DIY Fotoram Av Kartong Och Papper (41 Foton): Hur Man Gör En Ram För Foton Steg För Steg? Mästarklass För Barn, Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: DIY Fotoram Av Kartong Och Papper (41 Foton): Hur Man Gör En Ram För Foton Steg För Steg? Mästarklass För Barn, Vackra Exempel

Video: DIY Fotoram Av Kartong Och Papper (41 Foton): Hur Man Gör En Ram För Foton Steg För Steg? Mästarklass För Barn, Vackra Exempel
Video: Pyssel för barn - origami vindsnurra [Barnasinne #17] 2024, April
DIY Fotoram Av Kartong Och Papper (41 Foton): Hur Man Gör En Ram För Foton Steg För Steg? Mästarklass För Barn, Vackra Exempel
DIY Fotoram Av Kartong Och Papper (41 Foton): Hur Man Gör En Ram För Foton Steg För Steg? Mästarklass För Barn, Vackra Exempel
Anonim

Varje person har fotografier som ligger honom varmt om hjärtat, som han försöker placera på den mest iögonfallande platsen. Om de tidigare föredrog att hänga dem helt enkelt på väggarna, nu i den moderna inredningen av rum kan du hitta fotografier på bord, skåp och hyllor. För att ge dem ett vackert utseende använder de fotoramar, som kan köpas både färdiga och tillverkade på egen hand av allt som finns i huset - det kan till och med vara kartong eller papper.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Idag övervägs fotoramar en av de mest funktionella inredningsartiklarna, eftersom de inte bara låter foton förvandlas, utan också är en värdig inredning som lockar uppmärksamhet hos gästerna . Trots att marknaden representeras av ett stort utbud av dessa tillbehör, föredrar många att göra dem med egna händer, eftersom det är mycket billigare och gör att du kan förverkliga alla designidéer i verkligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar göra ett sådant hantverk måste du inte bara bestämma färg, form, storlek, design utan också förbereda i förväg:

  • för strukturens bas - papper eller kartong;
  • för fixering av delar - en borste med mjuka borstar, PVA -lim;
  • för att förbereda en mall och mönsterelement - markör, linjal, sax;
  • alla slags dekorativa "små saker " (pärlor, småsten, strass, skal, mångfärgat glas, ärtor, äggskal och kaffebönor).

Förutom allt ovan behöver du vatten, pincett, en sprayflaska, en pensel och en burk färg (om du planerar att måla).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Ett sådant exklusivt hantverk som en gör-det-själv fotoram av kartong övervägs en mycket intressant inredningsartikel som inte bara på ett tillfredsställande sätt kompletterar den moderna inredningen, utan också kommer att vara en bra present till släktingar och vänner . Ramen för dina favoritfoton kan vara gjord av nästan vilket material som helst, men oftast används papper eller kartong för detta hantverk, medan det senare anses vara det bästa alternativet.

Bild
Bild

Det är billigt, kan bearbetas och finns i alla hem. Dessutom är kartongramen mer hållbar än pappersramen. Det rekommenderas att förbereda pappersmodeller för nybörjare. De är fantastiska för barn som gillar att ge presenter till sina föräldrar med egna händer. Tekniken att montera fotoramar från kartong är ganska enkel, för detta behöver du bara följa följande steg-för-steg-guide.

  • Primärt, måste göra en mall framtida produkt genom att skära ut två ämnen. De ska vara större än det foto du planerar att rama in. Vanligtvis görs ramar i form av en rektangel, men om du vill kan du experimentera och skapa produkter av en ovanlig konfiguration.
  • Då behöver du bestäm var du vill placera ramen - häng på väggen eller lägg på en hylla. I det första fallet kommer det att vara nödvändigt att limma en liten repslinga från baksidan, i det andra - för att göra ett stöd i form av ett ben.
  • Tillverkningen närmar sig sitt slut dekorativ design , som du kan använda olika material för.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller papper fotoramar, deras produktion perfekt för dem som är bra på orientalisk origamikonst . Material för kreativitet finns i varje hem, eftersom det efter reparationer i skafferiet alltid finns rester av tapeter och tidningar. Mycket intressanta ramar skapas av papper, du kan locka barn till en så spännande aktivitet och ge dem en rolig mästarklass. Produkter från tidningar ser särskilt underbara ut, som kan vikas i separata rör och sedan vävas en ram för fotografier.

Alla ramar, oavsett vilket material de är gjorda av, kan vara enkla och omfattande. Var och en av dessa typer skiljer sig åt inte bara i utseende, design utan också i skapandetekniken.

Bild
Bild

Enkel

För nybörjare och barn till en början det rekommenderas att pilla med enkla rammodeller . Deras monteringsschema är enkelt: först förbereds materialet och de nödvändiga verktygen, sedan skärs en rektangel av den valda storleken ur kartongen, ett annat liknande element skärs ut i mitten med en prästkniv, men mindre än fotot som planeras att ramas in. Sedan måste du klippa ut ett annat tomt så att fotot från baksidan av ramen visar sig vara stängt. Du kan dekorera en sådan ram på ett förvald sätt, till exempel bara rita något på den.

Bild
Bild

Bambusramar ser underbara ut i interiören . För att skapa en enkel fotoram behöver du bakpapper eller folie sugrör. De kan appliceras hela eller skäras på mitten. Därefter måste "bambu" -ämnena klistras över med omslagspapper och fästas ordentligt på varandra. Så snart de torkar kan du börja smeta ut materialet med ett brunt kitt, sedan slipa och lacka allt.

Sådana ramar ser inte mindre imponerande ut. wellpapp , de kan tillverkas på ovan beskrivna sätt och sedan dekoreras med samma material.

För att fylla rummet med mys kan fotoramar klistras om kaffebönor . För att göra detta är huvuddelen av ramen förberedd av kartong, sedan ska dess framsida klistras över med en trasa med Moment -lim, och i slutet av arbetet fixar du kaffebönorna på den. För en större effekt lackeras de dekorativa elementen flera gånger, varje lager måste torka innan nästa appliceras. Dessutom, om så önskas, kan ramen vara dekorera med snidade koppar, små blommor och rosetter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetrisk

De som har lärt sig att göra enkla fotoramar kan göra mer omfattande kompositioner av kartong, färdiga mallar som är lätta att hitta i alla pappersbutiker . Dessutom kan mallen skrivas ut på en skrivare och överföras till kartong. Arbetsstycket skärs enkelt ut, sedan görs veck på vissa ställen och alla ramelement fästs på varandra med lim. På så sätt kan du självständigt göra en underbar fotorambok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Fotoramen är klar, nu återstår bara att dekorera den på ett originellt sätt, för vilket det finns många olika sätt. Oftast utförs dekoration med färdiga scrapbookingsticklingar, strass, tyg, färgade band, pärlor och designpapper . Dessutom kommer fotoramar inramade med färgpennor, cocktailrör, kaffebönor, spannmål och pasta att se inte mindre intressanta ut. Du kan också fästa gamla vykort, äggskal, knappar, småsten och skal på detta tillbehör.

Många erfarna hantverkare föredrar att förbereda ramar med decoupage: i detta fall är de inte bara "täckta" med färg, utan en speciell modern färgningsteknik används. När du dekorerar en fotoram med gryta, bovete eller hirs, limmas varje korn först på utsidan av ramen separat, sedan väntar de på att allt torkar och lackeras dessutom.

För att uppnå bästa effekt rekommenderas att applicera flera lager lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Idag är hemlagade fotoramar gjorda av kartong (papper) mycket populära, eftersom de inte bara kan hängas som en ovanlig dekoration på väggen, utan också presenteras för din familj och vänner. Det finns många saker att tänka på när du skapar inramade foton för att dina inramade foton ska se bra ut. Så ramen måste vara i harmoni med resten av inredningen och vackert komplettera fotot. För detta Det är viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av färger och ramdimensioner - annars försvinner fotot helt enkelt i det.

Kreativa exempel på fotoramar:

En originalgåva till älskade män den 23 februari … En sådan hemlagad ram kommer inte bara att vara en bra present, utan också dekorera rummet. För att det inramade fotot ska matcha temat måste du använda detaljer som stjärnor och kamouflage. Det skulle inte heller skada att limma band i tre färger, som påminner om en flagga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoram på temat "Golden Autumn ". Det enklaste sättet att skapa en sådan inredning anses vara att klistra in en kartongbas med höstlöv, tidigare utjämnad med ett strykjärn. För att bladen ska passa bättre på kartong måste de doppas i varmt vatten i några minuter; för fixering rekommenderas att sätta båten under en press. Pricken över i: n är kompositionen av bladen med lack och inredningen på ramen med ekollon, som är lätta att fixa med plasticine.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ram för musikälskare . En mycket intressant lösning skulle vara att rama in en vanlig pappram med musikskivor. Som standard förbereds en fot för en fotoram av kartong och bitar i olika storlekar av oregelbunden form skärs från skivor. Sedan limmas allt med en pincett, medan bitarna inte ska läggas ut nära varandra. Klyftorna måste fyllas noggrant med färg, och kompositionen är klar.

Ett sådant hantverk kommer att passa bra med resten av inredningsartiklarna som har en speglad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram dekorerad med färgade pappersservetter . Ett sådant hantverk kommer att se underbart ut i köket. Servetter måste skäras i små rutor, skrynkliga och fixeras på en fotoram. För att få produkten att se komplett ut rekommenderas det att komplettera den med pärlor, paljetter. Detta är inte ett svårt alternativ för utformningen av ramen, även barn klarar det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoram "Havets gåvor ". Många, efter sommarlovet, tar med sig olika souvenirer från orterna, som sedan samlar damm på hyllorna. Så att minnen från en fantastisk tid alltid är i sikte kan de användas för att dekorera fotoramar, välja ett intressant tema. Till exempel kommer hantverk dekorerade med små stenar att se vackra ut i vardagsrummet: havsstenar kan lämnas i sin naturliga form, eller så kan du visa din fantasi och måla dem i ljusa nyanser.

Småsten måste först sorteras efter storlek och läggas ut i slumpmässig ordning eller skapa en prydnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram "Magiska nötter ". Fotoramen, dekorerad med "gyllene" skal, kommer att bli en värdig dekoration av alla moderna interiörer. För att skapa en så fantastisk komposition på egen hand måste du dela valnötterna på mitten, lägga dem på ett pappersark och måla dem med sprayfärg i gyllene färg. Efter att kompositionens element har torkat kan de limmas på en tidigare beredd bas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aromram … Denna fotoram kommer att vara en bra present till dina vänner. Hantverket kommer inte bara stilfullt att dekorera det inre av rummet, utan också ge en trevlig doft, som bidrar till en romantisk miljö. För att dekorera ramen kan du använda kanelstänger, anisstjärnor. Alla element är fixerade på basen med lim.

Deras plats bestäms efter eget gottfinnande.

Bild
Bild

" Glada spiraler ". Denna idé är idealisk för de minsta hantverkare som älskar att förbereda presenter till sina föräldrar. För att skapa ett verkligt unikt mästerverk med egna händer räcker det med att ha dubbelsidig tejp och mångfärgade lockar från en snodd sladd. En av tejpens sidor släpps, änden av sladden appliceras på den och stylingen börjar, som består i att vrida sladden i en spiral. När alla lockar är klara fixeras allt på en fotoram av tjockt papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jeansdesign . Även ett barn kan "klä upp" en vanlig pappram i jeans. Från gamla saker ska delar av en viss form och storlek klippas ut, sedan måste de limas på basen. För att säkerställa bättre vidhäftning av kartong och tyg rekommenderas att trycka på den framtida fotoramen med något tungt och låta torka. Pricken över i: et blir designen av ramens inre omkrets med en tunn garn eller snodd sladd av ljusa färger.

Rekommenderad: