Orange Kök (55 Foton): Persikofärgat Kök I Inredning, Kombination Med Svart, Vitt Och Andra Toner

Innehållsförteckning:

Video: Orange Kök (55 Foton): Persikofärgat Kök I Inredning, Kombination Med Svart, Vitt Och Andra Toner

Video: Orange Kök (55 Foton): Persikofärgat Kök I Inredning, Kombination Med Svart, Vitt Och Andra Toner
Video: Top & Best 50+ Kitchen Color Combination Ideas || Modern Kitchen Combination 2024, Maj
Orange Kök (55 Foton): Persikofärgat Kök I Inredning, Kombination Med Svart, Vitt Och Andra Toner
Orange Kök (55 Foton): Persikofärgat Kök I Inredning, Kombination Med Svart, Vitt Och Andra Toner
Anonim

Det är ingen hemlighet att positiva och optimistiska människor väljer orange. Det associeras med solen och saftiga apelsiner och ger alltid ett gott humör. Använd dess underbara egendom i interiören. Man tror att den orangefärgade färgen aktiverar många processer i kroppen. Det förbättrar övergripande ton, förbättrar matsmältningen och ämnesomsättningen, påskyndar pulsen, så att vistas i det orangea köket ger energi och stärker.

På morgonen, när du äter frukost i ett sådant kök, kommer du säkert att få livskraft hela dagen . Detta är särskilt viktigt om landskapet alltid är grått utanför fönstret och du vill lägga till lite ljusa färger i miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att förstå om apelsin är rätt för dig i interiören, försök att ta hänsyn till dess särdrag.

Fördelar

  1. En interiör i dessa färger kommer att vara ett utmärkt val för små kök, vars fönster är små eller vetter mot norr. Ljus pigg färg kommer att "värma" en grumlig dag och ge en känsla av komfort.
  2. Orange tillför volym till utrymmet och föremål långt borta närmare. Dessa fastigheter används aktivt av designers när de planerar inredning.
  3. Om du ofta bjuder in gäster och föredrar livliga konversationer framför tysta, lugna kvällar, är det orange köket det perfekta alternativet. Hon kommer att bidra till kommunikation och återigen betona att du är en positiv extrovert och dörrarna till ditt hus är alltid öppna för vänner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

  1. Om du tillbringar en betydande del av ditt liv i köket - laga mycket, titta på TV eller läsa på det, kan en så ljus nyans snabbt bli uttråkad av dig.
  2. Med tanke på färgens egenskaper för att öka blodtrycket och hjärtfrekvensen, vägra ett sådant headset om familjen har hyperaktiva barn eller släktingar som lider av högt blodtryck. Dessutom kommer apelsinblomman inte att gynna dem som är på en diet, eftersom det påskyndar ämnesomsättningen och ökar aptiten.
  3. Om du är ägare till dagens trendiga studiolägenheter, var försiktig med alla ljusa färger, inklusive orange. Möbler med mer neutrala toner kommer att vara mer lämpliga, vilket inte tröttnar nervsystemet med konstant närvaro i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Naturligtvis kommer det "soliga apelsin" köket först att glädja dig och inspirera dig till nya prestationer. Men det är möjligt att med tiden kommer en sådan aktiv färg att tröttna. För att göra det bekvämt för dig och hela ditt hushåll att spendera tid på det bör du se till att lägga till lugna bakgrundsfärger som gör rummet mer harmoniskt.

Vitt hjälper till att lugna den eldiga rödhåren lite och balansera interiörets övergripande utseende, vilket ger ljus och rymlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om olika vitade färger klarar denna uppgift bättre: aprikos, grädde, vanilj, sand, mjölkaktig, ljusrosa. Beige och dess sorter som passerar i bakgrunden kommer också att dämpa den prickiga apelsinen och lösa den något i sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men svart, tvärtom, kommer att betona ljusets färg och ytterligare betona den. Ändå har denna kombination också sina beundrare, oftast väljer unga människor den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallic passar bra in i interiören med denna färg, den är relevant för kylskåp, bänkskivor, hushållsapparater och till och med väggar. Kombinationen med det motsatta blå eller blå spektrumet anses vara ett klassiskt alternativ. Om du skickligt kombinerar dem och inte överdriver det får du en mycket intressant extra design av rummet.

Bild
Bild

Oliv är också en vänlig nyans, den skapar inte konkurrens med apelsin och betonar dess mättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

I kombination med brunt, choklad eller wenge ser apelsin också fördelaktigt ut. Färgerna kompletterar varandra. Dessa två varma nyanser skapar en lugn, harmonisk kombination för köksdekoration, medan den inte saknar gnistrande.

Lämplig stil

Harmoni av nyanser är nästan hälften av framgången inom rumsdesign. Innan du handlar för möbler och apparater måste du bestämma dig för interiörkonceptet, och det bestäms av stilen. Låt oss överväga i detalj hur man slår ett orange kök så att det passar i en eller annan riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Eftersom apelsin passar bra med trä, kan det till och med hittas i en modern version av klassikerna. Naturligtvis, i en sådan tandem, sätter denna färg inte huvudtonen, utan fungerar som en ljus accent. Eller så kommer den att användas aktivt, men i en lättare version - persika. I allmänhet är resultatet en balanserad, harmonisk design som inte tröttnar alls. När du väljer en inställning, glöm inte att följa standarder: naturmaterial, speglar, diskreta förgyllda element, natursten eller dess imitation.

Bild
Bild

Högteknologisk

Dess inneboende grå, svarta, vita och metalliska kan vara utmärkta vänner med apelsin. Glansiga ytor är precis vad du behöver för en trendig miljö. Och ljusa accenter gör det möjligt att späda brutaliteten och viss "sterilitet" i interiören, där det finns så mycket stål.

Bild
Bild

Art déco

Denna stil använder omfattande både svarta och vita element och flerfärgade element. Eklektism låter dig kombinera rika färger, så orange kan mycket väl samexistera med grönt eller lila här. När du kombinerar det inkongruösa, var försiktig så att du inte överdriver det med en mängd olika former, nyanser och material.

Bild
Bild

Popkonst

Vi kan säga att stilens motto är "Ju ljusare desto bättre." Orange ser ut som syra i den, och den kan kombineras med många andra färger. Med en spektakulär bardisk, neonbelysning och grafisk konst kommer ditt kök inte att likna en mysig plats för familjemiddagar, utan en nattklubb. Vem behöver just en sådan effekt, du kan tryggt väcka projektet till liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Kök i denna stil ska vara glänsande och se så moderna ut som möjligt. Fancy belysningsarmaturer, glans som kan spelas upp med många strålkastare och rika färger kommer att göra designen relevant och dynamisk.

Bild
Bild

Land

Denna okomplicerade stil kan föra värmen från härden in i rummet, eftersom det innebär användning av naturmaterial och matta texturer. Om du vill komma närmare naturen, kommer du säkert att gilla den. Komplettera nyanser av brunt och beige med dämpad apelsin. Detta kommer att fräscha upp en liten enkel lakonisk inredning med rustika motiv.

Bild
Bild

Minimalism

Det kommer att klara sig utan problem med ljusorange och dess olika variationer, men antalet accenter bör vara måttligt. När allt kommer omkring tolererar denna riktning inte något överskott, inklusive i levande detaljer. Fokusera på enskilda element som en separat rad med fronter, ett kylskåp, en ljuskrona, persienner etc. Strukturen kan användas både blank och matt. Undvik att överbelastas med dekorativa element, ta bort tallrikar från bordsskivan och lämna ett ljust element, till exempel en vas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Ju mer modern stil du vill återskapa i ditt kök, desto mer mättade orange nyanser kommer att vara lämpliga. Det är morot, cinnabar, sur apelsin. Om utformningen av rummet tenderar att klassikerna och dess inredning är dyr, välj sådana nyanser som oker, honung, terrakotta eller lax. De ser ädlare och mer uppmärksammade ut, betonar din utsökta smak och kommer inte att locka för mycket uppmärksamhet till sig själva.

Efter att ha tagit apelsin för att dekorera köket, använd det i ett förhållande av högst 1: 1 med andra färger. Då blir interiören inte för pretentiös och blir inte tråkig för snabbt. Glöm inte det faktum att apelsinblomman gynnar det mänskliga psyket bara i en liten dos. Annars blir effekten av färgterapi motsatt - det kommer att sätta press på nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra orange väggar, är det bättre att bara applicera denna nyans på en av dem, till exempel den på vilken fönstret är placerat. Låt de andra ytorna dekoreras i ljusare färger. Denna lösning är perfekt för smala kök, för på så sätt "expanderar" de lite.

Ett ljust orange tak i kombination med vita väggar kommer också visuellt att "öppna" ett kök som är för smalt . Naturligtvis bör andra element av samma ton ligga intill den. Men designers rekommenderar inte att göra golvet under taket - detta berövar det inre av balans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att måla alla väggar i en nyans av apelsin bör headsetet och möblerna vara mindre aktiva, till exempel ljusa eller träiga.

I ett litet kök, där varje meter räknas, rekommenderar designers att bara göra arbetsområdet, till exempel ett förkläde, ljust. Detta beror på att orangea föremål ser mer omfattande ut och det stjäl utrymme lite. Och så får du en ljus touch och rummet verkar inte trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest mångsidiga alternativen anses vara en orange uppsättning med väggar flera toner ljusare, till exempel ljusröd eller karamell. Som vi redan sa ger denna kombination mer harmoni än med vitt, eftersom ljusa element i det andra fallet är för slående. Med denna enkla design kommer mörka trämöbler och mörka laminatgolv att se bra ut.

Ett orange köksförkläde kan bara väljas om denna färg inte är huvudfärgen i headsetet , men dekorerar bara enskilda fasader - upp eller ner. Det är bättre att välja en bänkskiva i en annan färg. Modeller av keramik, glas och till och med tegel är lämpliga. Mosaikförkläden som kombinerar olika toner ser särskilt originella ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bara använda orange tyggardiner i vissa stilar, till exempel country, provence, rustik, art deco. Men högteknologi och minimalism innebär inte sådan fönsterdekoration. I det här fallet är persienner eller rullgardiner mer lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel i det inre av köket

När du väljer ett förkläde för ett orange kök, välj terrakottamönster. Det kommer att lägga till elegans, sofistikering i designen och kommer att lugna den sprudlande apelsinen något.

Bild
Bild

I designen av detta kök kombineras träelement med metalldelar och inomhusblommor, och apelsin tas som huvudfärg. I allmänhet ser hela bilden väldigt harmonisk, varm och mysig ut hemma.

Bild
Bild

Och så här kan apelsin skapa ett harmoniskt utseende i köket i kombination med grönt. Eftersom vitt är baserat här ser båda färgerna, som inte redan är för ljusa, lugna ut. Samtidigt finns det ingen dissonans mellan dem, eftersom grön nyans upprepar färgen på ett mandarinblad.

Bild
Bild

Med skicklig användning kommer apelsin inte att synas alls, utan fyller bara det mörka utrymmet med ljus och värme. En liknande effekt uppnås på grund av det kompetenta arbetet hos designern, som lyckades tänka över kombinationerna av färger och texturer, och även framgångsrikt placerade lamporna.

Bild
Bild

Detta exempel visar tydligt hur grädde, grått och svart kan få vänner med rött i interiören. Det verkar som om var och en av dessa färger i sig ser tråkiga och tråkiga ut, men tillsammans hjälpte de till att skapa ett mysigt och modernt kök där hela familjen kan spendera tid.

Bild
Bild

Detta kök är en del av den populära studiolägen idag. Orange accenter - takkonstruktion, skåp och mindre element - skiljer det från resten av utrymmet. En bra lösning för att dela upp den totala ytan i rummet i funktionella zoner.

Bild
Bild

Varje hemmafru drömmer om att prova sig själv som köksdesigner. Här kan du säkert experimentera, eftersom det här är din "inflytande sfär", det är du som tillbringar mest tid här. Om du älskar apelsin och definitivt vill använda den i din design, beväpna dig med våra råd och gå efter det . Du kan prova att hänga orange gardiner, köpa stolskydd eller matchande tillbehör till att börja med och sedan göra några mer drastiska förändringar. Oavsett vilken stil du väljer, med tillkomsten av solig apelsin, kommer rummet att bli lite varmare och bekvämare.

Rekommenderad: