Sovrumsdesign Med Balkong (119 Bilder): Kombinerat Sovrum 13-14, 16 Kvm. M I En Lägenhet Med Ett Fönster, Kombinerat Med En Loggia

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign Med Balkong (119 Bilder): Kombinerat Sovrum 13-14, 16 Kvm. M I En Lägenhet Med Ett Fönster, Kombinerat Med En Loggia

Video: Sovrumsdesign Med Balkong (119 Bilder): Kombinerat Sovrum 13-14, 16 Kvm. M I En Lägenhet Med Ett Fönster, Kombinerat Med En Loggia
Video: SMALL BEDROOM DESIGN IDEAS | 2.5 X 4m | 10sqm | 3D Animation 2024, April
Sovrumsdesign Med Balkong (119 Bilder): Kombinerat Sovrum 13-14, 16 Kvm. M I En Lägenhet Med Ett Fönster, Kombinerat Med En Loggia
Sovrumsdesign Med Balkong (119 Bilder): Kombinerat Sovrum 13-14, 16 Kvm. M I En Lägenhet Med Ett Fönster, Kombinerat Med En Loggia
Anonim

Lusten att kombinera ett sovrum med en balkong eller loggia kan dikteras av olika skäl. Oftast försöker ägarna till typiska lägenheter i husen i Khrushchev -serien, som utmärks av en opraktisk layout som inte lämpar sig väl för logik, att omvandla det befintliga området. Framgången för genomförandet av planen beror på ett väldesignat designprojekt och skickligt utförda reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rationell användning av det tidigare balkongutrymmet gör att du kan organisera en arbetsplats på det extra territoriet, ett annat segment för rekreation, ett minibibliotek, utrusta slutna eller öppna lagringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att ta reda på vilka designtekniker som hjälper dig att utnyttja potentialen i små bostäder och bli ägare till en bekväm och snygg sovrumsinredning, kombinerad med en loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det finns två sätt att förvandla ditt hem. Man antar förbättringen av interiören på grund av det genomtänkta arrangemanget av de befintliga komponenterna i lägenheten, vilket kommer att påverka boendets övergripande funktionalitet. En annan är förknippad med betydande förändringar av interiören, vilket kommer att kräva installation och demontering. En arkitekt är involverad, ett projekt skapas, sedan samordnas det med berörda myndigheter. Detta är redan en ombyggnad, vilket bara innebär kombinationen av ett sovrum med en balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Oavsett vilket alternativ som väljs ger sådana konverteringar flera praktiska fördelar:

  • Det användbara utrymmet ökar, vilket innebär att levnadsförhållandena förbättras.
  • Rummet blir inte bara mer rymligt, utan också ljusare. Genom att demontera partitionen öppnas tillgång till naturligt ljus, som kommer in i sovrummet i sin helhet.
  • Det extra territoriet utökar möjligheterna att använda de mest originella idéerna för inredningen av sovrummet med en loggia.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, om lägenheten måste säljas, blir kostnaden efter den godkända ombyggnaden, som ett lyxhus, högre.

Inte utan nackdelar angående:

  • Registrering av dokument . För att få tillstånd för ombyggnad måste du kontakta många myndigheter, och ibland mer än en gång.
  • Kostar . Priset i frågan inkluderar kostnaden för att bygga flera väggar, isolering, glas, dekoration, inredning.
  • Tid . Att samla ett paket med dokument, få tillstånd och direkt ombyggnaden kan sträcka sig på obestämd tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

I de flesta fall, när ägarna föredrar att anförtro reparationerna till yrkesverksamma, löser byggnadsorganisationer pappersarbetet på egen hand och sparar kunder från den tråkiga rusningen genom myndigheterna. Låt oss bo på flera interiörlösningar för sovrummet, kombinerat med loggian:

  • Skapande av ett enda utrymme med två funktionsområden . Detta ombyggnadsalternativ innebär att man måste demontera skiljeväggen helt med ett fönster. Som ett resultat är rummets omkrets tematiskt uppdelad i två separata segment. Istället för en partition kan en båge användas som ett avgränsande element. Den smidiga övergången av sovrummet till balkongen kommer att säkerställa att båda zonerna är inredda i samma stil.
  • Indelning i segment med hjälp av en piedestal . Här är de redan begränsade till att demontera fönster och dörrblock utan att riva fönsterbrädan. Kantstenen kan bli en del av den inre lösningen och fungerar som en bardisk, ett bord, ett blomsterställ. Designprojektet för sovrummet och dina preferenser fungerar som en riktlinje. I det här fallet låter ombyggnadslösningen dig också dra nytta av ett så brådskande konstruktionsdrag som installation av en båge, eftersom ett sådant universellt element inte kommer att motsäga de flesta stilriktningar.
  • Sovrum + balkong = två fristående rum . Designen innebär användning av olika stilar. För att dela det kombinerade utrymmet i sovrummet med tillgång till balkongen används förutom stationära skiljeväggar av gipsskivor, trä- eller gassilikatblock, transformerbara skiljeväggar. Om interiören innebär en balkong med en sovplats, kan en skärm eller gardin fungera som en glidande skiljevägg samtidigt som den utför en dekorativ funktion.
  • En intressant lösning är ett sovrum med balkar . Dekorativa element gjorda av konstgjort eller naturmaterial bidrar till skapandet av rätt akustik i rummet, organiskt passar in i nästan vilken design som helst, så att de kan spela upp interiören på ett originellt sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loggia anslutning . Strukturerna i byggnader med flera våningar har en viss styvhet och stabilitet. Slitage av sömmar, broar och leder blir ett oundvikligt fenomen av långvarig drift. Detta är en naturlig åldringsprocess för byggnader. När, som ett resultat av inre omvandlingar, det öppna utrymmet i loggian eller balkongen blir ett uppvärmt rum, kan de listade deformationerna bete sig på ett oförutsägbart sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska farligt att demontera skiljeväggen, även om det på en liten plats är en enda helhet med byggnadens yttervägg, vilket är en enorm stödkonstruktion.

I sådana situationer åtar sig inte ens kompetenta specialister att göra några förutsägelser på lång sikt. Därför är myndigheternas krav på registrering av tillstånd fullt berättigade: ingen vill att förbipasserande ska lida på grund av den kollapsade balkongen.

Bild
Bild

Vad borde göras:

  • Rådfråga en civilingenjör eller arkitekt för råd.
  • Gör ett projekt.
  • Få tillstånd att utföra ombyggnadsarbeten.
  • Förstärka balkongplattan.
  • Utför allt demonterings- och installationsarbete.
  • Få ett yttrande från Statens bostadsinspektion (Statens bostadsinspektion).
  • Utfärda ett nytt tekniskt pass.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är i ditt bästa intresse att i förväg rådgöra med en anställd på ett oberoende expertföretag om följande frågor:

  • På vilket sätt kommer balkongen att anslutas, med hänsyn till din typ av hus. Ta reda på omedelbart den tillåtna mängden och typen av arbete.
  • I vilket skick är balkongplattan och vilken maximal belastning den tål.

För att undvika överbelastning av plattan är det lämpligt att enas om listan över byggmaterial för konstruktion av skiljeväggar och den framtida inre lösningen. Licensierade organisationer arbetar med design. I projektet med ett sovrum, i kombination med en loggia eller balkong, visas en lista över alla ändringar, specifikationerna för byggmaterial, ordning och omfattning av arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka myndigheter behöver kontakta:

  • Bureau of Technical Inventory.
  • Bostadsbesiktning.
  • Sanitär och epidemiologisk kontroll.
  • Territoriella organ i ministeriet för nödsituationer.
  • Gas service.
  • Kommittén för arkitektur och stadsplanering.

Det är redan tröttsamt att klä kontorsdörren, och eftersom verktygen är extremt ovilliga att utfärda tillstånd för ombyggnad måste du också vara ganska nervös.

Paketet med dokument innehåller:

  • Registreringsbevis för bostäder.
  • Ombyggnad designprojekt.
  • Skriftligt samtycke från alla som bor i lägenheten.
  • Information om hyresgästerna registrerade i lägenheten vid en viss tidpunkt.
  • Skriftligt medgivande från grannar.
  • Titeldokument för lägenheten.

Orsakerna till vägran att få tillstånd kan vara följande:

  1. Husets arkitektoniska värde som kulturarv.
  2. Husets ålder eller byggnadens designfunktioner, exklusive möjligheten att genomföra en specifik typ av ombyggnad. I det här fallet löses problemet genom att kapitalet stärker loggian.
  3. Begränsning av konstruktionens säkerhetsfaktor, vilket är fullt möjligt om det finns flera lägenheter i byggnaden, där lokalerna kombineras med en balkong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att använda den nyckelfärdiga ombyggnadstjänsten, när projektorganisationen tar ansvar för att samla in dokument, utvecklar ett projekt och legitimerar ombyggnaden i alla statliga myndigheter, kan du avsevärt förenkla din uppgift.

Dimensioner

Ombyggnadsmetoden, som innebär fullständig demontering av väggen med fönsterblocket, gör att du kan öka rummets yta. I lägenheter är området för små rum upp till 13 kvm. m., då är det lämpligt att tillgripa just en sådan lösning. Och alternativet med borttagning av balkongblocket bör övervägas om sovrummet är rymligt (16 kvm) Eller åtminstone har en genomsnittlig storlek (14 kvm).

Efter att ha kombinerat sovrummet och balkongen med zoneringstekniker på ytterligare torg kan du organisera ett annat funktionellt område. De mest populära alternativen inkluderar:

  • Miniskåp … När sovrummet bara är 9-11 kvm. m., under förhållanden med begränsat utrymme, är det extremt svårt att tilldela en fri yta för en arbetsplats. De extra rutorna passar bara till en liten konsol och en kontorsstol.
  • Gym . Här pratar vi inte om ett fullvärdigt sportrum, för för detta ändamål skulle det vara nödvändigt att använda hela rummet, men det kommer definitivt att fungera att placera 2-3 simulatorer och annan sportutrustning på den tidigare loggian.
  • Bibliotek . Med utvecklingen av Internet löstes problemet med att lagra hundratals böcker av sig själv. En snygg hyllstruktur eller några bokhyllor räcker för att rymma tillgängliga exemplar. Om det finns plats för en fåtölj, har du ett separat läshörna.
  • Omklädningsrum . I ett litet sovrum måste du begränsa dig till ett minimum av möbler. Här är en extra garderob en överkomlig lyx. Medan det extra utrymmet på den tidigare balkongen eller loggian kan användas för förvaringssystem i form av slutna skåp eller öppna hyllor.
  • Ett relaxrum eller en annan sovplats . Att installera en glidande partition ger skydd mot främmande ljud, och lämplig design i lugnande färger bidrar till maximal avslappning.
  • Ett växthus eller en liten vinterträdgård . På grund av landskapsarkitekturen på flera nivåer på den tidigare balkongen kan interiören transformeras. Och genom att placera ljusa korgmöbler får du en plattform för mysiga kvällssamlingar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att designplaneringen måste göras i förväg innan demonteringsarbetet börjar.

Heminredning

Även om ombyggnad och rekonstruktion av bostadslokaler regleras av federal lagstiftning, kan denna fråga inte lösas utan samordning med lokala myndigheter. I vissa städer förbjuder de lokala myndigheterna överföring av centralvärmeelementets radiatorer till balkonger, medan de i andra inte gör några problem av det. För så kompakta lokaler som loggior och balkonger finns det vissa byggregler och bestämmelser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Förbjuden:

  • Anslutning av värmeradiatorer till centralvärmesystemet när apparater placeras på balkonger / loggior.
  • Installera varmvattengolv anslutna till central vattenförsörjning / värme.
  • VVS, elkablar, avlopp.
  • Komplett demontering av balkongpartitionen och tröskeln, på grund av vilken balkongplattan hålls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man utvecklar ett projekt, där det fanns en gammal vägg, bör det finnas en glidande skiljevägg som skiljer rummet från balkongen. Detta undviker värmeförlust och problem med värmeöverföringssystemet.

Renoveringsarbete . Eftersom ombyggnaden innebär rivning av väggar och konstruktion av nya, är det bättre under reparationen att omedelbart ta hand om deras isolering. Det bästa alternativet är att använda SIP-paneler, vars värmeledningsförmåga motsvarar ett meter långt murverk. På grund av placeringen på ovansidan och botten av ouppvärmda rum krävs isolering av tak och golv, och inte bara på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett golv av lätt expanderad lerbetong görs på golvet och väggar och tak är isolerade med polystyren, expanderad polystyren, mineralull. Det senare materialet kräver en ångspärrpackning och vattentätning. Om detta inte görs är det inte möjligt att undvika förlust av mineralullens egenskaper under påverkan av fukt.

Det är lämpligt att glasera balkongen med energibesparande tvåglasfönster . Besparingar i detta fall är olämpliga: på grund av kalla fönster kommer uppvärmningskostnaderna att öka. Ramlösa glas ger extra naturligt ljus för en mer sofistikerad design.

Populariteten för panoramaglas beror på förmågan att visuellt utöka rummets gränser, möjligheten att spara el, vindisolering, användarvänlighet och underhåll.

Bild
Bild

Varma golv i sovrummet i kombination med en balkong är en förutsättning för ett bekvämt liv . Den idealiska lösningen är installationen av ett infrarött golv, som kännetecknas av fullständig brandsäkerhet. Det kostar mer än vatten, vilket kompenseras av problemfri drift. Med ett vattengolv finns det alltid risk för översvämning av invånarna underifrån, dessutom kommer det inte att vara möjligt att ansluta det till den centrala vattenförsörjningen och värmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande arbete . När du väljer efterbehandlingsmaterial för ett kombinerat sovrum, försök att föredra bomullsbeläggningar och velourtapeter, som har ljudabsorberande egenskaper. Golvet har laminat, parkett eller kork. Flertäcks sträcktak med inbyggda strålkastare är alltid en vinnande lösning. Olika taknivåer kan användas i varje segment.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små sovrum med lågt i tak, en ljus finish och kontrasterande dekorativa balkar av mörkt trä eller material som effektivt imiterar det skulle vara en utmärkt lösning . Bjälkens skugga kan upprepas genom att dekorera dörrarna / fönstren, välja golv och delvis möbler i samma färgschema. Bilden på rummet kommer att visa sig vara mer harmonisk och komplett.

Den idealiska bakgrunden för en möbelensemble i naturligt trä är en palett av ljusrosa, ljusgröna, pärlgrå, blå nyanser. Den största fördelen med pastellfärger är den visuella expansionen av rummets gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När du inreder ett litet rum är det viktigt att bara använda tre grundfärger, inte mer. Stort tryck, fängslande prydnad, ljusa färger i inredningen bör exklusivt finnas som accenter.

Accentväggen kan dekoreras med vackra tapeter med 3D -effekt. Glöm inte speglar - det här är de bästa hjälparna för att skapa optiska illusioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar. Ett sovrum kombinerat med en balkong kan dekoreras på olika sätt:

  • Modern klassiker . Modern stil, som kännetecknas av praktisk minimalism i allt, men tillåter användning av ljusa möbler, funktionell inredning och originaltextil, låter dig skapa inte bara en harmonisk, utan också en rationell inredning. Kontrasterande kombinationer i design av möbler och design av ytor gör att stämningen blir mer uttrycksfull och stämningen inbjudande. Detta påverkar inte på något sätt nivån på rummets funktionella fyllning, där ägarna känner sig så bekväma som möjligt.
  • Art déco . Art Deco -stil innebär helt andra interiörlösningar: från att påminna om klassisk inredning till att skapa snygga moderna bilder. Uppmärksamheten är inriktad på färgpaletten och belysningen, användningen av dekorativa element är strikt uppmätt. En särskild roll ges till textilelement - överkast, sängkläder och gardiner, utan vilka det är omöjligt att uppnå designens integritet. Textilier i mjuka färger, med lugna blommiga eller geometriska mönster är lämpliga. Användningen av överkast av texturerade tyger med mönster av geometriska former uppmuntras. Symmetriska kompositioner möjliggör stilistisk perfektion. Men möbelensemblen förblir alltid i rampljuset, så färgerna på finishen bör vara i linje med möblernas nyanser och betona alla detaljer i inredningen.

Det bästa belysningsalternativet skulle vara en ljuskrona, där nyanserna har den enklaste formen, medan formen på sänglamporna och bordslamporna redan ger möjlighet till en originaldesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Funktionell hi-tech är också lämplig för ett sovrum, som har många likheter med en minimalistisk stil. Men om den senare förnekar allt överflödigt, så drar nanostilen mot rimlig måttlighet, kryddat med de senaste prestationerna inom högteknologi. Rik design innefattar flera nivåer av belysning och typer av bakgrundsbelysning. Kontrastbelysning kännetecknas av lakonism och texturspel på grund av användning av matta, blanka och spegelytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När du väljer en svartvit inredning kombineras extremt enkla möbler med rationell belysning. Den futuristiska designen av möbler och belysningsarmaturer ger en speciell tilltal till den lugna, monokromatiska designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det befintliga utbudet av stilar gör att du kan skapa de mest slående, ovanliga och originella bilderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet är först och främst ett rum för känslomässig lättnad, en plats för sömn och avkoppling . Därför bör interiören ge en lämplig positiv inställning, lugna och koppla av. Genom att gå igenom idéerna om möjlig design, lyssna oftare på dig själv, för dina egna känslor här kommer att fungera som en mycket bättre ledtråd än de mest avancerade modetrenderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rekommenderad: