste är bandfundamentet, som kan användas för att bygga en veranda och en förlängning till ett befintligt hus av vilken design som helst, från ett ljust lusthus till ett tungt tvåvåningshus. Det kan kopplas till en befintlig grund.

För att korrekt fylla den med dina egna händer måste du studera tekniken och slutföra alla stadier av arbetet

  • Gör markeringar med insatser och rep, kör i pinnarna runt förlängningens omkrets, dra i snöret.
  • Demontera det befintliga blindområdet, ta bort isoleringen om den har lagts.
  • Gräva en gräv med repmärken och måldjup.
  • Som dränering måste du göra en sand- och gruskudde, tampa den försiktigt.
  • Montera formen från brädorna, stöd den på utsidan med specialstöd och inuti med distanser för att förhindra förskjutning under hällning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installera förstärkning i diket, anslut det med tråd i form av ett galler, som ska vara 20 cm över marken.
  • Borra 35 cm långa blindhål i det färdiga fundamentet i det gamla huset för att ansluta baserna.
  • Lägg förstärkningen i hålen, kila stavarna i ändarna och knyt dem till den nya ramen. Gör sålunda en stel koppling av fundamenten.
  • Om det beslutas att göra en expansionsfog läggs breda värmeisoleringsark mellan baserna.
  • Häll lösningen, torktiden och härdningstiden är 3-4 veckor. Under denna tid är det nödvändigt att fukta jorden bredvid formen, då torkar betongen jämnt, utan sprickor eller deformationer.
  • Efter att betongen torkat läggs ett lager av vattentätning, sedan väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om jorden på platsen är svag och verandan eller lusthuset är ganska tungt, är det vettigt att göra en högfundament. En massiv öppen spis inbyggd i väggen, en pool, en tvåvåningshus kan ge en stor belastning.

Högfundamentet är tillverkat enligt följande:

  • skruvhögar begravs i jorden så att deras övre del sticker ut över ytan;
  • speciella stödkuddar är fästa ovanpå;
  • med hjälp av en stång eller ramram kombinerar de alla skruvstöd till en enda struktur;
  • Noggrann kontroll av höjdskillnader vid installation av skruvhögar är mycket viktigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid förlängning av en paviljong med pool måste du:

  • markera verandans dimensioner och själva poolen;
  • gräva en grop under skålen och lägg till 1 meter till längden och bredden för att utrusta sidokuddarna och låta byggare passera;
  • gropens väggar grävs med en liten lutning för styrka;
  • en dräneringskudde hälls i botten, vattentätning och värmeisolering av skålen läggs;
Bild
Bild
  • installera en skål, till exempel gjord av glasfiber, leverera sedan kommunikation och installera element som inte kommer att vara tillgängliga i framtiden;
  • sedan monteras de inbäddade elementen i paviljongstödet och förstärkningen av den monolitiska grundplattan. Inuti förstärkningen läggs ledningar och rör under avloppsstegen;
  • hällning sker med betong M300;
  • en expansionsfog läggs i korsningen med det gamla huset.
Bild
Bild

Bra tips från proffsen

För att undvika misstag, bygg en solid och pålitlig förlängning, du kan använda rekommendationer från erfarna byggare och få ett utmärkt och hållbart resultat.

  • Markanalys gör att du kan bedöma lasterna korrekt och förutsäga markhöjning och krympning av strukturen som uppförs. Valet av bastyp påverkas av grundvattennivån, frysdjupet.
  • I pelarfundamentet, trots bandet, finns det instabilitet för belastningar, därför är en teknisk söm, och inte en stel bunt, den rätta lösningen.
  • Enligt byggregler är minimiavståndet mellan högar med skruvbas 1 m, och vid användning av uttråkade pålar är det från tre diametrar. Avståndet från den färdiga remsan eller plattfundamentet till närmaste hög bör vara minst 30 cm.
Bild
Bild
  • Om ett gemensamt tak är planerat i båda delarna, behövs definitivt en stel bunt med fundament. Om en expansionsfog görs mellan fundamenten måste taket vara oberoende.
  • Bredden på diket bör vara 30 cm mer än väggarnas bredd, för att ta hänsyn till formbrädornas bredd, och djupet på sandjord bör vara minst 30 cm, på lerjord - 1 m.
  • Den pelarformade basen måste vara vattentät genom att linda stolparna med takmaterial under basen och från sidorna. Det är möjligt att använda färdiga FBS-block.

Rekommenderad: