Svart Kök (50 Bilder): Funktioner För Att Använda En Svart Köksenhet I Inredningen. Kombination Av Svart Med Gula Och Andra Toner. Urval Av Matta Och Glansiga Kök

Innehållsförteckning:

Video: Svart Kök (50 Bilder): Funktioner För Att Använda En Svart Köksenhet I Inredningen. Kombination Av Svart Med Gula Och Andra Toner. Urval Av Matta Och Glansiga Kök

Video: Svart Kök (50 Bilder): Funktioner För Att Använda En Svart Köksenhet I Inredningen. Kombination Av Svart Med Gula Och Andra Toner. Urval Av Matta Och Glansiga Kök
Video: Så här målar du med LADY Minerals kalkfärg 2024, April
Svart Kök (50 Bilder): Funktioner För Att Använda En Svart Köksenhet I Inredningen. Kombination Av Svart Med Gula Och Andra Toner. Urval Av Matta Och Glansiga Kök
Svart Kök (50 Bilder): Funktioner För Att Använda En Svart Köksenhet I Inredningen. Kombination Av Svart Med Gula Och Andra Toner. Urval Av Matta Och Glansiga Kök
Anonim

Köksinredning är en av de svåraste och mest intressanta uppgifterna, eftersom vi tillbringar en stor del av vårt liv i detta rum. Köket har länge upphört att vara platsen där maten helt enkelt lagas. Det fungerar som en matsal, ett relaxrum, så det ska inte bara vara funktionellt, utan också snyggt, vackert och attraktivt. Svarta nyanser har blivit mycket populära inom köksdesign de senaste åren. En uppsättning i svarta toner kan vara en riktig höjdpunkt i ditt heminredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgfunktioner

En köksinredning med en svart uppsättning ser alltid exklusiv, dyr, elegant, djärv ut. Om dynamisk design är din grej, är det här alternativet definitivt värt att överväga. Som regel är ett svart headset lämpligt i moderna stilar: högteknologisk, modern, loft. Naturligtvis, om modellerna är i klassikerna, men det är extremt få av dem. Den svarta färgen betonas perfekt av krominredningen, bänkskivor i sten, glasinsatser.

Det är värt att notera att monokroma projekt är omöjliga på grund av dysterheten i huvudtonen, men i kombination med andra färger är svart ett win-win-alternativ . På grund av sin mångsidighet motsäger den inte nästan vilken palett som helst, och kommer bra överens med de flesta.

Glöm inte färgen på väggarna och golvet, så att det svarta headsetet mot deras bakgrund ser mest fördelaktigt och presentabelt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra svart till mittpunkten i ditt kök är den viktiga punkten att tänka på belysningen korrekt . Det ska finnas tillräckligt med ljuskällor för att jämna ut headsetets kyla och lägga till mys. Ett stort fönster, takljus, lampor, lampor eller lampor kommer perfekt att liva upp interiören och göra arbetet mer bekvämt, mindre svårt att uppfatta. En glasdörr kommer att se bra ut i ett sådant kök.

Den svarta färgen pryder alla brister och förvirring - därför bör allt i ett sådant kök organiseras så kompetent som möjligt. Välj inte svart om köket är väldigt litet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den svarta paletten består av många nyanser, så när du väljer fasader, se till att titta på dem i ljuset. Dessa kan vara nyanser:

  • svart och blått;
  • lila-svart;
  • brun svart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Svart mat, som alla andra, har sina fördelar och nackdelar. För att inte bli besviken över ditt val bör du tänka om och väga för och nackdelar. Varför är det värt att ge upp det svarta headsetet:

  • alla brister, fläckar, smulor, droppar, damm är tydligt utmärkta på den;
  • detta alternativ kommer äntligen att "förstöra" ett litet kök;
  • om fönstren är små eller om sidan inte är solig är det bättre att leta efter en mer glad palett;
  • Felaktig svartbalans kan påverka humör, deprimera, öka risken för depression och öka stressen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om detta inte skrämmer dig, utvärdera sedan fördelarna med ett svart headset:

  • ljusstyrka, uttrycksfullhet, attraktivitet i en sådan inredning, det kommer alltid att vara snyggt och kommer inte att gå ur mode;
  • mångsidighet - svart kommer perfekt överens med både ljusa, mjuka nyanser och ljusa, fängslande accenter;
  • det svarta headsetet passar perfekt in i nästan alla moderna interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av nyanser

Ett kök i svarta toner, som redan nämnts, är inte rädd för att kombinera med vare sig material eller färg eller texturer. Eftersom det svarta headsetet ser lyxigt ut med trä behöver du inte tappa hjärnan över golvets design.

Kommer att se bra ut i kombination med svarta dekorativa fläckar av ljusa färger. Burgund, fuchsia, blåbär, lila, guld kommer att göra. Om du vill lägga till värme och komfort, prova en brungrön patina, en rödaktig nyans kommer att vara bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange

Glad orange och gul kommer att ge optimism till interiören. En sådan kombination kommer att vara helt lyxig i ett neogotiskt kök eller högteknologisk stil. Ett orange förkläde, orange nyanser av inredning med en mörk bänkskiva och en svart uppsättning kommer att skapa en mycket uttrycksfull komposition.

Med tanke på den gulorange paletten är det bättre att stanna vid mer återhållsamma nyanser, annars kan ett sådant kök vara överväldigande och tröttsamt. Nyanser av persika, citron, morot, mandarin är perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit

Det klassiska utförandet av köksdesign med ett mörkt kök är en kombination av det med vithet. Denna kontrast ser ganska lakonisk ut, inte irriterande. Dessutom, om vitt dominerar och svart går som ett extra, behöver du inte vara rädd för dysterhet. Utbudet av alternativ i denna kombination är mycket stort. Du kan skapa något sofistikerat och sofistikerat eller uttrycksfullt och trotsigt. En kombination av olika material ser bra ut i ett svartvitt kök: glans och slöhet, grovhet och jämnhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt balanserar vikten av svart och möjliggör en ljus, luftig design som har gott om ljus och utrymme . Både strikt vita och svarta interiörer ser bra ut, samt kompletteras med andra nyanser - både återhållsamma och catchy. Ädelgrå, ljusblå, mint passar perfekt. Om du vill begränsa dig till två färger är det bättre att betrakta vitt som tapet med små eller inga svarta element.

När det gäller stilarna kommer en sådan färgduo perfekt att komma överens i alla kompositioner, till exempel i skandinavisk stil, art deco, samtida, loft.

Bild
Bild

Röd

Denna kombination kommer att vara särskilt bra inom högteknologi, minimalism, orientalisk eller någon annan stil där uttryck behövs. Svart mattar rött uttrycksfullhet, och rött återupplivar svartens dysterhet, så denna duett kan anses vara mycket framgångsrik. Det viktigaste är att tänka igenom alla detaljer och inte överbelasta kompositionen. När du skapar ett sådant projekt, tänk på att den svarta och röda tandem inte tillåter släta linjer, lockar, mönster och rundade prydnader. Enkla, tydliga silhuetter, frånvaron av komplexa beslag och variation är en förutsättning för en kompetent inredning i ett sådant sortiment.

Beige, elfenben, vitt ser bra ut som en tredje nyans. Se till att kompletterande nyanser är neutrala och ljusa toner. Ett svart headset med ett rött förkläde ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Det är mycket viktigt att köksinredningen ser ut som en helhet. Därför, efter att ha bestämt färgschemat, bör du välja designens riktning. Ett snyggt modernt kök med en svart moduluppsättning kan vara organisk i många inkarnationer.

Skandinaviska

Här härskar den vita skalan med grå, blå och andra pastellfläckar. En svart palett i den här stilen bör finnas i små mängder, så ett headset är max. Helst är det bättre att välja möbler med kombinationer av svart med andra nyanser: mjölk, grädde, äggskal, elfenben och så vidare. De blekta färgerna grönt, grått och blått ser bra ut i kombination med en mörk uppsättning; en sådan kontrast med grafit, asfalt eller svart bläck kommer att bli otroligt framgångsrik.

Skandinavisk stil är väldigt lakonisk, men samtidigt otroligt mysig, enkel, men uttrycksfull. Idag är detta ett av de aktuella områdena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Särdrag hos denna stil:

  • geometriska linjer, utan romantik och naturliga nyanser,
  • speglar, blanka ytor, dyra material.

Antracit i denna stil ser bara bra ut, särskilt eftersom överflödet av glans minskar graden av dysterhet. Men det finns vissa punkter som måste beaktas - en sådan inredning är bra bara i stora, ljusa rum. Headsetet ser väldigt elegant ut i svarta toner med en vit kant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Detta är en modern trend, minimalistisk, tydlig, funktionell, utan krusiduller och överflöd av inredning.

Välkomnade:

  • enkelhet i silhuetter, raka linjer;
  • släta texturer, mycket utrymme;
  • bland materialen är ledarna plast, glas och metall;
  • inredning av hög kvalitet och funktionell arbetsyta;
  • färgkontrast.

Den sista punkten gör kolskalan särskilt relevant för användning, särskilt eftersom en sådan kontrast perfekt kommer att betona ett högteknologiskt organiserat utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell

Här tilldelas de första rollerna praktisk och komfort, obekväma material, så den spektakulära designen uppnås ofta genom ett ovanligt färgval. Tillgängligheten för användning i ett headset av denna stil kommer först.

Den mörka paletten i små mängder uppfyller perfekt stilens huvuddrag: inexpressiveness, enkelhet. Hon kommer att understryka grovheten i möbler och inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida

Denna stil förutsätter hög ergonomi och kompakthet, därför måste möbler och apparater byggas in. Idealiska möbler som kan förvandlas, innehåller flera funktioner samtidigt. För att designen inte ska verka rustik och opersonlig är det nödvändigt att komplettera linjernas tydlighet med intressanta färgkombinationer. Samtida karaktäristiska drag:

  • budgetmöbler, billiga tillbehör;
  • enkla former, släta linjer;
  • opretentiöshet, lakonism i den övergripande kompositionen.

En uppsättning i svarta toner passar perfekt in i en sådan stil; den har tillräckligt med estetisk elegans och minimalism.

Bild
Bild

Minimalism

Den minimalistiska stilen utmärks av:

  • geometriskt korrekta former och silhuetter;
  • neutrala, diskreta färger;
  • brist på inredning och detaljer;
  • släta ytor, miniatyrföremål.

Ett utmärkt val för ett minimalistiskt kök - ljust monokromt, utspätt med detaljer i en blygsam svart nyans. Svarthet betonar perfekt elegans och lakonism, ger lite återhållsam och snygg uttrycksfullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Detta är en av sorterna i den industriella stilen, och alla särdrag hos en fabrik och industrilokaler är inneboende i den. Glänsande dystra headset ser väldigt bra ut i sådana kök, de kontrasterar perfekt med väggarnas, golvets och takets glansiga finish, glitter av nakna rör, betong, trä och tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag ett headset?

Ett kök i svart ser bra ut i interiören. Samtidigt kan bara köksmöblernas övre eller nedre del vara mörka och fasaderna presenteras i olika varianter: lackerad, matt, blank. Låt oss överväga hur man väljer det optimala svarta teckensnittet.

Designers rekommenderar att du håller dig på glans, särskilt om rummets stil är modern och inte klassisk, där matta ytor är mer lämpliga.

Fördelar med glans:

  • blank svart ser mer imponerande och catchy ut;
  • glänsande ytor har möjlighet att öka utrymmet genom reflektion.
Bild
Bild
Bild
Bild

I den klassiska designen är matta eller patinerade svarta fronter, trimmade med guld eller silver, att föredra. I moderna - blanka och metalliserade beläggningar MDF eller spånskiva. Ta en närmare titt på headsetalternativen i svart glas.

När du väljer en teknik för headsetet kan du välja att matcha den eller föredra en förkromad metallisk glans - den passar perfekt in i helhetsbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

Den högteknologiska stilen kommer helst att betona glansen och uttrycksfullheten i ett mörkt köksset. Inget överflödigt - linjernas svårighetsgrad och enkelhet.

Bild
Bild

Fans av respektabla interiörer bör vara uppmärksamma på art deco. Ett headset i mörk färg kommer att tillföra den nödvändiga lyxen.

Bild
Bild

Funktionaliteten i en industriell stil blir mer uttrycksfull om du lägger till rik svart kontrast till interiören.

Bild
Bild

I motsats till vad många tror är kombinationen av svarta och röda nyanser inte prickig, det kan vara ganska elegant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det klassiska köket i vitt och svart är ett av de mest populära. Det finns mycket ljus och samtidigt återhållsam i denna kombination, alternativet är absolut win-win.

Rekommenderad: