Elfenbenskök (49 Foton): Vackra Designidéer För Ett Köksset I Gräddfärger. Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Elfenbenskök (49 Foton): Vackra Designidéer För Ett Köksset I Gräddfärger. Exempel I Interiören

Video: Elfenbenskök (49 Foton): Vackra Designidéer För Ett Köksset I Gräddfärger. Exempel I Interiören
Video: Kvälls-FAQ: Stekpannor - vi gräver ner oss lite mer! 2024, Maj
Elfenbenskök (49 Foton): Vackra Designidéer För Ett Köksset I Gräddfärger. Exempel I Interiören
Elfenbenskök (49 Foton): Vackra Designidéer För Ett Köksset I Gräddfärger. Exempel I Interiören
Anonim

Ofta är köket inte bara en plats där mat lagas. Det är också platsen där familjen samlas för middag på kvällen, där trevliga vänliga sammankomster äger rum. Det är därför som inredningen i köket ska vara vacker och intressant. Idag erbjuder designers en mängd olika stilar och färger för köksutrymmen. I denna artikel kommer vi att fokusera på en sådan färg som elfenben, överväga dess fördelar och nackdelar, samt möjliga designalternativ.

Särdrag

Elfenben kallas elfenben på ett annat sätt. Detta ord kom till oss från det engelska språket (elfenben). Denna ton anses vara en av de mest lyxiga, men samtidigt återhållsamma . Det kommer att bli ett bra alternativ till vitt, som inte bara förknippas med kyla och friskhet, utan också med sterilitet, vilket inte alltid har en positiv effekt på humöret.

Skuggan av elfenben är varm, mjölkaktig och väcker minnen av utsökt kaffe, något sött, liksom värme och mys.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du bestämt bestämmer dig för att designa ditt kök i just den här tonen, bör du dock själv identifiera alla fördelar, möjligheter och nackdelar med elfenbensfärg. Tänk först på fördelarna med denna nyans.

  • Detta är en ljus nyans, och därför kommer den visuellt att förstora och expandera även ett litet kök. Elfenben är lämplig för både stora och små områden. Det ser högtidligt och lite strikt ut, men samtidigt är det hemtrevligt och mysigt.
  • Elfenben kan användas i svartvita interiörer. Det är helt oberoende, och därför skapar designers ofta interiörer där elfenben är den enda färgen. Detta betyder dock inte att elfenben bara ska användas på detta sätt, eftersom denna färg passar bra med många ljusa färger.
  • Elfenben kan vara den perfekta lösningen för nästan vilken stil som helst. Det ser särskilt intressant ut i stilar som klassisk, provence, modern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummet i denna färg är dock inte utan några nackdelar

  • Ett kök gjord endast i elfenbensfärg kan mycket väl bli uttråkad. Överflödet av ljusa färger kan tröttna kreativa människor som föredrar att blanda olika färger.
  • Ett sådant rum är inte alltid praktiskt när det gäller renlighet. Förbered dig på att bli särskilt märkbar på elfenbensfärgade ytor. Detta kommer att öka rengöringsfrekvensen, vilket inte alltid är bekvämt.

Av denna anledning rekommenderar designers att välja arbetsytor i mörka färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer

Elfenbensfärg är självförsörjande, därför används det bara i många fall när man planerar en design. Men om du vill ha ett kök som ingen annan kommer att ha, är det värt att utforska mer detaljerat de olika alternativen för att kombinera med andra färger.

Med brunt och svart . Som regel reducerar mörka toner alltid utrymme visuellt, så det rekommenderas att hålla dem till ett minimum. Med rätt kombination av färger kommer mörka färger att sätta igång ljusa, så att de kan se mer skonsamma ut. Samtidigt blir konturerna av möbler och hushållsapparater tydligare och mer fullständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med grått . Grå färg kan tyckas bleknad för många, men i kombination med elfenben bildar den en återhållsam och elegant inredning. Denna färg kommer dock att behöva mycket naturligt ljus för att helt avslöja sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rött . Denna kombination är en beprövad klassiker som kommer att se bra ut i interiören. Ljus elfenben kommer att göra ljusrött mjukare, varmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med apelsin . Orange är den färg som psykologer rekommenderar för att förbättra humör och aptit. Det ger energi, höjer tonen och kan därför mycket väl ingå i köket. Orange gardiner, hushållsapparater ser vackra ut, flera skåp kan också hållas i denna ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de listade arterna kan elfenben framgångsrikt kombineras med olivtoner, fuchsia, crimson och lax. Sanna drömmare och filosofer kommer att älska köket, där elfenben kombineras med ett mystiskt indigo, djupt lila färgschema.

När du väljer sådana nyanser välkomnas en liten inkludering av silverelement, dessa kan vara förkromade kranar, tallrikar, hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterial

Inuti ett kök i elfenben ser naturliga, naturliga material bäst ut. Ett av dessa material är trä . Det är naturligtvis bättre att välja en naturlig, men det är inte alltid möjligt på grund av de höga kostnaderna. Därför skulle en bra lösning vara att använda artificiell, men den måste vara av hög kvalitet. Som regel används ask, lönn, blekt ek i köksinredning. Vissa designers går längre genom att erbjuda sina kunder sällsynta träslag som wenge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läderelement hjälper till att spela upp elfenbensskuggan . Du kan välja naturligt eller eko-läder och använda det för att dekorera matsalen, stolarna. Denna idé kommer att uttryckas ännu bättre om tonat glas finns i interiören tillsammans med läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men klassiska ljusglasögon passar för moderna interiörer .fokuserat på briljans, till exempel högteknologisk, neoklassisk riktning. Här kan du beställa eleganta glashyllor och sedan lägga vackra rätter, uppsättningar glas och vinglas på dem. Effekten ökar om hyllorna är bakgrundsbelysta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom går köket i elfenbensfärg bra med natursten, marmor, granit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

När du köper ett kök i elfenben är det mycket viktigt att välja rätt köksuppsättning. Designers rekommenderar att man föredrar möbler av naturligt trä eller dess högkvalitativa imitation. Trä passar perfekt in i stilar som Provence och klassiker. Samtidigt kan skåpdörrarna dekoreras med monogram. Ljusa gardiner av ljusa färger, spetsservetter, vaser med rosettbuketter eller vilda blommor kommer att lägga till ömhet i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt Provence som huvudriktning har du också råd med en så intressant idé som korgstolar . Krom och blanka beläggningar ska inte vara här. I klassisk stil måste du noga överväga matsalen. Om storleken tillåter kan du köpa ett stort bord som kompletterar det med stoppade stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan bra idé är att utrusta köket med transparenta möbler. Detta gäller särskilt för nyklassicism, men det är också lämpligt för små kök i vilken stil som helst.

Dessutom kommer en sådan lösning visuellt att utöka utrymmet och ge det luftighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kök som är utformade i högteknologisk eller loftriktning måste läder och mjuka element bytas ut mot glans och reflekterande ytor. Förkromade kranar, stensänkor, ett överflöd av hushållsapparater, för vilka du kan tänka över nischer i förväg, kommer att vara mycket lämpligt. Arrangemang av en bardisk med stark belysning skulle också vara en bra lösning. I det här fallet bör inte matta ytor köpas, eftersom glans är relevant för sådana stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller väggarna är tapeter den bästa idén här . Du kan välja både en monokromatisk krämversion och modeller med olika mönster. Till exempel, för den klassiska stilen, måste du välja något gammalt: bilder av gamla städer, alla slags gator, tempelpelare och valv. Den moderna stilen kommer att kräva helt andra lösningar: objekt i makrofotografering, abstrakta ljusa dukar, motto och slang, en nattstad kommer att se vacker ut.

Bild
Bild

Om det finns en sådan möjlighet rekommenderas det att köpa 3D -tapeter, men detta bör göras noggrant, eftersom för fängslande eller ljusa ritningar kan bli uttråkade och börja irritera.

En annan viktig punkt är belysning . Det måste finnas mycket av det, annars kommer elfenben att förlora sin charm och se dyster och smutsig ut. För att få tillräckligt med ljus under dagtid rekommenderas det inte att köpa mörkläggningsgardiner och tunga persienner, och det är också lämpligt att hålla fönstret öppet hela tiden. På kvällen kommer en stor ljuskrona att vara mer än lämpligt, vilket är lämpligt för klassikerna. Men i moderna stilar kan du hämta många vackra lampor som finns på olika platser i köket. Effektiv belysning hjälper till att komplettera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

Träytor är den perfekta lösningen för kök i elfenben. En minimal mängd ljusbrun kommer att späda ut den krämiga tonen och hjälpa den att glittra med nya färger. Franska fönster och svarta element i designen gör det spektakulärt och helt färdigt.

Bild
Bild

Detta moderna kök kommer att tilltala fans av stora utrymmen. Ett intressant dekorerat bord ligger i mitten, här kan du också plocka upp barnstolar utan rygg. Den valda designen kommer att avslutas med en elegant silverkrona.

Bild
Bild

Glansiga blanka ytor i en krämskugga harmoniserar perfekt med den lila färgen. Designen kommer att kompletteras med ett överflöd av ljus, liksom många tekniska innovationer i silverfärger.

Bild
Bild

Köket med gröna inslag ser också vackert ut. Det är mer klassiskt, så det är bättre att dölja tekniken här. Kokböcker, levande växter, ett öppet rack med rätter kommer att bli ursprungliga designelement.

Bild
Bild

Och en sådan klassisk inredning kommer att tilltala lyxkännare. De matta ytorna matchar perfekt glaselementen, medan överflödet av utsökt servis och den kristallklara ljuskronan helt överensstämmer med stilkanonerna.

Rekommenderad: