Köket Kombinerat Med Vardagsrummet I "Chrusjtjov" (50 Foton): Rummets Design Kombinerat Med Hallen

Innehållsförteckning:

Video: Köket Kombinerat Med Vardagsrummet I "Chrusjtjov" (50 Foton): Rummets Design Kombinerat Med Hallen

Video: Köket Kombinerat Med Vardagsrummet I "Chrusjtjov" (50 Foton): Rummets Design Kombinerat Med Hallen
Video: ИСТОРИЯ СТРОИТЕЛЬСТВА ХРУЩЕВОК В СССР. КАК ВСЕ БЫЛО 2024, Mars
Köket Kombinerat Med Vardagsrummet I "Chrusjtjov" (50 Foton): Rummets Design Kombinerat Med Hallen
Köket Kombinerat Med Vardagsrummet I "Chrusjtjov" (50 Foton): Rummets Design Kombinerat Med Hallen
Anonim

Alla som bodde i "Chrusjtjov" vet mycket väl att matlagning i hennes kök är mycket svårt. För att på något sätt vända i det här rummet måste du ta bort matbordet och kylskåpet utanför det. Det är ingen slump att det finns många alternativ för att kombinera kök och vardagsrum i sådana lägenheter.

Bild
Bild

Fördelar med att kombinera rum

Standardstorleken på köket i "Chrusjtjov" är sex kvadratmeter. Det finns till och med fem meter matrum. Det är extremt svårt att placera allt som är en integrerad del av ett modernt kök i sådana förhållanden. Idén om ett kök i kombination med ett vardagsrum kommer ofrivilligt att tänka på. Denna lösning på problemet har verkligen många fördelar.

  • Kombinationen av de två rummen låter dig skapa ett utrymme som en studio, där det är bekvämt att koppla av och laga mat. Samtidigt blir den totala ytan mycket större.
  • Den visuella expansionen av köksdelen eliminerar känslan av stelhet och gör att du kan vara i detta område länge utan problem.
  • I avsaknad av en skiljevägg mellan de två rummen är det enkelt att duka matbordet, flyttat till vardagsrummet.
  • Det finns ingen anledning att köpa en separat TV för köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det blir möjligt att ordna om kylskåpet till en lämplig plats, medan det frigörs i arbetshalvan av rummet.
  • Värdinnan befinner sig inte inlåst i ett trångt kök medan hon arbetar utan att kunna kommunicera fritt med andra människor i rummet.
  • Det finns många designalternativ för köket i kombination med hallen. Det finns massor att välja mellan.
  • Genom att kombinera hallen och köket kan du generellt förbättra zonindelningen i lägenheten. Det blir möjligt att ge en del av korridoren mellan korridoren och köket för en ökning av badrummet.
  • Det övergripande utrymmet i de kombinerade rummen blir ljusare på grund av att det finns två fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Med alla fördelarna med att kombinera två rum, detta alternativ har också sina obehagliga sidor.

  • Dofter från köket tränger in i rummet. Med tiden är alla stoppade möbler och gardiner i rummet impregnerade med smak av mat.
  • När du arbetar i köket skapar kaoset som råder i denna del av det gemensamma rummet en känsla av röran i köket-vardagsrummet i allmänhet. Detta gör att du anstränger dig mycket för att ordna saker.
  • Köksljud under hela matlagningsprocessen åtföljer kommunikationen av dem i vardagsrummet, stör lyssnar och tittar på TV, och så vidare. Och ljudet från ett fungerande kylskåp blir en integrerad del av livet i ett gemensamt rum.
  • Efter enandet har varken den som sysslar med matlagning eller de andra hushållen ett eget utrymme. Värdinnan förlorar möjligheten att arbeta ensam, och den som vilar i rummet har heller ingen chans att helt ta avstånd från det som händer i hushållsdelen av huset. De största problemen uppstår i en enrumslägenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett separat problem är lösning av frågor som rör själva ombyggnaden i BTI, eftersom rivning av partitioner kräver tillstånd. Det tar tid att legitimera rivningar och andra förbättringsaktiviteter. Pappersarbete, och ännu mer reparationen i sig, kräver ekonomiska investeringar.

Utrymmezon

Modernisering av köksutrymmet bör närma sig kompetent, både ur synvinkeln att följa kraven i lagen och ur synvinkeln på själva projektets utveckling. Det är viktigt att tänka på alla små saker här:

  • vilket material som ska användas under reparationen;
  • hur olika de kan vara;
  • hur man korrekt avgränsar utrymmet när det gäller dess funktionella syfte;
  • vilka möbler att sätta på det renoverade området;
  • hur man organiserar belysningen av köket-vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att avgränsa utrymmet genom att organisera visuell uppfattning . vissa delar av köket-vardagsrummet med hjälp av ljus eller genom att markera färgen och strukturen på tapeter och golv. Möbler, levererade i enlighet med syftet med en viss zon i det gemensamma rummet, hjälper också till att skapa bekvämligheten med att vara i den. Ibland kan indelning i zoner göras med hjälp av lätta partitioner, till exempel genomskinliga eller genomskinliga. De kan vara rörliga eller i form av ett dragspel, tas bort och visas beroende på situationen. Detta ger rummet originalitet och löser många vardagsproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetets gång är det nödvändigt att se till att någon enhetlig princip finns kvar i inredningen i köket och vardagsrummet. Detta kan vara färg på gardinerna, det överlappande mönstret för olika tapeter, möbelelement och så vidare. Sedan, med en tydlig avgränsning av zoner när det gäller funktionalitet, kommer det att finnas en känsla av att detta är ett gemensamt utrymme, och inte två olika, som det var innan ombyggnaden.

Vägg, tak och golvdekor

Det finns ett stort antal golvfinishalternativ. För köket är en ytbeständig beläggning som är lätt att rengöra mer lämplig. Dessa är keramiska plattor, linoleum. För vardagsrummet kan du välja parkett eller till och med matta. Uppdelningen i sig kan göras inte bara längs en rak linje, utan också längs en lockig linje - i form av en båge, till exempel. I köket-vardagsrummet är "spel" med golvet på olika nivåer ganska lämpliga. Det är bekvämt att placera en soffa och en TV på podiet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att välja olika tapeter för kök och vardagsrum . Tvättbara är mer lämpliga för arbetsområdet. För vardagsrummet är det bättre att välja material för väggar med en rik konsistens. I ett litet utrymme kommer tapeter eller färg för väggar i ljusa nyanser att se bra ut, vilket visuellt kan expandera det. Kombinationen av vita eller beige toner med gröna och rosa färger kommer att göra stämningen tråkig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För takets utformning är det bekvämt att välja ett spänningsalternativ, även om du måste se hur mycket det kommer att "äta upp" höjden på rummet, vilket lägenheter av Khrusjtjov-typ aldrig kunde skryta med. Detsamma gäller för organisering av tak på flera nivåer. Deras användning är tillåten, men tillvägagångssättet för utformningen av ett kök i kombination med ett vardagsrum bör vara extremt tankeväckande på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av möbler

Bekvämligheten med att vara i köket-vardagsrummet beror till stor del på hur väl möblerna är placerade på detta territorium. I det fall då skiljeväggen mellan köket och rummet tas bort blir installationen av en bardisk på gränsen till de två delarna av lägenheten ett bra alternativ. Stativet kommer att fungera som en funktionell avdelare mellan arbetsområdet och rastplatsen. Den kan göras kort eller lång - nästan hela den tidigare partitionens längd.

Bild
Bild

Du kan använda en sådan struktur både som matbord och som bänkskiva för hushållsapparater . Om dessa möbler kompletteras med hyllor för tallrikar och andra köksartiklar blir det ännu mer bekvämt att använda. På gränsen mellan de två rummen kan du också sätta ett vanligt bord, vilket här gör ett fullvärdigt område att äta. Husdjur kommer att kunna lugnt komma ihop till lunch, och värdinnan kommer enkelt att lägga rätter på bordet och servera rätter.

Bild
Bild

Designers rekommenderar att du använder funktionella belysningsarmaturer i matsalen, vilket kommer att ge denna plats mer attraktivitet och göra den mest bekväm. En plats för lugn vila i sådana rum kännetecknas traditionellt av en soffa eller en sittgrupp. Den kan stå inte bara mot väggen utan också vända mot baksidan av köket. Ibland placeras ett ställ bakom soffan, på vilket böcker, inramade fotografier, vaser och små skulpturer placeras. Det visar sig vara funktionellt och uppdelningen är den mest uppenbara.

Bild
Bild

För en garderob och andra skåpmöbler är det enklaste sättet att hitta en plats nära en viss vägg . Men det är också möjligt att använda dem som separator. Det måste dock komma ihåg att i det här fallet kommer människor i rummet att se inte bara fasaden, utan också bakväggen på sådana möbler. Det ska dekoreras med tapeter, målningar eller efterbehandlingsmaterial som väggpaneler av plast.

Bild
Bild

Belysning

Organiseringen av belysningen beror på preferenserna för invånarna i lägenheten. Om värdinnan vill att köket ska vara upplyst under arbetet kan du placera en ljuskrona i matlagningsområdet som ger högkvalitativt ljus. Men i vardagsrummet kan du göra mjuk belysning med hjälp av flera ljuskällor. Ingen kommer att förbjuda att göra och tvärtom genom att placera en rik ljuskrona i vardagsrummet och i köket flera separata belysningsarmaturer som ger sidoljus.

Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Skillnaden mellan kök och rum blir tydlig när man installerar en bardisk som matchar köksuppsättningens färg och designelement på golvet. Separationen betonas också av dekorativ design som en båge. Den övergripande ljustonen på väggar och tak gör att rummet känns luftigt.

Bild
Bild

Genom att installera ett bord på gränsen mellan köket och vardagsrummet kan du uppnå en känsla av enkelhet, bekvämlighet och komfort. Detta beror till stor del på den speciella belysningen ovanför matområdet. Mångfald i dekoration av väggar och möbler förenar utrymmet.

Bild
Bild

Ljusa färger i väggens dekoration och luftiga ljusgardiner i kombination med röda och röda färger på tak, golv och möbler gör det möjligt att visuellt utöka köket-vardagsrummet. Utsökt design uppnås med enkla tekniker, platsen för vila och köksarbete lockar till sig själv.

Bild
Bild

Förfining i atmosfären i Khrushchev kök-vardagsrum kan uppnås genom original designteknik. Halvbågen som avgränsar båda halvorna av det kombinerade utrymmet, insatser i skiljeväggen i form av höga "fönster" av mönstrat glas, gemensamhet i dekorationen av stoppade möbler och gardiner skapar en harmonisk helhet.

Bild
Bild

Användningen av en vacker skiljeväggspartition, i kombination med inredningen i arbetsområdet, fungerar som en utmärkt lösning för att dekorera ett harmoniskt utrymme i köket-vardagsrummet. En ljus, optimistisk bild kommer att ge ett positivt inslag i den övergripande uppfattningen av rummet.

Rekommenderad: