Sovrum I Stil Med "High-tech" (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Interiören, Vackra Designidéer För Ett Rum I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Stil Med "High-tech" (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Interiören, Vackra Designidéer För Ett Rum I En Lägenhet

Video: Sovrum I Stil Med
Video: I & O - Amazing Wall Design 2024, April
Sovrum I Stil Med "High-tech" (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Interiören, Vackra Designidéer För Ett Rum I En Lägenhet
Sovrum I Stil Med "High-tech" (73 Bilder): Hur Man Dekorerar Interiören, Vackra Designidéer För Ett Rum I En Lägenhet
Anonim

Originalitet och dynamik - så kan högteknologisk stil karakteriseras . Den är avsedd för kreativa människor som är trötta på monotoni och strävar efter att komma bort från designstereotyper. Ett modernt högteknologiskt sovrum kommer att se bra ut i alla lägenheter, det kommer att bli ett uttryck för ägarens individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktäristiska drag i stilen

Namnet på stilen kommer från den engelska frasen högteknologi , som översätts som "högteknologi". Det växte ur modernism och blev en fortsättning på innovativa trender inom inredning.

Stilen är lämplig för att dekorera alla rum, i synnerhet ett sovrum. Huvuddragen är dess praktiska orientering: varje element måste utföra en specifik funktion och passa organiskt in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vad är skillnaden mellan högteknologisk stil:

  • Användning av tydliga, strikta linjer . I relation till den högteknologiska stilen används uttrycket "komplex enkelhet". Design tolererar inte värdelös inredning, dras mot rät vinkel och plana ytor. Samtidigt döljs inbyggda fack och lådor där små föremål och säsongsartiklar förvaras.
  • En triumf av betong, plast, metall och glas . De är grundläggande när man inreder ett högteknologiskt rum. Ytorna lämnas obehandlade, därför lämnas betongmurverk speciellt på väggarna, och när du väljer dekorationer ges element av industrimaterial företräde.
  • Ett överflöd av skiljeväggar och skjutdörrar . De är också gjorda av metall och plast. Element gör att du kan dela in rummet i zoner, dölja det som inte är avsett för nyfikna ögon.
  • Neutrala, lugna färger . Huvudnyanserna är vita, gråa, svarta, som är lätta att kombinera med varandra. Du kan använda både liknande toner och kontrasterande. Det sista alternativet ser mer uttrycksfullt ut, ger rummet ett koncept.
  • Med den mest moderna tekniken . Style, som bekräftar sitt namn, innebär förvärv av den senaste tekniken. De är inte bara ett designelement, utan gör också livet enklare för ägaren. Stora plasmapaneler är nästan en oumbärlig del av inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett sovrum bör du komma ihåg att minimalism står i spetsen för allt, vilket kan spåras i allt. Alla onödiga saker tas bort från rummet och lämnar bara det som kommer att användas regelbundet: en säng, en garderob, ett sängbord. På grund av detta finns det utrymme, mycket ledigt utrymme, som fungerar som förkroppsligandet av lugn, långsamhet och koncentration med dina tankar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man inreder ett rum?

Inredning innebär inte bara valet av möbler och tillbehör, utan också dekorationen av rummet . Lägenheten renoveras under vilket golv, väggar, tak, dörrar och fönster ändras. Alla element måste vara gjorda i samma stil, annars kommer inga inbyggda lampor och en minimalistisk säng att få sovrummet att motsvara den högteknologiska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av släta ytor är ett kännetecken för den högteknologiska stilen, som väggarna också måste följa. De är målade, putsade eller lämnade orörda för att ge rummet ett industriellt, industriellt utseende. Förutom svart och vitt kan färgerna innehålla beige, sand, ljusgrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska plattor kan användas som golv. Den är enkel att installera, hållbar, motståndskraftig mot extrema temperaturer och hög luftfuktighet.

Tillverkare erbjuder material i ett brett spektrum av färger; det finns också en kakel som imiterar en sten eller ett trä. För efterbehandling tar de också parkett och laminat med en blank yta.

Bild
Bild

Ett praktiskt alternativ är ett självutjämnande golv. Dess installation kräver mycket pengar, men resultatet är värt det: den slätaste ytan erhålls och den slutliga beläggningen behåller sina estetiska egenskaper under lång tid.

Bild
Bild

Sträcktak gör att du kan installera inbyggda lampor, vilket gör detta efterbehandlingsalternativ till ett av de mest populära. Dessutom bidrar den blanka finishen till reflektion och diffusion av ljus. Dubbelglasfönster installeras på fönstren, monokromatiska dörrar installeras mellan rummen för att matcha interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Regeln om "enkelhet i allt" gäller även de färger i vilka ett högteknologiskt rum utförs . En eller två nyanser väljs som den huvudsakliga, som kan kompletteras med liknande toner.

Samtidigt är det oacceptabelt att bara använda en färg: i detta fall kommer de inre elementen att smälta ihop med varandra. Snövit stoppade möbler kan skuggas med ljusgrå väggar och små svarta element.

Bild
Bild

Designen ska inte vara brokig och pretentiös. Avvikelse från svart och vitt är acceptabelt: i detta fall används kalla mörka nyanser, som fortfarande kompletteras med monokroma färger. I det här fallet bör det finnas en ljus ton. Till exempel kan du kombinera blå väggpaneler, grå möbler och ljusfläckar på väggar eller möbler. Ett bra alternativ skulle vara vita skåp eller stativ för belysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör du markera den silvergrå nyansen eller metallic. Det fungerar som förkroppsligandet av futurism, industrialism, eftersom det är förknippat med teknikens färg, innovativa uppfinningar och rymdskepp. Inredningsdetaljer är främst monokromatiska. Ytor med mönster och smycken används till ett minimum, geometriska mönster föredras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja och ordna möbler

En hög med föremål är ett tabu för högteknologisk stil . Endast de mest nödvändiga sakerna placeras i rummet. För ett sovrum räcker det med en säng och ett nattduksbord (det senare kan monteras på en sovplats). Om rummet i rummet tillåter det kombineras det med en studie. I det här fallet är området åtskilt där bordet och stolen kommer att placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett högteknologiskt sovrum är inbyggda möbler anpassade till väggarnas färg lämpliga. Denna funktionella lösning gör att du kan spara utrymme, ordna ställningar och hyllor i trånga utrymmen. Det idealiska alternativet skulle vara när det finns nischer i sovrummet: du kan lägga en garderob, ett sängbord och ett datorbord där för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivan som är spikad på väggen passar organiskt in i den moderna inredningen, vilket eliminerar behovet av att köpa en garderob och hyllor. Om du gör det tillräckligt länge kan du använda det för både arbete och lagring. I botten kan det finnas hyllor med skjutdörrar eller glaspaneler. Allt ovanstående ökar visuellt utrymmet, skapar en känsla av frihet, rymlighet.

Bild
Bild

Vi väljer inredningen

Eftersom stilen kräver att man undviker en hög med smycken, ägnas särskild uppmärksamhet åt valet av var och en av dem . Väggarna är dekorerade med svartvita fotografier, grafik, ersätter målningar med dem. De placeras i monokroma ramar eller utan dem, placerade så att det finns tillräckligt med ledigt utrymme mellan dem. Alla delar är tillverkade av metaller som är traditionella för högteknologiska: plasthandtag, transparenta glaspartier, metallben nära möbler används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiören saknar blomkrukor, lera och trätillbehör, statyetter, resesouvenirer. Förkromade, blanka föremål med en klassisk form är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet kommer gardiner av lätt genomskinligt tyg att se bra ut. Här kan du avvika från strikta regler och göra dem ljusare, skilja dem från det allmänna färgschemat. Kombinationen av vanliga vita väggar och vinröda gardiner kommer att se ovanlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Persienner är ett praktiskt alternativ för dem som värdesätter innovation. De kräver mindre underhåll och behöver inte tvättas eller strykas. Möjligheten att justera mängden inkommande ljus är också en fördel. Dessutom korrelerar persiennerna perfekt med huvudidén om den högteknologiska stilen, med önskan om ny teknik som förenklar en persons vardag.

Bild
Bild

På golvet är det tillåtet att placera en matta med korta fibrer, utan tofsar, fransar, utsmyckade mönster. Denna möbel ska vara en ton eller två mörkare än beläggningen eller gå i kontrast (en aggressiv kombination av färger är dock inte tillåten). Till sovrummet köper de en kvadratisk eller rektangulär matta med ett mindre område än rummet.

Bild
Bild

Belysning

Ett karakteristiskt drag i stilen är överflödet av lampor och andra belysningsarmaturer . Ett högteknologiskt rum saknar mörka hörn, det finns ingen plats för skymning och skymning. Företräde ges till inbyggda lampor: de placeras på väggar och tak, ibland finns det avantgarde golvlampor i interiören med ett minimum av dekorativa element. En original lösning skulle vara att använda ett skåp eller en soffa med belysning, som kan göras för att matcha föremålen eller väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Sovrums belysningsfunktioner:

  • små lampor råder över stora;
  • ljuset ska fördelas jämnt;
  • nattlampan är gjord i ett neutralt färgschema för att matcha hela interiören;
  • ett förbud mot massiva volymetriska belysningsartiklar;
  • en vinnande lösning är att använda strålkastare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsarmaturer är gjorda av metall, har en rundad form, släta linjer och fungerar som en fortsättning på väggarna. Tack vare den ömsesidiga penetrationen av detaljer i varandra, en känsla av harmoni i interiören, uppnås dess integritet. Armaturer ska inte sticka ut från andra föremål eller uppmärksamma sig själva. Dessutom är de så funktionella som möjligt.

Bild
Bild

Vackra inredningsidéer

En rund ljuskrona, ett mörkt överkast eller kuddar, kubformade sängbord-dessa detaljer kommer att ge originalitet till en högteknologisk inredning . De listade elementen betonar designens enkelhet och funktionalitet. Interiören är baserad på rektanglar och hörn, vilket betonar begränsningen av rummets yttre utseende. Och kombinationen av ljusa och mörka detaljer bidrar till uppdelningen av sovrummet i zoner.

Bild
Bild

En trapetsformad säng kommer att bli en extraordinär del av ett högteknologiskt sovrum. Den kan placeras direkt på golvet eller på ett golvmonterat stativ. Rektangulära lampor och takbelysningspaneler ger sovrummet ett framtida rymdskepp eller lägenhet. Bare väggar verkar lugnande, lugnar nervsystemet.

Bild
Bild

Atypiskt för den högteknologiska stilen är införandet av skarlet och andra mättade nyanser i interiören. Väggpaneler, kuddar, kontrasterande med andra föremål är gjorda i sådana färger. Interiören ser mer uttrycksfull och fräsch ut, kombinerar funktioner i andra stilar, i synnerhet moderna. I det här fallet är det tillåtet att använda lampor med ovanlig form och fönster med många skiljeväggar.

Rekommenderad: