Vitt Kök Med Svart Bänkskiva (38 Bilder): En Kombination Av Ett Ljust Kök Med En Mörk Bänkskiva I Inredningen. Designalternativ För Beige Och Glansiga Kök

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Kök Med Svart Bänkskiva (38 Bilder): En Kombination Av Ett Ljust Kök Med En Mörk Bänkskiva I Inredningen. Designalternativ För Beige Och Glansiga Kök

Video: Vitt Kök Med Svart Bänkskiva (38 Bilder): En Kombination Av Ett Ljust Kök Med En Mörk Bänkskiva I Inredningen. Designalternativ För Beige Och Glansiga Kök
Video: Bistro Ostronbeige - beiget kök med bänkskiva i kalkstensimitation 2024, April
Vitt Kök Med Svart Bänkskiva (38 Bilder): En Kombination Av Ett Ljust Kök Med En Mörk Bänkskiva I Inredningen. Designalternativ För Beige Och Glansiga Kök
Vitt Kök Med Svart Bänkskiva (38 Bilder): En Kombination Av Ett Ljust Kök Med En Mörk Bänkskiva I Inredningen. Designalternativ För Beige Och Glansiga Kök
Anonim

Köket är platsen där du alltid vill skapa mys och komfort. Samtidigt ska allt vara till hands så att det är bekvämt och trevligt att laga middag för hela familjen och ordna en kvällsfest. Därför närmar sig många köksdesignen på största allvar och tänker på dess design i förväg, kombinationen av material och färger, möbler och inredningselement. För dem som älskar strikt stil och lakonism är kontrasterande färger lämpliga. Till exempel kan du överväga funktionerna och designalternativen för ett vitt kök med en svart bänkskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett vitt kök med en svart bänkskiva är idealisk för älskare av en strikt stil, där det inte finns något överflödigt, och alla föremål är idealiskt kombinerade med varandra. Ljusa element kan läggas till för att späda ut den svala färgkombinationen, och möjligheterna är oändliga. Det finns många designalternativ. Om köksuppsättningen är vit, kommer matsalen kanske att ha en annan färg och gardinerna passar den i färg.

Fördelarna med ett sådant svartvitt kök är att det kan dekoreras i olika stilar: du behöver bara lägga till olika element, välja rätt möbler och efterbehandlingsmaterial. Loft och högteknologisk, modern och skandinavisk stil kommer att vara lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalla toner kan alltid spelas framgångsrikt med hjälp av ljusa slag: det finns en möjlighet att regelbundet ändra accenter, vilket innebär att uppdatera interiören.

Å andra sidan ger vitt alltid en känsla av rymd och rymd. En svart bänkskiva framhäver bara denna effekt, särskilt om ytan är blank, vilket perfekt speglar färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det verkar som att svartvitt är en klassisk kombination, och det är svårt att komma på något nytt här . Men det är med sådana färger som det är bekvämare att experimentera och förkroppsliga de mest vågade idéerna. Du kan till exempel lägga till ett starkt rött stänk, ett diskret grått ackord eller en ljusblå touch. Och vilka inredningsartiklar som ska ge den eller den färgen beror på den allmänna sammansättningen och placeringen av andra föremål i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med vissa kommer kanske att betraktas som för kalla och strama utseende . När allt kommer omkring är en sådan kombination utformad för en specifik smak. Någon gillar det, och han vet hur man leker med dessa färger och utrustar utrymmet. Och för andra är den här färgen på köket oacceptabel. Det är en smaksak.

Den största nackdelen med ett vitt kök är att naturligtvis är alla fläckar direkt synliga på det. Rengöring i ett sådant rum kommer att ske mycket ofta. Om du inte ägnar tillräckligt uppmärksamhet åt detta kommer ett sådant kök att se slarvigt ut och all förorening kommer att synas. Om du inte har tid och lust att städa ofta är det bättre att inte tänka på ett sådant kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga material

Det mest lämpliga materialet för bänkskivan, som också ser bra ut i det inre, är sten, naturligt eller konstgjort. Sådana material kännetecknas av en mängd olika mönster med alla typer av inneslutningar. Sådana bänkskivor ser inte bara snygga och harmoniska ut - de är lätta att rengöra, lätta att rengöra på något sätt utan att förlora sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

De använder också naturligt trä, spånskiva, plast, men det är mer problematiskt att ta hand om dem, och de kommer att hålla mycket mindre.

Oftast är köksuppsättningar gjorda av spånskiva och plast, ytorna är fuktbeständiga, vilket gör det lättare att ta hand om dem och ökar deras livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kök av naturligt trä ser ut och kostar mer, men det här alternativet är inte lämpligt för varje stil. Dessutom kommer överdriven fukt- och temperaturförändringar inte att ha en mycket fördelaktig effekt på trädet.

Plast är mindre mottagligt för alla dessa faktorer: oftast är ytor gjorda av det, och sådana kök är mycket billigare. Men du måste vara försiktig med tvättmedel: de som innehåller klor och syra kan ha en dålig effekt på färgen - det blir tråkigt, det kan ändra färg eller fläckar bildas vid behandling med sådana ämnen. Så det är bättre att inte experimentera med sådana rengöringsmedel, utan att tvätta köket med vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Om köket är stort, finns det praktiskt taget inga begränsningar för dess design, det viktigaste är att allt kombineras i stil och färg. Om ett klassiskt kök väljs som riktlinje kan det dekoreras med bara två färger, till exempel med en svart bänkskiva och ett vitt "förkläde" eller med ett mönster i ljusa färger. Ett svart och grått kök med tillägg av vitt är också en klassiker, där bänkskivan också är svart, och själva köksuppsättningen är grå eller grå med vit. Dessa tre färger passar bra med varandra. Du kan bara lämna ett sådant färgschema eller göra ett ljust stänk i form av ett dekorativt element - det kan vara gardiner eller en golvvas med konstgjorda blommor, en lampskärm eller en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är rymligt kan det delas in i zoner, som också kan markeras med färg. Absolut alla nyanser kombineras med vitt och svart. Därför kan du välja en färgglad matplats för ett vitt kök med en svart bänkskiva. Det kan vara orange eller rött, grönt eller blått. Om du vill ha en lugnare kombination av färger kan du komplettera det svartvita köket med blått, grått, lila, rosa.

Om köksutrymmet är litet måste du försöka visuellt utöka utrymmet . En blank yta är lämplig för detta. Det reflekterar framgångsrikt ljus och expanderar utrymmet visuellt. Detta underlättas också av vita köksmöbler, som kan kombineras med bänkskivans mörka yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativa alternativ

Om du vill se ditt kök i ljusa färger, skulle till exempel ett grädde eller beige kök vara ett bra alternativ. Dessa nyanser är lämpliga för både små och stora områden, men kommer att ge en varm touch till interiören. Du kan lägga till mer mättade nyanser av samma färgschema till dem, komplettera dem med brunt eller orange.

Mot bakgrund av ett ljust kök kan ett "förkläde" sticka ut . Både abstrakt och verkligt landskap och bilder av köksteman kommer att se bra ut. Allt beror på vilka andra färger som är planerade. Till exempel kan färgen på "förklädet" göras för att matcha väggarna. Eller så kommer en bild att visas där, och väggarna skapar harmoni med en hörnsoffa och ett bord. Det är viktigt att göra ett val med fokus på din smak och korrekt placera accenter. Kanske blir en ovanlig ljuskrona eller en bild på väggen ett bra tillskott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du lägger till blå eller turkos färg blir det ljusa, iögonfallande drag. Turkos gardiner och klädsel av stolar eller en turkos soffa och en duk som passar den.

Om köket är beige och du inte vill göra ljusa accenter, men det finns en önskan att observera en lugn palett, kan interiören kompletteras med en intressant klocka på väggen, en TV och blommor i krukor. Allt detta kommer att skapa mys och tiden i köket blir bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Perfekt för ett klassiskt svartvitt kök precis så . Bänkskivans svarta blanka yta är en kontrast till de vita möblerna, som kompletteras med svarta beslag. Stolarnas svarta klädsel gör en duett med det vita bordet. Och även plattorna på golvet är klädda med vitt med tillägg av ett svart mönster i mitten. Den tredje färgen finns dock kvar. Och det är grått: det är närvarande i utformningen av "förklädet" och taket. I allmänhet ser köket harmoniskt ut - för en är det idealiskt, medan det för en annan kan verka för kallt och obekvämt i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det beige köket ser också bra ut med en blank svart bänkskiva . Och "förklädet" i form av tegel och golvplattor för att matcha köksuppsättningen passar också bra. Köket ser elegant ut, allt går bra med varandra. Men hon ser redan varmare och bekvämare ut. Det är lättare att välja inredningselement för en sådan inredning för att lägga till din egen smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ytterligare nyanser läggs till i svart och vitt ser det också ut som en win-win . Vita möbler passar bra med svarta ytor. Det grå kylskåpet och spisen passar också bra här. Och dessutom skapar golvet i bruna toner en speciell värme. Slutligen är komplementfärgen blå, som används för att dekorera förklädet och klädseln på stolarna. Istället för blått kunde det ha varit vilken annan färg som helst. Det viktigaste är att det inte finns för många av dessa nyanser. En eller två, minst tre ytterligare färger är tillräckligt, men de bör också kombineras med varandra för att inte kränka den övergripande harmonin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan alltid släppa in ett ljust element, och köket kommer att glittra av nya färger . Rött passar bra med vitt och svart. Vit bänkskiva med svarta möbler ser inte mindre vacker ut. Röda stolar med skåpstillägg sätter sina egna accenter. Du kan lägga till några fler färgstreck efter eget tycke. En blomma, en vas, en lampa, en panel, vackra rätter - det kan vara vad som helst. Istället för rött kan du använda grönt, blått, gult, lila. Allt beror på preferenser.

Rekommenderad: