Tapeter För Ett Litet Sovrum (48 Foton): Inredning 2021, Vilka Färger Att Välja I Ett Litet Mörkt Rum Och På Södra Sidan

Innehållsförteckning:

Tapeter För Ett Litet Sovrum (48 Foton): Inredning 2021, Vilka Färger Att Välja I Ett Litet Mörkt Rum Och På Södra Sidan
Tapeter För Ett Litet Sovrum (48 Foton): Inredning 2021, Vilka Färger Att Välja I Ett Litet Mörkt Rum Och På Södra Sidan
Anonim

Valet av tapeter för ett hem är en mycket intressant aktivitet, särskilt för de människor som vill dekorera varje rum i sitt hus på ett särskilt originellt sätt, och för detta är det nödvändigt att välja golv- och väggbeläggningar med särskild omsorg. Inte alla vet hur man väljer rätt tapeter för ett litet sovrum för att göra det så attraktivt och mysigt som möjligt.

Bild
Bild

Visningar

Först måste du noggrant bekanta dig med huvudtyperna av moderna väggbeklädnader och deras kvalitetsegenskaper, för att välja bland dem exakt de som mest harmoniskt passar in i ett litet rum. Alternativen kan vara följande:

Akryl . Mycket effektiv, men för tunn och kortlivad.

Bild
Bild

Papper - idag är denna typ den mest populära, eftersom dessa material är de billigaste . Sådana tapeter är vanligtvis präglade och släta. De är mycket enkla att använda, men inte särskilt motståndskraftiga mot yttre påverkan - fukt, solljus, extrema temperaturer.

Bild
Bild

Non-woven . En av de mest hållbara beläggningarna, den är lätt att släppa igenom luft, är inte rädd för fukt och solen, döljer perfekt defekter i väggarna i alla rum.

Bild
Bild

Textil . De mest miljövänliga, skiljer sig åt i ljudisoleringsegenskaper, utsätts inte för blekning, men de måste limas med hjälp av en kompetent specialist.

Bild
Bild

Vinyl . De ger ett utmärkt utseende i rummet, är resistenta mot temperaturpåverkan, men sådana material andas.

Bild
Bild

Naturlig . De håller perfekt värmen, är inte rädda för damm, men de är mycket svåra att limma och måste ständigt skyddas mot fukt och solljus.

Bild
Bild

Glasfiber - De kännetecknas av sin hållbarhet (livslängd - upp till 30 år), de är inte rädda för några influenser.

Bild
Bild

Den flytande tapeten . De har en avlastningsyta utan skarvar, tjänar i mer än 5 år, är inte rädda för damm och fukt.

Bild
Bild

Metallisk . De har ökat slitstyrka, medan de är de dyraste.

Bild
Bild

Vilka färger ska jag välja?

För små rum är det mycket viktigt att välja rätt tapeter, inte bara i utseende utan också i färg. En av de viktigaste reglerna för att dekorera ett sådant rum säger: tapeter i ett litet rum ska vara lätta (för att visuellt expandera ett litet utrymme), utan mönster (i extrema fall kan det vara litet). I det här fallet är det också värt att överväga färgerna på tillbehören och möblerna som finns i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande nyanser för att dekorera små utrymmen är alla blå toner, grädde och ljusbeige, ljusgula och sandnyanser, liksom persika, grågrön och ljusgrön. Det är bättre att ge upp den vita färgen på tapeten direkt - den är för tråkig i moderna interiörer, även om den ofta används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer väggbeklädnader för ett litet rum måste du tänka på dess belysning . Om rummet är fullt av ljus är det bäst att använda övervägande svala tapeter. Varma färger fungerar bra i svagt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grafik

Om du vill göra ditt rum så intressant och originellt som möjligt, använd aktivt utskrifter. Detta måste dock göras noggrant, särskilt om ett sådant rum är litet. När du väljer tapeter med tryck är det bäst att välja produkter med mönster ordnade vertikalt . Detta kommer visuellt att utöka utrymmet och visuellt öka längden på väggen i alla vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar stora mönster på tapeten, för att inte förstöra interiören, är det bäst att välja utskrifter som kommer att kombineras med möbler och den allmänna idén, inredningen i rummet. Då kommer de att se väldigt harmoniska ut.

Bild
Bild

Vilken typ av tapeter fungerar inte?

Det är värt att veta i förväg vilken tapet som aldrig får användas i ett litet rum:

  • Mörk tapet , tunga och förtryckande nyanser (som chokladton och svart).
  • Det är bäst att undvika horisontella linjer på utvalda tapeter, utskrifter som är för stora och mönster som är svåra att läsa.
  • Var uppmärksam på möblerna står i ett litet rum som du väljer väggbeklädnad för. Du ska aldrig köpa material med en mörkare nyans än denna möbel. Detta kommer att förstöra det inre av rummet.
  • Det är värt att överge köpet av tapeter som är för ljusa och kontrasterande giftiga toner . De kommer att minska storleken på rummet till ett minimum, och du kommer att känna dig obekväm i det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsregler

Om du vill att ditt lilla rum enkelt ska bli ett bekvämt toalett, läs bara de grundläggande reglerna för att kombinera tapeter och omsätta dem i praktiken:

Mottagning av att kombinera "olika väggar ". Fyra väggar klistras in med vanlig tapet, men en av dem (den huvudsakliga) är täckt med material av en mer mättad nyans, med ett stort geometriskt mönster.

Bild
Bild

Mottagning av kombinationen "diagonal tapet ". Välj tapeter med horisontellt mönster eller textur, men klistra dem inte horisontellt utan diagonalt.

Bild
Bild

Mottagning av växling . Färgerna och texturerna på tapeten som ligger så nära varandra som möjligt väljs - den så kallade följeslagartapeten. Du kan varva dem på väggen efter en eller två rullar.

Bild
Bild

Eliminera nackdelar

Följande rekommendationer bör övervägas:

  • Valet av väggbeklädnader för rummet på södra sidan kan vara en mycket viktig punkt . Att välja det perfekta omslaget för ett rum som alltid är fullt av solsken kan ibland vara problematiskt. Det är särskilt värt att uppmärksamma dämpade och kalla nyanser (grönt, blått, grått), vilket ger känslan av nödvändig svalka och inte "stjäl" storleken på ett litet rum. Färgerna i det naturliga spektrumet ger vila till dina ögon även i mycket starkt ljus från solen, så ditt val bör falla på tapeten i sand och ockra färger.
  • In i ett mörkt rum det är bäst att välja de ljusaste nyanser av tapeter och följa regeln "ju mörkare rummet, desto ljusare täckning."
  • För att visuellt förstora ett rum med lågt tak används en separationsteknik . Den nedre delen av väggarna i rummet är klistrad över med mörkare tapeter, den övre delen med ljusare. Den tunnaste gränsen väljs mellan dem. Visuellt kommer taket i ett sådant rum att visas högre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designa knep

Många designers uppmärksammar det faktum att i små rum är huvudproblemet alltid bristen på nödvändig mängd ljus. Det är därför de ofta använder verklig belysning för att visuellt utöka ett litet utrymme . Riktningsbelysning på ljusfärgad tapet skapar en extra stråle som betonar ytan positivt och ger mer komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få ett litet rum att se ljusare och rymligare ut måste du minimera mängden möbler i det. Ljus tapet kompenserar för bristen på utrymme, och du kommer snart att sluta uppfatta det här rummet som litet.

Bild
Bild

Glitter- och glitterbeläggningar ökar utrymmet väl, men många vägrar att använda dem, eftersom sådana material är för dekorativa och oacceptabla för vanliga bostadsutrymmen. Faktum är att sådana tapeter är bra för matsalar och vardagsrum, barnrum och sovrum, särskilt i fall där du behöver öka utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt designtrick är användning av speglar i det inre av små rum . I detta fall limmas ljus tapeter på väggen där du ska hänga spegeln. Detta alternativ kan ersättas med valfri annan tapetfärg - ner till de mörkaste tonerna. En sådan kontrast kommer att spela positivt till förmån för den visuella ökningen av rummet i rummet.

Bild
Bild

Inredning idéer

Om du har valt ljusa tapeter utan mönster för ditt lilla rum, kan du alltid "återuppliva" det med snygga inredningar, och det spelar ingen roll vilken storlek de kommer att vara. Decoretto kommer inte bara att "återuppliva" interiören i ett litet rum, utan också lägga till piquancy till hela utseendet på rummet.

Bild
Bild

Om du gillar det när väggarna är dekorerade med stora element kan du enkelt använda dem när du inreder ett litet rum. Få en rulle tapeter med ett stort mönster och klipp helt enkelt ut några bitar i den storlek du vill ha . Lägg dina motiv på ljusa tapeter. Det är mycket bra om alla ritningar är placerade på bara en vägg - och på ett sådant sätt att det står i kontrast med andra ytor i rummet.

Bild
Bild

För att "sträcka" ett rum i höjd är det nödvändigt att inte bara använda en viss tapetfärg, utan också bilder som sträcks vertikalt för att dekorera interiören . Förresten, även mycket stora ritningar på väggarna kommer att se väldigt originella ut i ett litet rum om de är vertikala. Denna regel hjälper dig att välja snygga tapeter med seriefigurer för ett litet barnrum utan problem.

Rekommenderad: