Plastpaneler För Ett Badrum Med Ett 3D -mönster (29 Bilder): PVC -paneler Med En Volymetrisk Effekt För Ett Badrum, Vackra Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Plastpaneler För Ett Badrum Med Ett 3D -mönster (29 Bilder): PVC -paneler Med En Volymetrisk Effekt För Ett Badrum, Vackra Exempel I Interiören

Video: Plastpaneler För Ett Badrum Med Ett 3D -mönster (29 Bilder): PVC -paneler Med En Volymetrisk Effekt För Ett Badrum, Vackra Exempel I Interiören
Video: Epoxy Shower Panels Made Easy 🚿 | Stone Coat Countertops 2024, April
Plastpaneler För Ett Badrum Med Ett 3D -mönster (29 Bilder): PVC -paneler Med En Volymetrisk Effekt För Ett Badrum, Vackra Exempel I Interiören
Plastpaneler För Ett Badrum Med Ett 3D -mönster (29 Bilder): PVC -paneler Med En Volymetrisk Effekt För Ett Badrum, Vackra Exempel I Interiören
Anonim

Varje ägare vill att hans hus ska renoveras väl och kvalitativt. Rum med hög luftfuktighet, till exempel ett badrum, kräver särskild uppmärksamhet. Därför vänder sig allt oftare idag till ett innovativt material med utmärkt fuktbeständighet. Dessa är 3D -plastpaneler

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Detta material används för att dekorera väggar och tak. Dess främsta egenskap är bildens tredimensionalitet.

Paneler av denna typ tillverkas i flera steg. Först skapas en originalritning, en relief utvecklas, en grafisk modell byggs. Sedan överförs skissen till plastpanelen, fixerad, bearbetad. Och sedan äger panelens slutliga avslutning rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3D -paneler är gjorda av:

  • gips;
  • aluminium;
  • polyvinylklorid (PVC);
  • Spånskiva;
  • Träfiberskiva;
  • MDF;
  • naturligt trä.

3D -paneler i plast klassificeras i släta, spegel, perforerade och texturerade. De två första typerna är bra för väggar, perforerade används vid design av värmeradiatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teckning

Det tredimensionella mönstret som appliceras på panelernas yta skapar känslan av”levande väggar”. Han kan fortsätta utrymmet, dela det i zoner eller samla dem tillsammans. Stora bilder har en unik förmåga att transformera, beroende på ljusets spel. Inredningen sträcker sig från kontrasterande, präglade mönster till ljusa, neutrala motiv. Denna egenskap hos panelerna gör att materialet kan användas i många interiörer.

Allt kan användas som en bild: växter, djur, ansikten, byggnader. Det finns inga begränsningar, designers kommer med ett tema själva. Det är tack vare den tredimensionella ritningen som rummen dekorerade med 3D-PVC-paneler ser lyxiga, presentabla och ovanliga ut.

Paneler kan dekoreras med alla slags mönster, ornament, geometriska former. För klädbadrum är bilder av vatten, fisk, palmer, fåglar, blommor mest lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

3D-effektpaneler finns idag i cyan, blått, rosa, brunt, svart och många andra färger. För älskare av kreativ inredning kan vi rekommendera paneler med förgyllande effekt eller använda mangrovefaner. Detta ger en fantastisk, extraordinär effekt.

Alla ovanstående färger är lämpliga för badrummet . Ritningen kan ritas genom hela väggen, eller du kan framhäva området ovanför badrummet med den. Det är bättre att välja en prydnad, beroende på rummets layout och i enlighet med ägarens smak.

Badrumets geometri kan ändras tack vare färgen och mönstret på panelerna. Till exempel kommer en vertikal prydnad att få rummet att se högre ut, medan ett horisontellt mönster kommer att skapa en illusion av ett lägre tak. Rhombuses, prickar, rutor, cirklar, spetsar, ovaler kommer att göra interiören mer bekväm och estetisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Detta moderna material har ett antal kvaliteter som gör det till en av de mest populära. Dessa inkluderar:

  • lätthet;
  • enkel att fästa;
  • överkomlig kostnad;
  • tredimensionalitet;
  • snabb installationstid;
  • olika inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3D -plastpaneler fästs mycket snabbare än andra efterbehandlingsmaterial. De kan limmas direkt på väggen eller på ramen.

Fragment av önskad storlek skärs enkelt med en kniv, bågfil. Arbetet är tillräckligt enkelt, det kan göras även av en icke-professionell. Skivorna är rektangulära. De är mycket större i storlek än motstående kakel.

På lamellens baksida finns en speciell perforering för enklare installation . Kopplingen är effektiv och snabb. Materialet är mycket vattenbeständigt, behåller värmen väl och ger ljudisolering.

3D -ritning ger material till raden av innovativa. En mängd olika färger, texturer, fotoutskriftsalternativ gör att du kan skapa en riktigt bra design. 3D-tryckta plastpaneler kan helt förändra badrumsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Sådant material kräver ingen särskild omsorg; du kan göra med enkla hushållskemikalier för att rengöra panelerna. Materialet är miljövänligt, inte rädd för fukt. De kan dekorera ett badrum helt utanför lådan, tack vare ett brett utbud av färger och mönster i 3D -grafik.

Materialet har en blank eller skrymmande yta . Den blanka ytan är lätt att underhålla. För volymetriska paneler används specialverktyg.

Ytan på efterbehandlingsmaterialet är slät, inte porös, korroderar inte eller ruttnar. Plast absorberar inte smuts, det tvättar perfekt. På grund av sin låga vikt är materialtransport inte heller ett problem.

Plastbeklädnader döljer perfekt kommunikation, rör, elektriska ledningar, brister och defekter i ytorna på väggar och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Innan beklädnaden påbörjas måste panelerna ges tid att acklimatisera sig, därför lämnas materialet inomhus i cirka 48 timmar. Därefter beräknas ordningen för att fixera blocken; för detta läggs panelerna ut eller placeras på golvet på ett sådant sätt att du kan se ritningen. På väggarna kan plastbeklädnad fästas med lim eller flytande naglar. Tidigare måste väggarna behandlas med svampdämpande blandningar. På de platser där rör, kommunikation, ledningar är belagda görs manteln med en ram, på vilken panelerna sedan kommer att fästas.

Fästning på ramen görs på olika sätt: självgängande skruvar, låsmetod. I slutet av arbetet stängs ändarna med hörn eller startpaneler, sanitärt tätningsmedel appliceras. Beklädnaden börjar från ingången till rummet.

Rammetoden minskar avsevärt storleken på rummet, så det används oftast för rymliga badrum. Svarven görs tillräckligt ofta så att det inte kan bildas bucklor på panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Vackra plastpaneler med ett 3D -grafiskt mönster kan omvandla badrumets inre till oigenkännlighet. Ett stort utbud av mönster, färger hjälper till att förkroppsligar alla idéer och går bort från standarddesignen.

För badrummet är det bäst att välja släta paneler . Detta kommer att underlätta att ta hand om dem. Och om någon del av beklädnaden kräver byte, blir det enkelt och enkelt att göra det. När det gäller val av färg och mönster beror det till stor del på rummets storlek. Om badrummet är rymligt kan du använda ljusare eller mörkare nyanser med stora mönster. För ett litet rum är det bättre att välja pastellfärger.

För att skapa en ljus, original inredning kan du använda en kombination av paneler i olika färger, texturer, mönster. Detta material kan helt enkelt ändra alla utrymmen utan erkännande!

Rekommenderad: