Beige Kök (74 Foton): Design Av Ett Kök I Beige Toner, En Kombination Av Beige Med Vitt Och Andra Färger Och Vackra Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Beige Kök (74 Foton): Design Av Ett Kök I Beige Toner, En Kombination Av Beige Med Vitt Och Andra Färger Och Vackra Exempel I Interiören

Video: Beige Kök (74 Foton): Design Av Ett Kök I Beige Toner, En Kombination Av Beige Med Vitt Och Andra Färger Och Vackra Exempel I Interiören
Video: КАК Я ПРЕВРАЩАЛА СВОИ 613 ВОЛОС В ПЕСЕНУ БЛОНДИНУ | Wella T27 | ft.Yolissa Hair & Studio 421 | ДРУЖЕСТВЕННЫЙ НАЧИНАЮЩИЙ 2024, April
Beige Kök (74 Foton): Design Av Ett Kök I Beige Toner, En Kombination Av Beige Med Vitt Och Andra Färger Och Vackra Exempel I Interiören
Beige Kök (74 Foton): Design Av Ett Kök I Beige Toner, En Kombination Av Beige Med Vitt Och Andra Färger Och Vackra Exempel I Interiören
Anonim

Köksdesignen kan ske med olika efterbehandlingsmaterial och tekniker. Både tidtestade och toppmoderna lösningar är emellertid bara bra under ett villkor. Och detta villkor är det mest noggranna valet av tonalitet, med hänsyn till alla finesser och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med färg

När det gäller ett beige kök börjar många till och med ångra det. Det verkar faktiskt som att detta är en av de traditionella teknikerna som redan är lite tråkiga. Men i själva verket är fördomarna om färgen på beige inte särskilt tillräckliga. Låt oss titta på några vanliga invändningar mot dess användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast säger de att den beige tonaliteten är moraliskt föråldrad och inte kan framkalla trevliga känslor . En stor del av formgivarna håller med om detta. Det är inte förvånande att de alltmer föredrar andra tonaliteter. Men allt beror på hur kompositionen presenteras. Den beige tonens svaghet är också rymdens monotoni. Problemet övervinns till stor del genom att införa detaljer med kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också komma ihåg om en så trolig nackdel som "smutsigt utseende ". När man jämför direkt beige och vita kök kan det senare verka renare. Men det finns också en väg ut ur denna situation - den består i rätt val av nyanser, med beaktande av belysning och visuella effekter. När det gäller den alltför varma uppfattningen av en sådan färg, uppstår frågan om detta överhuvudtaget bör betraktas som en brist. När de kommer hem från en kall eller regnig gata börjar människor se annorlunda på inredningen.

Bild
Bild

I särskilt svåra fall kan du helt enkelt "späda" den beige kompositionen med betonade kalla inneslutningar.

Slutligen kommer vi till den sista svagheten - svårigheten att experimentera med beige färger. Det är också villkorat, eftersom det är nödvändigt att noggrant välja kombinationer av toner, tänka över färgerna mer noggrant för att utesluta negativa effekter. Som du kan föreställa dig är de negativa sidorna av ett beige kök situationsanpassade. Varje professionell designer vet hur man tar sig runt dem.

Men de positiva egenskaperna är mycket mer övertygande . Beige anses välförtjänt som en mängd olika neutrala klassiska färger. Det är bra för balanserade interiörer som inte introducerar spännande ljuspunkter. För konservativt sinnade är detta ett absolut plus. Detsamma kan sägas om dem som strävar efter maximal komfort i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan stark punkt i skenfärgen är den optimala accenten på utsikten från fönstren . När det är vackert landskap ute är ett beige kök välkommet. Det är också värt att överväga att en mängd olika nyanser kommer att se bra ut i det - både från den varma och från den kalla delen av spektrumet. Och beige i sig kan variera kraftigt, vilket kraftigt utökar designmöjligheterna. En ljuspunkt kommer att lindra känslan av monotoni, och du kan också använda beige som bakgrundsinnehåll för samlingar och dekorativa element.

Bild
Bild

Olika sorter

Oavsett vilken nyans av beige färg som används kan det se lyxigt ut. Det viktigaste är att välja rätt miljö. Om en blank yta används får man ett spektakulärt utseende som omedelbart kommer att locka uppmärksamheten hos finsmakare av elegant inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glansig

  • hjälper till att visuellt skjuta väggarna;
  • matchar ett brett spektrum av färger;
  • underlättar tvätt (det är extremt viktigt i köket);
  • förbättrar estetiken i även mörka toner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men glans och svaghet har:

  • hög sannolikhet för fläckar och ränder;
  • hög känslighet för mekanisk stress;
  • behovet av att noggrant välja tvättmedel och rengöringsmedel;
  • obligatorisk regelbunden städning minst en gång om dagen.
Bild
Bild

Matt

Köks matta yta har blivit vanligare de senaste åren. Det verkar inte längre, som man tidigare trodde, som något oattraktivt, inte en perfekt lösning. Mattfasader och dekorativa element kan tillverkas av en mängd olika material. Som ett resultat kan en beläggning med olika styrkor erhållas. De skiljer sig också i andra tekniska egenskaper, vilket maximerar anpassningen till specifika förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av färger i headsetet

Som redan nämnts är ren beige inte alltid lämpligt. En skicklig kombination gör att du kan utöka omfattningen avsevärt. En vit och beige köksgrupp skapas enligt följande regler:

  • en kombination av högst 2 nyanser av huvudfärgen;
  • tankeväckande användning av texturer (med preferens för metall- och träalternativ);
  • introduktionen av saftiga, färgglada detaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En svart och beige eller blandad med grå komposition är ett starkare designsteg.

Liksom alla kraftfulla medel måste detta alternativ användas eftertänksamt . Men denna kombination gör att du kan öka komforten i rummet. Noggrann betoning är avgörande. Ett originellt sätt att använda en svartbeige eller gråbeige komposition är att introducera den i en skandinavisk interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av en basfärg med en brun ton kännetecknas av ett ädelt utseende om optimala förutsättningar för naturligt ljus skapas. Vanligtvis är inte väggarna bruna, utan delar av headsetet, textilier och andra dekorativa element. För en mer naturlig miljö kan du använda ljusa accenter i toner av grönt. Denna kombination möter positiva recensioner från de flesta. Dessutom är det inte nödvändigt att fokusera på rika, rika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa smaragdinneslutningar och andra subtila delar av det gröna området kan också se attraktiva ut . Designers tror att sådana kombinationer kommer att vara mest lämpliga i olika versioner av orientalisk stil. Där bidrar de till större korthet, släcker entusiastisk prakt. Som ett resultat är det möjligt att undvika effekten av pretentiöshet och nyckfullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men kombinationen av beige med rosa kan appliceras i en mängd olika designmetoder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha något mer klassiskt är det vettigt att kombinera beige med blått. Genom att blanda dem kan du:

  • utöka utrymmet;
  • skapa en mångsidig interiör som är kompatibel med ett brett utbud av stilar;
  • förbättra utseendet på ett litet, dåligt upplyst kök;
  • göra rummet "luftigare".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av en beige botten med en orange färg måste doseras noggrant . Normalt uppfattas det som en källa till glädje och positiva känslor. Men ett elegant och vackert rum kan också skapas på andra sätt - inklusive att använda gul färg. Hon är att föredra om den visuella ljusheten i inredningen är mycket viktig. Denna kombination är också attraktiv för att kompensera för svagt naturligt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I beige kök är användningen av röda och persika toner utbredd. Lämpliga accenter kan introduceras både med monotona ytor och med tryck som visar bär och frukter. Om huvuddelen av rummet måste förbli inom ett strikt definierat intervall är det lämpligt att använda olika diskreta och mättade färger. En ljus beige komposition kan se väldigt attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanliga sättet att skapa det är att använda ett laminat som wenge eller myr ek i kombination med texturerad plåster på väggarna. I den här versionen väljs ofta mörkare möbler, och gröna gardiner hängs också.oh, de felfria klassikerna är bra bara i stora koppar. En beige-turkos komposition eller en beige vägg i kombination med en blå visar sig vara märkbart festligare och roligare än det kan tyckas på fotografierna. Allt detta bör dock tänkas noga, eftersom det minsta misstaget kan bli allvarliga negativa konsekvenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall finns det en önskan att göra köket romantiskt, och samtidigt balanserat, lugnt i utseendet. I det här fallet använder de kaffe och choklad nyanser. Kök med patina kan göra atmosfären mer sofistikerad, och därför används liknande lösningar i klassiska interiörer. Oavsett det specifika alternativet finns det strikta regler:

  • det är lämpligt att kombinera en beige bakgrund med ljusa, saftiga detaljer;
  • när du förbereder ett mörkt golv i köket är det värt att använda rika väggar och ljusa möbler;
  • det rekommenderas att hålla en viss proportion mellan ljusa och mörka toner av beige, annars blir det för dystert eller för blekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Nu kan vi prata om tillämpningen av beige i specifika designriktningar. I klassisk stil används den i ett stort antal nyanser. Genom att ändra förhållandet mellan vita och bruna komponenter kan du flytta färgen från "kallt stål" till "trevlig aprikos". Beige headset av dyrt trä kommer att se lyxiga ut.

Men man måste förstå att överdriven känslomässig överbelastning i detta fall är kontraindicerad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Felfria klassiker fungerar bra bara i stora kök, där tak ligger på en höjd av 3 m eller mer . Kolonial stil tillåter användning av beige mönster. Vad som är viktigt, deras färg ska vara så mörk och ädel som möjligt. Det som absolut inte kan göras är att störa upp utrymmet med ett överflöd av dekorativa detaljer. Det är också oönskat att kombinera föremål från olika epoker och olika kulturtraditioner.

Bild
Bild

I ett art deco -kök kommer både en mörk och en ljus uppsättning att se bra ut . Men bara på ett villkor - dekorationen är gjord i ljusa färger. Det rekommenderas att använda geometriska mönster, praktiska material. I ett modernt hem kan beige också användas, i motsats till det högteknologiska traditionella rykte som en kall stil, överbelastad med metalldetaljer. Det är lämpligt att använda strålkastare för att dekorera huvudytorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är logiskt att välja en beige färg i stilar som Provence, country . Anden i Medelhavet Frankrike förkroppsligas med hjälp av chintz gardiner, tapeter med små prydnader och ett överflöd av textilier. När inredningen formas i landets anda är det lämpligt att förenkla inredningen och mer aktivt använda naturligt trä. En miljö bildas som inspirerar tanken på en bondgård. Ibland används beige toner också i loftstil, där de kan täcka väggar och "öar", rör och öppna fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finesser i att välja en köksuppsättning

Valet av material för beige headset bestäms av personliga preferenser, estetiska och ekonomiska överväganden. I dyra interiörer ser naturlig trämassa eller MDF -imiterande ut bra. Smidiga strukturer och uttalad relief, raka eller böjda, konvexa och konkava former väljs efter eget gottfinnande. För att göra headsetet mer lyxigt och mer högtidligt kan det användas:

  • intarsia;
  • tryckta fotografier;
  • patina;
  • krom detaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter kommer naturliga ytor alltid att vara ett mycket bra val.

När en bänkskiva eller ett förkläde väljs kan du säkert ta till kontrastlösningar. Det som starkt avskräcks är användningen av beige köksmaskiner i kombination med samma väggar eller möbler. Det rekommenderas att föredra inbyggda lösningar. Om detta inte är möjligt, låt utrustningen målas i metallfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tillverkarna kan du välja beige headset från alla stora företag . Det kommer definitivt att finnas lämpliga alternativ i sitt sortiment. De allra flesta mönster tillhör den klassiska stilen. Men det är inte heller svårt att välja färdiga möbler i Provence- eller Art Nouveau-format. Ryska och vitryska företag levererar köksuppsättningar i olika prisklasser, tyska och italienska tillverkare tillverkar främst dyra produkter av det mest lyxiga utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Bilden visar kökets lyxiga inredning i färgen på bakad mjölk. Fasader ser festliga och eleganta ut. Inredningen ser bra ut även utan tillbehörsdekorationer.

Bild
Bild

Ett omfattande beige kök, som du tydligt kan se här, kan se väldigt attraktivt ut. Ljusa möbelfronter är harmoniskt sammanflätade i en enda komposition med ett relativt mörkt golv.

Bild
Bild

Och här är den mörkare inredningen. Den använder en beige uppsättning, fasad och gardiner. Trots en klar solig dag är rummet halvmörkt. Noggrant utvalda dekorelement har applicerats. Trots deras knapphet är effekten ganska betydande.

Bild
Bild

Här visas hur ett beige kök med en stor rektangulär ö kan se ut. Inredningen används inte alls. Tyngdpunkten ligger bara på ljusa aluminiumkranar. Ytorna är väldigt släta överallt, riktiga plan. Färg accenten är på den rosa väggen och på huven med samma färg.

Rekommenderad: