En Soffa I Köket (42 Bilder): Välj En Smal Eller Bred Köksfälla Med Förvaringslådor, En Soffa Som Kan Förlängas I Längden I Kökets Inre

Innehållsförteckning:

Video: En Soffa I Köket (42 Bilder): Välj En Smal Eller Bred Köksfälla Med Förvaringslådor, En Soffa Som Kan Förlängas I Längden I Kökets Inre

Video: En Soffa I Köket (42 Bilder): Välj En Smal Eller Bred Köksfälla Med Förvaringslådor, En Soffa Som Kan Förlängas I Längden I Kökets Inre
Video: Unik samhörighet på HärjedalsKök 2024, Maj
En Soffa I Köket (42 Bilder): Välj En Smal Eller Bred Köksfälla Med Förvaringslådor, En Soffa Som Kan Förlängas I Längden I Kökets Inre
En Soffa I Köket (42 Bilder): Välj En Smal Eller Bred Köksfälla Med Förvaringslådor, En Soffa Som Kan Förlängas I Längden I Kökets Inre
Anonim

En soffa brukar kallas en kompakt soffa, som fungerar för sammankomster vid bordet och en plats för avkoppling. Denna möbel finns ofta i moderna kök. En liten soffa köps ofta som en extrasäng för gästerna. Sådana möbler väljs utifrån köksstilen och ett antal tillgängliga fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Många kök har länge varit utrustade med hörn med stoppade möbler för en bekväm plats när de äter och tar emot gäster. Soffan i köket är installerad i nivå med matbordet och anses vara ett av inredningens huvudattribut. Det första omnämnandet av denna lilla soffa med nackstöd går tillbaka till antiken. Då var sofforna endast tillgängliga för representanter för den aristokratiska klassen. En sådan möbel var otillgänglig och obegriplig för vanligt folk.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modern sängbädd är inte längre en lyxartikel och är tillgänglig för nästan alla. Det beror på sin popularitet till flera funktioner.

  • Kompakta mått , så att du kan placera en soffa även i ett litet kök.
  • Kostnaden för möbler är mer överkomlig än priset på traditionella soffor.
  • Bekvämlighet . Även de mest bekväma stolarna är ojämförliga i komfort med en mjuk och mysig soffa. Kompakta kökssoffor passar perfekt in i rummet.
  • Dekorativa egenskaper . Ett omfattande sortiment av soffor gör det möjligt att välja den lämpligaste modellen för en specifik inredning. Det finns alternativ för olika stilar och mönster. För tillverkning av soffor används inte bara trä och spånskiva, utan även metall, plast, tyger och olika fyllmedel för att skapa mjuka säten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det är lätt att välja en soffa för en viss inredning med fokus på möblernas önskade dimensioner och syfte. Om utrymme tillåter kan du köpa en rymlig mjuk soffa och använda den bekvämt varje dag. Tittar på TV, rymmer ett stort antal gäster - allt detta finns med en stor soffa i köket. Och om förhållandena är trånga och bilderna sparas med all kraft, kommer en smal köksmodell att göra. En minisoffa med förvaringslåda är idealisk. En praktisk lösning är vikningsdesignen. Men bara om utrymmet tillåter.

Glidmodellen kan bli längre eller bredare och vid behov fungera som en extra säng om vänner stannar ute sent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ med extra lagringsutrymme för användbara hushållsartiklar anses vara bland de mest populära . Det är mycket praktiskt att ha en plats i köket, bort från nyfikna ögon, där du kan förvara dukar, sällan använda redskap och mer. För att avgöra vilken typ av möbler som är mest lämplig måste du förstå fördelarna och nackdelarna med varje modell. De har alla sina egna enastående egenskaper, som kan betraktas som både fördelar och nackdelar. Allt beror på hur och var du planerar att placera soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder olika designlösningar:

  • standard smala modeller med tunna ben, utrustade med ett mjukt eller hårt säte, nackstöd, med eller utan armstöd;
  • exemplar av fantasifulla former med graciösa sniderier och låga, tjocka stöd;
  • korgsoffor;
  • modeller utan nackstöd och armstöd;
  • soffor i form av en traditionell bänk av trä eller en konstgjord analog av naturligt trä.

Du måste välja en soffa enligt dina egna preferenser, dess syfte och enligt köksdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på soffan med en kaj är:

  • överdimensionerade;
  • medium;
  • små.

Efter formulär:

  • hörn;
  • hetero;
  • halvcirkelformig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den raka linjen är den mest mångsidiga, eftersom en sådan struktur kan placeras i ett rum i alla konfigurationer. En rak soffa kan placeras inte bara under ett fönster eller mot en vägg, utan också användas för zonindelning. Hörnsoffan ligger oftast i köket nära matbordet. Det upprepar sin geometriska form, vilket är mycket bekvämt för sittplatser vid bordet. Hörnsoffan kan vara stor eller kompakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således är det inte svårt att välja möbler för kökets storlek

Halvcirkelformad soffa - optimal konfiguration om matbordet har en oval eller rund form. Två halvcirkelformade soffor, placerade sida vid sida, ger bekväma sittplatser för en stor familj eller ett vänligt företag. Dessutom, om köket har en rundad skiljevägg eller vägg, kommer sådana möbler att vara den enda rätta lösningen.

Bild
Bild

Cabriolet soffa - en mycket bekväm typ av möbler, speciellt för små rum. Det finns flera typer av konvertibla soffor.

Bild
Bild

Fällbara soffor med extra sovplats . Detta är praktiskt om du till exempel behöver lämna någon för natten. I det här fallet lutar sig baksidan av soffan bakåt och sittmöblerna förvandlas till en fullfjädrad koja.

Bild
Bild

Halvfällbar sofftyp . Förvandlingsmekanismen för sådana möbler är mycket bekväm. De nedfällbara armstöden, ett utfällbart eller utdragbart extra säte i soffan gör möblerna mycket funktionella och populära.

Bild
Bild

Modulär soffa . En konstruktörsmodell som genomgår olika transformationer. Enligt konfigurationen kan det vara i form av en bänk utan nackstöd och ryggstöd, eller med dem och med en eller två extra stolar, en bifogad ottoman för ben.

Bild
Bild

Material (redigera)

I ett matrum påverkas möblernas tillstånd av faktorer som:

  • hög luftfuktighet;
  • temperatur sjunker;
  • förorening.

Därför behöver soffan en särskilt hållbar, pålitlig och lättskött klädsel.

Möjliga klädselmaterial:

  • naturligt - läder, velour;
  • syntetisk;
  • kombinerad;
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av tyger

  • Mikrofiber - ett praktiskt tyg med ett estetiskt utseende. Tappar inte färg och form även efter upprepad rengöring, utan ackumuleras damm och statisk elektricitet.
  • Kombinerat tyg - en blandad version av klädseln i bomull, ull med en blandning av syntet. Som klädsel ser en soffbänk imponerande och presentabel ut. Den enda nackdelen är att tyget med tiden tappar sin ursprungliga ljusstyrka. Detta beror på trådarnas olika struktur i tyget.
Bild
Bild

Velours - slitstarkt, slitstarkt, men med tiden slipat material. Lätt att rengöra och dammfri.

Bild
Bild

Naturligt och konstläder har en relativt hög prislapp, är känsliga för temperaturer och är rädda för sällskapsdjursklor. Och när det gäller kvalitetsindikatorer har läder inga analoger bland klädseltyger.

Bild
Bild

Scotchguard - ett material baserat på jacquard. Det har blivit populärt på grund av sin stora palett av djupa färger och uttalad konsistens. Designad för aktiv användning. Tygets färgbeständighet och en speciell impregnering med ett syntetiskt skydd gör klädseln dammavvisande, vattentät och fettavvisande.

Bild
Bild

Folk - en blandning av 35% bomull och syntet. Visuellt och taktilt liknar det naturligt sammet, men högen skapas på polymerbasis. Detta ger folk utmärkta vattenavvisande egenskaper. Dessutom behandlad med allergivänlig impregnering och silikon. Av bristerna kan endast materiens känslighet för krossning kallas.

Bild
Bild

Apatek - ett utmärkt material för klädsel i kökssoffor. Komposition: 33% polyuretan, 25% bomull, 42% viskos. Det kännetecknas av extrem styrka, förmågan att klara olika temperaturer. Rynkar inte, bleknar inte, blir praktiskt taget inte smutsig.

Bild
Bild

Hjälpämnen

Soffans säte och huvud är vanligtvis tunnare. Därför behöver de ett tätt och mjukt fyllmedel. Med hänsyn till att dofterna av matlagning ständigt svävar i köket, bör fyllningen inte absorbera dem. Oftast används skumgummi som fyllmedel. Men kallformat polyuretanskum är mycket bättre i alla kvalitetsindikatorer. Med rätt ytterklädsel behövs inget extra lager av polyetenskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård och underhåll

Om du ständigt övervakar renheten i klädseln, kommer soffan att fungera som avsedd under lång tid och behålla sitt estetiska utseende. Det är bekvämt att ta hand om tygklädsel med en dammsugare. Om det uppstår fläckar på tyget måste de tvättas omedelbart innan smutsen har ätit upp i fibrerna i materialet. Det är bekvämt att rengöra läderklädseln med en svamp och tvålvatten. I slutet av rengöringen kan soffan torkas med en mild ättikslösning. Detta kommer att återställa färgens ljusstyrka till huden.

I ett litet kök där maten ofta lagas är en soffa i trä eller akryl utan tygöverdrag det bästa alternativet.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Soffan ska passa harmoniskt in i köket. Annars blir designobalansen för uttalad och smaklös. För ett rum i klassisk stil, liksom i en lantlig eller Provence-design, kommer en soffa i massivt trä att vara en riktig höjdpunkt. Om du vill installera en mjuk soffa i köket är naturliga tyger att föredra, monokromatiska eller i ett litet blommigt eller rutigt mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna kök på loftet används avantgarde, högteknologisk stil oftast soffor av metall och plast.

Formen på möblerna ska vara opretentiös, men ergonomisk, inte mättad med dekorativa detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa med inslag av smide passar vackert in i den "halvantika" interiören, till exempel barock. Öppna smidda element ser vackra ut målade i vitt eller "brons". Velourklädsel eller folk med en sammetsstruktur ser särskilt imponerande ut på dem.

Rekommenderad: