Soffa (95 Bilder): Med En Rygg Och En Klick-mekanism, En Soffa Från Ikea I Korridoren, En Mjuk Verdi-modell, En Liten Provence-stil

Innehållsförteckning:

Video: Soffa (95 Bilder): Med En Rygg Och En Klick-mekanism, En Soffa Från Ikea I Korridoren, En Mjuk Verdi-modell, En Liten Provence-stil

Video: Soffa (95 Bilder): Med En Rygg Och En Klick-mekanism, En Soffa Från Ikea I Korridoren, En Mjuk Verdi-modell, En Liten Provence-stil
Video: Monteringsvideo Giraffen Loveseat 2024, April
Soffa (95 Bilder): Med En Rygg Och En Klick-mekanism, En Soffa Från Ikea I Korridoren, En Mjuk Verdi-modell, En Liten Provence-stil
Soffa (95 Bilder): Med En Rygg Och En Klick-mekanism, En Soffa Från Ikea I Korridoren, En Mjuk Verdi-modell, En Liten Provence-stil
Anonim

En soffa, en fällstol, en säng är standardmöbler för att organisera en sovplats i alla hem. Om du vill lägga till en touch av aristokrati och sofistikering i din heminredning, är det dags att uppmärksamma antika möbler, till exempel en elegant miniatyrsoffa . Denna snygga soffa med sänggavel löser inte bara problemet med sittplatser för en kort paus. Det är också ett mycket vackert, känsligt inslag i inredningen, som användes i deras hem av rika människor, aristokrati, adelsmän.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är en soffa?

Soffan är en kompakt soffa för en person. Beroende på modell. det kan utåt likna en solstol, schäslong, bänk. Ett särdrag är frånvaron av ett ryggstöd. Med eller utan ett / två armstöd. Trots överflödet av alla typer av modeller är de alla förenade med en gemensam egenskap: en soffa är en enda version av möbler, på vilken du kan sitta eller ligga.

Bild
Bild

Historien om utseendet på dessa möbler går tillbaka till antiken. Då uppfattades soffan uteslutande som ett inslag av lyx. Hon fick den andra födelsen redan under XVII-XVIII århundraden. Lyxiga soffor i barockstil kunde hittas i adelns hem, som en dekorativ dekoration av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Senare började soffan dyka upp i nästan alla hem: i sovrum eller i boudoirs av vackra damer. En elegant bänk fungerade inte bara som inredning, utan tillät dig också att elegant sitta på den och räta ut dina kläder eller skor.

Bild
Bild

Idag dekorerar soffor av olika storlekar och mönster interiören i sovrummet, vardagsrummet, barnkammaren, korridoren. De kan hittas i en lägenhet eller ett privat hus, de fungerar som möbler för att dekorera en balkong, dacha eller trädgårdstomt.

Perfekt när soffan matchar huvudmöblerna i färg, material och design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffans huvud (om modellen tillhandahåller det) kan ha en annan form: halvcirkel, fyrkant, rektangel, triangel. Möbelstommen är gjord av trä eller metall, och textilier eller läder används som klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan kan fällas ut (framåt eller åt sidan) och kan inte fällas ihop. Det finns också en modell som förvandlas till en mussel. När den är hopfälld är den hopfällbara sängen gömd under sätet. Många modeller är utrustade med inbyggda fack för sängkläder, filtar, kuddar, filtar, överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från en ottoman, schäslong, soffa och ottoman?

Ofta kallas en elegant kompakt soffa för en ottoman, en soffa, en soffa, en ottoman, utan att särskilt gå in på skillnaderna mellan dessa föremål. Samtidigt skiljer de sig alla i designfunktioner, utseende och förekomst av vissa element.

" Soffa" i översättning från franska betyder ordet "sömn ". Detta är en enkelsäng med en mjuk sits. Kan ha en liten eller välmarkerad sänggavel, ett eller två armstöd. Vissa modeller erbjuder höjdjustering av sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också följande typer av relax soffor:

  • Hertiginna -en rundformad soffa med en väl markerad rundad sänggavel. Dess slags "hertiginna -bris" består av två delar - en fåtölj och en bifogad puff, som tillsammans skapar en rymlig, bekväm sovplats;
  • Recamier . Möblerna fick sitt namn för att hedra den berömda franska ägaren av salongen. Modellen är en liten soffa med rygg och armstöd, gjord som en fortsättning på varandra. Deras böjning liknar linjen för en utsträckt arm. En mycket vacker och elegant möbel;
  • Osmanska - en bred, rymlig soffa av turkiskt ursprung med kuddar som ersätter armstödet och ryggstödet;
  • Schäslong är en soffa med uttalad rygg och armstöd;
  • Förtrolig - ett par stolar anslutna till varandra eller en liten soffa avsedd för två samtalspartner;
  • Canapes - en elegant soffa med en uttalad sänggavel. Finns ofta i moderna interiörer;
  • Osmanska - en låg rymlig soffa utan rygg. Används för att organisera en sovplats;
  • Soffa - en låg, bred soffa med rygg och armstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vyer

Huvudtyperna av soffor:

  • med och utan armstöd;
  • med lådor;
  • med eller utan rygg;
  • med en trä- eller metallram;
  • läder eller textil;
  • på breda eller smala ben.

Soffan är ett ganska originellt, mångsidigt och användbart inslag i interiören. Den kan användas som stol eller schäslong, säng eller soffa i olika rum. De kan vara singel (klassiska) och dubbla, höga och låga, för vuxna och barn . Den sista kategorin varierar i storlek. Det finns också tonårsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kan användas i hem- och kontorsmiljöer, för kortvarig vila eller god sömn:

Ofta är soffor placerade i korridoren . Detta är perfekt för att ta på dig skor / klä dig eller sitta ner i en minut. För korridorer i kompakta storlekar är puffar eller miniatyrbänkar mer lämpliga. Och för ett rymligt rum är en elegant, elegant soffa perfekt. Den kan placeras längs väggen, den kan vara en vinkelmodell med varierande styvhet. En halvmjuk, hård eller mjuk soffa med rygg kommer att vara en underbar dekoration för det inre av korridoren, hallen och korridoren.

Bild
Bild

Soffor av olika modeller ser inte mindre harmoniska ut i sovrummet .… Den lilla sängmodellen används för att sitta på den eller lägga ihop kläder. Soffan, som ligger i hörnet, blir en mysig läshörna. Modeller kan vara utan armstöd, med nackstöd och vice versa. Utbudet av produkter gör det enkelt att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa i ett barnrum kan lösa flera problem samtidigt: sitta barn för att läsa böcker eller titta på TV, organisera en sovplats och snyggt placera barnleksaker, kläder och andra saker . Normalt är modeller för ett barnrum utrustade med praktiska och rymliga utrullnings- eller lådor. Och om familjen har ett nyfött barn kan en sådan möbel enkelt ersätta skötbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan passar perfekt in i köket … Lådor kommer att vara ett utmärkt ställe att förvara användbara små saker, och en bekväm och bekväm soffa passar perfekt gäster eller hushållsmedlemmar vid matbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor används inte bara hemma eller på kontoret … Det är också en oumbärlig artikel för massagerum, mottagningsrum på medicinska institutioner och läkarkontor. Det praktiska, bekväma soffbordet är idealiskt för en medicinsk undersökning, medicinsk procedur eller massage. Medicinska soffor är ofta höjdjusterbara för en bekvämare position för patienter. De är utrustade med en manuell lyftmekanism eller en elektrisk drivenhet. För transport av patienten och utförande av medicinska ingrepp finns bekväma soffor på hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ortopediska soffan kan användas inte bara för medicinska institutioner utan också för hemförhållanden … Det är en krökt stol för ryggradens mest bekväma position. Sådana möbler rekommenderas för personer med ryggproblem eller andra ortopediska sjukdomar. Vissa modeller har inte bara en terapeutisk, utan också en läkande effekt. Till exempel soffor med hjul för ryggraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns soffor alltmer utomhus .… De används som trädgårdsmöbler. Trädgårdssoffor hjälper till att snabbt lösa problemet med brist på sittplatser eller att koppla av bekvämt i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots all sin till synes enkelhet hos sådana möbler erbjuder moderna tillverkare att dekorera sitt interiör med magnifika fashionabla designprodukter, kännetecknade av originalitet och lyxiga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Eftersom soffan oftast används som en extra möbel, bör dess design och färger kombineras så mycket som möjligt med de färger och stil som rummets design upprätthålls. Till exempel:

  • Klassisk modell förekommer oftast på grund av dess mångsidighet. Den utförs i en lakonisk design och återhållsamma, lugna färger (vit, sand, kaffe). Bisarrt böjda ben, vackert formad rygg eller armstöd används som dekorationer;
  • Barockstil alltid känd för lite pretentiöshet, överdriven lyx och prakt. Sådana soffor tillverkas oftast i vackra, ädla färger (blått, vin, smaragd), sammet, velour och andra vackra material används för klädsel. Gyllene fransar och tofsar används som dekorationer;
  • Modern stil innebär praktisk och användarvänlighet. Designen är vanligtvis så lakonisk som möjligt, moderna material används för tillverkning, dekorativa kuddar kan användas som dekoration;
  • Delikat, ädel fransk stil "Provence " kombinerar en enkel, blygsam design, flytande linjer och ljusa pastellfärger. Allt naturligt är kännetecknande för denna stil, så en soffa i metall med en vacker färg av textilklädsel kommer till nytta;
  • Älskare av ljusare och mer extravaganta stillösningar, till exempel Art déco , kommer säkert att uppmärksamma den orange, rosa, lila eller röda soffan;
  • För minimalism och högteknologisk riktning kännetecknas av moderna material, den enklaste designen, universella nyanser och ett minimum av dekorationer. Därför är en soffa designad i denna stil oftast gjord i svart, vitt, mörkbeige eller grått. Vanligtvis har produkten inte armstöd och en uttalad sänggavel;
  • Lätt, diskret lantlig stil gillar inte överdriven pretentiöshet och pompa, föredrar naturmaterial och väljer praktiska, återhållsamma färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Transformationsmekanismer

Den klassiska soffan är en färdig säng. Mer moderna alternativ gör att sådana möbler kan användas både som sittplats och som sovplats . Därför har hopfällbara eller glidande soffor olika alternativ för transformationsmekanismer. Vanligtvis är de indelade i 2 grupper: universell (för daglig uppläggning) och gäst (då och då). Låt oss överväga dem mer detaljerat:

  • Klicka-gag … Enkel och pålitlig mekanism som låter dig styra soffans sidor. Fäll ut soffan i tre lägen: en sittplats, en sovplats och ett mellanliggande alternativ för vila. Mekanismen är mycket praktisk och tillåter användning av avtagbara sofföverdrag. Minus: soffan utrustad med denna mekanism är inte installerad nära väggen, men på ett kort avstånd;
  • Delfin … Denna mekanism kan oftast hittas i hörnmodeller, när en liten soffa snabbt kan byggas ut till en fullständig kaj. Mekanismen kännetecknas av sin mångsidighet och höga tillförlitlighet. En sådan modell tål betydande vikt och låter dig organisera en platt, rymlig kaj;
  • Den utrullningsbara soffan är mycket kompakt, praktisk och lätt att använda . När den är monterad ger den en bekväm sittställning. Med hjälp av en dold rem dras sovplatsen ut. Mekanismen är lämplig för daglig, långvarig användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Soffan, liksom andra möbler, är gjord av starka, hållbara, praktiska och robusta material. För tillverkning av ramdelen används oftast metall och trä. Sortimentet för att skapa klädsel är inte begränsat till två material och är ett ganska brett utbud av tyger med olika texturer och densiteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallramen består av en legering av stål, krom, koppar och aluminium. Sådana modeller utförs ofta i jugend- eller Provence -stil. Smidda metallsoffor är en särskild kategori av möbler. Metallkrullar, sicksackar, blommiga smycken pryder i hög grad en sådan till synes primitiv möbel ur designens synvinkel. En soffa i smidesjärn kommer idealiskt att komplettera och dekorera alla moderna interiörer.

Bild
Bild

En träsoffa är ett bra alternativ för en hall, sovrum eller barnrum … Ramen är gjord av massiv björk, ask, ek, cederträ, körsbär och andra träslag. Den lackerade ytan förlänger inte bara möbelns livslängd, utan ger den också en mjuk, blank glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns i princip två huvudgrupper som används som fyllmedel för säten eller armstöd: med och utan fjädrar .… I den första versionen läggs lager av kokosfiber, filt, skumgummi på fjäderblocket. I det andra alternativet används skumgummi, polyuretanskum och annat elastiskt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder (naturligt eller konstgjort), mocka, velour, sammet, mikrofiber och andra tyger kan användas som klädsel till soffan . Lädermodeller ser mest imponerande, dyra och solida ut. Sådana möbler ser lämpliga ut i arbetsrummet, på kontoret och i receptionen. Konstgjorda läderbyten eller mjuka, texturerade material är lämpliga för att ordna en hall, vardagsrum eller sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på soffor är inte begränsad av några standarder, så idag är det inga problem att välja ett elegant alternativ för ett litet rum eller en längre och bredare soffa för ett rymligt rum. Bland de vanligaste och efterfrågade storlekarna på soffor är 1750x650x620 mm, 1950x830x820 mm, 1410x800x760 mm, 1400x750x750 mm och andra storlekar. Fällbara soffor ger en sovplats på 120x200 cm, 70x100 cm, 70x187 cm, liksom andra alternativ.

Bild
Bild

En liten modell är inte lämplig för att rymma ett stort antal människor, och det är inte nödvändigt. Vanligtvis används sådana möbler i korridoren när du behöver sitta ner för att ta på dig skorna eller svara på ett telefonsamtal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Baby" -soffan, trots sitt kompakta utseende, kommer att vara ett utmärkt sovalternativ för en person. Denna utrullningsbara soffa tar inte mycket plats, men den klarar perfekt den uppgift som den tilldelas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En smal dagbädd kommer säkert att vara ett bra komplement till en köksuppsättning. Små kök (Chrusjtjov) är så trånga att det inte alltid är möjligt att placera en standard uppsättning möbler där. I det här fallet är en miniatyr, smal soffa precis vad du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Soffans färg beror främst på färgschemat för resten av möblerna, interiören, rummets inredning. Det kan kombineras harmoniskt med miljön eller vara en ljus kontrastfärg. Allt beror på vilka mål som sätts upp för henne. Så:

  • Oftast finns det klassiska, återhållsamma och lugna färger . (vit, svart, kaffe, grå, beige, brun sand). Sådana nyanser är praktiska, diskreta, eleganta;
  • Ljust grönt, rött, gult, orange, rosa, lila, crimson soffan kommer säkert att locka uppmärksamhet från andra. En sådan modell fungerar som en dekorativ prydnad eller en ljus accent i en lugn, återhållsam inredning;
  • Träsoffor med en mjuk eller hård sits i wenge, ek, valnöt, ask och andra träslag kompletterar elegant och sofistikerat interiör med bostäder och kontor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Soffan har oftast en lakonisk, stram design, så tillbehör, originalöverdrag, kuddar och andra föremål används som dekorationer eller dekorativa tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frottéskyddet används oftast för soffor som ligger på medicinska institutioner, massagerum och skönhetssalonger. De är praktiska, behagliga vid beröring, tillgängliga i trevliga färger, hållbara och prisvärda. De ger möblerna ett vackert dekorativt utseende. De produceras vanligtvis med ett elastiskt band för att snabbt och effektivt "byta" en möbelstol eller soffa, om det behövs.

Bild
Bild

Dekorativa kuddar används främst för heminredning. Detta är en av de mest populära och originella inredningsartiklarna. Kuddar kan ha olika former (kvadrat, cylinder, cirkel, rektangel), sys i form av roliga djur, seriefigurer, blommor, bokstäver och andra föremål. Dekorerad med broderi, applikation, fläta, band, strass, buggar eller ett vackert tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera möblerna?

Beroende på det funktionella syftet kan soffan dekorera olika rum:

  • Det kan sättas in i korridoren eller korridoren (i hörnet eller längs väggen) och problemet med brist på säten kommer att lösas;
  • Lädersoffan kommer elegant att dekorera och studie . Flera av dessa modeller kan enkelt ersätta en soffa eller fåtöljer;
  • Soffan kan placeras till balkongen att utrusta en liten sittgrupp där. I närheten kan du ställa ett litet bord och få en mysig plats till frukost i frisk luft, till exempel;
  • För vardagsrummet vanligtvis använder de mer intressanta och dimensionella modeller som mycket väl kan ersätta en fullvärdig soffa eller ett par fåtöljer. De kan fällas ut eller rullas ut för att ge en sovplats för hushållsmedlemmar eller husets gäster. Möbler kan placeras längs en vägg, i ett hörn eller till och med i mitten av ett rum. Speciellt om soffan är en lyxig, vacker, dimensionell modell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en soffa måste du följa följande rekommendationer från experter:

  1. Klädselmaterial . Om du planerar att använda soffan hela tiden, ska klädseln vara tillräckligt stark, stark, hållbar och lätt att rengöra (läder, flock). Om produkten är ett rent dekorativt element i interiören kan tunnare och vackrare material (sammet, satin, velour) användas för dess dekoration.
  2. Soffans färg ska antingen matcha färgen på resten av möblerna eller upprepas 1-2 gånger i interiören, till exempel i gardiner, golv eller tillbehör . Modeller av mörka, djupa färger passar bäst för rymliga rum. För små rum är ljusare och mörkare nyanser lämpliga.
  3. Transformationsmekanism … Om soffan är planerad att användas som en permanent säng, måste mekanismen vara mycket pålitlig och stark. Det kan vara en utrullnings- eller glidmodell.
  4. Funktionalitet . Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme i lägenheten är det bäst att uppmärksamma hörn, utrullningsmodeller utrustade med lådor för linne, kläder eller andra saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga idéer i inredningen

Tänk på intressanta alternativ för att placera soffor i interiören:

  • Den eleganta träsoffan är idealisk för klassisk, modern eller orientalisk interiör . Det går bra med resten av möblerna i rummet. En ljus, rik färginredning och originella dekorativa prydnader kompletterar perfekt soffans strikta linjer och lakoniska design;
  • En söt soffa kan enkelt ersätta en säng eller soffa i en tonårsflickas rum . Rymliga, rymliga lådor klarar placering och förvaring av många användbara saker. Kuddar används som dekorativt tillskott;
  • Ett av de mest originella och ovanliga sätten att använda denna typ av möbler är en fönsterbräda . En sådan modell placeras nära fönsteröppningen och ersätter den traditionella fönsterbrädan. Nu, medan du kopplar av i en sådan soffa, kan du njuta av den magnifika utsikten från fönstret. Detta alternativ ser naturligtvis bäst ut i privata byggnader. Ett extra plus är bra naturligt ljus i soffan. Denna punkt är särskilt viktig när man till exempel läser böcker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monteras och demonteras?

Ofta har köpare problem med att montera och demontera soffor hemma. Videorna nedan berättar i detalj hur du gör detta korrekt.

Rekommenderad: