Tak I Köket-vardagsrummet (49 Bilder): Sträcktak I Modern Stil I Vardagsrummet Kombinerat Med Köket, Design Av Gipsskivor

Innehållsförteckning:

Video: Tak I Köket-vardagsrummet (49 Bilder): Sträcktak I Modern Stil I Vardagsrummet Kombinerat Med Köket, Design Av Gipsskivor

Video: Tak I Köket-vardagsrummet (49 Bilder): Sträcktak I Modern Stil I Vardagsrummet Kombinerat Med Köket, Design Av Gipsskivor
Video: Styla vardagsrummet! - Inred med mig || Hemma hos Falk 2024, April
Tak I Köket-vardagsrummet (49 Bilder): Sträcktak I Modern Stil I Vardagsrummet Kombinerat Med Köket, Design Av Gipsskivor
Tak I Köket-vardagsrummet (49 Bilder): Sträcktak I Modern Stil I Vardagsrummet Kombinerat Med Köket, Design Av Gipsskivor
Anonim

Ett av de största problemen med stadslägenheter som byggdes under sovjettiden är deras lilla storlek. Små rum, en liten entré och ett knappt kök. Därför bestämmer många hemmafruar vid renovering att kombinera kök och vardagsrum. Och ägarna till lägenheter i moderna nybyggnader får tvärtom ett stort, redan kombinerat kök och vardagsrum vid köp. De vill alla ordna ett sådant utrymme ordentligt och dela det kompetent i zoner med olika funktioner, samt välja takbeläggningar så att de harmoniskt smälter in i rummets övergripande stil.

Bild
Bild

Typer av tak

Renovering av lokaler börjar från taket. Här är olika alternativ möjliga: du kan helt enkelt vitkalka, måla, tapetera eller, om ekonomin tillåter det, njuta av mer komplexa mönster av innovativa material. Allt beror på takhöjden ovanför golvet och rummets allmänna stil. För rum med lågt i tak kan du välja ett alternativ baserat på utvecklingen under förra seklet och dina egna möjligheter och preferenser.

Vitkalkade tak brukade finnas i varje lägenhet och kräver inte stora ekonomiska kostnader eller specialkunskaper. Whitewash används som beläggning, vilket är ett absolut miljövänligt material. Om du vill ha färger i interiören, lägg bara till färgen på önskad nyans i lösningen. Det här alternativet är inte en modetrend, men det är idealiskt för rum med lågt i tak. Den enda nackdelen med en sådan vitkalkad beläggning är dess bräcklighet. De lagar ju mycket i köket, det finns en gasspis och därför "absorberar" alla beläggningar inte bara lukt, utan blir också smutsiga. Därför måste du ibland tvätta taket om och om igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgbeläggning gäller inte heller komplexa och dyra ytor. Innan du målar måste du jämna ut takytan med speciella byggnadsblandningar så att färgen ligger i ett jämnt lager. Vattenbaserade färger används för beläggning: de är inte för dyra, inte särskilt farliga och enkla att använda. Butiker ger ett brett utbud av färger för dessa material. Det är lätt att rengöra de målade taken för damm, men det kommer inte att vara möjligt att bli av med fläckarna på dem, så du måste upprepa färgningsproceduren igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klistra in taket med tapeter även lämplig för kök-vardagsrum med lågt i tak. I järnaffärer kan du hitta olika alternativ för non-woven tak tapeter, inklusive för vidare målning. Men det kommer att ta längre tid att pyssla med ett sådant tak, och det blir fler kontantkostnader. Att klistra in väggarna är mycket enklare än att klistra i taket: för det första måste takets yta för att klistra vara helt plan, annars blir det inte möjligt att gå med i ritningen och göra sömmarna osynliga, och för det andra kan en person inte limma taket, så du måste ringa efter hjälp vänner som är bekanta med denna typ av arbete, eller anlita specialister. Förutom de beskrivna nackdelarna finns det också nackdelar - tapeten "absorberar" perfekt all kökslukt och smuts och gillar inte hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I rum med högt i tak kan du också använda de ovan beskrivna efterbehandlingsmetoderna, samt överväga mer moderna lösningar. Gipsskivans lock är ett gångjärn. Det ger gott om möjligheter att genomföra alla designidéer. Det finns många fördelar med sådana designalternativ:

  • gångjärnsstrukturer hjälper till att dölja eventuell grovhet, oegentligheter och samtidigt elektriska ledningar eller luftkanaler;
  • gipsskivor är lätta, men mycket starka och hållbara;
  • gips hjälper till att skapa utrymmen på flera nivåer i taket, vilket hjälper till att zonindelning av rummet och dessutom visuellt ökar takhöjden;
  • underhåll av upphängda strukturer kommer inte att vara svårt;
  • gips är lämplig för kalkning eller efterföljande målning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Undertak gjorda av gipsskivor i kombination med olika lampor kommer att betona originaliteten i interiören i ditt kök-matsal. Naturligtvis kommer detta designalternativ att kosta betydligt mer än att tvätta, måla och tapetsera, men du gör inte reparationer på en dag. Det finns också andra fördelar.

Sträcktak är ett av de moderna sätten för inredning. De ser bra ut. De, liksom gipsskivor, är upphängda. Grunden för sådana beläggningar är en speciell PVC -film, som sträcks med en speciell pistol, varm eller kall. Denna film har många färgalternativ och tre yttexturalternativ (blank, matt, satin). Det finns många fördelar med att använda dem.

  • Låter dig skapa utrymmen i flera nivåer i taket, vilket hjälper till att fokusera på olika delar av köket-vardagsrummet.
  • Sträcktak kommer att rädda dig från oväntade "översvämningar" från grannar uppifrån, eftersom filmen är mycket hållbar och inte absorberar vatten.
  • Alla konstruktionskonstruktioner i huset (elektriska kablar, rör) kan enkelt döljas bakom sådana ytor.
  • De är hållbara och förlorar inte sitt vackra utseende.
  • Deras ytor är lätta att rengöra om de blir smutsiga, kom ihåg att vassa föremål inte ska användas vid rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sträcktak blir sömlösa om takets längd inte överstiger 5,5 m. Om mer, är sammanfogningen av dukarna oundviklig. Naturligtvis är detta designalternativ det dyraste, och för installationen måste du spendera mycket tid och anlita specialister, men i slutändan får du ett perfekt platt och vackert dekorerat tak.

Bild
Bild

Kombinationer av gipsskivor och spänningsytor är möjliga om du har ett kombinerat kök-vardagsrum.

Designalternativ

När du planerar utformningen av taket i köket-vardagsrummet är det viktigt att ta hänsyn till alla funktioner i rummet, dekorationsstilen och familjemedlemmarnas personliga önskemål. Enkla regler avgör ditt val.

  • Om köket är väldigt litet kan det inredas i mörka färger. Mörka tak är mer praktiska eftersom de är minst märkbara för smuts. Dessutom kommer det i vissa fall att bidra till att visuellt öka djupet i utrymmet.
  • Du bör inte använda mörka toner i rum som är dåligt upplysta, och vice versa, ljusa toner i de fall då rummet är väl upplyst.
  • Färgade tak hjälper till att göra en ljus accent på ett av områdena i köket-vardagsrummet. Men samtidigt ska man inte glömma att inte alla färgkombinationer är lämpliga att använda.
  • Glöm inte att varje färg bär sin egen känslomässiga belastning: grönt lugnar, blått lindrar muskelspänningar, orange piggar upp. Vita, blå eller gula färger ökar utrymmet. Orange och brunt, å andra sidan, kommer att begränsa det. När du använder blått, glöm inte att det visuellt kan minska takhöjden. Med hjälp av detta kan du applicera ljusare och mer glada färger i köket och dekorera vardagsrummet i mer dämpade pastellfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I vardagsrummet är varma färger lämpliga i designen. I köket kan du använda kalla toner, eftersom det redan är ganska varmt där från spisen.
  • Välj färg på taket för att matcha väggdekorationen endast när du vill öka utrymmet i rummet.
  • För taket i matlagningsområdet kan du välja blanka ytalternativ och för vardagsrummet tvärtom matt. Denna kombination kommer kompetent att dela upp utrymmet i delar.
  • Hängande konstruktioner av gipsskiva i kombination med sträcktak skapar en smidig övergång mellan två rum. Korrekt vald belysning på olika nivåer skapar en känsla av lätthet.
  • Sträcktak med bilder av den blå himlen och trädkronor kommer att se väldigt vackra ut i vardagsrummet. Således kommer de närvarande att känna att de är i naturen. LED -belysning runt omkretsen eller inuti sträckytan skapar känslan av diffust solljus.
  • I rum i klassisk stil med lågt i tak kommer vitkalkade ytor i kombination med dekorativa stuckaturelement att se väldigt bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För reflektion . Efter att ha fattat beslutet att kombinera köket och vardagsrummet till en enda helhet måste du komma ihåg att det här alternativet ger dig inte bara vinst i rymden, utan också medför ytterligare problem. Om du lagar mycket och ofta kommer alla dofter och föroreningar från köket direkt in i vardagsrummet, vilket innebär att du kommer att ha mer rengöring. Mycket kraftfulla ventilationssystem med utbytbara filter måste installeras ovanför spisen.

Bild
Bild

Zoning och belysning

Kombinationen av kök och vardagsrum till ett enda utrymme kommer att medföra vissa förändringar i väggarnas layout. Viktig! Kom ihåg att varje ombyggnad av en lägenhet kräver ett särskilt tillstånd. Självrivning av bärande stödmurar kan allvarligt äventyra strukturens styrka och säkerheten för alla boende i huset.

Bild
Bild

Indelningen av rymden i zoner kan uppnås på olika sätt

  • Gipsskivor eller pelare.
  • Med hjälp av tak på flera nivåer eller med användning av olika texturer på takytornas ytor.
  • Olika strukturerade golvytor klarar också uppgiften att dela utrymme.
  • Möbler kan användas för zonindelning av ett rum.
  • Zoning med belysningsenheter.
Bild
Bild

Ibland räcker det med att bygga ut dörren i stället för att riva väggarna, vilket gör ett stort välvt utrymme av vilken form som helst. Istället för bågar och väggar kan du använda små kolumner som inte bara delar utrymmet utan också bär den semantiska belastningen i ett rum i klassisk stil. Zoneringsutrymme med lampor är det mest intressanta designalternativet.

  • Central belysning tillhandahålls av en ljuskrona i mitten av rummet. Det kompletteras vanligtvis med golv- eller vägglampor av olika utföranden.
  • Belysning kan vara spot. I detta fall är armaturerna ordnade i små grupper för att belysa vissa platser.
  • Konturbelysning hjälper till att betona olika nivåer, dölja sömmar och höja takhöjden visuellt. Det ser särskilt imponerande ut.
  • Rasterbelysning med armaturer i reflektorer görs endast på platser där det är högt i tak.
Bild
Bild

Naturligtvis kan olika kombinationer av alla typer av belysning användas. För glansiga ytor är små spotlights mer lämpliga, och för vardagsrummet är det bättre att välja en stor ljuskrona som kommer att placeras ovanför bordet. Om takets yta är blank bör du inte använda många högeffektsbelysningsarmaturer. Detta kommer att skapa en lätt överbelastning i rummet.

Bild
Bild

Det bör genast noteras att alla lampor genererar värme. Det betyder att inte alla armaturer är lämpliga för spänning av ytor, eftersom PVC -filmen kan försämras vid uppvärmning. I det här fallet är det bättre att använda belysningsarmaturer med energibesparande lampor eller LED-bakgrundsbelysning.

Bild
Bild

Sträcktak kan inte kombineras med tunga ljuskronor, som helt enkelt inte kan fästas på en sträckt yta . För små armaturer är fästen utrustade för att sträcka i taket, efter att de tidigare har gjort tekniska avstängningar i filmer för dem.

Bild
Bild

Gipsskonstruktioner kombineras med alla typer av armaturer, men de inbyggda ser mest imponerande ut.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel i inredningen

Bilderna i detta avsnitt illustrerar de mest fördelaktiga designalternativen för tak i kök-vardagsrum. Vi hoppas att det här hjälper dig att bestämma stilvalet för inredningen av rummet.

Rekommenderad: