Fällbar Dubbel Soffa (64 Bilder): Bredden Och Längden På En Liten Soffa, En Lädersoffa Med Koja Och Smala Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Dubbel Soffa (64 Bilder): Bredden Och Längden På En Liten Soffa, En Lädersoffa Med Koja Och Smala Modeller

Video: Fällbar Dubbel Soffa (64 Bilder): Bredden Och Längden På En Liten Soffa, En Lädersoffa Med Koja Och Smala Modeller
Video: CAMPANIA 3-sits Soffa bonded läder Furniturebox 2024, April
Fällbar Dubbel Soffa (64 Bilder): Bredden Och Längden På En Liten Soffa, En Lädersoffa Med Koja Och Smala Modeller
Fällbar Dubbel Soffa (64 Bilder): Bredden Och Längden På En Liten Soffa, En Lädersoffa Med Koja Och Smala Modeller
Anonim

En soffa är en stoppad möbel som ger en känsla av hemmakomfort och harmoni i alla interiörer. Idag ligger fokus på modeller avsedda för två. De uppfyller inte bara moderna möbelkrav, utan ger också den mest bekväma vilan och sömnen.

En hopfällbar tvåsitsig soffa är en universell modell, den passar in i alla typer av rum och kan ändra stilen på interiören

Bild
Bild

Funktioner och fördelar med kompakta soffor

En dubbel bäddsoffa är ett alternativ till en hel säng . Till skillnad från det rör det sig inte om onödigt med det användbara området, med kompakta mått när det är vikt.

Bild
Bild

Utdragbara soffor är idealiska för alla rum och interiörstil . Om så önskas kan de stå inte bara i sovrummet, utan också i vardagsrummet, barnrummet, köket, utfällas vid behov. Dubbla modeller av hopfällbara soffor är mer mångsidiga och bekväma att använda. De passar bra i alla rumsförhållanden, är rörliga när de ordnas om och när de fälls skapar de en illusion av rymlighet, förvandlar utrymmet och gör det gästvänligt.

Bild
Bild

Den moderna möbelindustrimarknaden producerar ett brett utbud av dubbla soffmodeller. Idag är det inte svårt att välja rätt alternativ: på grund av olika modeller kan du köpa en soffa för vilken inredning som helst, enligt den mest kräsna smaken och fickan.

De utfällbara dubbla sofforna är multifunktionella . De kan användas som en plats att koppla av, titta på TV, familjesammankomster i vardagsrummet. När de fälls ut omvandlas sådana strukturer till en dubbelsäng.

Bild
Bild

Liknande soffor kan ses i kontorsinredning . Men i detta fall är de rent estetiska och innebär inte transformation. Här indikerar en kompakt soffa snarare företagets status och framgång, särskilt om den är tillverkad av läder.

En sådan teknik i inredningen är mer inbjudande och ersätter perfekt de vanliga kontorsstolarna eller fåtöljerna.

Bild
Bild

Fördelarna med dubbla konvertibla soffor inkluderar en rik färgpalett med klädsel . Idag kan du titta på ett alternativ för att matcha de befintliga möblerna. Förutom färgen sticker klädmaterialet också ut. Det ger soliditet till vilken design som helst.

Ofta köps hopfällbara dubbla soffor för att bekvämt och effektivt utnyttja rummets lediga utrymme. De är oumbärliga där det finns brist på ledigt utrymme. Kompakta modeller kan passa in i loggiens inre, ändra utseende och definiera ett rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och modeller

Det finns olika modeller av tvåsitsiga soffor med en fällningsmekanism (rak, hörn och modulär). Varje typ har sina egna fördelar och väljs ut för de specifika förhållandena i rummet. Ofta är sitsens bredd i sådana modeller lika med ryggens bredd.

Så i den utvecklade formen kommer sovplatsen att bestå av samma block.

Bild
Bild

Raka soffor

Raka soffor för två säten anses vara ett mångsidigt alternativ . Som regel sparar de alltid utrymme och är ett oumbärligt val om det är viktigt att spara varje centimeter användbart område. En sådan modell kan placeras mot väggen eller med hjälp av den för att zonera utrymmet.

Oavsett storlek kommer en sådan soffa inte att se skrymmande ut, oavsett om den är smal med sovplats eller bred.

Bild
Bild

Hörnsoffor

Hörnsoffor är lika bekväma som raka modeller . Idag erbjuder tillverkare mångsidiga alternativ där du kan ändra ett hörn till ett annat. Detta gör att du kan experimentera med interiörens stil och gör omläggningen enklare.

Bild
Bild

Modulära soffor

Modulära dubbelalternativ är funktionella och låter dig diversifiera rummets design . Till exempel är en av de intressanta designlösningarna en rund bäddsoffa för två. Det modulära transformationssystemet gör att du kan ta isär sängen i dess komponenter. I det här fallet kan detaljerna användas som puffar eller ett litet mjukt bord. Den roterande vikningsmekanismen är också intressant. När den är monterad ser en sådan bäddsoffa ut som en halvcirkel med rygg eller mjuka kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra modeller har en omvandlingsmekanism, när, förutom sängen, finns en elegant sänggavel kvar . Sådana modeller liknar till och med en underbar dubbelsäng. De kan vara smala med en kaj, har mjuka armstöd och en fast baksida av annan tjocklek. Klassiska modeller kan göras i en minimalistisk stil med en rak look med eller utan armstöd.

Bild
Bild

Varje form har många sorter, olika i olika stilar (modulärt, kontor etc.). Universella modeller har lådor för linne, vilket är mycket bekvämt och sparar utrymme i garderoben.

Andras design är gjord på ett sådant sätt att deras block är dolt inuti och tills soffan fälls ut syns det inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer sig modellerna och graden av styvhet åt mattan. De kan vara mjuka, medelhårda och hårda (alternativ till en ortopedisk säng)

De första, även om de är mjuka, är inte alltid bekväma, eftersom de under sömnen böjer sig för mycket, vilket stör rätt vila och ger kroppen en felaktig position. Modeller med medelhårdhet av mattor är universella. De är utformade för den allmänna befolkningen, stöder genomsnittsvikten för två personer och främjar mer korrekt vila och sömn.

Bild
Bild

De bästa alternativen för två-sits fällbara soffor är mönster med hård matta och rygg . Sådana modeller anses vara ortopediska och även om de inte botar sjukdomar i muskuloskeletala systemet kan de vara deras förebyggande. Det är i sådana modeller som typen av block med ortopedisk effekt tillhandahålls, när, förutom fyllningen av fyllmedlet, läggs ett hårt material uppifrån och nedifrån (en sådan matta böjer sig inte).

Bild
Bild

Ibland tillhandahålls ytterligare skydd i enheten, som aktiveras under tung belastning. Sådana fällbara soffor väljs av dem som behöver fullständig vila och maximal komfort efter arbete i samband med tung fysisk ansträngning, eller de som har en stillasittande typ av arbete på kontoret.

Transformationsmekanismer

Modeller av fällbara soffor för två säten skiljer sig åt i typen av transformationsmekanism. Det skiljer sig från principen att fälla soffan:

Bok . Den bokliknande omvandlingsmekanismen är den enklaste designen. För att fälla ut soffan måste du höja sitsen och sänka ryggen och bilda en fullvärdig sovsäng av två identiska delar. Om soffan köps i syfte att använda den som en säng måste du vara uppmärksam på att bredden på ryggen och sitsen är densamma.

Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till typen av fyllmedel: den måste vara densamma i densitet och tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook . Transformationsmekanismen liknar en bok: för att fälla ut soffan måste du också höja sätet (medan ryggen börjar gå ner). Den enda skillnaden är att förutom att höja sätet måste det dras något framåt.

Bild
Bild

Klick-klack . Principen att fälla en tvåsitsig soffa liknar en bok, men har en liten skillnad. För att förvandla soffan till en dubbelsäng måste du lyfta stolen tills den klickar. Därefter sänks sitsen något, ryggen flyttas och båda delarna läggs ut i en säng.

Bild
Bild

Dragspel . En av de mest pålitliga designerna. Mekanismen för att fälla ut dragspelet är ganska enkel och liknar utspelningen av ett dragspel. När den är utfälld består en sovplats för två av tre identiska block. För att förvandla modellen till en hel säng måste du dra i det översta sätet och dra det framåt. I det här fallet utspelar sig den dubbla delen.

Bild
Bild

Amerikansk mussla . Namnet "clamshell" indikerar hur soffan förvandlas. Sovsängen består av tre identiska delar, som läggs ut enligt följande: först lyfts det första blocket och placeras på golvet, sedan tas nästa matta med ben i handtaget och placeras på golvet. Denna modell har ingen tvättlåda.

Bild
Bild

Fransk mussla . Denna modell har en liten skillnad från den amerikanska musslan. För att göra en dubbelsäng av en soffa måste du först ta bort kuddarna på sätet. Sedan läggs soffan framåt, medan ryggen är orörlig och förblir på plats.

Bild
Bild

Vilstol … Transformationssystemet för en sådan soffa skiljer sig något från andra modeller. Den aktiveras med följande metod: sitta i soffan, vila samtidigt på armstödet och vila hela kroppsvikten på ryggen. I detta fall stiger foten och ryggen faller ner.

Bild
Bild

Stilar

Hela interiören beror på utformningen av den fällbara soffan. Därför måste du ta hänsyn till många faktorer när du köper. I modern design är olika stilar av modeller relevanta, från klassiska och moderna till imitation av antika modeller.

Det finns många olika stilar, var och en med sin egen historia och designform:

Chesterfield . Skinnsoffa med böjd arm och ryggstöd av samma höjd, quiltad effekt och ingen ryggdyna.

Bild
Bild

Camelback . Klädda möbler med krökt rygg, som påminner om baksidan av en kamel med en puckel, utan ryggdyna.

Bild
Bild

Lawson . En soffa med låga armstöd och kuddar, som kombinerar metall och trä i ramen.

Bild
Bild

Smoking . En variant i jugendstil i början av 20 -talet av XX -talet med obligatorisk närvaro av kuddar och armstöd av samma höjd som ryggen.

Bild
Bild

Engelsk . En aristokratisk soffa med släta rundade handtag, gjorda i stil med den brittiska landsbygden (konstruktion med hård rygg, stora mjuka sittdynor och mycket små mjuka handtag).

Bild
Bild

Knowle . En distinkt modell med högt ryggstöd och armstöd som kan justeras med hjälp av snören som knyter ryggstöd och armstöd.

Bild
Bild

Bridgewater . En elegant informell modell i klassisk stil. Den har en rundad rygg, låga böjda handtag och kuddar.

Bild
Bild

I allmänhet skiljer sig sofforna åt i höjden och formen på ryggen, armstödens styvhet och höjd, närvaron av kuddar och ryggens rörlighet. Varje modell är unik på sitt eget sätt och bör matcha rummets design.

Dimensioner

Standarden för att fälla dubbla soffor för varje tillverkare är något annorlunda. De genomsnittliga siffrorna är 160 x 190 cm. Soffans dimensioner beror på rummets yta, det tilldelade utrymmet och önskade parametrar för sängen.

När den är hopfälld kan soffan vara väldigt liten, smal.

Bild
Bild

Modellerna skiljer sig också i bredd. Bland alternativen kan du välja en liten, liten, bred eller minisoffa:

  • I genomsnitt är bredden på vanliga raka modeller 60-100 cm, höjden är upp till 1 meter. Beroende på modell kan längden vara 190-196-200-206 cm. Vissa modeller vid fällning är 140 x 186 cm och 150 x 190 cm. Höjden på armstöden varierar från 48 till 70 cm och högre.
  • Vanligtvis beror måtten på soffans längd: ju större den är, desto rymligare är dess sovplats. Djupet på de små modellerna som är utfällda är 120 (130) x 180 cm, vikt - från 70 till 91 cm.

Material (redigera)

Soffans huvudkomponenter är ramen, basen och blocket. De bestämmer modellens livslängd, funktionalitet och design.

Ram

Vanligtvis består strukturen av trä och metall. Nyligen används metallelement alltmer i produktionen. Trädet bleknar i bakgrunden, även om det ofta finns i modeller av klassisk stil.

Bild
Bild

I transformationsmekanismen används metalldelar oftare . Basen kan vara antingen stål eller trä. Det enda som inte är bra är användningen av spånskiva - en sådan grund kommer inte att hålla länge.

En bra bas är en struktur med lameller (smala trälister över längden, fästa vid ramen) . Denna ram är idealisk som bas för en ortopedisk soffa. Det är välventilerat, motståndskraftigt och efterfrågat bland kunderna.

På grund av lamellerna kan mattan "andas" fritt, vilket utesluter bildandet av svamp eller mögel.

Bild
Bild

Fyllning

Flera typer av fyllmedel används vid tillverkning av moderna möbler. Baserat på soffans struktur kan modellens bas vara fjäderbelastad och fjäderlös.

Fjäderfritt fyllmedel

För att göra möbler mjuka används ofta två typer av skumgummi som en fjäderlös matta: standard och tätt polyuretanskum (polyuretanskum). Konventionellt PU-skum är ett svampliknande arkmaterial som limmas ihop för att erhålla ett block med önskad tjocklek och styvhet. Ett sådant fyllmedel är det mest budgetmässiga, även om det är kvalitetsmässigt det mest opålitliga.

Som regel sjunker sängen med den snabbt och bildar bucklor i mitten.

Bild
Bild

Injicerat polyuretanskum är en mer avancerad typ av fyllmedel. Den gjuts i önskad form enligt specifika dimensioner för varje modell. Den är mer elastisk, har en längre livslängd, även om den med tiden ibland ändrar sin ursprungliga nyans. En sådan matta kommer inte att pipa, den kan vara något komprimerad, men den kommer inte att ge starka bucklor.

Förutom detta material används följande som fyllmedel för en hopfällbar tvåsitsig soffa:

  • naturlig latex (skumformat material tillverkat av saften på hevea-trädet);
  • syntetisk latex (ett derivat av polyuretanskum),
  • kokos (kokosfibrer i form av en fleece);
  • holofiber (polyesterfiberprodukt);
  • struttofiber (en sammansättning av polyester och ull, bambufibrer).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa fyllmedel används filt, vadderad jacka, syntetiskt ludd i produktionen. Om modellen har kuddar är de fyllda med syntetiskt dun, holofiber eller vadderad polyester.

Fjäderblock

En fällbar soffa med fjäderblock är ett kontroversiellt ämne. Det här är inte alls gammaldags mönster som många har kommit ihåg sedan sovjettiden. Idag är fjädrar anslutna enligt en annan princip, vilket minskar nötning av delar mot varandra och deras bräcklighet.

Bild
Bild

Tre typer av fjädrar används vid tillverkning av modeller: orm, bonnel och oberoende element:

  • Den första typen representerar rundade sicksackfjädrar med en platt form, som är fästa på ramen från båda sidor och har elastisk fixering mellan dem.
  • Hela fjäderben placeras vertikalt. Ett sådant fyllmedel kallas ett block, eftersom strukturelement som är externt anslutna till varandra på toppen och botten bildar ett nät med en ram. Till skillnad från ett ormfjädergaller läggs ett sådant block på en träram med en gitterbas. För att förhindra att fjädrarna sliter i klädseln kompletteras blocket med ett lager skumgummi längs de övre, nedre kanterna och sidokanterna.
  • Fjädrarna av en oberoende typ är anordnade annorlunda. Var och en av dem fungerar separat från de andra. Blockets mekanism skiljer sig något från dess fjädrar: varje element är packat i ett separat textilöverdrag. Metaldelarna är inte anslutna till varandra: blockets integritet skapas genom att ansluta textilkåporna. Därför blir ytan plan under belastning utan att rulla in i mitten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant variant av blocket är versionen med dubbla fjädrar, när den ena sätts in i den andra. Det andra elementet tillför strukturen elasticitet och aktiveras endast under ökad belastning.

Klädselmaterial

Valet av klädmaterial är en fråga som kräver ett noggrant tillvägagångssätt. Idag används natur- och ekoläder, chinil, flock och möbelväv för tillverkning av stoppade möbler. Dessutom täcker vissa företag stoppade möbler med koreanska textilier med en velourstruktur ("chinchilla").

Bild
Bild

När du väljer typ av klädmaterial, ta hänsyn till dess skötsel och hållbarhet:

Till exempel är en skinnsoffa inte nyckfull att ta hand om: den dekorativa beläggningen tillåter rengöring med tvättmedel och torkar inte bort under drift

Bild
Bild
Bild
Bild

Tygalternativet för två sittplatser passar bättre för ett sovrum eller vardagsrum, där det inte finns mycket damm och smuts. Det är svårare att ta hand om textilier, särskilt om mat, färg, bläck från pennan kommer på klädseln under användning

Tyget torkar snabbare, bleknar och samlar damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Soffans färg beror på rummets stil och bör passa bra in i interiören. Den mest populära nyansen idag förblir brun, allt från ett ljust område till en chokladnyans.

Bild
Bild

Kontorsalternativ är mer olika: bland dem dämpas toner av grönt, olivoligt, orange och lila.

Bild
Bild

Den vita tonen är aristokratisk, men helt oacceptabel för konstant användning. De som gillar ljusa färger väljer utspädda gråtoner, rosa, syrener och liknande mjuka toner.

Svart ser dyster ut, så det är inte mycket efterfrågat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en babysoffa för ett rum?

Ofta är valet av en soffa baserat på modellens yttre egenskaper. Köparen uppmärksammar storlek, stoppning och design på stoppade möbler. Sådana urvalskriterier är endast relevanta om du sällan planerar att använda soffan (till exempel på dacha för gäster). Om köpet innebär daglig eller frekvent användning finns det ett antal faktorer som du måste vara uppmärksam på.

I det här fallet måste du lägga mycket mer tid på inspektion och fråga säljaren om alla nyanser av modellen.

Bild
Bild

När du väljer ett hållbart alternativ spelar allt roll, från storlek och struktur på omvandlingsmekanismen, förekomsten av lådor för linne, bekvämligheten med plats och slutar med komponenterna i fyllmedlet. Dessutom, när du väljer en modell som kommer att vara mer en säng än en soffa, kan du tänka dig möjligheten att reparera block.

Bild
Bild

Faktum är att med ständig användning av någon soffa, förr eller senare sänks ett block, fjädrar försvagas eller klädseln blir oanvändbar. Få människor vet, men stoppade möbler kan återanimeras och därmed förlänga livslängden. Dessutom är reparationen ofta inte mödosam, om du vet hur du byter ut enheten själv tar det inte mycket tid och sparar din budget. Följande video kommer att berätta om detta:

Grundläggande regler

När du väljer en kompakt fällbar soffa för två platser rekommenderar experter att uppmärksamma följande nyanser:

  • styvhetsindikator (den mellersta versionen kommer att förlänga operationen, motstå viktbelastningen och kommer inte att orsaka ryggsmärta i samband med vanan med hårda eller alltför mjuka mattor);
  • typen av fyllmedel (ju större sängen är, desto hårdare ska ytan vara, annars kommer mitten att falla igenom);
  • fyllnadens livslängd (så att mattan inte rullar för snabbt finns det tre alternativ att välja mellan: naturlig latex, tätt polyuretanskum och ett oberoende fjäderblock);
  • mattornas tjocklek (de bör inte vara tunnare än 8-10 cm);
  • omvandlingsmekanismens oklanderlighet (ingen löshet i strukturen - detta är ett äktenskap som kommer att förkorta soffans liv);
  • När du köper ett ortopediskt alternativ bör du titta närmare på en modell med bok- eller björklamell;
  • transformationsmekanismen ska vara bekväm och lämplig för rummets dimensioner (ljus och inte svår att fälla ut på grund av brist på utrymme);
  • rammaterial (spånskiva är inte lämplig för permanent användning, därför är det värt att välja ett sådant alternativ där det finns en kombination av metall och trä);
  • diametern på transformationsmekanismens delar (ju större den är, desto mer tillförlitlig är modellen och desto längre kommer den att hålla).
Bild
Bild

Dessutom är nivån för skräddarsy av locket och dess material en viktig indikator vid inspektion. Eftersom en hopfällbar soffa köps länge, ska klädseln vara gjord av ett tätt och nötningsbeständigt material.

Det är bra om det kan torkas rent - det kommer att förlänga operationen.

Bild
Bild

Det är också viktigt att klädseln är gjord av hög kvalitet: det ska inte finnas sneda sömmar, defekter i form av repor, hål, skav av materialet. Om säljaren säger att tyget kommer att räta ut sig med tiden är detta inte fallet: textilierna kommer att förbli desamma som de är.

Inredning idéer

En utfällbar tvåsitsig soffa ändrar alla interiörer. Den kan stå i köket och komplettera köksuppsättningen. I det här fallet lägger han till funktionalitet i utrymmet, kompletterar interiören.

Den svart-grå fällbara soffan med lockiga ben kommer att passa in i det lakoniska interiören i neutrala toner om du lägger den mot väggen . Lätt laminatgolv, en geometrisk kantsten är utmärkta komponenter i ett rums design.

För att skapa harmoni måste du välja en inredning eller skåp i samma ton som soffan.

Bild
Bild

Om en ljusgrå soffa väljs för ett beige sovrum med beige väggar och ett ljust golv, kan du inte klara dig utan accenter . Du behöver ljusa turkosa kuddar och lådor av liknande färg. För att förhindra att soffan smälter in i golvets ton kan du upprepa accentfärgen genom att placera en matta på golvet för att matcha möblerna eller kuddarna.

Bild
Bild

För dem som är vana vid kontraster i inredningen kan du köpa en soffa i grädde eller mjölkiga färger med armstöd och kuddar . För att förhindra att modellen går ihop med väggens färg är det bättre att placera den mot en mörk bakgrund och lägga en matta på golvet för att matcha väggen.

Interiörens mörka färg kan upprepas genom att plocka upp hyllan och lampan i samma nyans.

Bild
Bild

Om rummet är gjort i beige och gråblå toner är det bättre att köpa en vikningsmodell av en mjölkaktig nyans med tryck och små träben . För att liva upp designen kan du dekorera soffan med kuddar, sätta en vas och ett skåp i en vit och brun ton.

En sådan soffa kommer att se bra ut i sovrummet, vardagsrummet, mot en vägg med glashyllor för böcker.

Bild
Bild

När du väljer en eller annan modell är det värt att överväga att det förutom funktionalitet kan avgränsa utrymme . Till exempel, om du sätter en soffa mitt i ett studiorum, kommer du att kunna skilja gränsen till matsalen. Detta är en annan fördel med sådana möbler.

Rekommenderad: