Bläckstrålepapper (16 Foton): Glansigt, överförings-, Dekal Och Andra Typer. Vilket Papper är Lämpligt För Färgutskrift Av Fotografier Och Vykort?

Innehållsförteckning:

Video: Bläckstrålepapper (16 Foton): Glansigt, överförings-, Dekal Och Andra Typer. Vilket Papper är Lämpligt För Färgutskrift Av Fotografier Och Vykort?

Video: Bläckstrålepapper (16 Foton): Glansigt, överförings-, Dekal Och Andra Typer. Vilket Papper är Lämpligt För Färgutskrift Av Fotografier Och Vykort?
Video: A4 Double Sided Glossy Photo Paper 180g 2024, Maj
Bläckstrålepapper (16 Foton): Glansigt, överförings-, Dekal Och Andra Typer. Vilket Papper är Lämpligt För Färgutskrift Av Fotografier Och Vykort?
Bläckstrålepapper (16 Foton): Glansigt, överförings-, Dekal Och Andra Typer. Vilket Papper är Lämpligt För Färgutskrift Av Fotografier Och Vykort?
Anonim

Presentabel typ av dokument och högkvalitativ utskrift beror inte bara på utskriftsteknologin, moderna bläckstråleskrivare, utan också på vilken typ av papper som används. därför valet av en viktig förbrukningsvara kräver uppmärksamhet och kunskap om funktionerna.

Om du väljer papper av låg kvalitet med en gulaktig nyans, med dammpartiklar på arken, grova kanter, leder detta till en försämring av kvaliteten på den tryckta texten och till eventuella tekniska problem med tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Valet av utskriftsmaterial beror direkt på dess yttre egenskaper . Vit papper för en bläckstråleskrivare kommer att vara dess främsta fördel. Utskriften på dessa ark kommer att se ljus och skarp ut. Dessutom hon måste uppfylla kriterierna för densitet, jämnhet, opacitet, styvhet och storlek.

Därför producerar ledande tillverkare av utrustning skrivare omedelbart med det rekommenderade typer papper med optimal vikt - cirka 90 g / m². På förpackningen kan du hitta speciella inskriptioner eller märken, de betonar syftet. Högre indikatorer på denna parameter indikerar överdriven hårdhet kan dess ark fastna i skrivaren och till och med bryta patronerna. Papperet skiljer sig också i beläggningstyp:

  • matt;
  • glansig;
  • halvmatt;
  • superglansigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bilden ska vara läsbar måste arken som de kommer att skriva ut ha tillräcklig ljusstyrka, utan märkbar sprödhet och hög elektrisk konduktivitet så att de inte hänger ihop.

Visningar

Varje papperstyp har sin egen applikation och olika nyanser . På matt arkens yta kommer inte att bländas av ljus, deras ytskikt är mer motståndskraftigt mot mindre repor, men kommer att blekna tillräckligt snabbt. Bilder av detta utförande rekommenderas att lamineras. Glansig papper visar bra motståndskraft mot ljus och fukt, är tätare. Nackdelarna inkluderar bländning från belysning och synlighet av fingeravtryck. På superglansigt sorter, mycket rika bilder och fotografier erhålls.

För att överföra bilder till bomullstyg, använd överföra papper. Förutom bläckstråleskrivaren används dessutom ett strykjärn och en värmepress. Denna typ av ark används också för att skapa etiketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföring av fotografier, ritningar eller grafik till en keramisk yta görs med dekalpapper med specialtoner, som ger ett bestående och effektivt resultat.

Själva processen kräver inte stora produktions- eller materialkostnader . En lackakrylbeläggning appliceras över dekalen för dekoration. Dekalmetoden är tillförlitlig, bilder och inskriptioner håller i flera år, tål termisk och mekanisk påfrestning. Dekalpapper används också för att dekorera porslin eller glasföremål, ibland med denna teknik appliceras ritningar på hushållsapparater och sportutrustning.

Bild
Bild

Vanligt papper som har gått igenom processen med att applicera flera lager av krita eller kaolin kallas överdragen … Det är efterfrågat på grund av dess mjukhet, densitet och vithet. Används i tryckerier för tryckning av glansiga tidskrifter, flygblad och broschyrer. Vid utskrift på bestruket papper sprider färgerna sig inte, de absorberas väl.

Utskrift på en skrivare med OH -film har funnits länge . Med vissa höga kostnader är sådan utskrift efterfrågad. Syntetiskt plastpapper tillverkad av polypropenfilm. Fläckfri utskrift. Arken är något deformerade, jämna och gör att du kan få detaljerade och färgglada bilder. Egenskaper av denna typ är lämpliga för visitkort som behåller sina presentationskvaliteter under lång tid.

Professionellt dubbelsidigt papper har topp matt finish , flera typer av lager. Det används ofta för tillverkning av reklamartiklar och banners.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formater och storlekar

En bläckstråleskrivares möjligheter och syftet med tryckta produkter avgör format på ark som används.

Den universella och populära storleken är A4 . För reklamartiklar storlekarna 15x21 och 10x15 används också. Professionella skrivare skriver ut A3 -format … Det finns också rulla papper för utskrift.

Moderna enheter låter dig ställa in nödvändiga inställningar.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Fotopapper måste uppfylla kraven för en specifik färgåtergivning , fuktmotstånd och optimal upplösning … Därför baseras urvalskriterierna på vilken typ av utskrift som behöver släppas.

Fotopapper har följande modifieringar, som skiljer sig åt i graden av blank glans:

  • halvmatt
  • satin
  • superglans.

För fotoutskrift i färg, papper med satin finish ger en dämpad glans.

Bild
Bild

För vykort versionen med en imitation av en matt struktur kommer att vara optimal, utan att betona en stark glans. För flygblad för bild- och reklamändamål är det bättre att använda bestruket papper med en blank yta för större ljusstyrka.

Tillsammans med det populära vita papperet, vid tillverkning av vykort, färgad , använder ofta design, med olika typer av texturer.

När du beställer dekorativa alternativ för produkter ges företräde åt materialet som kommer att betona produktens exklusivitet med dess mönster och struktur.

Rekommenderad: