Skuggprofiler För Sträcktak (24 Bilder): För Sömmar På Tak Av Gipsskivor Med Belysning, Flexy Och EuroKraab, Tak Med Ett Gap Runt Omkretsen

Innehållsförteckning:

Video: Skuggprofiler För Sträcktak (24 Bilder): För Sömmar På Tak Av Gipsskivor Med Belysning, Flexy Och EuroKraab, Tak Med Ett Gap Runt Omkretsen

Video: Skuggprofiler För Sträcktak (24 Bilder): För Sömmar På Tak Av Gipsskivor Med Belysning, Flexy Och EuroKraab, Tak Med Ett Gap Runt Omkretsen
Video: Byggmax tipsar, bygg innertak med gipsskivor 2024, April
Skuggprofiler För Sträcktak (24 Bilder): För Sömmar På Tak Av Gipsskivor Med Belysning, Flexy Och EuroKraab, Tak Med Ett Gap Runt Omkretsen
Skuggprofiler För Sträcktak (24 Bilder): För Sömmar På Tak Av Gipsskivor Med Belysning, Flexy Och EuroKraab, Tak Med Ett Gap Runt Omkretsen
Anonim

Artikeln beskriver skuggprofilerna för sträcktak. Deras tillämpning beskrivs för sömmar på ett tak av gipsskivor med belysning, för tak med ett gap runt omkretsen. Uppmärksamhet ägnas åt modellerna Flexy och EuroKraab samt installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Skuggprofilen för sträcktak har blivit mycket populär bland kunderna med sådana produkter. Själva taket kännetecknas av helt enkelt kolossala designmöjligheter, men kompetent installation av sådana strukturer är av avgörande betydelse. Traditionellt tror man att ett tygtak bara kan monteras med uppvärmning av huvudduken. Det är dock fullt möjligt att klara sig utan en sådan teknik, bara på grund av användningen av innovativa profiler. För tillverkning av sådana modeller används högkvalitativa aluminiumlegeringar.

Resultatet är:

  • stark;
  • hållbar;
  • motståndskraftig mot fukt;
  • standardiserad i storlek;
  • lämplig för installation av en mängd andra anslutningselement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men skuggprofilen kan också användas i andra fall. Ofta tas det för gips i interiören. Sådana produkter hjälper till att bygga en öppning och en led med:

  • dörrkarm;
  • standard efterbehandling;
  • överlappande tak;
  • ljusblock;
  • andra arkitektoniska komponenter i bostäder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilen för att bilda en skuggsöm runt omkretsen ger följande fördelar:

  • enkel och snabb installation;
  • attraktivt utseende;
  • känsla av "svävande" tak som hänger i luften;
  • unik och oåterkallelig designeffekt;
  • noggrannheten i att specificera konturens dimensioner;
  • ökad säkerhetsmarginal;
  • möjligheten att utrusta med linser med effekten av ljusdiffusion;
  • enkel demontering;
  • fri luftcirkulation inuti takstrukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tyvärr har skuggversionen av taket också objektiva nackdelar som inte tillåter att betrakta denna lösning som det optimala valet för alla fall. Det är viktigast att betona det faktum att denna produkt kräver noggrann beräkning och professionell installation . Alla kan inte uppnå positiva effekter och ta hänsyn till alla finesser i förväg. Andra nackdelar är inte relaterade till själva skuggprofilerna, utan till de tak som de är avsedda för. Spänningsstrukturer kanske inte är tillräckligt starka, ibland sjunker och kollapsar.

Det är mycket viktigt att betona att skuggapet vid användning av en högkvalitativ profil kommer att vara helt korrekt och geometriskt 100% jämnt . En hel del modeller är gjorda med bakgrundsbelysning. Inuti finns en plats för anslutning och fixering av LED -lampan. Mer exakt, istället för en lampa i vanlig mening använder de LED -remsor.

I detta fall kompletteras profilerna med ljusspridande skär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men den mest värdefulla egenskapen hos skuggprofilen är distansen som den ger till väggen . Det är mycket elegant i utseendet och gör att du kan klara dig utan fotplattor och andra ramar. Frånvaron av kant ser så attraktiv ut som möjligt i en modern inredning. I vissa fall är dukens kant utrustad med belysning, bara själva fogen. Utåt ser det bara extraordinärt ut.

Moderna profiler kan målas i valfri färg, vilket gör det enkelt att passa in i interiören . Det ger också ett utmärkt inträde i atmosfären av minimalistisk design. Metallprodukten kan inte spricka eller spricka. Ansvariga tillverkare applicerar ett zinkskikt på ytan av stålprodukten för att förhindra korrosion. Fullt kompatibel med alla typer av väggar och underlag, inklusive gips- och gipsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Men tillsammans med högkvalitativt stål kan aluminiumlegering också användas för tillverkning av profiler. Tack vare legeringstillsatser erhålls en hållbar och pålitlig produkt . I många fall är elastiska ljusspridande linser gjorda av PVC, därför kommer det inte att vara svårt att integrera ett sådant tillägg i profilenheten. Men aluminium kan också vara ganska annorlunda. Så, anodiserade modeller är lämpliga för taket på ett öppet lusthus (terrass) eller på platser med hög luftfuktighet.

Det enkla obelagda alternativet är också ganska populärt . Vid normal rumsfuktighet tjänar sådana strukturer länge. Deras pris är lågt. Målade modeller är något dyrare, men de ser också bättre ut.

Det är de som rekommenderas att köpa för dem som vill inreda sitt hem eller kontor så harmoniskt som möjligt; som redan nämnts är valet av färger nästan obegränsat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Profil är efterfrågad EuroKraab -märken … Detta är en rysk utveckling, men när den skapades togs alla nyanser av utländsk teknik i beaktande. Tillverkaren väljer noggrant aluminium, vilket är just det som gör det möjligt att uppnå en ovanligt solid effekt. Den skapade ramen är mycket motståndskraftig mot fukt; han tål också stark uppvärmning utan problem. Vad som är viktigt, som standard är profilerna svarta, vilket säkerställer deras visuella osynlighet i intervallet från väggen till beläggningen.

Alla EuroKraab -produkter har en standardiserad längd på 2 m. Därför kan du inte göra misstag med ditt val. Delen passar in i väggramen. Fästning av polymerfilmen på den själv utförs med hjälp av en "harpun". Även om det finns ett gap kvar under installationen, är det tillräckligt litet för att ignoreras och kasseras med ytterligare dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med EuroKraab -profilen innehåller systemet även hörndelar och beslag . Speciella remsor av olika längder, förberedda vid produktionen i en vinkel på 45 grader, hjälper till att påskynda installationen. Men även om det inte finns någon produkt som är lämplig för parametrarna är det enkelt att göra det själv. Dockningsanordningar är ytterligare hörn och remsor som placeras i profilernas övre spår för perfekt anslutning av huvudelementen. Det är de som i slutändan garanterar felfriheten i taklinjen runt omkretsen.

EuroKRAAB skiljer sig inte så mycket från standardversioner. Men skillnaderna från det vanliga taket kommer fortfarande att vara synliga. Skugggapet har förbättrats avsevärt.

Högkvalitativa produkter kan hålla i flera decennier och samtidigt ge möjlighet att reparera väggar, installera och byta byggmaterial utan problem. Du kan till och med måla väggen med en pensel genom det återstående gapet utan problem.

Bild
Bild

Flexiga produkter inte mindre intressant och attraktivt. Eftersom det inte finns något behov av lock med dekorativa egenskaper når ljusöverföringen 100%. Harpunen i denna profil är helt osynlig. Naturligtvis är det möjligt att avsluta väggarna på olika sätt. Ger perfekt vidhäftning till väggytor.

Du kan sätta en enkel LED -remsa eller ett RGB -bakgrundsbelysningssystem. Installationen utförs på en speciell plattform med kant. Resultatet är en visuellt oansenlig tejp, vars avlägsnande av värme inte är ett problem. Efter förberedelse är den minsta radien 0,15 m. Anslutning till huvuddelen av taket görs utan användning av tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexy tillhandahåller flera typer av profiler . En av dem är konstruerad för strukturer på flera nivåer. Installation av sådana produkter är enkel. Då blir det möjligt att snabbt demontera duken. För att täcka gapet används maskering med en speciell insats.

Det finns en typ av bakgrundsbelyst profil (ofta placerad i 2 rader). En sådan produkt har bara en nackdel - olämplighet för krökta zoner. Men kompatibilitet med böjar i olika vinklar garanteras. I detta fall är den "flytande" effekten fortfarande säkerställd.

Liksom i det föregående fallet finns det inget behov av genomskinliga pluggar; experter noterar kompatibilitet med blanka dukar (det blir ingen obehaglig reflektion).

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Det är möjligt att fixa EuroKRAAB även i rum med atypiska layouter. Om du måste arbeta med en vinkel på mer än 90 grader, gör det själv . I alla fall börjar arbetet med att markera efter nivå. I det här fallet hjälper en lasernivå och en konstruktionskabel. Mätningar och märken tas från hörnen.

Det inre hörnet formas genom att fäst plankan på en vägg . Den är fäst på den andra väggen med självgängande skruvar, först - "bete". Ett stålhörn hamras i det resulterande hörnet. Detta gör det möjligt att försiktigt docka delarna av profilen. Först då är hela enheten ordentligt fixad.

De fungerar på samma sätt med yttre hörn . Raka fragment monteras endast sist. Efter installationen av ramen skärs alla delar av profilen på vassa platser noggrant. Annars kan duken vara trasig. Dockningspunkter klistras över med tejp på en aluminiumbas; vidare arbete skiljer sig inte från installationen av klassiska filmtak.

Rekommenderad: