Mjuk Soffa I Köket (27 Bilder): Välj En Liten Hörnkökssoffa. Design Av Smala Mönster

Innehållsförteckning:

Video: Mjuk Soffa I Köket (27 Bilder): Välj En Liten Hörnkökssoffa. Design Av Smala Mönster

Video: Mjuk Soffa I Köket (27 Bilder): Välj En Liten Hörnkökssoffa. Design Av Smala Mönster
Video: Kökets middag: Schnitzel med pommes och örtkräm - Köket 2024, Maj
Mjuk Soffa I Köket (27 Bilder): Välj En Liten Hörnkökssoffa. Design Av Smala Mönster
Mjuk Soffa I Köket (27 Bilder): Välj En Liten Hörnkökssoffa. Design Av Smala Mönster
Anonim

En mjuk soffa för köket bör väljas utifrån området, rummets stil och produktens önskade funktionella egenskaper. Kökssoffor är vinklade, raka, halvcirkelformade, smala och breda, i olika mönster och färger. Det är bra om denna möbel har ytterligare funktioner: den kan byggas ut eller innehålla förvaringssektioner.

Bild
Bild

Köket har länge gått längre än matlagningsutrymmet. Oftast bär det också funktionerna i en matsal, där hela familjen samlas till middag. Moderna möbler ger alla möjligheter för detta. Den är kompakt, bekväm och mycket attraktiv.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudkriterierna för att välja soffa:

  • mått;
  • funktionell;
  • klädkvalitet;
  • design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en soffa som vid behov förvandlas till en sovplats bör du vara uppmärksam på vikmekanismen: i längd eller bredd. Du bör också utgå från områdets möjligheter.

Bild
Bild

Var uppmärksam på matbordets form . Om bordsskivan har en rund form är det bättre att välja ett hörn eller en halvcirkelformad soffa. Undvik modeller med skrymmande sidor och armstöd. De stjäl visuellt utrymme och är obekväma att använda.

Bild
Bild

Funktioner i laguppställningen

Den moderna marknaden för köksinredning ger ett brett urval av snygga kompakta modeller av mjuka soffor, även för mycket små utrymmen. De skiljer sig åt i form och funktionalitet. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

Vinkel

En smal mjuk soffa i form av ett hörn kommer att vara lämplig även i det minsta köket. Det sparar perfekt utrymme för arbetsområdet, samtidigt som det ger det antal platser som behövs för en liten familj. En utmärkt lösning är modeller där ryggarna är fästa på väggen, vilket frigör utrymme så mycket som möjligt.

En sådan möbel passar nästan vilken designkomposition som helst . Det viktigaste är att välja rätt klädsel och färg. Ett mycket praktiskt val är soffor med sektioner för förvaring av redskap och små hushållsapparater.

Bild
Bild

Soffbänk

Detta är en modern version av bänken med en mjuk topp och förvaringsdel. Trämodellen passar perfekt in i interiören i Provence, lantlig stil. Färgade kuddar kan placeras på bänken, vilket kommer att leva upp interiören. Om du väljer en blommig färg måste den nödvändigtvis matcha fönstret . En smal bänkbänk passar perfekt i ett litet kök. Du kan lagra hushållsartiklar inuti.

I en klassisk design kommer en bänk av massivt trä med läderklädsel att vara mer lämplig, i modern stil - med en metallbas. Själva designen är väldigt enkel, men kuddarna, kuddarna, ryggstödet och benen kan ge uttryck för även den mest diskreta designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa-soffa

Denna lakoniska version består av en bas och en spånskiva. Ryggstödet kan fästas antingen på ramen eller på sätet. Oftast är soffan utrustad med ett lock som kan tas bort och tvättas vid behov. I en liten lägenhet är det värt att köpa en smal ljusfärgad soffa. Helst bör mekanismen vara i sidled för att möjliggöra åtkomst till de inre lagringssektionerna.

Bild
Bild

Halvcirkelformig

Detta är en mycket modern modern stoppad soffmodell. En stor halvcirkelformad soffa kommer att se bra ut i vilken stil som helst. Det kan placeras inte bara mot väggen, utan också i mitten av rummet. I små kök är möjligheterna att använda en soffa av denna form inte så stora.

En smal soffa med låg rygg i en ljus nyans kommer att se bra ut i ett litet område . Ett utmärkt alternativ är en halvcirkelformad soffa monterad från flera sektioner. Denna mobila och bekväma modell kan omvandlas beroende på omständigheterna. Lådor under sätena med en utdragbar mekanism är ett bra ställe att förvara olika småsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av mekanismer

Cabriolet soffor skiljer sig åt i typen av mekanism:

  • tänd - gör att du kan fälla ut armstödet, botten eller toppen separat;
  • delfin - rör sig framåt, lämplig för små utrymmen;
  • bok och eurobok - mycket bekväm och hållbar, men för stor för ett litet kök;
  • click -gag - fälls ut med sidoväggar, vilket är väldigt bekvämt i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Förutom funktionalitet och storlek är det viktigt att välja rätt fyllmedel, annars håller modellen inte länge eller blir obekväm. Den rätta elasticiteten och komforten kommer att tillhandahållas av dubbelskumgummi av vilken täthet som helst, polyuretanskum täckt med vadderad polyester eller latex i dyrare modeller. Ryggstöd och sidor är gjorda av polyuretanskum. Ett annat kvalitetsalternativ är fjäderblocket, men det är bara meningsfullt i stora modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Färgschemat väljs utifrån den övergripande kompositionen. Mörka tyger fungerar inte i ett litet kök. Därför måste du lita på ett praktiskt material som är lätt att rengöra. Tack vare rätt klädsel håller soffan så länge som möjligt.

Bild
Bild

De mest populära typerna av klädsel:

  • ekoläder;
  • flock:
  • chenille;
  • mikrofiber;
  • velour;
  • plysch.

I interiörer med hög status används naturläder, linne och gobelänger. Dessa typer av tyger måste impregneras med en skyddande förening.

Rekommenderad: